Kendime bazen hiç anlam veremiyorum. Çok sevdiğim insanlar aniden buz gibi soğuyabiliyorum, bir daha da asla düzelmiyor. Kendi kendime takılacak bir şey buluyorum elbet.
İnsanları çok iyi analiz etmemize rağmen kişiliğini inanılmaz derecede iyi saklayan kanı bozuklar oluyor bazen. Asla tahmin etmediğin Bi yerden hayal kırıklığına uğratıyorlar insanı. Mide bulanıyor nefret ediyorsun. Soğumak ne kelime yok olsun istiyorsun.
Kendi kendime sürekli insanlara bağlı olmadığımı söylerim, ve öyleyimdir de. Ağırbaşlı ve ciddi bir karakterim olmasından dolayı, birden fazla hassas olduğum konu var. Örnek vermem gerekirse; Herhangi bir yerde, bir şey anlatırken, sürekli küfür eden insandan soğurum, Gözümün içine baka baka yalan söyleyen insandan soğurum, Ailevi değerlerime saygı göstermeyen insandan soğurum, Sadece kendini düşünen, sadece kendinden bahseden, sadece kendini öven insandan soğurum, Yaptığı işte bir amacı ya da hedefi olmayan insandan soğurum, Herhangi bir konuda kendini ciddi anlamda yetiştirmiş olan mütevazı insanları, sorumsuzca, cehaletle ve saygısızca eleştiren insanlardan soğurum, Kısacası demek isterdim, fakat çok kısa olduğu söylenemez, her türlü soğuyabilirim.
Kolay kolay soğuyan birisi değilim ama dağları ben yarattım seviyesinde kendini beğenmiş kibirli insanlardan hiç hoşlanmam ve fazlasıyla itici bulurum. Bu tip insanların bana iyiliği olsa bile bu özelliklerinden dolayı soğuyabilirim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkekler bana imalı sapıkça bir şey söylerse şaka bile olsa soğurum anında konuşmayı keser bir daha konuşmam aralarında çok böyle espri yapıyorlar hiç gülmüyorum direk soğuyup bişey demeden gidiyorum bir flörtüm vardı sende 90 60 90 sındır demişti direk o an soğudum hiç yazmadım görüldü yaptım bitirdim gelemiyorum böyle şeylere Kızlarda ise bana kibirlice üsten konuşmaları yeter bir daha konuşmam giderim ya da aptallıklarını göreyim kesiyorum
1- Kişiliğimi eleştirdiğinde: Bence insanların davranışları konusunda, çok rahatsız olunuyorsa uyarılabilir ancak kişiliği eleştirilmez. Örneğin; "yavrum sözünden hoşlanmıyorum" diye uyarılabilir ancak "sürekli fazla samimi kelimeler kullanıyorsun" diye köklü bir değişim istenirse soğurum. 2- Yine üsttekiyle bağlantılı ama insanların beni değiştirmeye çalışması buz gibi yapar. Giyim, davranış, arkadaş çevresi gibi konularda değişim isterse soğurum. İyi taraflarımla beni herkes sever zaten; yanımda olmak isteyen insanlar kötü yönlerimle de yaşamayı öğrenmeli veya gitmeli.
Beni açıklama yapmadan beklentiği zaman, değerlerime saygı duymadığı zaman, beni rezil etmeye çalıştığı zaman, benimle alay ettiği zaman, kırıldığımı söylememe rağmen aynı davranışları inadıma tekrar ettiği zaman buz gibi soğurum ve bir insanı yüreğimden uğurlarsam o kişi beni bulamaz artık ama bile bilmez benden gittiğini.. Açık açık söylemem seni sildim diye ama bitiririm onu içimde. Soğumak, buz gibi olmak öyle güçlü bir şey ki
Küfür eden insnalardan hemen soğurum küfür eden insanlara tahammül edemem ne var küfür edecek yani. Ben hiç küfür kullanmam. Umursamaz, üşengeç insnalarla pek anlaşamam.
Gercekleri gorup kendine ifade edebilicek hale geldiginde insan cok sevdiginden aniden sogur. Bu ondan soguma degil, kendini sevmeyi ogrenme asamasidir. Benide insanlarin asil yuzlerini alenen gormek sogutur. Gozum de buyuttugumden cok farkli olduklarini anladigimda.
Size birşeyler katmayan faydasız insan modeli yani destek çıkmak, düşünceli olmak, kaygılanmak gibi özverileri göstermeden bir anlık kararla sınırlarınızın içine aldığınız arkadaşlar sizi buz devrine götürebilir insan burda biraz kendine 'de sormalı çevremizden biz sorumluyuz kimseyi kişisel hayata çok dahil etmemek gerek insan bencildir nede olsa..
