Bu sene inşallah hukuk kazanıp okuyacam ve küçüklüğümden beri hedefim olan savcılık istiyorum. Babam ve annem ben 2 yaşındayken ayrılmış. Benim velayetim annemdeydi annemle büyüdüm. Babam yaklaşık 8-10 yıl hapis yatmış ömründe aralıklarla (bi 2.5 sene bi 3 sene gibisinden) Herhangi bir siyasi suçu (Terör-Fetö) ya da yüz kızartıcı suçu (Tecavüz-Hırsızlık-Gasp) yok. Yaralamadan alkollü araçtan falan yatmış. Alkolden nasıl yatmış demeyin :D Cezalar sürekli tekrar edince hapise dönmeye başlamış artık.
Baba tarafının aksine anne tarafımda ağır devletçidir. Ailede savcı ve komiser- polisler var.
Sonuç olarak bu bana engel midir?
Baba tarafının aksine anne tarafımda ağır devletçidir. Ailede savcı ve komiser- polisler var.
Sonuç olarak bu bana engel midir?
Öncelikle Merhabalar,
Adli ve idari yargı hâkim ve savcısı olabilmek için gereken şartlar neler?
Adli ve idari yargı hâkim ve savcı adayı olma şartları 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 8 inci maddesinde sayılmış olup, bunlar;
İdarî yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,
Yukarıda saymış olduğumuz şartların tamamı sizin için geçerlidir. Bu şartlar arasında ailenize yönelik bir açıklama bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak önemli olan Mülakat aşamasında görevli olan Komisyonun hakkınızda vereceği karardır. Babanızın sicili, birinci derece yakınınız olması dolayısı ile dikkate alınabilir. Hangi suçlardan hüküm yediği de önemlidir. Mesela daha çok Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar dikkate alınmaktadır. Fakat aile üyelerinizden devlette görevli kişilerin bulunması da lehinize bir değerlendirme yapılmasında etkili olabilir. Ancak bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil.
Söz konusu hususlar Mülakatta görevli Komisyon üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Neticede önemli olan Mülakat Komisyonunun hakkınızda vereceği karardır. Bu karar konusunda da kesin bir şey söylemek pek mümkün değildir.