Arkadaşlar sadece KS'de değil nerde olursa olsun siyasi tartışma yapan insanların genelde çok samimi olmadığını gözlemliyorum. Çünkü sürekli karşı tarafı eleştirip kendi cenahındaki yapılan hiçbir yanlışı görmezden gelerek tartışmalarını sürdürüyorlar. Aslında bu insanın kendi kendine yaptığı en büyük iki yüzlülük olsa gerek öyle değil mi? Çünkü insanın kandıramayacağı tek kişi var bu hayatta oda kendisidir. Daha kendisine dürüst olmayan insanımızın nasıl bir hayat yaşadığını varın siz düşünün. Tartışmalara bakın, sadece şikayet üzerine gidiyor. O karşısındakini karşısındaki de onu suçluyor. Hiçbirisi çözüm noktasında buluşamıyor malesef. Peki bundan kim kârlı çıkıyor? Tabiki ekmeğini yiyenler. Sen sabaha kadar tartış dur en fazla çeneni yorar başkalarının cebini doldurursun. Sonuç olarakta birbirinden nefret eden insanlar ortaya çıkıyor. Neden? Bir hiç uğruna 🤷🏻🤷🏻🤷🏻
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Valla ben siyaset tartışırım çünkü mevcut sistem tarafından güzel güzel sevilen insancıkların farklı partiye oy vererek şu b*ktan durumdan çıkmamızı sağlarlar bi ihtimal diye.
03 Yorumla
Soran+1 yılSiyaset yapmakta sorun yok. Ama dürüst olmak gerekiyor. Ne demek istediğimi anladın
Soran+1 yılTabiki dürüst olmak kolay birşey değil zaten
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılEvet bu tipler genelde akpliler
0104 Yorumla
Soran+1 yılHayır dostum hepsi aynı, bak burada bile yaptın 😂
- +1 yıl
Millet ittifakı iktidarda olmadığı için onu eleştirmeye gerek yok sadece karşı tarafı guclendiririz askerimizi şehit eden seyh saite kahraman diyen kadir misirpatlaginin ayağına gitti hem diyanet başkanı hem erdoğan
Soran+1 yılNeyse dostum demek istediğim şeyin örneği bizzat sensin iyi akşamlar ☺️🖐️
- +1 yıl
Askerimizin şehit edenlerin kahraman ilan edilmesini destekliyor musun bana net bir cevap ver kacma
Soran+1 yılKardeşim. İki tarafında bana kalırsa yüzlerce suçu var. Ben bir taraf tutmadığım ve hiçbirinden memnun olmadığım için seninle ne tartışacağım. Sende ezber cümlelerle tartışıyorsun karşı tarafta. 🤷🏻🤷🏻🤷🏻
Soran+1 yılBana göre hepsi birbirinden beter
- +1 yıl
Ezber cümle değil gözümle gördüm bu gözler gördü bu kulaklar dinledi onu geçtim kimse hatasız değildir sen siyasetcilerden allah gibi hatasız kusursuz olmasını bekleyemezsin peygamber bile onlarca hata yapmıştır bir çok konuda az hata yapana yolu doğru klana oy ver
Soran+1 yılPeki sen hangi partiye destek veriyorsun söyle bakalım. Madem konuşmak istiyorsun konuşalım hadi
- +1 yıl
HDP
Soran+1 yılHdp nin bana artı ve eksi yönlerini söyler misin
- +1 yıl
Insan hakları demokrasi hukuk hoşgörü dogru dille ezber bozan eleştiriler ezilen bir milletin avukatlığı açıkçası vicdanıma hitap eden bir parti aklıma hitap eden ise liberal demokrat parti ama onun seçilmesi şu an için imkansız
Soran+1 yılMesela senin bu düşüncelerin karşısında diğer insanlar da hdp'nin bir terör partisi olduğunu söylüyor. Senin saydığın bu fikirler onların gözünde hiç onların söyledikleri de senin gözünde bir hiç.
