6-7 günlüğüne bizde kalsın diye yalvardılar ev biraz uzak ben de izin verdim oğlum dört yaşında. Ben de eşim de oğlumuzun sünnet olmasını istemiyoruz ailelerimiz de biliyor ben çocuğu özlediğim için erkenden almak istedim hastanedeyiz dediler bir gittim sünnet etmişler oğlumun lenfe bağlı bağışıklık zayıflığı var ameliyatta iltihap kapmış hala hastanede. Ben öğrenince sinir krizi geçirdim anneme hastane de bağırdım defolun dedim babamla beraber ikisini de gönderdim engelledim her yerden ve dava açmak istiyorum. Dava açabilme hakkım var değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 414 cevap paylaştı.
u +1 yıl
Hukuki yorumun Merhaba.
Öncelikle çocuğunuzun en kısa sürede sağlığına kavuşması dileklerimi iletmek istiyorum. Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Bana göre çok önemli bir konu olduğu için mümkün olduğu kadar ayrıntılı olarak cevap vermeye çalışacağım. Umarım uzun yazdığım için bana kızmazsınız.
Anlattığınız duruma göre kesinlikle haklısınız. Dava konusunu ise Hastane Yönetimi ve ebeveynleriniz için ayrı ayrı değerlendirmek gerekmektedir.Hastane Yönetimi ile İlgili Olarak:
Ülkemizde her türlü tıbbi teşhis ve tedavi işlemi 1928 yılından beri yürürlükte olan ve çağın gereklerine göre zaman zaman değişiklikler yapılmış olan “Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ” esaslarına göre icra edilir. Bu kanunun 70’inci maddesinde “Tabipler, diş tabipleri ve dişçiler yapacakları her nevi ameliye (uygulama) için hastanın, hasta küçük veya tahtı hacirde (kısıtlı) ise veli veya vasisinin evvelemirde (öncelikle) muvafakatını (onama, kabul etme) alırlar. Büyük ameliyei cerrahiyeler (cerrahi uygulama) için bu muvafakatin tahriri (yazılı) olması lazımdır.” hükmünü amirdir.
Bu maddenin sonunda da bu maddeye uymayanlara Mülki Amir tarafından para cezası verileceği belirtilmiştir. Bu kurala uyulmaması durumunda her ne kadar para cezası verileceği belirtilmiş olsa da, siz bu maddeye istinaden (dini inanışlarınızı hiç işin içerisine katmadan bile) çocuğunuzun psikolojik olarak sünnet olayına hazır olmadığını da ekleyerek Hastane Yönetimine karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Hatta işi biraz da abartarak “böyle önemli (!) bir olayda çocuğunuzun yanında olamamanızın üzüntüsünü” de ilave edebilirsiniz.
Bu uygulama aynı zamanda “Hasta Hakları Yönetmeliğinin ”, “Hastanın Rızası ve İzin” başlıklı 24’üncü maddesinde belirtilen “Tıbbi müdahalelerde hastanın rızası gerekir. Hasta küçük veya mahcur ise velisinden veya vasisinden izin alınır.” hükmüne de aykırılık teşkil eder.
Aynı yönetmeliğin “Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının Sorumluluğu” başlıklı 43’üncü maddesi ise “Hasta haklarının ihlali halinde, personeli istihdam eden kurum ve kuruluş aleyhine maddi veya manevi veyahut hem maddi ve hem de manevi tazminat davası açılabilir.” demektedir.
Bunlara ilave olarak; çocuğunuzun “Lenfe bağlı bağışıklık zayıflığı” nedeniyle enfeksiyon kapması neticesinde sağlığının bozulması ile ilgili olarak da ilave tazminat talebi haricinde ceza davası açılması için de ilgili doktorlar hakkında şikâyette bulunabilirsiniz.Ebeveynleriniz ile İlgili Olarak:
Velayet konusu “Türk Medeni Kanunu ” ile belirlenmiştir. Kanunun 335’inci maddesine göre “Ergin olmayan çocuk, ana ve babasının velâyeti altındadır. Yasal sebep olmadıkça velâyet ana ve babadan alınamaz.”, 336’ncı maddesine göre “Evlilik devam ettiği sürece ana ve baba velâyeti birlikte kullanırlar.” hükümlerini getirmiştir. Bu duruma göre; değil anne ve babanız, eşiniz bile sizden habersiz olarak çocuğunuz üzerinde bu şekilde bir müdahalede bulunsa dava etme hakkınız vardır.
