Kız arkadaşımla son zamanlarda çocuğumuz olmasını çok istiyoruz. Ben trans kadın olduğum için hamile kalamıyorum 😞 bu sebeple o hamile kalacak ve doğuracak. Size lezbiyen ebeveynlerin çocuğumuz veya çocuklarımız üzerindeki etkisi nasıl olur? Ayrıca benim trans olmam her hangi bir şekilde bu negatif etkili olur mu? Kız arkadaşımın hamilelik sürecinde ona nasıl yaklaşmam gerekir? (Yapay döllenme ile hamile kalacak, ya tek ya da ikiz kız çocukları istiyoruz 🥺 4 kızdan oluşan bir aile 🌈 🙏)
Yani aslında çocuk okula başlayana kadar sorun olmuyor ama okula başlayp etrafı gördükçe sorular sormaya başlıyor bu süreçte psikolojik destek almanız önemli. Kendini farklı hissedecek herkesin babası olduğu için üzülecek. Bu durumlar aşılır gelelim ergenliğine. O zaman da arkadaşlarına iki annesini anlatacak çocuklar aileleryle paylaşacak durumu. İster istemez homofobik aileler tarafından dışlanacak ve arkadaş çevresinin bi kısmı uzak durmak isteyecek bu süreçtede psikolojik destek gerekecek. Bunları düşünerek önceden planlamak lazım kedi değil sonuçta bu evde sevmek güzel de dışardaki hayata atıldığında sıkıntılar başlayacak
Açıkçası bu konu benim de kafama takılan ve tam olarak bir fikre sahip olamadığım bir konu. Görünüş açısından benim için hiçbir sıkıntı yok tuhaf da gelmiyor ama çocuğun iki anne veya iki babayla büyümesi onu psikolojik olarak nasıl etkiler bunu zaten o alanda uzman olmadığım için bilemiyorum. Bence onu en güzel şekilde en iyi şekilde büyütmek , dünyaya getirmek için çok fazla düşünmeli ve pedagoglardan da yardım almalısınız. (Bu arada ben bu kadar berbat bir dünyaya yeni birini daha getirmeyi biraz bencillik olarak görüyorum ve hetero, lezbiyen , gay çift fark etmeksizin bir evlat istiyorlarsa bunu çocuk esirgeme kurumundan edinmesini daha doğru ve vicdanlı buluyorum.) Umarım çok ama çok güzel yetiştireceğiniz , en güzel imkanlarla büyüteceğiniz kızlarınız olur 💖
Ay hamile kadıııın hiç çekemüyorum ya onları televizyonda bebek bezi reklamı görüp ağlamaya başlıyorlar bu nedir. Öncelikle araştırma yapan biri olduğunu düşünüyorum dolayısıyla çocuk için gerekli beslenme egzersiz vs ye hakim olacaksın. Eşini en mutlu eden şeyleri biliyorsun, iletişiminiz de iyiyse ona nasıl davranman gerektiğini çözersin. Çocukların üzerine çok da bir olumsuz etkisi olacağını düşünmüyorum sonuçta lezbiyen ebeveynleri olanlar var ve gayet düzgün insanlar. Çevrelerinde homofobik çocuklar varsa zorbalığa maruz kalabilirler bu kötü olur onlar için. Bu yüzden çocukları yetiştirilecek olan yerin iyi seçilmesi lazım. Translığın bunu etkileyeceğini de düşünmüyorum yiaa bebekler. Şimdi bir sürü eksi yeme vaktiii mm leziz
Ben de sizii <3 <3 yolunda gideceğini düşünüyorum, umarım sağlıklı bir hamileliğiniz olur. Rose & Rosie isimli youtuberlar var bir podcast yaptılar ebeveynlikle alakalı, lezbiyen bir çift. Youtube kanallarını uzun süredir takip etmiyordum bir bakayım. Çok yardımcı olacağına eminim. Podcastin adı parental guidance.
Bunun pedagojik bi sıkıntısı yoksa sorun görmüyorum, Cinsel kimlik ve yöneliminizden ziyade çocuk sahibi olmaya hazır olup olmamanız, çocuğa gerekli ilgiyi göstermeniz mühim. Ben saygı duyarım. Lezbiyen ebeveyn bi çift görsem mutlu dahi olurum çünkü bu bir özgürlüğün ete kemiğe bürünmüş halidir. Sadece dediğim gibi, psikolog desteğiyle çocuğu büyütme konusunda fikir sahibi olabilir, daha doğru adımlar atabilirsiniz kuzucum. Buna hazır olduğunuza dair psikolojik desteğin öneminin altını çizmek istiyorum. Umarım çok mutlu ve güzel bir aile olursunuz🤗
Hayal edince çok tatlı bir fotoğraf karesi beliriyor insanın gözünde, lâkin yürüyeceğiniz yolların zorluğu bu kadar tatlı olmayacaktır sanırım. Dünyanın "normal" olarak addettiği hetero ebeveynler dahi çocuk yetiştirmekte zorlanırken, sanırım biz azınlık olarak daha çok zorlanacağız. Pedogojik olarak bunun çocuklara nasıl etki edeceğini çok iyi araştırmak ve o şekilde hareket etmekte fayda var, dışardan gelen tepkilerin siz bir şekilde üstesinden gelseniz bile çocuklar burdaki en önemli faktör. Umarım içinde sevginin bolca olduğu güzel bir aile kurarsınız :))
Türkiyede bu çocukta çok büyük bir hasar bırakabilir bunu düşünerek hareket edin bence çünkü psikolojisi için önemli ilerde büyük skıntılar yaşayabilir