Soran+1 yılBu dünyada neden varsın dostum. En büyük hayalini merak ediyorum
- +1 yıl
Kotu yanları dersen bana göre aşırı hoşgörüler bir ara şeriatçı birini bile partilerine aldılar altan tan bu adamın isidden fetoden hicbir farkı yok zihniyet olarak hdpnin zihniyeti ise şu rengarengiz türk kürt alevî sünni ermeni hıristiyan dinsiz her kesimden insanı kucakliyorlar milletvekili yapabiliyorlar
Soran+1 yılVaybe bu adamlar resmen melekmiş peki neden gelemiyorlar iktidara 😂
- +1 yıl
Pkk ve hdpnin fikirleri birbirine çok yakın belki nerdeyse aynı bunu inkar etmeyeceğim ama cahil halk şunu unutuyor pkk fikirleri yüzünden değil silahla insan öldürdüğü için terörist deniliyor bugün mhp çıksa alevileri kürtleri dinsizleri öldürse o da terörist olur halbuki ideolojisi milliyetcilik anladın değil mi hdp silahsız bir şekilde fikirlerini söylüyor ve oy aliyor
- +1 yıl
Terör diye algı operasyonu yapıyorlar işte silaha sarılmayın ne istiyorsanız meclise girin mecliste fikirlerinizi söyleyin diyorlardı şimdi teröristlik yapmadan fikirlerini söyleyip devletten biseyler talep eden insanlara sırf fikirleri kendisinden farklı diye terörist diyolar
Soran+1 yılDostum, senin beklentin nedir bu hayattan onu öğrenmek istiyorum asıl konu o
- +1 yıl
Ben sana şunu sorarım ldp neden iktidara gelemedi gelseydi ülke şu sn almanya seviyesindeydi
Soran+1 yılHdp yi neden destekliyorsun
Soran+1 yılSorduğum sorunun cevabını vermezsen seninle neyi tartışacağim
Soran+1 yıl🤷🏻🤷🏻🤷🏻
- +1 yıl
Fazla beklentim yok ne kadar az beklenti ne kadar az kural o kadar huzur şu an bir proje üzerinde kendimi geliştiriyorum saatlerce youtube üzerinden projeyi de anlatamam kimseye gizlilik önemli
Soran+1 yılOk, mesela sen neden hdp yi destekliyorsun
Soran+1 yılSoru cevap gidelim
- +1 yıl
Dedim ya insan haklarini demokrasiyi hoşgörüyü ciddi anlamda savunuyor ayrıca bu ülkede en az 15 milyon kürt var hdp olmasa kimse bu insanların milliyet haklarını savunmaz onları da savunan bir parti olması gerektiğini savunuyorum ben kürt değilim türküm ama kürt olduğumu varsayinca türkler de bana destek olsun isterdim
- +1 yıl
Aklıma değil vicdanıma hitap eden bir parti
Soran+1 yılŞimdi birbirimizi kandırmayalım. Hdp bu ülkede binlerce askeri öldürdü doğrumu. Yani insan hakları iddiası çok inandırıcı gelmiyor bana. Bence bunun altında daha başka birşey var. Ben onu çıkarmaya çalışıyorum ama sen benim nereye varacağımı anladığın için açıklamak istemiyorsun.
Soran+1 yılBu ülkede şu an Kürtlerde Türklerde barış içinde yaşıyorlar
Soran+1 yılBence sen başka birşey istiyorsun , lütfen dürüst il
- +1 yıl
Devlet kürtlere zamanında çok fazla zulmetti hatta kürtler şu an 4 devlete bölündü irak türkiye iran suriye bunların arasından kürtlere en fazla eziyet eden ülke türkiyedir arastirirsan göreceksin bunu
Soran+1 yılYani sen bir Kürt devletimi istiyorsun kısaca?