Yine Medeni Kanun 341’inci maddesine göre; “Çocuğun dinî eğitimini belirleme hakkı ana ve babaya aittir.”.
Bu durumda anne ve babanız hakkında da maddi ve manevi tazminat davası açabileceğinize yönelik hiçbir şüphem yok. Ancak ceza davası açılması konusunda bu durumun Türk Ceza Kanununda belirlenmiş olan suç ve cezalardan hangisine uyacağı konusunda net bir düşüncem oluşmadı. Tabii ki Cumhuriyet Savcılığına müracaat etmeniz durumunda onlar uygun maddeye göre işlem başlatacaklardır.
Emin olduğum çocuğunuzun vücut dokunulmazlığına zarar verilmiş olduğu.
Şikayetlerinizi Cumhuriyet Savcılığına vereceğiniz bir dilekçe ile iletebilir ve işlemleri başlatabilirsiniz. Ancak, bu konularda bir avukatın da hukuki yardımını almanızı öneririm.
Çocuğunuza tekrar geçmiş olsun dileklerimle, sizlere iyi günler dilerim.22 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Umarım çocuğunuz kısa sürede sağlığına kavuşacaktır. Aileniz konusunda birçok üyenin söylediği gibi dava açmak yerine aranıza mesafe koymayı da tercih edebilirsiniz. Yaptıkları affedilmez bir hata, üstelik çocuğunuzun rahatsızlığını da bildiklerine göre, böyle davranmamaları gerekliydi ama sonuçta onların sizin ebeveynleriniz olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Sonuçta onlar da torunlarının hastalanmasını istemezler.
Fakat karar sizin ve bu konuda sonuna kadar haklısınız.
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış yapmışlar. Netice olarak sen ve babası istemiyorsunuz. Ben İslâm'a inanan, seven ve mümkün mertebe uygulayan birisiyim. Ancak bu karar anne ve babanın rızası yoksa çocuğun aklı erene kadar kendisine bırakılmalıydı. Kaldı ki hasta olan çocuğa bu şekilde bir son hazırlamak içinden çıkılmaz hal almış maalesef. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. Dava açma hususunda takdir senin ve eşinin.
32 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi yorum müslüman dayatmasından sıkıldım
- +1 yıl
Kimse kimseye fikir dayatamaz. Allah bana müslüman bir ailede dünyaya gelmeyi nasip eyledi. Ailem beni müslüman olarak yetiştirdi. Onlar kendi üzerlerine düşeni yaptılar. Aklım erdiği tarihten itibaren kendim başka dine geçebilir yahut dinsiz olmayı seçebilirdim. Aynı durum senin çocuğun için de geçerli. Müslüman bir ailede dünyaya gelmedi. Aile olarak aklı erene kadar sizin yetiştirdiğiniz şekilde büyüyecek. Sonrası kendi kararı olacak.
Ailene var mı bilmiyorum ama hastaneye açma hakkın var. Velayet anne ve baba üstüne olduğu için sizden imza almadan habersiz bir şekilde ameliyat etme hakkı yok. Yine de ailenize bu kadar çıkışmasaydınız. Eski insan kendi doğrularının ötesine gitmez de bakmaz da. Sizde anne baba oldunuz. Bunun ölümü var. Yarın bir gün annen ya da babana bişi olduğunda küs gitmek istemezsin. şu an öfken ağır basabilir ama emin ol birine bir şey olunca ne kadar basit bir duygu olduğunu anlarsın. Sanırım öfkenizde çocuğunuzun şu an ki durumu. Çocuğunuz umarım iyileşir. Yine de gönül kırmayın. Hayat gönül kırmak ve küsmek için çok kısa. Sevgilerle 🙋♀️
50 Yorumla
Ben de sinir krizi geçirirdim ve çok büyük tepki verirdim. Kimse sormuşlar? Kimin haddine? Hastane nasıl izin verdi ya? Cidden çok hatalı bir davranış. Ve çocuğun bunu kaldıramama riski var. Bu nasıl ah ah çok sinirlendim. Hastaneyi dava etmelisin anne ve babana gelince de sen bilirsin. Sakin kalmak zor
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
36Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,5b cevap paylaştı. Önce hastaneye dava aç, 4 yaşında çocuğun ebeveynleri olmadan izin olmadan nasıl cerrahi bir işlem yapıyorlar, ayrıca ailenide mahkemeye verebilirsin.
101 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kesinlikle açacağım
+1 yılBöyle bir durumda sakin kalmanız çok önemli inşallah oglunuz sağlığına kavuşur çok üzüldüm. Çok da kızdım ama kesinlikle burada suçlu olan aileniz kadar hastane. Anne ve babaniza da ne yapsanız hakkınız fakat ben olsaydım hayatımın son gününe kadar görmez bugün onları mezara gomerdim dava acmaktansa.. şu an açmaya kesinlikle hakkınız vardır. sizin kararınız ama hastaneyi sakın esgecmeyin derim
31 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten bu beğenmeyenler, dinlerini bu kadar sevip onemsiyorlarmi ya... Umarım başınıza gelmez bu durum
Gizli Üye(18-24)+1 yılSünneti neden tek din altına adlandırıyorsunuz? Sünnet olan herkes müslüman değil. Yani bunu sağlık açısından da yapıyorlar müslüman olmayan çoğu kişi de sünnet oluyor. Doğru da güzel bir şey çünkü orada fazla parça var ve sağlık açısından kesiyorlar bu kadar yani. Ailenize gelince yanlış yapmışlar tam açıkçası bilemeyiz aranızdaki ilişkiyi. Ama yine de annen ve baban senin? Seni annen doğurdu, baban büyüttü. Davalık duruma gelmeyin. Hatalarını umarım anlarlar ama pişman olacak şeyler yapmayın. Mutluluklar dilerim ve çocuğunuza da şifa dilerim.
15 Yorumla
Soran+1 yılBen sağlıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum istemiyorum olan oldu çaresine bakacağız artık
Cevap sahibi+1 yılSenin beyinsizliğinle uğraşamayacağım. Terbiyesiz terbiyesiz konuşma.
Cevap sahibi+1 yılYa kardeşim ne yaşıyorsun sen? İsteyen yaptırır, yaptırmaz. Sorana yanıt verdim ben sadece. İyi günler.
Velayetleri yoksa ki yol görünüyor, hastahaneyide ailenizide mahkemeye verebilirsiniz ancak yazdığınız doğrultuda çocuğunuzun raporlarını ilave etmeyi ihmal etmeyin, bence doğru karar vermişsiniz anne baba bile olsa sizin ikiniz olmadan yapmazlar
40 Yorumla
+1 yılSaygısızca davranmışlar.
Dava açabilir misin bilmiyorum ama yüksek ihtimal açarsın çünkü anne ve baba izni olmadan operasyon geçirmiş çocuk. Bu durumu avukatla görüşmen gerekir.
Çok geçmiş olsun...30 Yorumla
+1 yılHastaneye kesinlikle açabilirsin anne babadan izin almadan yapmaya hakları yok. Anne babana açabilir misin bilmiyorum. Size saygı duymalılardı
50 YorumlaKesinlikle dava açabiliyorsan aç senin oğlunu bu şekilde senden gizli emrivakiyle bir ameliyata sokmaları her ne olursa olsun yanlış, umarım çocuğunun durumu iyi olur
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten Türkiye'de sünnetsiz kalmak çok zor, imkansız gibi. Böyle bir aileye denk geldiği için şansla doğmuş çocuk ama yaşadığı rezalet olaya bak, o kadar üzüldüm ki. Lütfen peşini bırakmayın. O sizin anneniz, oğlunuzun değil.
60 YorumlaSelam, sünnet ettirmeleri aslında bir bakımdan iyi olmuş. Ama anne ve babanın izni olmadan yaptıkları için dava açma hakkınız var ve haklısınız. Siz sakin olun, oğlunuz inşallah kısa sürede iyileşir. Anne ve babanızın yaptığı çok saçma. Böyle bir hakları yok.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe bakımdan iyi olmuş pardon? Biz onun velisiyiz
Soran+1 yılHakettiğin muamele
Çok geçmiş olsun çok saygısız, cahilce davranmışlar çocuğun bağışıklık sorunu varken. Önce hastaneye dava aç bence
30 Yorumla
+1 yılçocuğun riski olduğunu bile bile senden izinsiz yaptırması kötü
30 Yorumla
+1 yılReşit olmayan bir çocuğun anne babasından izinsiz nasıl ameliyat ediyorlar 🤔 Dava aç abla
30 YorumlaAilenle beraber sünnet eden hastaneyi de dava et sen nasıl yasal vasiy olmadan sünnet edebiliyorlar bunu tam anlayamadım.
10 Yorumla
+1 yılAçma davayı annenin seni ne zorluklarla karnında taşıdığını dünyaya gelmen için ne acılar çektiğini babanın de Bi o kadar acılar çektiğini unutma ve yanlış anlama babanı anneni savunmuyorum yaptıkları oldukça yanlış ama senin de bunları yapacak olman Bi o kadar yanlış olur
34 Yorumla
Soran+1 yılHmm peki benim oğlumun yoğun bakımda olması?
- +1 yıl
Annesiniz anlıyorum sizi ama bir düşünün derim
- +1 yıl
Düşünmeden harekete geçerseniz olucaklara Bi hayli üzülürsünüz
- +1 yıl
Eğer dava açacak kadar kendinizi hazırlamışsanız buyurun açın sizi kimse tutamaz bu saatten sonra zaten
Kesinlikle hakkını savunmalısın eğer ailen senin istemediğini bilmelerine rağmen böyle bir şey yaptıysa iletişimi kes gitsin. Hastaneye de dava açabilirsin. Hatta hak ettiklerini düşünüyorsan ailene de dava aç.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOğlunun beden bütünlüğüne zarar verdikleri için dava açabilirsin
Üstelik velilerinden izin almadan habersizce yapmışlar
Üstelik o çocuğa ne korkular traumalar yaşatarak gerçekleşmiştir
Psikolojik destek aldir ve elinde kanit olsun
Tazminat davası da aç.
Aynı şekilde sünnet eden kişi de çocuğun yasal velisinden izin almadan izin belgesi olmadan yaptigi icin suçludur. Tazminat davadi açabilirsin30 YorumlaNe kadar annen baban olsada böyle birşey yapmalarına hakları yok dava açabilirsin zaten bazı insanlara göre sünnet gereksiz birşey dinsel yani herhangibir artısı yok o çocuğun ebebveyleri sizsiniz annenle baban değil
30 Yorumla
+1 yılHakkınız var işin ilginde evetin izni olmadan hastane nasıl sünnet etmiş
10 Yorumla
+1 yılgiden gitmiş yapacak bişi yok ama anne baba sonuçta dava da açma derim, onlara vereceğin en büyük cezayı vereceksindir zaten bundan sonraki zamanlarda (soğukluk, dargınlık, küslük vs..)
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılValla çok iyi etmiş bence teşekkür edin sonra da dua edin
52 Yorumla- +1 yıl
Öyle olması üzücü tabi
Hastaneye dava açmalısın bence anne babandan önce, sizin imzanız olmadan nasıl ameliyat edebiliyorlar
10 Yorumla
+1 yılSünnet yaptırmamak neden? Bilmediğimden soruyorum ben oğlanı 6 aylıkken yaptırdım burada geçmiş olsun inşallah hemen düzelir paşam
10 YorumlaSünnet sami Ortadoğu'ya ait gelenek. Yazık oldu çocuğa. Cinsel zevk alamayanlar çok sünnet sakatlığı nedeniyle.
30 Yorumla
+1 yılailen doğru bişi yapmış dinen ama şanssızlık olmuş biraz
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSünnet zararlıdır, annene babana ve hastane yönetimine dava açabilirsin.
