Yani bana göre hiç geç değil. 29 30 gibi evlenmeyi düşünüyorum ama bugün kız kuzenler yengeler beni aralarına almış vay efemdim evde kaldın, sana birini bulalım... 😌 Kimse sormuyor evlenecek paran var mı? 😂 evlen de evlen evlen de evlen. Evleneyim de ev kurmak kolay mı? 🤨 Ailem “evde kaldın” diyerek baskı yapmaya başladı! 27 yaş evlilik için geç kalınmış bir yaş mı?
Ailem “evde kaldın” diyerek baskı yapmaya başladı! 27 yaş evlilik için geç kalınmış bir yaş mı?
Kardeşim 34 yaşında bir abin olarak sana tavsiyede bulunmak isterim iznin olursa. Ben 30 unda evlendim bu öyle bir şey ki eğer iyi giderse neden daha evvel evlenmedigini sorgularsin kötü giderse b. okmu vardı hemen evlendim dersin. Karı koca ilişkisi bu şekilde. Evlatlarla olan ilişkisine gelirsek benim 2 kızım var biri 4 yaşında biri onumuzdeki ay 1 yaşında olacak yoruluyor beziyorum keşke biri 10 yaşında diğeri 7 yaşında olsaydı diye düşünüyorum. Evlilik zor mu kolay mı dersen öncelikle para herşeyi kolaylaştırır. Paran varsa mutlu olursun diyemem boşanma ve peşinden ömür boyu nafaka falan filan olayları olabilir. Ama para varsa daha fazla huzur var denilebilir. Hangi kadın dünya nimetlerine sırt çevirebilir. He gelelim paran yoksa ne yapmalisin. O zaman çok daha iyi karakter etüdü yapabilmen lazım. Çünkü sıkıntıya göğüs germek zordur. Herkes seni mutlu edemez ve herkes seninle mutlu olamaz. Şunu da söyleyeyim kendini asla kabartma abartma şişirme. Sen 5uzerinden 5 puanlık adamsan ben 3 puanlık adamım de. Beklentiler yüksek olursa bogulursun. Şunu da söyleyeyim bizim türk kızları ilişki başında aşkım seninle soğan ekmek bile yerim aşkım seninle bir göz odamız olsun yıllar nasıl geçer hiç anlamam yeterki yanımda ol derler. Ama iş ciddiye binince ne yani şu izbe mahallede mi oturacağım der. ya da aşkım ben kendim için istemiyorum elalem ne der derler. ya da ne yani 3 artı bir ev olmayacak mı der. Falanca akrabama damat şunu yaptı benim neyim eksik der. O yüzden sevgiliyken yüzde yüz sıkıntısız bir insan bile olsan mutlaka sıkıntılarım var de. Madden karakteren. Her özel günde 2bin 20 bin 200 bin harcayamazsin. Bazen bir çiçek alacak paran olur bazen paran olsa bile insanız unutursun. Beklentiler yüksek olunca basın ağrır. Ama beklentisi olmayan bir kıza aşkım su saç tokasini gördüm en çok sana yakışacağını düşündüm deyip ver. Bir mutlu olur bir boynuna atlar. Karısına BMW alan adamın karısı senin karın kadar mutlu olmaz çünkü diğer kadın hediye range Rover bekliyordur genel anlamda tavsiyem bu. Birde kazanova olamazsın işin vardır çalışman lazım. Boşta ev yok cinsellik olarak hep tatmin olamazsın bekarken evli olunca açık büfe. He sekskolik değilim ancak bu insan psikolojisine iyi gelir. Diğer yandan eğer sana destek olan bir esin varsa yalnızlık cekmezsin kafa dengiyse canin sıkılmaz. Etkinliklere gidecek sana eşlik edecek birisi sürekli hayatında. Bunlar psikolojine iyi gelir. Ama tercih senin. Tabi seçimini yanlış yaparsan tarragi yersin onuda belirteyim
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana gore erkekte tam ideal yaş. Cunku evlenirsin. 3-4 yil karinla evliligin tadini cikarirsin. Yas olur 30-31 sonra baba olursun. Sonra bazilari da cikip diyor ki cocuguma enerjim yetecek mi gec evlendim. Tabi yetmez. Tabi o cocugun kafasini, enerjisini kaldiramazsin. 30-35 de evlenmissin. 35-40 yasinda baba oluyorsun. Nasil yeteceksin o cocugun enerjisine. Beyler bence cok gec kaliyor günümüzde. Babam 50 yasinda ben Şu an 21 yasindayim. 29 yas var aramizda. Inan daha fazlasina gerek yok. Bu bile fazla geliyor babama. bazen keske birkac yas daha buyuk olsaydın. Okulun bitseydi. Evlenseydin. Insallah o gunleri görebilirim Allah izin verirse. Bugun ki aklim olsa seni birkac yil daha erken düşünürdüm diyor. Dayim gec evlendi. Gec cocugu oldu. Gecen cocukla oynarken debelenirken kotu olmus yığılmış kalmis. Enerjisi yetmiyor çünkü. O yuzden ben evliligi ve babaligin gec olması durumunu dogru bulmuyorum. Eger erkek hayatini kurduysa meslegi, maasi falan varsa, aday da varsa beklemesine, yaşa takilmasina gerek yok. Yaşın ideal. 25 falan desen erken derdim ama. 27 iyi. Gec degil erkende degil. Hayatini kurduysan, kendini mesleki olarak kurtardiysan her sey hazirsa, beklemenin bir anlami yok bence.
