Eşim ile baş edemez hale geldim çözüm bulamıyorum?

Merhabalar;
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Yazacaklarım biraz uzun, gerçekten çözüm bulamadığım için yazıyorum. Yazma sebebim eşimin stres ve takıntı konusunda son raddeye gelip kendini ölüme doğru sürüklemesi ile ilgili.

Eşim kamuda sözleşmeli personel. ben ise eski hemşireyim. evlendikten sonra ikimiz de 4b'li olduğumuz için eş durumu yapamadık ve ben yıpranma ve ağır geçen yol ve nöbet serüvenlerinden sonra istifa etmeye karar verdim. bu işi yapmak istemediğimi eşime belirttim oda bana karar senin fakat hayallerimiz var evimiz kira, arabamız var ama buda eskiyor bunun ileride çoluk çocuk olayı var, bir miras kalmayacak, aileler bitik fayda yok şeklinde açıklama yapıp çalışmam gerektiğini söyledi. En nihayetinde benim sağlığım ve psikolojim gitmeye başlayınca ben istifa ettim.

Eşimden Allah razı olsun hiç bir şikayetim yok. Çok güzel yemek yapan, eğlenmesini bilen, kültürlü, bana her daim yardım eden, inançlı, kendini geliştirmeyi seven, hobileri, hayalleri olan biri fakat fazla yaşamayı seven bir durumu var.

Ben işten çıktıktan sonra maddi durumlar gerileyince her şeyden bıkmış durumda. bize yetemediğini, asla birikim yapamadığını, parasının eriyip gittiğini, zor durumda olduğunu söylüyor. Ama ben o işe dönmek istemiyorum. kendini suçlamaya başladı 6 yıl çalışıp bir insan nasıl ev alamaz diye söylenip duruyor kendine, çevresiyle hat safhada kendini kıyaslamaya başladı, başka evlilikleri kıyaslıyor.

Psikoloğa gittik defalarca işe yaramadı. en son bana arkadaşı mesaj attı ve kendine zarar verme eğilimlerinin olduğunu söyledi yani ona ekonomik çöküşlerden dolayı bu durumu artık kaldıramadığını söylemiş. Eşimin kendi ailesiyle sorunları da mevcut bildiğiniz kazık attılar şu an pek iletişimimizde yok zaten.

Ben şu an eşim için ne yapabilirim bilmiyorum. Çocuğum olur ise ben çocuğumla ilgilenmek istediğim için çalışmak istemiyorum. Ama o her koşulda ev yok diye o bu olmuyor diye dünyanın sonuymuş gibi davranıyor ve kendisine zarar vermesinden korkuyorum.
Eşim ile baş edemez hale geldim çözüm bulamıyorum?