- +1 yıl
Hdp değil pkk öldürdü binlerce askeri hani dürüstlük diyip duruyorsun ya şimdi soruma dürüst bir cevap ver amerika turkiyeyi işgal etse türk ırkı yoktur aşağı ırktır dese türkçeyi yasaklasa bazı türk şehir ve köylerinde kadın çocuk demeden insanları öldürse türklerin bazılarını zorla amerikaya gönderse turkluklerini unutsunlar diye türk bayrağını yaksa türklerde örgüt kursa amerika asker polisini öldürse amaçları bağımsız türkiye kurmak olsa bu örgüt terörist mıdır yoksa özgürlük savaşçısı mi aynısini türkler kürtlere yaptı görelim dürüst cevabini
- +1 yıl
Barış içinde yasiyorlarmis irak kurdistan bayrağını sokakta ac gör o zaman barışı sorsan kardeş milletiz
Soran+1 yılBen o zamanki yönetime bakarım ve hatta derim ki. Bir yönetim kendi insanına silah sıkacak kadar aptal olamaz muhtemeldirki bunu dışarıdan Türkiye'yi bölmek isteyen güçler kurnaz bir şekilde organize ettiler ve dışarıdan elinde kahvesi çekirdeği ile birlikte izliyorlar
- +1 yıl
Bulgarlar yunanlar sırplar türklere nasıl zulmetti doğu türkistanda nasıl zulumler oldu bilirsin 4 devlette de kürtler zulüm gördü bu zulmun bitmesinin en kesin yolu kendi devletini kurmaktır bak yahudiler avrupada zulüm goruyorlardi dediler ki tek kurtuluş yolu kendi devletimizi kurmak öyle de yaptılar şimdi israilin birçok yönde başarıları var herkes israili yaptığı önemli atilimlarla icatlarla taniyor
Soran+1 yılBu arada akp li, chpli veya iyi partili biride olsa aynı soruları sorardım emin ol. Çünkü ülkemizdeki siyasetin içi gerçekten bomboş
- +1 yıl
Kemalist yönetim kendi insanina kurşun sıktı tipki ermeni soykiriminda olduğu gibi sen sadece kürtlerin mi zulüm gördüğünü sanıyorsun bu ülke kurulduğunda 1 milyon yahudi hıristiyan vardı nerde şu an bu insanlar hepsi devlet zulmünden kaçtı dersim katliamı yaşandı onbinlerce insan öldü ac vikipediye oku niye bunlar yaşandı çünkü bu devletin ve milletin kendisi gibi düşünmeyene saygısı yok türk ve müslüman değilsen teroristsin devletin zihniyeti bu
Soran+1 yılDostum şu an hiçbir Kürt ülkede zulüm görmüyor.
- +1 yıl
Git googleye varlık vergisini araştır yakılan kürt köyleri yaz dersim soykırımı yaz kürtçenin yasaklanmasi yaz ac oku izle
Soran+1 yılSen meseleye o kadar dar bakıyorsun ki okyanusu kaçırıyorsun. Kürt olsan ne olur türk olsan ne olur neden senin için bu kadar önemli bu
- +1 yıl
Tamam bana bunu ispatla sokakta irak kurdistani bayrağını ac sadece 5 dakika fazla değil
Soran+1 yılBenim zerre umrumda değil. Sen neden Kürtleri savunma gibi bir görev edindin kendine. Bunu bir türk yapsa onun içinde söylerdim. Bir milliyet neden bu kadar önemli. Sen kendi özgürlüğünü mahvetmiyormusun.
- +1 yıl
Şu an ülkede hicbir kürt zulüm görmüyormuş peki bu türk veya müslüman değilsen teroristsin zihniyeti iktidarda değil mi bugün dünya hukuk endeksinde türkiye afrika ulkelerinden geri değil mi türkiye bugün avrupa da en çok insan haklarını ezen ülke değil mi daha 2014de isid kobanide kadın çocuk keserken turkiyenin basindakiler kobani düştü dusecek diye bayram yapiyolardi aynı zulümlerin çok daha kötüsünün yasanmayacagina garanti verebilir misin
- +1 yıl
Irkçılık ve devletin nazi ideolojisinde olduğu gibi insanları bölüp ayrım yapıp zulüm etmesinden ben vicdani olarak rahatsızlık duyuyorum
- +1 yıl
Vicdanı olmayan insan hdpye oy vermez zaten bunu beklemiyorum
Soran+1 yılSen mesela Kürt olarak veya türk olarak doğdun, senmi seçtin bunu hayır, hangi toprakta dünyaya geleceğini sen mi seçtin? Hayır yani senin elinde bu kadar olmayan şey için sen nasıl bu kadar sahiplenici oluyorsun anlamadım
Soran+1 yılDostum bana göre benim nerede doğduğum önemli değil. Ben kendimi hiçbir yapıya uygun görmüyorum. Ben kendimi insan olarak tarif ediyorum.
