Ben 24 yaşındayım. Annem babam 7 yaşındayken ayrıldılar çünkü babamın karısı kızı kumarı bitmezdi. O yaştan beri asla benimle ilgilenmedi. Okulumun yerlerini bile bilmedi. Konya'da üniversite okuduğumu bile bilmezdi, o derece aramaz sormazdı. Öyle düşünün. Annem sırf uğraşmamak adına mahkeme kararıyla verilmesi gereken nafakayı bile almadı, kendi çalışarak beni büyüttü.
Şimdi çalışıyorum, kendime araba aldım. Babam kolunu kestiği için (teknik servisti, demir doğrama falan yapıyor) her 2 günde bir kontrole gitmesi gerekmiş. Sırf bunun için arabam var diye beni arayıp sen götür beni falan diyor. Asla götürmek istemiyorum ama ikilemde kaldım.
Bence götür, sen insanlığını yap.
Götürme, madem seninle ilgilenmedi senden de yardım istemesin.
Kalbin ne diyorsa onu yap, onun günahı ona.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benimle asla ilgilenmeyen babamı sürekli hastaneye götürmek zorunda mıyım?
Haklisin hissettiklerinde ama goturmelisin. Bi an gelir yapabilecegin halde yapmadiklarinin pismanlini yasarsin. Burda yine onun icin degil aslinda kendin icin yapicaksin. Gun gelirde babana bisi olursa keske dememis olucaksin. 1 sene kdr once ayni senin durumunda olan bi akrabamin kiziyla konustum 18 yasinda oda. Ölsede maaşını alsam diyodu. O kdr nefret ediyodu babasindan. onada sana soylediklerimin benzerini soylemistim. Gecen gun tekrar konustuk bir haftadir babasinin yaninda kaliyomus. Artik aralarinda nasil bi etkilesim oldu bilmiyorum ama hala ayni mi dusunuyosun baban hakkinda dedigimde, hayir dusunmuyorum ve pismanim dusunduklerim icin dedi. O yuzden hayatin bizi hangi kosullara surukleyecegi belli olmaz. Bi an gelir, babanin senden diledigi içten bi özür , sana olan sevgisinden bahsetmesi, kalbinde ne varsa yumusatir. Babani hastaneye goturmen sana bisi kaybettirmezki. Insan tanimadigi birine bile yapiyo bu yardimi. Ustelik goturmemek sana kendini iyide hissettirmicek her ne kadar hakli olsanda. Bence dusunme bile.
Götür götür. Senin babandan daha şerefsiz babalar var. Belki 7 yaşına kadar olan süreçte hakkı geçmiştir. O haklarını teslim et. Şerefi hiç olmayan babalardan daha iyidir emin ol. Baban gibi görmüyorsan da yardıma muhtaç her hangi biri gibi Allahını rızasını almak için yap üstüne düşeni.
Yazını okudum duygulandım ve sevindim bir kadının daha kendi çabalarıyla ayakta durabilmesine sevindim seni bu yaşa getirebilmesine; sana git kontrolö getir diyemem tabiki negatif yaşanmışlıklar ağır basıyordur belki de sinirlisindir affetmeyecek kadar o yapmış hatalar pişman olmam sanmış ama pişman olmuş ki çaresiz kalmış senden yardım istiyor babadır yine de boş ver sen bir evladı olarak gerekeni yapta oda senin ona yaptıklarına bakıp onun yapamadıklarına utansın inşallah anız çok iyi olur ama herzaman derim babam ne derse ne yapsa yine babamdır.. Saygılar
Ben bu her ne kadar sevmese de ilgilenmese de baba kafasından nefret ediyorum. Ne demek ya? İyi valla sen çocuğu dünyaya getir, ondan sonra ne yiyor ne içiyor, geleceğini tahtını bahtını nasıl yaparım diye düşünme, hangi okula bile gittiğinden bihaber ol, ondan sonra işin düşünce beni hastaneye götür. Ohh ne güzel İstanbul be! Yok öyle bi dünya arkadaşım. İçinden gelmiyorsa eğer hiçbir şey yapmak zorunda değilsin. Eğer mesele dünyaya gelmede katkıda bulunmaksa sokaktaki köpekler de yapıyor o işi..
Evet ve çoğu baba bu şekilde bende sevmiyorum bu huylarını hiçbirşey yapmadan çocuklar çok iyi olsun iyi yetişsin bize baksın istiyorlar çok kırıcılar bazen.