Yalan söylediklerinde, başka insanların dedikodusunu yaptıklarında, hakkımda ileri geri konuştuklarında, bir konunun gerçek iç yüzünü bilmeden yorum yaptıklarında, insanları bana karşı kullanıp bilmedikleri konular hakkında konuşmaları, dolduruşa getirmeleri sadece bunlardan birkaçı. Nefret dahi etmiyorum.
1. Sürekli trip atacak bir şey buluyorsa,2. Gerekli gereksiz sırf konuşabilmek için konu uzatiyorsa,3. Her gün aynı sorunlardan bahsedip beni darliyorsa,4. Cinsel içerikli konularin şakasını yapıyorsa, soğutuyor.
Yanımda gaz çıkarması, kötü lokması, cıvık olması (yerine göre iyidir civiklik ama), parası olduğu halde cimri olması, bencil olması, kendini sevebilir ama kendini insanlardan üstün görmesi,, gurursuz olması (aşktaki gurursuzluktan bahsetmiyorum), bir şeyi yapabileceğini halde acizce yardım istemesi, önüne gelene yazmasını.
eğer kendini.. dünyanın merkezi sanıyorsa.. ve benim onun çevresinde pervane olacağımı düşünüp bu kendini begenmişlik tavrı görünce ondan soguyorum kimseye taviz yok artık hayatımdan silerim şu 3 günlük dünyada insan sadece kendi mutlu etmek için yaşamalı yoksa etrafta ki kişiler gelip geçici onlar yokken de yaşıyorduk
Bende öyle takılacak bir şeyler bulma gibi bir huy yok ama baktım 2 yüzlülük yapıyor, kötü davranış sergiliyor ya da nankörlük yapıyor hayatta geri dönüşü olmaz..
Ben keyifliyken o eğer geç cevap falan veriyorsa yapmacık keyfini hissettiğim zaman anında soğuyorum. Bir de sevmediğim tiplerdeki insanlarla takıldığını gördüğüm zaman ve kısa cevaplar verildiğinde. Mesela iyiyim yerine ii sen 😒
Fazla samimiyetten seviyesizleşen insan. Bu yüzsüzleri ciddiye alip muhabbet edersin bir muddet sonra anlarsin ki seni kullanmak, zayif yonlerini ogrenmek icin iletisime gecmis Boyle soytarilara ikinci sans verilmemeli.
Beni kırdıklarında, yalan söylediklerinde, canımı yaktıklarında aniden soğuyorum. O kişiyi affetmiş olsam bile içimde hiçbir şey aynı kalmıyor. Kırılmışım ya bir kere, parçaları birleştirmek imkansız oluyor.
Birilerinden kolay kolay soğumam. Fakat herhangi bir konuda küçümsendiğimi hissettiğim an o kişiyi ne kadar sevsem veya kendisine ne kadar değer versem de anında soğurum.
Yalanı hemen seziyorum ya da Allah önüme bir şekilde çıkarıyor. Öyle insanları hayatımdan çıkarmak saniyelerimi almaz. Genelde de aylar sonra R yapıp geliyorlar o daha sinir bozucu tabi.
Aynı şey bende de var aslında hicbir sebebe ihtiyaç duymadan uyumasını bile sorun edip soguyabiliyorum ve bu Çok gicik bisi aslında soğumak istemiyorsun ama engel olamiyorsun
Bazen bazı insanlardan elimde olmadan soğuyup konuşmak dahi istemiyorum ama bir insan var ki ondan soğumamı gerektiricek her türlü davranışı yapmasına rağmen olmuyor soğuyamıyorum
Bir an da farklılaşan veya gerçek yüzünü saklayıp da amacına ulaştıktan sonra hiç çekinmeden gerile gerile kişiliğini sergilemekten çekinmeyen kişiler..
Ben insanlardan değil de içinde bulunduğum durumlardan çok çabuk sıkılan biriyim. Karşımdakiyle gayet makul bir ilişkim de olsa ben sıkılıp giderim, değişiklik isterim sürekli.
Laubali, yılışık kimseye tahammül edemem isterse dünyanın en yakışıklısı/en güzeli, en donanımlısı en kariyerlisi olsun. İnsan cinsiyetten bağımsız ağır olmayı bilmeli.
Yav biz seninle çok iyi sevgili oluruz diyip ertesi gün ortada olmayanlar. Sanki ben diyorum "yalvarırım bana iyi şeyler söyleyin" diye. Kendi kendilerine kurup ertesi gün gidiyorlar. Onları bir yere de oturtmuyorum zaten ama yaptığım ilk iş engellemek oluyor.:D
Tek bir şeyde. Bana bağırması. Sesini yükseltmesi. Başkasına sinirlenip bana atarlanması
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayvanlara kotu davranirsa.. sevmedigim siyasi partiyi taparcasina savunursa... kadin bakirelik namus muhabbetleri.. lgbt dusmanlari... genel turkiyeden sogugum zaten bu sebeple :)