Bazı bilgiler vardır ve bunlar eğer okullar/aileler tarafından bireylere anlatılmazsa çok büyük tehlikeler oluşabilir sizce en az ilk okul birincini sınıftan itibaren insanlara verilmesi gereken ekstra eğitimler nelerdir?
Bence
Yabancı Dil Günümüz global dünyasında zaten İngilizce bilmemek demek hiç var olmamak demek neredeyse Türkiye'de kaçını sınıftan itibaren okullarda İngilizce eğitimi veriliyor bilmiyorum ama en az 1. sınıftan itibaren sadece üç beş gramer bilgisi ezberletmek yerine konuşmaya ağırlıklı yani dili öğrenme ağırlıklı bir eğitim olmalıEkonomi Neredeyse her şeyin Dolar a endeksli olduğu ve aslında insanın para nedir? Banka nedir? IMF nedir? Bilmediği Türkiye'de "ekmeği dolar la mı alıyorsun sorusunun cevabının evet olduğunu ve döviz kurlarının hayatı nasıl etkilediğini insanları öğrenmesi gerekir diye düşünüyorum.Cinsel eğitim (Bu bölümün açıklamasını Vikipedi dan aldım) Cinsel eğitim, insan cinselliğine ilişkin konuların öğretilmesidir. Buna duygusal ilişkiler ve sorumluluklar, insan cinsel anatomisi, cinsel aktivite, eşeyli üreme, cinsel rüşt yaşı, üreme sağlığı, üreme hakkı, güvenli seks, doğum kontrolü ve cinsel yoksunluk dahildir. İnsan türünün cinsellikle ilgili yönünü sistematik şekilde araştıran bilim dalı olan seksoloji de vardır. LGBT için ayrıca olarak, LGBT seks eğitimi yaratılmıştır.Tabi ki bunlar birinci sınıfa giden bir çocuğun anlayabileceği şekilde olmalı. Peki sizce küçüklükten itibaren insanlara hangi eğitimler verilmeli?
Kesinlikle En Erken Yaşlarda Verilmesini Düşündüğünüz Eğitimler Nelerdir?
Yabancı dil ne kadar erken öğrenilirse bir o kadar çabuk kavrıyor. O yüzden 3 yaşından itibaren öğretmek çok mantıklı olur.
Ekonomiyi 12-13 yaşında öğretmek, daha mantıklı. Ondan önce hayal dünyasına bu karmaşıklığı sıkıştırmamak gerekiyor.
Birinci sınıfa giden bir öğrenciye cinsel eğitim verilmez. Psikolojik olarak yanlış yaparsın. Cinsel eğitimi ancak ergenliğe giriş seviyesinde (11-12 yaşlarında) verilmeli ki mantığına oturtabilsin.
Ekonomi için okul kantini dediğimiz bir şey olduğu için çocuk bu yaşlarda para ve alışveriş ile tanışıyor bu yüzden bu yaşlardan başlamak daha mantıklı. Cinsel eğitim için cinsel eğitim sadece cinsel ilişkiyi değil cinsel kimlikler, yönelimler, organlar, gibi çok daha küçükken öğretilebilecek şeyleri içerir ve Portekiz, Norveç, Hollanda gibi ülkelerde 6 yaş civarında cinsel eğitim verilmeye başlanıyor. (en geç 11 yaşında bu eğitim başlıyor) Yabancı dil eğitimi içinse değil 3 yaş ailede eğer dili biliyorsa çocuk doğduktan sonra hem Türkçe hem de bir yabancı dil ile büyümesi daha iyi olur ama burada ilkokul birinci sınıf için konuşuyorum.
Okul kantininde çocuklar "para nedir?" bunu tecrübe edebilir, yaşlar ilerledikçe konular daha da kapsamlı anlatılabilir. Sana o yaşlarda ölümün anlatılmamış olması o çocuklara cinsel eğitimin verilemez olduğunu göstermez eğer Avrupa bunu 6 yaşındaki çocuklarla yapılabiliyorsa bizde yapabiliriz.
Ahlak bilgisi dersi verilmeli Nezaket kuralları dersi verilmeli Hayvan sevgisi dersi olabilir, alerji falan yoksa Kişisel gelişim dersi, anlayabilecekleri şekilde Yenilikçi, güncel insan olabilmek için gereken şeyler öğretilmeli. Bunlar kademe kademe olabilir.
cinsel egitim, ayni seye girmiyor olabilir diye yaziyorum kisinin kendi bedenini de tanimasi uzerine egitim, sosyal hayat icerisinde sosyal bir varlik olabilme egitimi
Sosyal yardımlaşma, hayvan ve doğa sevgisi, özsaygıyı artırabilecek konu, sunum ve eylemler, planlı ve verimli süre kontrolü, hijyen gibi konular hakkında eğitim verilmeli diye düşünüyorum.
Sosyolojik olarak farklı olan insanların aynı eğitimi görmemesi lazım. Bu dayatma olur.
İngilizce, cinsel eğitim ve ekonomi eğitimi bence de olmalı. Cinsel eğitim kısmı ise daha çok çocuğun aile yapısına uygun ve aileyle ortaklaşa yürütülen bir eğitim olması gerekli bence.
yabancı dil evet diğerleri hayır özellikle cinsel eğitim verilmesine karşıyım küçük yaşta onun yerine iyi bir insan olmak ahlaklı olmak hayattaki görev ve sorumluluklar herkese değişik meslekler öğretilebilir