Soran+1 yılSeninle hayata bakış açımiz çok farklı. Bana sen türksün diyorlar ama ben bunu seçmedim ki. Ben bu topraklarda doğduğum için buraya ait olmayı kabul etmiyorum. Ben sadece bu dünyada huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum o kadar. Benim bir tarafı tutma sorumluluğum yok. Tabiki hayata bağlı olan görüşlerim olabilir ama neden ben kendimi bir milliyete ait hissedeyim. İnsan dediğin şey özgür bir varlık değilmi
- +1 yıl
Bazı insanlar sırf kendine türk değilim kürdüm dediği için ayrimciliga terörist damgasına maruz kalıyor bunu batı sehirlerinde bağırarak söylesin dövmeye kalkarlar mesela bu mu türk kürt kardeşliği bana masal anlatma muhtemelen turkiyede yaşamıyorsun
- +1 yıl
Dediğim gibi vicdanı olmayan sadece kendini düşünen tiplerin oy vereceği bir parti değildir hdp istediğin yere ver oyunu
Soran+1 yılHayır ben İstanbul'da yaşıyorum ama bakış açım tamamen farklı diğer insanlardan, ben insanların nasıl dünyada birkaç el tarafından yöneltidigini biliyorum. İnsanları nasıl birbirine düşüreceklerini çok iyi biliyor bu güçler. Belkide bu dinleri bile insanları kontrol etmek amacıyla çıkardılar bilemem. Çünkü herşeyi korku üzerine olan bir dünyada yaşıyoruz
- +1 yıl
Dünya bikac el değil çok daha fazla el tarafından yönetiliyor hicbir el dünyayı tamamen yönetemez her ülkenin bakışı farklı mesela bu dünyada sömürü düzenine son veren ülke amerikadir o dedi diye şu an hicbir ülke toprak fethetmek için ülke işgal edemiyor eğer o ülkede halka zulüm ediliyorsa ve çok arttiysa bu o ülkede rejimi değiştirip ülkeyi terkediyolar
Soran+1 yılSen Kürtleri savunuyorum derken aslında altında yatan şey, kendimize ait bir devlet istiyoruz anlamı. Yani şu dünyaya bir kere geleceksin ve hayatını böyle boş şeyler için harcayacaksın. Emin ol hiçbirşey umrumda değil. Ne kürtlük ne türklük. Ben sadece bu dünyada huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum. Ama tabiki dünyayı kontrol eden güçler buna izin vermez. Çünkü onların amacı zaten insanlığı azaltabildigi kadar azaltmak. Sonunda kendileri kalacak şekilde dizayn etmek. Yoksa onların da çok umrundaydi Kürtler ya da Türkler. 🤷🏻🤷🏻🤷🏻
- +1 yıl
Komplo teorilerini fazla dinlemissin gerçek dünyaya dön şu an zaten huzurlu yasıyoruz ama huzurlu yasayamayan insanlar var
- +1 yıl
Dünyayı kontrol eden güçler diye bisey de yok herkesin gücü çok sınırlı dünya zannettiginden daha büyük
Soran+1 yılBen sana kısaca birşey söyleyeyim. Bütün sorunların altında dinler yatıyor. Bugün bir insan dini kitabına bakarak çok rahat bir şekilde insan öldürebiliyor. Tabiki dini istemeyen çevrelerde var. Onlarda yarın dindar kesimlerin güç sahibi oldukları zaman nasıl bir kaos dünyası ortaya çıkacağını iyi biliyorlar. Bana göre sonuç olarak dinler dünyayı kan gölüne çeviren asıl sebeplerdir.
