Merhaba, Konuşma şekline göre değişir. Objektif bir açıyla bakıp + ,- leri ile değerlendirip, fanatik takım tutar gibi bir parti veya şahısı savunmuyorsa normal karşılarım. Lakin toplum yararından çok kendi yararını gözeten, sadece kendi açısıyla bakıp toplum bünyesini görmezden gelen, tuttuğu partiyi veya insanı kutsal bir şeymiş ve sadece o haklıymış gibi lanse eden insanlar evet bunları geri kafalı bulmaktayım.
Ülkenin durumuna göre değerlendirilebilir. Ülkemizde sağcılar kazanırsa solcular karşı çıkıyor, solcular kazanırsa sağcılar karşı çıkıyor. Bir çok farklı görüş, farklı ırk ve millet olduğu için iç çatışma asla bitmiyor biteceğini de sanmıyorum. Bugün solcular karşı çıkıyor ama solcular kazansa da sağcılar karşı geleceği için ülkede ki siyaset konuşmaları iç sorunlar asla bitmeyecek. Böyle kısır döngü de gereğinden fazla siyaset konuşmak toplumun kötü olduğunu gösterir.
Katılıyorum. Bir toplumun fazla siyaset konuşmasının sebebi o topluluğun gelişmemiş olmasıdır. Ama aynı şekilde insanların fazla siyaset konuşmasıda o topluluğun gerilemesine yol açar. Bu bir paradoks resmen Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar? Sorusu ile aynı hesap. Bu durumun tek çözümünün doğru bir eğtime bağlı olduğunu düşünüyorum.
Eğer bir topluluksa siyaset konusuluyorsa o ülkede demokrasi insan hakları ekonomi vs gelişmeyen yüzlerce şey var demektir bak amerikaya almanyaya orda kaç kişi siyaset konuşuyor çünkü bütün sorunlarını çözmüşler