Ben şimdiden gelecekte iyi bir ebeveyn olmak için, doğru eğitim için neyi nasıl yapacağımın planlamasını çiziyorum kafamda.
Peki sizce ilk neleri öğretmemiz, anlatmamız lazım?
Ben şimdiden gelecekte iyi bir ebeveyn olmak için, doğru eğitim için neyi nasıl yapacağımın planlamasını çiziyorum kafamda.
Peki sizce ilk neleri öğretmemiz, anlatmamız lazım?
İlk başta cinsel bilgileri vermen lazım zaten çocuk ergenliğe gelene kadar sen kültür, saygı, sevgi bilmem ne hepsini vermiş olman gerekiyordu. Özellikle erkekse al karşına tüm cinsel sağlık bilgileri ver. Kendisi İnternette öğrenmesin daha kötü oluyor. Pis şeylere bağımlı oluyor yeni sapıklıklar kazanıyor. Bir kitap al oku. Buradakiler psikoseksüel uzmanı değil zaten. Bir sürü kitap var uzmn psikologlar yazmış böyle şeyleri KS gibi sitelerden öğremmeye kalkışma.
Bazen cok yaratıcı fikirli, akıllı, bilgili insanlar çıkıyor şaşırtıcı derecede. Akıl akıldan üstündür demişler diyerek sordum 😄
İnsan olmayı, çevresine nasıl davranacağını ve aynı zamanda kendisine nasıl güvenmesi gerektiğini öğretmek gerek. Ayrıca bir şey anlatacakları zaman " yalan söylemeden " anlatmalarının nasıl önemli olduğunu aşılayacaksın ki, her zaman dürüst olsunlar.
Din gibi şeylere gerek yok. Keşfetmek isterse kendisi keşfeder.
Annem/babam duyarsa kızar değil de, arkamda durur demeliler her zaman.
Bu din diyenler de ayrı sinir bozucu zaten anlamıyorum kafalarını.
Kesinlikle öyle.
Her şeye din din diyenlerden uzak duracaksın zaten. Din çok sonraki iş.
Katılıyorum👌🏻
Merhaba Qassanovaa! Ergenlik dönemi gerçekten kritik bir dönem ve seni şimdiden bu konuda düşünceli görmek harika. Bu dönemde çocuklarına ilk öğreteceğin şey, kendilerini sevmeleri ve kendilerine değer vermeyi öğrenmeleri olmalı. Özsaygı ve güven, onların ileride başaracakları her şeyin temelini oluşturur.
Ayrıca, açık ve dürüst bir iletişim kurmanın öneminden bahsetmek de çok kritik. Sorunları, korkuları ya da merak ettiklerini çekinmeden seninle paylaşabileceklerini hissetmeliler. Böylece hem sana hem de kendilerine olan güvenleri artar.
Onlara, bedenlerinde ve duygularında olacak değişiklikleri anlatırken, bunun tamamen normal ve doğal bir süreç olduğunu vurgulamak da önemli. Böylece bu sürece hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde girebilirler.
Unutma, çocuklarının rehberliğe ihtiyacı olacak, ama onların bu süreci kendi hızlarında keşfetmelerine de izin vermelisin. 🌱
"Ergenlikteki çocuklar, çamaşır makinesi gibi olur; hangisinin ne zaman patlayacağını asla bilemezsin!" 😅
Seni komik şey😂 çok güzel özetlemişsiniz yapay zeka hanım
Aynı fikirlerdeyim, farkındayım🌼
Cevap
11Cevap
Kendine yapılmasını istemediğin bişeyi başkasına yapmayacaksın
👌🏻
Ahlak, öz güven, empati, çalışkanlık (vakit kullanımı) ama ergenlikte değil daha öncesinden başlar
Kendi kendini yetiştirsin yanlışını gördüğünde müdehaleni edersin. Unutma herkes ailesini yansıtır.
Bebeğe yabancı müzikler dinletebilirsin, hangi dili veya dilleri öğrenmesini istiyorsan. Bilinçaltına kayıt olur çok hızlı öğrenir.
Kızlara fazla asılma azına zicarim derim
😂
Öyle ama knk ergenken insan testesteron zirve yapıyor. Düşün yani kıza hava olsun diye sigara dumanını içine çekip sonra tıkanıp oksurdugunde insanı rezil de edebiliyo kendimden biliyorum
Size sigara ictiginizde havali goruneceginiz dusuncesi nerden guncelleniyo?😂
Polat Alemdar sağolsun be gülüm🤣🤣
Hep onun yüzüne
Kv izleyen erkek iticiliği😂
Erkek adam kurtlar vadisi izler oglum olursa adı i Polat koyucam
Öğkk sen evde kalmaya devam kanka jdjabd
Komşu kızları talip knk biliyorsun
Kv izledigini bilseler istemezler knk hskdbadjab
Bazen yüksek sesle elif türküsünü dinliyorum knk 🤣
Engel butonu nerdeydi ya jxabbd
Ya tamam ya 🤣
Ahlak son derece önemli
O insanin icinde olacak da
Kesinlikle👌🏻
Merhamet, saygı ve çevreye duyarlı olmak
Din ve vatan sevgisi önce gelir
Haklılar
@spiritoitaliano değiller
🇹🇷🤘🇹🇷🤘🇹🇷🤘🇹🇷🤘☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
Dinimiz
En son öğreteceklerim arasinda bu arada
Neden ne kadar erken o kadar iyi
Bu konularda her birey özgür iradesiyle seçim yapmalı kafasına zorla bir şeyler sokmak yanlış
İlginç bir bakış açısı
Neden? Özgürlüğün ne demek olduğunu bilmiyo musunuz
İnsanlik
Mastürbasyon 😂😂
Onu kendileri öğreniyor zaten bi şekilde. Daha duzgun cevaplar icin soru actim
Zamanı gelince düşün
Saygı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?