Soran+1 yılDostum sen neyin huzurundan bahsediyorsun. Yarın birgün ülkende yine bir darbe girişimi olmayacağinın garantisi mi var? Yok. Dünyada hergün binlerce insan açlıktan ölüyor hangi huzur. Güçlü olan güçsüzü eziyor bunun adı huzurmu. Ama seninde yarın siran gelecek bunu unutma. Bu kadar huzurlu yaşamama izin verirler mi. Diyelim ki amerikada yaşıyorsun orada yaşayanlar çok mu huzurlu. Para gibi bir kağıt parçasına bütün insanlığı mahkum ediyorlar. Herkesin algılarıyla öyle bir güzel oynamışlarki insanlar sadece ev, araba gibi şeylerin kendilerine mutluluk verdiğini sanıyor. Halbuki paranın sahibi zaten belli kişiler. Aslında insanlar nasıl köle olduklarının farkında bile değiller
- +1 yıl
Dinler ırkçı oldukları için böyle bu durum aynı şey milliyet irkciliginda da vardır şu anki kemalizm gibi yani zararlı olan dinler değil dinlerin içindeki ırkçılıktır insanlar arasında bölücülük yapmaktır youtubeden sewga roje koma agiri sarkisini dinleyip izlesene 1:05den sonra
- +1 yıl
Ülkede yeni darbe girişimi olacak biliyorum şeriatçılar yönetimi ele geçirecek erdoğan da bunların başında geliyor fetoye yaptiracaklardi bu işi anlasamadilar darbeyi engellediler sonra peki paraya muhtaç insanlar para ödemesen kim iş yapar ekonomi nasıl buyur dünya ticareti nasıl artar alım gücü nasıl artar biraz düşün
Soran+1 yılDostum benim felsefem kısaca şudur. Ben kendime hiçbir millete ait hissetmem çünkü ben insanım ve özgürüm. Ben bir toprakta dünyaya geldiysem oraya aitim demek anlamına gelmiyor. Sonuçta bana kimse nerede doğacağımı sormadı. Mesela insan dünyaya gelirken bile bazı fiziksel özelliklerle geliyor ve senin bunu kabul etmekten başka şansın yok bu ayrı birşey. Yani insanların bazı şeyleri seçme * çoğu şeyi de kabul etme zorunluğuğu var. Zaten stoa felsefesi bunu söyler. Ben bir kere geldiğim ve birgün nasıl olsa gideceğim şu dünyada sadece huzurlu bir yaşam sürme derdindeyim. Benim zihnim özgür. Zerre umrumda değil Türklük veya Kürtlük. Farkındalığım gerçekçi olduğu için aslında insanların nasıl kendilerini hiç yoktan sıkıntıya soktuklarını görebiliyorum ama anlatması ve anlaşılması çok kolay bir şey değil malesef. Çünkü o şeytani güçler insanların algılarının nasıl çalıştığıni çok iyi biliyorlar. Bana göre gelmiş geçmiş en cesur insan sokratestir. Ben bu kadar şeyi okuyup gördükten sonra senin söylediklerin bana çok basit geliyor. Birşeyi veya birilerini savunmanın bile kendi gözünde yapılması gerektiğine etraftan duyma cümlelerden ziyade akıl ile enine boyuna düşünülmüş ve sorgulanmış olmasına dikkat ederim
Soran+1 yılTekrar söylüyorum. Ben bu dünyaya bir defa geldim ve dolu dolu yaşamak istiyorum. Sonumun ne olacağını bildiğim için anı yaşamaya kararlıyım. Kimsenin köpeği olamam. Kimseye zihnen boyun eğmem. Zaten devletlerin istemediği türden bir algıya sahip olan biriyim bunu çok da iyi biliyorum. Benim bir tarafım yok. ben sadece akıldan tarafım. Birilerinin bana dayattığı şeyleri kabul etmem. Olayları önce kendi içimde sorgular ölçer tartar ve ona göre karar veririm. O yüzden ben bildiğin insanlardan olmadığım için bana sabaha kadar anlatsan mantığımla uyuşmadığı için önemseyemem. Zaten insanların zihinlerini önce ele geçiriyorlar sonra da o insanlar kendi elleriyle bedenlerini o kişilere can atarak sunuyorlar.
Soran+1 yılBen herzaman kendime şu cümleyi hatırlatırım. Birgün öleceksin ve bu hayatını birileri için harcama. Kendi huzuruna odaklan. Benim dini bir görüşüm yok ve belkide bu yüzden bu kadar özgür hissediyorum.
- +1 yıl
Işte sen diyorsun ki sadece skil ben öyle değilim akıl vicdan bilim bilgi tecrübe bunlar da kutsal benim için
- +1 yıl
Bana göre hayatın da hicbir anlamı yok boş dolu dolu yasayim diyorsan paranı biriktir kredini çek işini kur kapitalist ol anı yaşayarak hayatını yaşayamazsın
Soran+1 yılBenim derdim para falan değil. Mandıra filozofu diye bir film var. Bir insan oradaki gerçek farkındalığı anladığı zaman hayata bakışı da o derece değişiyor. Para dediğin şey bir kağıt. Onunla alacağın tek şey yine bir eşya ne olursa. İstediğin herşeyi al o beyninde özgür değilsen ölene kadar huzurlu olamazsın. İşte insanların algılarını böyle kontrol ediyorlar. Önce zenginliği bir marifetmiş gibi gösteriyorlar sonra da insanları istedikleri şekilde yönetiyorlar. Dünya ayakta uyuyor ama bu farkındalığı anlamak için insanın dürüst olması gerekiyor kendisine. Hangi insan kendiyle içsel konuşma yapıyor şu dünyada. Emin ol çok az kişidir. İnsanın kendisiyle konuşması delilik değil özgürlüktür. Çünkü herşeyi sorguladığın takdirde bu yaşadığın stres sıkıntının ne kadar gereksizd olduğunu, hayatını nasıl boşa yere mahvettigini görüyorsun.
Soran+1 yılO yüzden ben sadece filozofları seviyorum. Çünkü onlar özgürce akılcı bir şekilde öneriler sunuyor insanlığa ve insanlığın da bunu yapması gerektiğini söylüyor. Çünkü insan dedigin şey diğer bütün canlılardan üstündür sorgulama yetisi olduğu için. Ama gel gör ki bu dünyada yaşayan çok insan yok malesef
- +1 yıl
Sen kalkıp mandıra filozofu gibi yaşamaya kalkarsan onur boyu 31 çekersin hicbir kız sana bakmaz
- +1 yıl
Mandıra filozofunun telefonu bilgisayarı bar mi yok sana belki gereksiz geliyor olabilir ama ben meraklı insanım
Soran+1 yılDostum o filmde anlatılmak istenen şeyi ancak o şekilde anlatabilirlerdi. Absürt şekilde gösterdiğin zaman insanların algıları daha çabuk değişir. Filmlerin çoğuda öyledir zaten. Normal gündelik hayatı göstermez. Ama çok az film insana birşeyler öğretir.
- +1 yıl
Akıl ve sorgulama yeteneği tek başına yeterli değil o filozoflar acaba ekonomiyi ne kadar tanıyor ekonomiden ne kadar anlıyor bilmediği konularda yorum yapan insanları sevmiyorum fazla ama saygı duyarim
Soran+1 yılBak ben farkındalık diyorum sen gördüğünü yorumluyorsun. Gördüğün şeylerden birşeyler çıkaracaksın. Heralde bu devirde teknoloji olmadan yaşayamazsın çağa ayak uydurmak diye birşey varki filmi yapan kişi de bundan yararlanıyor. Ama adamın anlattığı şey, insanların para uğruna hayatlarını ne kadar da boşa geçirdiklerini gösteriyor. Filmde adam o kadar zengin olmasına rağmen hala birçok şeyi alma peşinde olduğunu, bunun sonucunda sağlığını riske attığını gösteriyor.
Soran+1 yılMarcus aurelius diye bir filozof vardı. Roma imparatoru. Bu adam yıllarca hem ülkesini yönetti hemde felsefe ile ilgili yazılar kaleme aldı. Yazdığın her yazıyı akıl ile yazıyorsun. Yaptığın her ilk hareket önce sorgulamaktan geçiyor. İnsan düşünen bir varlık taki birileri gelip bak bu böyle değil şöyle ona göre dediği zaman ve sende tamam o zaman öyle olsun dediğin de başlıyor robotcâ bir yaşam
Soran+1 yılFilozoflar ekonomiyi nerden tanıyor mu? Ben bu cümleye sadece gülerim 😂
- +1 yıl
Farkındalık kime göre neye göre? Sana göre farkındalık olan bana göre cehalet olabilir işte bu noktada bilgi ve tecrübenin öğrenmenin farklı fikirleri de dinlemenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor her fikrin güzel yanları olduğu gibi kötü yanları vardır bu yüzden hem fikre sempati duyanlardan hem de fikre düşman olanlardan iyi ve kötü yönlerini alip birlestirip iyi yönlerini alıp kötü yönlerin alternatifi ne ona bakacaksin
- +1 yıl
Evet filozoflar ekonomiyi uluslararası ticareti alım gücünü devletlerin gsyih bunlardan haberi pek yok ev yapacaksın yiyecek üreteceksin satacaksın onunla başka şeyler alacaksın bu sistemde yaşıyorsan çalışıp üreteceksin ki bireylere sahip ol hem çalışmayayım hem de herşeye sahip olayım yok böyle bişey kapitalizm iyi bisey değil ama daha iyi bir sistem üretilmedi henüz
Soran+1 yılFarkındalık akıla göre dostum. İnsan olduğumuz için söylüyorum. Birşeyin cehalet olması için onun akıl dışı bir şekilde yorumlanması gerekiyor. Filozoflar her zaman aklı yol göstermişlerdir. Tabiki bilimsel olarakta yorumluyorlar. Ama felsefenin özelliği henüz bilimin girmediği alanlara bile girip yorumlar yapmasıdır.
Soran+1 yılZaten bilim dediğin şeyi yaparken de önce deneme yanılma yoluyla yapiyorsun. Yani felsefe hayatın her alanında insanlara göz kırpıyor. Onun derinine inmek cesaret ister ama oraya girdiğin zamanda herşeyin ne kadar farklı olduğunu asıl farkındalığın o olduğunu anlıyorsun.
- +1 yıl
Cahil olduğun bir konuda düşünüp sorgularsan karl marx gibi komünizmi icat edersin birçok devleti ortaçağın karanligina goturursun senin adına onlarca terör örgütü kurulur dunyada
Soran+1 yılEkonomi dediğin şey nedir dostum senin. 😂 Adamlar olması gerektiği şekilde düşünür. Ekonomi ne gerektiriyorsa o düşünce tarzında olur. Felsefe dediğin şey bir kaliba sığan birşey değil. Bir filozofun ülke yönetmesine hangi halk destek verir. Aslında onların iyiliğine olur ama bunu kabul etmezler. Çünkü inançları onlara izin vermez. İnsanlar hikaye bir yaşama alışmış. Efsanelerle büyümüş öldükten sonrası için yüzlerce hayal kurmuş ve sen geleceksin bunu kaldıracaksın. O işler o kadar kolay değil malesef. Keşke olsa ama çok zor
- +1 yıl
Filozof arıyorsan youtubede besim tibukun videoları var onları izle
Soran+1 yılDostum zaten insanların yönetilmesine karşıyım ben. Bana göre bütün milletler bir çatı altında toplanmalı bak bakalım o zaman nir sorun kalıyor mu. Ama insanın o saçma egosu ve gereksiz inançları buna izin vermez. Nasıl olsa ben oraliyim ben şuralıyım dediğin anda iş bitmiş oluyor. Tekrar söylüyorum filozoflar hayat boyu akıl yürütme yaparlar ve bunları doğrulama ve yanlışlama yönetimiyle test edebilme imkanı sunar. Ama sen şimdi inançlı birine akılcı birşey söylediğin zaman onun için bir önemi yoktur çünkü merakı yoktur. Çünkü adı gibi emindir ki öldükten sonra herşeye kavuşacagından.
Soran+1 yılBir herşeyi sorgulayan bir insan modeli var birde inançları gereği hayatı şekillendiren bir insan modeli. Ülkenin başındaki adamla inançlı, niye rahatsızsın o zaman
Soran+1 yılDostum o paylaştığın adamı sen dinle çünkü senin tarafından bakıyor olaylara 😬😬 belki sinirleneceksin ama burdan öyle görünüyor
- +1 yıl
Senin savunduğum sistem hayalperestligi bugün tüm dünya tek devlet olsa devlet başkanı hangi milletten olursa devletin bütün kaynakları o bölgeye akar Diğer bütün bölgeler fakirlikten sürünür yine sömürü olur yani en iyisi ulus devletler
Soran+1 yılHayır bir sistem olacak ve herkes eşit bir şekilde paylaşacak herşeyi.