O babalığını yapmadıysa benim sana "sonuçta o senin babandır" demem saçma olur. İlgilenmesin, parasını çocuğuna değil kumara, başka kadınlara harcasın ama yaşlanıp işi düşünce de yardım istesin, ne güzel dünya. Götürmek istemiyorsan götürme böyle bir zorunluluğun yok ama sonrasında vicdanının sana rahat vermeyeceğini düşünüyorsan sen bilirsin.
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
o kadar güzel bir yorum ki.. çok teşekkür ederim. sonuçta baban görüşleri geriyordu artık.
Öncelikle güzel anneni tebrik ediyorum 🌸🤍 Sonra seni tebrik ediyorum, bayılıyorum kadınların güçlü olmasına yaa. “Çalışıyorum, kendime araba aldım” nasıl müthiş bir cümle. Seni hiç tanımıyorum ama gurur duydum. Babana gelince, o sana babalık etmemiş ama Allah büyük, cezasını zaten çekiyor demek ki. Sen insanlığını yap yardımcı ol. 🌸🤍
Ben olsam götürürüm o evlatlık ve insanlık görevindir ama o ne babalık nede insanlık görevini yapmamış oda ayrı bi hayvanlık ben sokakta kedi görünce bile acaba açmı yağmurda üstü kapalı biyerde kaliyormu diye düşünüyorum ama bazı insanlarda hayvanlardaki kadar bile merhamet, düşünce olmuyor kusura bakma biraz sert konustum ama öyle yani
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
merak etme sert değil.. ben neler neler diyorum bir bilsen.. onun yüzünden çekmediğimiz zorluk kalmadı zamanında :)
Kalbin ne diyorsa onu yap ne kadar kötü birey olsalarda aile fertleri annemizi babamızı secemeyiz ben yerinde olsam insanlıgımı yapardım onun günahı ona senin sevabın sana ama yaptıgın bu şeyi yüzüne vurmadan yap sesizce götür getir bırak ben olsam öyle yapardım götürür getirirdim
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
kalbim götürmemekten yana :) çok zorluk çektik onun yüzünden.
Yani senin nefsine agir geliyor evet ustelik goturdugun icin muhtemelen bunu senin gorevinmiş gibi algilayacaktir hatta utanmayacaktır bile ama neticede baba o yaptigiyla kalsin sen iyiliginle. Unutmaki Allah onu sana muhtaç etti. sen bu anın keyfini çıkar bence.
Götür. Vicdan insani asla birakmaz. Basını yastiga koydugunda sadece vicdanın seninle olacak. Sana ona güzel seyler söyle babam de bagrina bas demiyorum. Sadece ihtiyacını karşıla hastaysa doktora götür ilacini ver yeterli. Inancli biriysen zaten bilirsin allah ahirette fazlasiyla hesabini soracak ona. Sen görevini yerine getir allahin gönlünü hos etmek icin en azindan.
Bazıları için saçma gelebilir. Belki senin için de. Ben olsam götürürdüm. Hem büyüklük sende kalır hem de diğer tarafta senden helallik isterler artık. Onlara karşı koz elde etmiş olursun.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok neden saçma olsun? teşekkür ediyorum. koz değil de, ben Allah için ve kendim için iyiliğimi yapayım.
Babadır diyenleri anlamıyorum bireysellik algısı türkiyede 0 cidden ben olsam götürmem ama sen ne istiyorsan onu yap aile diye herşeyi yapabileceğini sanan ebeveynler cidden :(
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla ben de anlamıyorum ya.. Doğurana kadar güzel, sonra ebeveynlik yapmadan çek git ama ileride yine çocuğum olsun.
şu an götür tabi istiyorsan ama sonra ona sinirlendiğini söyle, böyle baba olmaz olsun falan de çünkü benim babamda böyle ve hani sadece doğum günlerimde arıyor 6-7 yıldır görüşmüyoruz, ben doğmadan önce terk etmiş yani bu babalardan hayır gelmez. Eğer daha fazla yüz verirsen seni kullanmaya başlar, şimdi sadece insanlığını yap o yapmamış. Bide iyi olmaya çalış :)
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben ona neler neler dedim bir bilsen :) bunlar ufak kalır yanında.
