31 yaş evlilik için geç bir yaş mi? Ciddi bir komplex basladi bende. Sizde oluyor mu?

30 yasina basinca hele bide 31 e gelince insan bir tedirgin oluyor. Evlenmedim ve arkadaslarimin %98 i evlendi. Hatta ikinciyi alan arkadaslarim var :) tamam cok sosyal degilim ama asosyal arkadaslarim da evlendi. Bide okumuş iyi bir ise sahip biriyim yaşımdan 5-6 yaş geç gosterdigimi soyler herkes ve çok şükür güzelim de. Genelde kimle çıksam ilk bir ayda evlenme teklifi alıyordum zaten anormal olan da bu ya. Tuhaf ama sonu hep hüsran oluyor. Ya aldatiliyorum ya cimri çıkıyor ya çapkın ve kadinlarla içli dışli oluyor bunlar bana ters. bir türlü düzgünunu bulamadım. yasitlarimla karsilasiyorum hepsi çocuk dizmis. Ben bir de cok seçiyorum. Tipi hosuma gitmezse isinamiyorum. Dunya görüşü işi ahlaki falan derken cikamiyosun işin icinden. Hicbiri olmuyo.
Bakiyorum millet mutlu ve buluyolar valla. Herşey nasip evet. Dua etmek gerek.
Peki sizler bu yas ile ilgili durumlari yasiyormusunuz? 30 lu yaslarda bekar olmak sendromunu nasil atlatiyorsunuz? Takma diyor bir arkadasim da ama nasil takmayim? Ya çocuk sahibi olamazsam? Ya hic bebegim olmazsa. Ya yalniz yaslanirsam? 31 gec bir yas mi? siz neler yasiyorsunuz?
31 yaş evlilik için geç bir yaş mi? Ciddi bir komplex basladi bende. Sizde oluyor mu?