O da olur insallah😊 olursa bekleme dedigim gibi. Nasip kısmet bu işler. Oldugunda uzatmanin anlami yok. 22 de mezun oluyorum. O yil atansam. Adayda olsa. Durmam evlenirim. Yok erkenmis falan takılmam. Zaten annelik ve cocuk icinde gec kalmak istemiyorum. 22 de her sey hazirsa evlenirim. 3-4 yil doya doya evliligin tadini cikaririm. Esimle gezerim falan. 25-26 gibi de cocuk yaparim. Oh mis😊 Allah hayırlısını versin herkese. Ben boyle diyorum ama Allah'in elbet uygun gordugu bir hesap bir vakit vardır. Sadece demek istedigim meslek, aday varsa kendimde beklemem. Beklemenin dogru olmadigini da dusunuyorum. Hayirlisi olsun. Elbet cikar karşına biri. Ama yaşın normal. Evde kalmadin yani. Ama bir 5-10 yil sonra kalabilirsin😊 yaş ilerlerse bu baski daha da artar benden demesi.
Benim eski sevgilime de ailesi aynısını yaptı bir an önce evlen evlen diye ve biz daha yeni tanışıyorduk o bana birşeyler hissediyordu ama ben tanımak istiyordum 1 ay sonra falan sevgili olduk bir baktım ailesi tanışmak istiyor falan sonra banada baskı yapmaya başladı evlenelim bu yaza diye bende korktum yani çocuk oyuncağı değil sonuçta. Ben bu arada kendisinin de hazır olduğunu düşünmüyorum ben bu evliliğe neyseki ben daha fazla zaman isteyince benim evlenmem lazım dedi ve ayrıldık 2 ay sonra nişanlandı ve kız büyük sanırım ondan belkide mutsuz bir ilişkisi olacak. Yani demek istediğim eğer seviyorsan birini yaşın önemi yok anlaşıyorsan eminsen 32indede evlenirsin ama kalan ömrünü rahat geçirirsin önemli olan bu.. Toplum baskısıyla birşeyler yapacağız derken kendimizden vazgeçiyoruz.
Evlilik yaşı diye bir şey yoktur 'hayatlarının geri kalanını birlikte geçirmek isteyen iki insanın birbirlerini bulmuş olmalarını bütün dünyaya ilan etme' amacından tamamen sapmış olup sadece formal bi hadiseye dönüştüğüne kanıt olarak gösterilebilicek bi kavram olarak nitelendiriliyor insanlar tarafından. Belli başlı kalıp düşünceler işte umursama. Kendini “her anlamda” ne zaman hazır hissedersen doğru yaş o’dur senin için.
Evde kalmadın. Sadece ailen pandemiden dolayı farklı arayışlar peşinde. Hayatlarında bir heyecan olmadığı için seni öne sürüp bir telaş içerisine girmek istiyorlar. Doğru zaman geldiğinde zaten evlenirsin. Bende 26 yaşındayım evlenmedim ve banada söyleniyorlar ama takmıyorum.
Evlenmek için evlenilmez sonra evlenipte bir ömür azap çekip pişman olmamalı insan mutlu olduğu bununla bir ömür geçirebilirim dediği insanla evlenmeli bence insan 32 yaşındayım bende Bekarım yalnızım hayatımda birisi yok şuanlık ama kafam rahat sonra bin pişman olupta ömrünün sonuna kadar nafaka ödeyen çok erkek var şu an ülkemizde
Bence hayır ama ben 21 yaşında evlendim boşandım 30dan sonra insanlar çok seçici oluyormuş öyle denir hep ve ben de bu kötü evliliğinin de sayesinde artık çok seciciyim... eger daha beni isteyen olursa tabi
Amaan boşver sen bir akraban ya da ailene nasıl birini istediğini falan söyle eğer gerçekten iyi bir kız ve özelikle iyi bir aileye gözü kapalı evlen kardeşim senin yaşın da geçiyorum harbiden.. biz erkeklerin belli başlı temel ihtiyaçları var mesela
Erkek için gayet normal yaş. Bizimkiler iyi ki o kadar dırdırcı değil. Covidden beri komşular akrabalarda yeni kız getirmeyi bıraktılar. O kadar takma kafaya.
Belkide çok param yok o yüzden olabilir bu akrabalar çok sinsi adamda mal mülk olsun hemen kendi tanıdıklarına söyleyip onun bunun kızını evertmek istiyolar
Hiç takma.. Hayatına odaklan. İnsan istediği yaşta evlenebilir. İster 40 ister 50 ister 70 isterse 100 yaşında bile evlenebilir. İstemezse evlenmez. Evlenmek zorunda da değil. Evliliğin aşkın yaşı yoktur. Bu aile ve toplumun dayatmaları işte.
Eskiden evlilik yaşı 20-25 aralığındaydı. Erkekler askerden geldi mi hemen baskı başlardı. Şimdi öyle değil ama. Herkes önce ünv okuyor. Sonra iş bul birikim yap evlen 30 u buluyor. O yüzden hayır geç değil 😉
Askerden geldim baskı yapılmadı iş buldum çalışıyorum birikimede başladım ilişkim vardı bitti ama evlenmek istiyorum bu arada yaş 23 yani dediğiniz gibi 30la alakası falan yok değişir bu istek meselesi
Evde kalma bir cahiliye lafıdır ne yazıkkı bızede gecmıs o yuzden dusunme hayırlısını bekle demekki zamanı gelmemiş evlenip yanlıs yapma olasılıgına karsı su an 1 0 ondesin