- +1 yıl
Besim tibuku kaç dakika dinledin merak ediyorum gayet mantıklı çözüm önerileri var herşeye sadece 2 saat dinle adama hayran kalırsın ki ben bugüne kadar yüzlerce insanın saatlerce videosunu izledim bugün ülkeyi 3 isim yönetsin desen ilk sırada besim tibuk gelir sonra celal şengör sonra selahattin demirtas
Soran+1 yılHerkes tek bir yönetime bağlı olacak, para denilen şey olması gerektiği gibi amaç olmaktan çıkıp bir araç olacak. Bu sistem bütün adaleti sağlayacak. Haksızlık yapıldığı takdirde hemen müdahale edilecek
- +1 yıl
Senin sistem komünizm işte ve bu imkansız denendi başarısız oldu çöktü bugün çinde bile basın özgürlüğü çok az neden sence
Soran+1 yılMesele zaten zihin olarak özgür olabilmek. İnsanlar birbirleriyle gerçekten iletişim halinde kalabilse birlik olsa bak bakalım dünya nasıl bir düzene giriyor
- +1 yıl
Devletin üst kademesindekiler haksızlık yaparsa kim müdahale edecek zaten bütün mesele o değil mi dünyanın heryerinde fakir olunca adalet var zengin ya da torpilli devlette üst makamda olunca adaletsizlik olmuyor mu
Soran+1 yılAma sen daha baştan yok türk yok Kürt diye zaten kendini baltalıyorsun. Acaba bu kimin işine geliyor. Adamlar izlerken zevkten dört köşe olduklarına eminim
- +1 yıl
Bütün dünya amerika sistemiyle yönetimde gör o zaman gerçek düzeni
Soran+1 yılDostum bu zihin karmaşasıyla zaten biryere varamazsin. Onlar insanları öyle bir kivama getirmişler ki. Kimilerinin eline kitabı vermişler kimilerine hayal satmışlar, kimlerine özgürlük demişler. İnsanları yüzyıllardir böyle oyaliyorlar işte. Mesele iletişim meselesi. Matrix de aslında gösteriyor insanların nasıl ayakta uyuduğunu.
- +1 yıl
Zihin karmasam yok bircok şeyin farkındayım sadece teoriye değil pratigine de bakıyorum lafta bazı şeyler güzel değil ama icraat beklediğin gibi olmaz işte sana cin kuzey kore küba örneği senin istediğin sistem oralarda adamlar ortaçağda yaşıyor
Soran+1 yılİnsanları en kolay parçalama yönetimi onları birbirinden nefret etmelerini sağlamaktır. Bak parçalanan ülkelere, nasıl onlarca gruba ayrıldıktan sonra yok oluyorlar. Adamlar akıllı, kendileri uğraşmıyor ki veriyor fitneyi aralarına ve zaten insanlar cahil olduğu için, kendilerine ne denirse onu yaptıkları içinde hemen kaniyorlar ve tabiki eğer işin içinde bide din faktörü varsa (çünkü şehitsen cennettesin) ellerinde oyuncak oluyorsun. En sonunda en başa bir ajan yerleştiriyorlar aynı onlardan gibi görünen sonra bütün ülkenin suyu o planları yapanlara akıyor. Amerika'nın ne işi var suriyede, Irak'ta, Afganistan da, ve daha birçok yerde. Cehalet sağolsun 🤷🏻🤷🏻
Soran+1 yılBenim bahsettiğim sistem hiçbir ülkede yok. Önce iletişim diyorum. Bu da nereden geçer? Sorgulamadan. Akılsız bir insanı ölene kadar yönetirsin ama sokrates gibi özgür birini ölümle bile korkutamazsin. Mesele korkunu yenmende, yoksa koyun gelip koyun gidersin.
Soran+1 yılKimsenin doğruyu aramak gibi bir derdi yok zaten. İnsanlar sadece egolarını tatmin etme peşinde koşuyor. Hiç kimse kendi içine dönüp bakmıyor. Bu dünyada herkes haklı. Ben bir kere bile karşı görüşe saygısı olan birisine rastlamadım. Biz herşeyin en iyisini bildiğimiz için bu haldeyiz zaten
Soran+1 yılNeyse dostum ben uyuyim sonra tartışmaya devam ederiz 😁
Soran+1 yılHadi iyi geceler 🖐️
- +1 yıl
Dediğim gibi fazla komplo teorisi okuyorsun neden iraka suriyeye afganistana giriyorlar da hiç güney koreye katara dubaiye urdune girmiyorlar
- +1 yıl
Senden bisey isticem yorumumu siler mısın konuşmak istersen takip et özelden yaz bu meseleleri herkese açık konuşmak istemiyorum
Soran+1 yılDostum yorumda kendini gizle, bu konuşmayı silmeyeceğim çünkü
Soran+1 yılNiye hesabı sildin, başta bana kaçma diyordun 🤷🏻
bence degiller hepsi
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Siyasi tartışma yapanların çoğunu samimiyetsiz görüyorum, sizler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler