Instagram profilim önceden açıktı, bi hesaptan sürekli selam, naber mesajları geliyordu, cevap vermediğim için aynı mesajları her gün tekrarlamaya başlayınca hesabımı kilitledim, o kişiyi de engelledim ama başka bir hesaptan da aynı mesajları alıyorum her gün. En son seni tanıyorum boşuna uğraşma yine yazarım dedi, tanıdığım kişi mi hiç bilmiyorum ama kurtulmak istiyorum, bu kişiyi dava edebilir miyim?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
mesajların ekran görüntüsünü almanı ardından rahatsız edildiğin için siber suçlara şikayette bulunmanı öneririm
00 Yorumla - +1 yıl
Edebilirsin. O kişiye önce yaz sürekli taciz ediyorsun tek bir sefer daha yazarsan şikayet edicem savcılığa de sonra ekran görüntüsünüde al
00 Yorumla Bizim ülkemizde abaza çok eğer ciddi bir rahatsızlık yaşıyorsan dava etmelisin
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
En sonunda bir link gönderir ve sen yanlışlıkla basarsın bütün bilgilerin ona gider ve eğer bikinili seksi pozların varsa yandın ifşa sitelerindesin.
00 Yorumla - +1 yıl
Aman versen nolacak ne yapacklar içerimi atacaklar hayr basını ıyıce bekaya sokarsın bu zamanda oldurulmeden bısey yapamıyolar ya oldurcen ya da olucen ozaman anca adalet oluyo baska turlu bekleme
00 Yorumla - +1 yıl
Evet edebilirsin seni rahatsız ediyor çünkü onu bulurlar kim olduğunu ve sende görürsün. Bence hemen dava aç kurtulmaya bak.
00 Yorumla DAVA AÇARSIN AÇARSINDA SONUÇ ÇIKMAZ. İP ADRESİ VERMİYORLAR. ÇÜNKÜ, YAŞADIM BU DAVA DURUMUNU
00 YorumlaAcabilirsin Savcılıga gidip şikayetçi ol hemen bulunur
00 Yorumla- +1 yıl
Bana bile geliyor bu mesajlar burası Türkiye abllaaaam
00 Yorumla - +1 yıl
Evet siber suçlara bildirim yapın onlar gerekeni yapar ✌
00 Yorumla Polise git 2 dakikada bulurlar kim oldugu
00 Yorumlatehdit ve kötülük yapmıyorsa yazsın cevap verme
00 Yorumla- +1 yıl
Bence rahatsız takılma konuşmak için bahanedir
00 Yorumla Uğraşma 😆engelle bı sure sonra elbet vazgecer
00 YorumlaŞikayet edebilirsin, hiç uğraşma.
00 Yorumla- +1 yıl
açabilirsin.
00 Yorumla Dava acicagini söyle yine devam ederse aç dava
00 YorumlaEvet edersin
00 Yorumla- +1 yıl
Ver cevap
00 Yorumla - +1 yıl
Şikayet edebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Evet acabilirisn
20 Yorumla - +1 yıl
edersin tabikide
00 Yorumla evet
00 YorumlaEdersin
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba ben Ankara Barosu’na kayıtlı avukat Öykü Özer Uğurlu.
Sosyal medyada tacize dava açılır mı?
Sorunuza baştan şu cevabı vermek isterim; elbette bu durumu savcılığa şikayet edip dava edebilirsiniz. Çünkü sosyal taciz, ısrarlı takip gibi olaylar suç teşkil eder. Bu kapsamda işlenebilecek fiillerin cezası Türk Ceza Kanununa göre birçok maddede düzenlenmiştir. Cinsel taciz suçu, tehdit, hakaret, şantaj, huzur ve sükunu bozma suçu vb. suçlar...
Bu gibi durumlarda somut olayı iyi bilmek gerekir. Ancak sizin verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla mesaj içeriklerinde şu an için cinsel taciz suçunu veya hakaret/ tehdit suçlarını oluşturacak bir mesaj yok. Ama toplumumuzdaki genel algının aksine mesajlarda cinsel içerik olsun olmasın bir kişiyi ısrarla takip etmek, istemediği halde ısrarla mesaj göndermek, seni bulacağım gibi cümleler kullanmak suç teşkil eder. Bu durumda Huzur ve Sükunu Bozma Suçu oluşur.
Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Suçu (m.123)
Maddeye göre, sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Önemli olan davranışın ısrarlı bir şekilde sürdürülmesidir. Fail, Instagram, Twitter, Facebook, Whatsapp gibi sosyal medya araçları üzerinden mağduru ısrarla rahatsız edecek şekilde arıyor veya mesaj gönderiyor ise bu suç vücut bulacaktır.
Ceza davasının sonuçlanmasının ardından hukuk mahkemesinde dava açarak bu olaydan dolayı karşı taraftan tazminat isteyebilirsiniz. Detaylı bilgi için profilden ulaşabilirsiniz.