Herhangi bir insanla 10-15 saniyeden fazla göz teması kuramıyorum Bana çok saçma geliyor iki insanın birbirinin gözlerine odaklanması 🤢 Nasıl Atlatabilirim?
( Yazım Yanlışları Affola )
( Yazım Yanlışları Affola )
kendinde beğenmediğim bir fiziksel özelliğin var mı belkide kendi benliğinde yaşadığın özgüvensizlik göz teması kurmanı engelliyor veyahut bu karşı durum için de olabilir
Problemi tanımlama durumu burda başlıyor. Bunun temelin de utangaç olman ya da insanları sevmemen yatmıyor. Yani öncelikle hepimiz insanız. Karşındaki seninle göz teması içerisinde olduğunda kendini sevmediğin için o kişinin gözlerindeki duyguyu bile hissetmek istemiyorsun. Aksine kendini sevmelisin. Eğer senin kendin hakkındaki düşüncen olumlu olursa özgüvenle birlikte göz temasından kaçınmazsın.
Hayır evden çıkıp sosyalleşmelisin. Bu geleceği açık olmayan bir durum. Bu yüzden kendine güven ve kendini sev. Herkesin kusuru var. Kimse kimseden üstün değil ya da güzel/yakışıklı. Göz teması iletişimin belli başlı olan yapı taşıdır. Günümüz iletişim üzerine yapılanmış durumda.
Gözlerdeki duyguyu sezmek istemiyorsun. Ben birinin kıyafetinden dolayı ona nefret eder gibi bakmam. Mantıksız bu durum.
Çoğu insanda sanmıyorum bu nedenden ötürü nefret eder gibi baksın
rica ederim
Cevap
4Cevap
benim için de sürekli birisinin gözünün içine bakmak sıkıcı geliyor tavana bakmak bile daha cazip
Beni de insanlar izlediğinde çok utanıyorum yani göz teması kuramıyorum olsun bişi olmaz
Kendini sev
Kendini sevmeyen kimseyi sevme
Dolayısıyla Göz teması da kuramaz
bişey olmaz düş gözünün içine
Doktora git veya psikoloğa.
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar