Üvey babam evden gitmemi istiyor. Ne yapmalıyım?

18 yaşındayım ve 5-6 yaşımdan beri üvey babamla yaşıyorum. Öz babam daha geçen sene utanmadan karşıma çıktı ve kendisiyle herhangi bir iletişim kurmadım. Her tartışmada benim yüzüme demese de tartışma bittikten sonra anneme benim evden gitmemi istediğini, benimle aynı yerde nefes almamayı istediğini söylüyor. Daha iki gün önce tartıştık ve bana hakaret ettiği için kendimi ezdirmedim. Karşılık verdim ve iki gündür ne annem ne o benimle konuşuyor. Gidecek hiçbir yerim yok. Çalışayım diyorum ona da izin vermiyorlar. Az evvel iş baktım birkaç sayfadan, sürekli tecrübeli birini istiyorlar ve ben daha önce hiçbir yerde çalışmadım. Annem beni evden göndermesin diye "Herkesin sevmediği bir hareketi olabilir, sen de benim bazı huylarımı sevmiyorsun. Bu yüzden beni evden göndermen mı gerekiyor?" Diyor ancak dediğinden geri dönmüyor. İki ay evvel beni zorla tanıdığı birinin oğluyla evlendirmek istedi ancak kabul etmedim. Burada da ben suçlu oldum. Neymiş, kısmetimi kaçırmışım. Sürekli bir benden kurtulma çabasında, artık iğrendiğim için evde pişen yemeklere bile dokunmuyorum. Tüm gün odamda tıkanıp kaldım. Okul desem istediğim bölüme vermeme izin vermedikleri için mezuna kaldım. Ancak bu olaylardan dolayı hiçbir şekilde doğru dürüst çalışamadım. Lütfen bana bir akıl verin. Yardım edecek akrabalarım bile yok. Ne yapmam gerekiyor?
Üvey babam evden gitmemi istiyor. Ne yapmalıyım?