40 YorumlaSen aptal mısın anan baban buraya getirdi seni çıktığın yeri çabuk unutmuşsun yazık sizlere yazık
74 Yorumla
Soran+1 yılNeyin aptalı sen ne anlatıyorsun benim çocuğum hastanede yatıyor şimdi anasından babasından habersiz ameliyata mı sokulur
Soran+1 yılHadi oradan senin anan baban da çocuğunu riske atarsa saygı dersin
+1 yılSünnet edenler anlayamıyorlar mı acaba rahatsızlığını. Anne ve babanız torunlarının kötülüğünü istemezler sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılBilmediklerinden dolayı üstlerine anne baba varken vazife olmayan bişey yapmışlar yazık olmuş genede dava açma istersen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailen çok yanlıs yapmıs bebegin annesi sonuçta sensin keşke en bastan bu mevzulari aulenle konuşsaydin şüphen varsa sakın boyle bişey yapmayin diye iş işten gećmis artık
03 Yorumla
Soran+1 yılBen elli kere söyledim benim oğlum çok sıcakta soğukla bile dışarı çıkamıyor
Cevap sahibi+1 yılne bileyim benim akrabalarim var çocuklarinin 1 dakika bike yanıbdan ayrılmıyirlar keşke çocuğunu kimsee ailen dahil emanet etmeseydiniz iş işten geçmiş üzücü bi durum geçmiş olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim o kadar sinirliyim ki
+1 yılBence çok haklısın ya çocuğun hastalığı varmış aşırı dine bağlı kalmaya gerek yok bu tür istisnalarda yani. Dava konusuna gelince bu senin tercihin yaparsan da haklısın yapmasan da haklısın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDava ac insaAllah annen de babanda senden kurtulur geri. zekali
21 Yorumla
Soran+1 yılSk kadar akıl yok sende
+1 yılVar ablacığım git aç. Bu ne terbiyesizliktir ya. Milletin çocuğunu habersiz sünnet ettirmek ne demektir
20 YorumlaYalniz benim anlamadığım şey şu hastane yönetimi anne ve baba onayı olmadan buna izin veremez? Eğer bu gerçekse direk hastaneye dava aç.
00 YorumlaKoşmakta sonuna kadar haklısın ben cildirdim
30 Yorumla
+1 yılHanımefendi konuyla ilgili güncel durumu merak ettim, benzer bir durum ailemde yaşanmak üzere. bana ulaşmanız mümkün mü? umarım çocuğunuz sağlığına kavuşmuştur, geri dönülemez bir operasyonun kurbanı olduğu için üzgünüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçarsın sanırım. Neden istemedin? Senden habersiz neden yaptılar?
06 Yorumla
Soran+1 yılMüslğman değiliz ve çocuk hasta kaldıramazdı biliyorum
Cevap sahibi+1 yılBuna sizin karar vermeniz gerekirdi. En sinir olduğum şey büyüklerin herşeye karışması. Bosver dava açma bence, cocugun ilerde büyüyecek, aklı erdiğinde kendi versin kararını. Yoksa cocugun da sizi suclayabilir sizdeb uzaklaşabilir.
Cevap sahibi+1 yılHem cocugunuz sünnet oldu diye ilerde illaki müslüman olacak diye bir şart yok. Kendi tercihini yapacaktır. Sizde o yaşa kadar istediğiniz gibi öğretirsiniz herşeyi
Soran+1 yılBen olmasını istemiyordum
Cevap sahibi+1 yılBu sorun nasıl çözülür bilemedim ki. Ancak dava açarsınız işte. Ama sinirle karar vermeyin biraz sakinleşin. Sonucta bundan sonrası sizin elinizde. Cocugunuzu istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz, sünnetli olması engel değil bana göre.
Cevap sahibi+1 yılSünnetli olsa bile baska dine inanabilir sonucta
+1 yılYazık cidden annen baban haksız ben buna bir şey demiyorum ama ne olursa olsun onlar seni doğurup büyüten insanlar kırma onları. Dava açıcam demişsin kaybedince değerlerini anlarsın ama o zaman iş işten geçmiş olur.
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim oğlumu yoğun bakıma sokmaya hakları var yani
- +1 yıl
Yorumumu bir daha oku o konuda haksızlar dedim zaten. Ama onlarda senin Annen baban kıymetlerini bil insan ailesinin degerini kaybedince anlıyor. Sonra pişman olma
Soran+1 yılOlmam
Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,7b cevap paylaştı. Dava et pişman olsun yaptığına
20 Yorumlabüyük hata ve hadsizlik sanırım arana mesafe koymalısın
10 Yorumla
+1 yılDava açma hakkin var mi bilmiyorum ama varsa da acma bence. Anne ve babanin niyeti kötü değil sonucta
11 Yorumla
Soran+1 yılGayet kötü
+1 yılBelki de sizin uzulmemeniz için yapmıştir bunu çocuklarin küçük yaşta sünnet ettirilmesi daha mantıklı geliyor bana
16 Yorumla
Soran+1 yılNe üzülmesi neyden bahsediyorusn biz istesek yaptıramıyormuyuz
- +1 yıl
Bakın yaptıkları çok kötü birşey ama onalr senin annen baban neden canının canına bile isteye yapsınlar bunu düşünün biraz siz oğlunuz için nasıl endislendiniz nasıl başına birşey gelse canınız gitti onlarda sizin annne babanız şu an öfke ile bunu söylüyor düşünüyorsunuz onlar neden sizin kötülüğünüzu düşünsün
Soran+1 yılBeni adamdan saymayıp fikrimi oğlumla ilgili kararlarımı çöpe atan ana baba mı? Ben oğlumu sünnet ettirmek istemiyorum ve riski var
- +1 yıl
İlerde bu yaptığınıza pişman olucaksiniz insllah evladınız iyileşir dualarım ssizinle
- +1 yıl
Madem yoruma açık değilsin burda gelip mesajlaşmak yerine gidip oğlunun başında dur ayrıca bu kelimeleri aciz insanlar kullanır sizi tanımadigima şuanda şükür ediyorum 👌🏻
Soran+1 yılMemnun olurum yallah
+1 yılEvet çok kötü birşey yapmışlar fakat dava açma bi hata yapmışlar seni yıllarca büyüttüler anne babana değilde hastaneye dava aç
14 Yorumla
Soran+1 yılKöpek kedi de kendi kendine büyüyor benim oğlumun riski var ve dava açacağım
- +1 yıl
Yinede sen bilirsin fakat yeni yediren içiren ana babaya etme oğlun ölmicek sonuçta sana sütünü helal etmez benden demesi
Soran+1 yılUmrumda değil ve oğlumun riski var yoğun bakımda
- +1 yıl
Bence oğlunuzun durumuna göre dava açın eğer iyileşirse dava açmayın bide sanırsam müslüman değilsiniz eğer değilseniz sorun yok.
+1 yılHem Erkek Çocuğunu Sünnet Ettirmek İstemiyorsun Hem Anne Ve Babana Dava Açmayı Düşünüyorsun Bende Diyorum Bu Sitenin IQ Seviyesini Kim Düşürüyor.
915 Yorumla
Soran+1 yılPardon bunda yanlış olan ne? Ben kendi evladım hakkında karar veremiyor muyum ya da babası? Buyursunlar yoğun bakımda
- +1 yıl
Yanlış Karar Vermişsin Büyüklerde Doğrusunu Göstermiş Geçmiş Olsun
- +1 yıl
Tabiki senin gibiler düşürüyor...
Soran+1 yılYa bi yürü git bak arkadaşım ya aferin doğru karar yoğun bakımda
Soran+1 yıl@tipotipo sallamıyorum o gerizkalıyı ölmek uğruna olsada sünnet diyor
- +1 yıl
Abi sünnet adı üstünde ya 'SÜNNET' farz değil.. bu nasıl bir cahiliyet ayrıca çocuk belki ileride müslümanlığı secmeyecek seçerse sünnet de isterse yaptırır. Hem kime ne ya sizin çocuğunuzun sünnetinden. Bu soruyu bu sitede sormak gerçekten bu sonuçları dogururdu..
- +1 yıl
3 Lafından 2si Küfür Olan Dişiliği Şüphe Verici Varlık İnsan Diyemiyorum Malesef İşine Gelmeyen Cevaplar Aldığında Küfür Edeceksen Terk Et Bu Siteyi Müslüman Olmayan Bi Kıt Beyinliye Bu Durumu Açıklayamazsınız Millet Kendinizi Zorlamayın Anne Babasına Saygı Göstermeyen Sizede Saygı Gösterip İnsan Gibi Konuşmaz.
Soran+1 yılMüslüman olmayan kıt beyinli😂😂 ne diyelim maşallah Müslümanların toprakları bilimle zekayla can bulmuş ahahahah ha bide sizde şey vardı dimi hoşgörü falan başka dinlere inançlara 😂😂😂
- +1 yıl
Sana Müslüman Olmadığın İçin Kıt Beyinli Demiyorum İkisi Ayrı Müslüman Olmayan Arkadaşlarım Var Fazlasıyla Zekiler Ama Senin Beynin Yok Bu Çok Başka Bişey Bu Yüzden Anlamanda Zor
Soran+1 yılÖyle mi neysen kızıyorsun acaba😂😂😂 geçin bu ayakları
- +1 yıl
Off Yorma Be İyiki Bi Görüş Yazdık Ne Tatava Yaptın Birisi Gizli Üye Diğeride Profilinde Çizgi Film Kahramanı Olan 15 Yaşında Çocuk Hunharca Teknoloji İle Buluşmuşlar Allah Kimsenin Başına Vermesin Sizi Cahile Laf Anlatmak Zor
Soran+1 yılAy tamam biz cahiliz müslğman adeti uygulamıyor ve Müslüman olmadığımız için sen akıllısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne babana üzüldüm senin gibi bir kizlari olduğu için.
712 Yorumla
Soran+1 yılKendisi mehdi
Cevap sahibi+1 yılBen normal sıradan bir insanım ama sen zavallının birisin. En kötüsü de kendini bilgili sanan bir kara cahilsin. Sünnet ettirmeyecekmiş. Çocuğun büyüdüğünde toplumda hayati boyunca alay konusu olacaktı. Sünnetin hem dini hem de bilimsel açıdan faydasi kanıtlanmış. Amerika'nin belli bölgesinde farkli dinden olanlar bile sünnet oluyorlar.
Soran+1 yılHahaha faydalıymış olmayanlar çük kanserinden öldü zaten. Ben müslğman değilim oğlumuzda velisiyim sen yaptır bana karışma
Cevap sahibi+1 yılSana kim karışmış ben de herkes gibi görüşlerimi söylüyorum. Duymak istediğin cevaplari burda pek fazla duyamazsin çünkü bizim örf ve geleneklerimize terssin.
Soran+1 yılNe boş insansın
Cevap sahibi+1 yılBen de senin apt*lın biri olduğunu düşünüyorum. Git şimdi kafanı duvara vur belki biraz oksijen gider mantıklı düşünürsün. Anne baban yillarca sana baksin büyütsün sen de büyü eşek ol.
- +1 yıl
Ne bilimsel olarak kanıtlanmış mı :D evrimagaci.org/sunnetin-faydalari-ve-zararlari-sunnet-saglikli-bir-uygulama-mi-penis-on-derisi-neden-var-ve-nasil-evrimlesti-9389 (ki) kadın diyorki sağlık sorunları varmış neyse sen kendini çok zeki sanmaya devam et
Cevap sahibi+1 yılSen şurdan bir kaybol. Kadın sünnete karşi biri o yuzden istemiyor. Evrimci maymundan gelmesin sanirim sen.
- +1 yıl
Ne alakası var bir kere hristiyan ım ben, görmüyorsun galiba kadın oğlunun sağlık sorunlarının olduğunu ve şu an yoğun bakımda olduğunu söylüyor. Hem maymunlardan evrim geçirseydik senin şu an zeki olman lazımdı ama aptalsın bu evrim teorisini çürütür
Cevap sahibi+1 yılŞurdan bir defol git aptallık abidesi yorumlari daha detaylı oku. Kadın sünnete karşı biri. Çocuğunun sağlık durumu iyi olsaydı bile yaptirmak istemecekti. Ikide bir sağlık durumunu ön plana çıkarma işim gücüm var seninle ugraşamam bu meseleyi uzatma.
