liseye gidince kendi isteğimle kapandım yaklaşık dört yıl oldu, fakat bu süre zarfında başörtülü olmanın sorumluluklarını kaldıramadım. Bir muslüman olarak çoğu kez ibadetlerimi yapmakta zorlanıyorum, tesettür de bunlarda biri oldu. Zaten açık giyinmekten kendi adıma hiç hoşlanmıyorum fakat tesettürde beni yoran tek şey saçımı örtmekti. 4 yıl boyunca öyle ya da böyle dayandım fakat üniversiteye gidince açılma kararı aldım. Bu durumdan dolayı size birkaç sorum var:
1-) siz olsanız bundan utanç duyrar mıydınız veya saçını açan birini ayıplar mıydınız?
2-) eski fotoğraflarınızın hepsinde başörtülü olmanız sizi rahatsız eder miydi veya bir ortamda ben eskiden başörtülüydüm ama açıldım diyebilir miydiniz?
en zor kısım olan dini boyutunu göze almış olsamda toplum baskısını aşamıyorum ne yapmalıyım?
1-) siz olsanız bundan utanç duyrar mıydınız veya saçını açan birini ayıplar mıydınız?
2-) eski fotoğraflarınızın hepsinde başörtülü olmanız sizi rahatsız eder miydi veya bir ortamda ben eskiden başörtülüydüm ama açıldım diyebilir miydiniz?
en zor kısım olan dini boyutunu göze almış olsamda toplum baskısını aşamıyorum ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Bence kapandiysan birdaha açılma zaten bolda giyinmeyi seviyormussun hem bop giyinip eşarp türban çok güzel duruyor gerçekten haddim degil ama benim fikrim bu çünkü Allah rizasi iÇin birkez kapandin acilsan günah olur şeytanın senin kafanı kurcalamasina izin verme bu bos dünyada olur mu güzelim türban hem Allah katında iyilik bu dünyada da çok güzel duruyor kimseye aldırış etme Allah yolunda yürümeye devam et
Utanmana gerek yok senin seçimin bende aynı ikilemi yaşadım bi süre
peki nasıl aştınız insanların sizin eskiden başörtülü olduğunuzu bilmesine rağmen eski fotoğraflarınız veya kendinizi insanlara açıklama ihtiyacınız sizi rahatsız etmedi mi?
Uluorta anlatmayım da aşılıyor bir şekilde gizli olmasan yazacaktım güçlü ol başkaları için yaşama
anlıyorum sizi teşekkür ederim🤗
Rica ederim kendini yalnız hissetme dilediğin zaman yazabilirsin
Ciao🦇
Utanma, bir kez dünyaya geliyoruz. Umursama insanları.
Neyden utanıyorsun canım
aslında kimseden utanmıyorum, ailem de bu kararımı olumlu karşıladı yani kararı bana bıraktı fakat ileride "sonradan açılma" tabusu toplum içinde karşıma çıkar mı diye merak ediyorum
Fiziken mi
hayır fiziken değil. Hani insanlar ayıplıyorlar ya. Bu önyargılardan korkuyorum açıkcası
Elaleme bakma. Bol mu giyinicen
zaten hep bol ve kapalı giyinmeyi seviyorum, yalnız başörtü kısmında zorluklar yaşıyorum
Sen bilirsin istiyorsan açıl.