Bence bunu yapmis olman seni ne yuceltir ne aşşalar bu senin gorevin ve bu yaptihini isteyerek yaoman gerekir babanin yaptiklari onun karakderi sende ona karsi kin nefret ilgisizlik yaparsan ondan ne farkin kalir hicbirsey sorgulama ve sen uzerine duseni yap bu iyilik ona yeter
Her ne kadar sevmesende sonuçta baba. Ayrıca sana ne kadar kötülük yapsa da sen kendini bozma. İçinde ukte kalmasın. Yarın birgün başka bir olay gelir acısı içinde büyür.
Sunu diyim baba ne kadar kötü olsada Allah katinda babadır. Ana ne kadar kötü olursa olsun Allah katında anadır. Onlarin hesabını bir tek Allah sorar. Sen insanligini yap götür bir sey deme boşver. Sana yapılan kötülüğe iyilikle cevap ver ki onlar utansın...
Sen normal bir insan gibi düşün mesela yan komşunuz gibi senden rica etmiş sende götürüyormuşsun, işinden gücünden zor durumda kalmıyacakmış gibi kendini ayarla içinden geliyorsa götür sırf babaymış gibi değilde herhangi bir insanın sana ihtiyacı varmış gibi düşün ozaman daha rahat eder kalbin.
bunu yuzune soyle ve hayatindan cikar seni anliyorum cidden zor durumun cocuklugun o adam yuzunden eksik geçti bence götürme onu götürürken hep aklına anıların gelicek çünkü
ne yaparsan yap yaranamazsın böyle tiplere eğer götürürsen asıl o zaman pişman olucaksın hem anneni üzen sana babalık yapmayan kötü bir adama iyilik yapacak değilsin HERHALDE?
Babadir yine götür napicaksin ele muhtaçmi olsun Cennet belki yoldan geçiyor
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
babadır demekle olsaydı keşke :) empati için yazıyorum bunu. anneniz sırf ayrı kaldığı için, tek başına kaldığı için senelerde sizi okutmak için kredi üstüne kredi çekip borçlansa, kendini sırf evini geçindirmek ve çocuğuna bakmak için yıllarca boğuşsa ne olurdu.. bu da sırf babanız yüzünden.
babanız uçkuru yüzünden gece gündüz kadınlarla takılsa ve her parasıyla kumar oynasa.. sizi bu huyları yüzünden daha çocukken bırakıp gitse? ben maalesef babadır diyemiyorum. bu gerçekle büyüdüm.
@SosyoPsikopat enayilik olmaz. yapmak istemiyosan yapma ama doğru olan yapmak. madem sordun bende sana söylüyorum. sen üzerine düşeni yaparsın utanması varsa o utansın.
soran kişi ben değilim ve aynısı başıma geldi o kadar onu uyardım yinede dinlemedi, bak şimdi geberdi gitti hayatımın 2 yılında yanımda oldu onda da beni annemle düşman yaptı hakaret etti dövdü ama ölmesi iyi oldu eğer yaşasaydı o zaman onu daha kötü şeyler bekliyordu
Oyle deme olsun seni hayata getiren o sonucta baban ilerde anlar farkını sende onu anlarsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Rabbimiz kuran -kerimde buyuruyor ki (Bazınızı bazılarınızla imtihan edeceğiz ) (en' * suresi 53) baban seninle kötü davranmış olabilir ama bu senin imtihanın. baban gibi olma onu sevdigin icin degil Allah rizasi icin götür...
ilgisizliği önemli değil mi?, Allah c. c akıl fikir versin abi, kendi düşünceme göre "eski kafalı" diye tabir ettiğimiz kesimden olabilirsiniz. Şahsi düşüncem
Seni tanımıyorum çocuk Allah akıl fikir versin dua na amin diyorum her zaman Allahtan güzel şeyler dile olur mu şahsi düşüncelerini başkasının düşüncesinin üzerine koyma kendi şahsi duvarına yaz
Ama demekki doktora götürcek biri yok. Ne kdr kötü bi insan olursa olsun kimse bunu hak etmez 😢 o insanlığını yapsın ki babası utansın. Ama kız vicdanından karakterinden bişey kaybetmesin. Bişey olursa O götürmedi diye vicdan azabı çeker
Herkesin düşüncesi farklıdır ben şahsen kimseye kötülük yapamam karşıdaki bana ne kdr büyük kötülük yapmışsa olsun. benim annem 6 yaşında beni bırakıp gitti 20 yıl oldu görmeyeli bir kez bile sormadı. Onun yüzünden neler çektim ama şu an gelse yine kötülük yapamam ona. Kişilik meselesi. Herkesin fikri farklıdır. Buda benim görüşüm.