- +1 yıl
Onu bende biliyorum aptal gizli o yazdığımda senin cümleni ret edecek bir şey söylemedim asıl anlatmak istediğim 'Kadın, çocuğun sağlık sorunu var demesine rağmen senin hala cinsel katliam olan sünneti savunman' bay cahil, Karşı çıkmakta gayet haklı iyiki senin gibi cahil değil çocuğuna zarar vermek istemiyor, okumadın sanırım o yazıları? Sende nasıl o kadına üzülüyorsan bende sana üzülüyorum umarım o beynin i samanlardan arındırırsın. Sen cevap yazdıkça bende cevap yazmaya devam edeceğim kudur böyle.
Cevap sahibi+1 yılUlan bekçi köpeği kadinla bizim tartısmamiz anne babasına olan tavri ve sünnetin iyi veya kötü olduğu hakkinda. Kaç defadır sağlik sorunu deyip havlıyorsun. Kadının bana verdiği cevaplarda veya benim yazdiklarımda hiç sağlık sorununu konuşmuş muyuz bir baksana. Ne gelip burda maydanozluk yapıyorsun.
+1 yıliyi yapmışlar. o ananın babanın ellerinden operım saygıyla. anasını dava edecekmıs, kimsin la sen? haddini bilmez densizler. git beni dava et sonradan görme yozlaşmış kişilikler sizi.
00 YorumlaInsan sinir krizi gecirir o nasıl bi olay ya
30 Yorumla
+1 yılBaşka oğlun olursa sünnet etirme bende olmadım
20 Yorumla
+1 yılya pes... onlara neymis..
22 Yorumla- +1 yıl
gecmis olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılSunnett ettirmeme isteği neden onu anlmamadim
19 Yorumla
Soran+1 yılHem hasta hem de biz islam inancına mensup değiliz eşimle
- +1 yıl
Şimdi çocuğunuzun dini inancına bırakın çocuğunuz karar versin sünnet küçük bı ayrıntı ha derseniz benim çocuğum hasta hastanede enfeksiyon kapar sonuna kadar haklısınız dava biraz fazla aileye ama hastaneye dava açabilirsiniz velisi sensin sonuçta
- +1 yıl
Hıristiyanlık ta sunnnetli olan hiristiyannn olamaz diye bı kaidemi var
Soran+1 yılE iyi de biz istemiyoruz?
- +1 yıl
İstemiyor olabilirsiniz ama sünnet ettirmisler sünnetin fiziki yönden yararlarida var araştırın on yargıları kaldırın yüce İsa sizin le olsun ne deyim
Soran+1 yılNiye benimle olsun gidip hristiyanlarla olsun. Belli çok yararı var yatıyor hastanede
- +1 yıl
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin ailenız art niyetli olduklarini düşünmuyorum onlarda uzulmuslerdir iyi akşamlar
Var da garip durum vallahi ne diyeceğimi bilemedim
20 Yorumlaoldu da bitti maşallah
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTm bu konuda. haksız olabilir ler ama sende ailene dava açacak kadar hayırsız bi evlat degilsindir insllah
10 YorumlaEvet dava açabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılneden yaptırmıyosunuz sünnet yapılır
00 YorumlaAllah allah çocuğun şeyinden ne istemişler ya
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSünnet kötü niyetle yapılan birşey değil, hele ki bizim coğrafyamızda... Bence onlar senin annen baban biraz daha meehametli ol. Kızmanı anlıyorum sende haklısın ama ilerde pişman olabilirsin.
34 Yorumla
Soran+1 yılYahu iyi ya da kötü niyet biz böyle karar verdik onların ne hakkı var?
Cevap sahibi+1 yılO senin evladın, sende onların evladısın. Empati kur sen bir hata yapmış olsan da evladının seni mahkemelik etmesini ister miydin? Evet büyük bir hata bu ama yine de onlar senin ebeveynlerin. Hapiste sürünseler için rahat mı edecek?
Soran+1 yılPeki ya benim oğlumun yaşadığı acı?
Cevap sahibi+1 yılben sen haksızsın demiyorum sadece sen ebeveynlerine acı çektirince oğlunun acısı bir anda yok olup gitmeyecek malesef.. çok geçmiş olsun umarım en yakın zaman da iyileşir oğlunda.
+1 yılTabiki var
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDava açma hakkın var aç
20 YorumlaDava aç salaklara
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de bdaha konusmazdm ailemle
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Annem benden habersiz oğlumu sünnet ettirmiş, ne yapabilirim bu durumda?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler