+1 yılBeni annem olacak kadın bir yaşından itibaren anneanneye vermiş 16 sene anneannem bakmış ben çok itilip kakıldım küçümsendim annem olacak kadın camın önünden geçerdi bir kere uğramazdı. Ben akraba tacizi bile gördüm kimsem yok diye. Ama ben bakarım neden bakarım Allah korkumdan bakarım ama bana sorarsan sevgi var mı diye içimde gram sevgi yok. Hala bana eziyet ediyor. Babam onun yüzünden kanser hastası oldu. Ben bu dünyadaki görevimi yapacağım. Ama ahirette hesabını kesinlikle soracağım. Beni bir kere sağlık ocağına götürmeyen bir insan yeri geldi çok güzel bana muhtaç oldu corona döneminde. Ben Allah’a havale ettim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Annemde şimdi kendi babasına bakıyor. Onun babası diyorum çünkü dede demek istemiyorum. Zamanında o da anneme bir çok şeyler yapmış onları bırakıp başka bir ülkeye dahi gitmiş. Her şey kan bağı var diye yapılacak değil. Maneviyat çok önemli. Annem dedeme bakmayı tercih etti. Şimdi ise pişman. Kendi tuvaletine dahi gidemiyor. Eğer kendi sağlığına zarar vermeyecekse ve hayatına engeli olmayacaksa vee en önemlisi babanın karakterinde bir bozukluk yoksa bakabilirsin. Ama unutma senin hayatın çok önemli :)
01 Yorumla
+1 yılBence arasıra yardım et, nişanlınla beraber yemek götür, zaman buldukca giyiminin, yatağının temizliğine önem ver. Yapayalnız bırakma, ama sen kendi evinde bakmaya bilirsin (kendisnin evi varsa). Annenle tartışır, o biri çocuklar sorun yaratır.
16 Yorumla
Soran+1 yılAnnem öldu hayir yemek göturmem kendi evim var 1 arti 1
- +1 yıl
Afedersin, canım. Allaah, annem ve bir de nişanlım var derken yanlış anladım. Annene Allahtan rahmet dilerim. Elinnden gelen iyilik neyse onu yap.
Soran+1 yılTessekur ederim ❤
- +1 yıl
arasıra ha...
- +1 yıl
@Birbenvarbendenileri Aynı durumu yaşayan yakınım var, elbiselerini evinde yıkar, yemek götürür.
- +1 yıl
😑😑😑
Seni neden bırakıp gitmiş. Hep annenden dinledin babanın haklı sebepleri vardı belki o zaman için. Farzet ki suçlu olsun sen yinede insanlığını göster.
04 Yorumla
Soran+1 yılBabam birine asik olmus o kadin beni istemedi o yuzden
Soran+1 yılŞimdi pismanim diyor nekadar hakli sevabi olursa olsun insan evladin birakamaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılSizin kararınız sonuç olarak size herhangibi bir babalık yapmamıs sizi bırakmıs gitmis simdi mi aklına gelmis? bunca zaman neredeymis? dönse bile emin olun yine baba olmaz dönse bile size kurallar koyamaz size yapmanız gerekenleri asla ama asla söyleyemez bu kisi babanız gibi olmaz çünkü, kabul edeceksenizde eğer asla size herhangibi bir sekilde babalık yapmasına izin vermeyin ki zaten yapamaz kurallar falan koyamaz size bunca zaman dönmeyipte geç olupta dönmek isteyen biri var sonuçta karsınızda ve bu kiside babanız.. kabul edip etmemek tamamen size bağlı olan bir karardır ki etseniz bile dediğim gibi asla size babalık yapmasına müsade etmeyin çünkü baba olmayı haketmiyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin okadar beni ceresiz birakti bende onu ceresiz birakacam
Bakmalısın diyenlere sesleniyorum: İslamda sadece ana baba hakkı yoktur çocukların da hakkı vardır. Sen en ihtiyaç ihtiyaç duyduğu bir zamanda çocuğunu terket yıllarca arayıp sorma üvey baba dayağına mahkum et ondan sonra da ondan iyilik bekle! Bunun da hesabı sorulur elbet. Böyle bir adam benim biyolojik babam olsa ne yazar? Ne cesaretle karşına dikildi merak ediyorum.
25 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin canim Ben dedim hastayken yanimdamiydin Ben agladigim yanimdamiydin ben mutsuz yanimdamiydin
Soran+1 yılOzur diledi sarilmaya kalkti bir tokat vurdum ama istem dısi sonra vur kizim sonuna kadar haklisin dedi
Soran+1 yılCok haklisin canim
Hayat bir sınav dünyası. Baban içinde senin içinde hepimiz içinde. Babanın bu sınavda yaptığı bir yanlıştan bahsedip aynı yanlışı yaptığında, sen de babanın sana yaptığıyla aynı şeyi yapmış olmuyor musun? Baban yanlış yaptıysa sen doğrusunu yapıp babana yaptığının yanlış olduğunu gösterip seninle gurur duymasını sağlayabilirsin. Zaman gelip geçiyor ileride “keşke” dememek için çok iyi düşünüp karar vermek gerekiyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılHayir o bana aci cektirdi annem aci cektirdi ona bakmayi birak doverim
- +1 yıl
Biz hala acı çekiyoruz yavrum. Ama sen iyi bir insansan şayet böyle her yorumda tersleyip kestirip atmamalısın. İşine gelmeyen cevapları görünce hiddetleniyorsun. Sonuçta soruyu soran sensin. Eğer kalbin kötüyse bakma. Bu dünya adalet dünyası yarın da sana bakmazlar
- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılBunu tamamen senin karakterin belirler kimisi iyilik görse de iyilik etmez içi kötüdür kimisi iyilik görür iyilik eder kötülük görür kötülük yapar standart insandır kimisi de kötülük görse de iyilik yapar melaike gibidir iyilik yap denize at diyenlerdir sen hangi kategoridesin ona sen karar ver
22 Yorumla
Soran+1 yılBen bakmam bana bakmadi
- +1 yıl
Sana kalmış
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban olarak değil de yardıma ihtiyacı olan biri olarak düşün ve öyle karar ver.
Bunun babanın terk etmesi ile alakası yok alsında.
İnsanın vicdanı varsa o bu şu diye ayrım yapamıyor.
Yardıma muhtaç biri olarak ölünceye dek kendi insanlık sınavını vereceksin.
Unutma ki her koyun kendi bacağından asılır.23 Yorumla
Soran+1 yılBen de yardim ihtactidim o yanimdaymiydi
Cevap sahibi+1 yılÇok fazla kendi açından bakıyorsun olaya. Bu tür şeyleri tek sen yaşamadın yani.
O zaman öyle olmuş gitmiş bitmiş seneler sonra sende baban gibi biri olacaksan devam et.
Önüne bir kap yemek koy geç yani bu kadar zor değildir herhalde.
Hem bırak hesabı öbür dünyada görülsün.
Soran+1 yılZikkim yesin kendi acimdan bakacam kimin acidan bakicam
Ben bu yaşıma kadar travma yaşatan bir insanın suratına bakamazdım. Bakmak iyi olur gibi geliyor ama bilmiyorum. Çok zor bir durum. Bakımevine falan yerleştirebilirsin olmadı.
41 Yorumla
Soran+1 yılHuzur evine gitsin Ben onu sevmiyorum
Bırak biyolij baba olmayı, biyolojik baban olsa bile bakma. Seni mutsuz edene borcun olup olmadığını sormak, birazcık dayak yedikten sonra teşekkür mü edeyim özür mü dileyeyim diye sormaya benziyor. İkisi de değil, zigtirgit demek doğru olan elbette.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHukum surerken evlat diye suratlarina bakmazlar Elden ayaktan dusunce evladimmm derler Hep menfaat dunyasi kim olursa olsun Sizin karar vermeniz gerekir Allaha hep dua ederim beni boyle sinavdan gecirme diye
31 Yorumla
Soran+1 yılAmin
+1 yılBen olsam bakmazdım.
Geçmişte yediği bokun cezasını çeksin.
Babaya en fazla muhtaç olduğun vakitte seni terk eden kişi...
Bugün sana muhtaç
İlahi Adalet452 Yorumla
Soran+1 yılEvet bedda etim
- +1 yıl
Haaa İslam'ın emrini soruyorsa...
Anne babaya ihtiyarlığında bakın diyor...
Senin durumunda olsaydım bakarım demeye dilim varmazdi.
Zor bir karar...
Aşağıda ne yaşadığını bilmeden seni yargılayan angutlari da ciddiye alma
Empati özürlü hukuk bilincinden yoksun ayak takımı ciddiye alınmaz çünkü... - +1 yıl
.. soruyorsan*..
Soran+1 yılOkadar haklisin ki abi ALLAH razi olsun beni anlayan ciktidigin icin
- +1 yıl
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez
Aşağıdaki angutlar da senin ne yaşadığını bilmiyor
Eşekten düşenin halini yalnız eşekten düşen anlar
İslamiyet anne babanıza iyi davranın diyor
Fakat aynı İslamiyet "kısasa kısas"dan da bahsediyor
Zor bir karar
Soran+1 yılHaklisin abi canim cok yandi annem mezar tasin bile yaptirmak icon temizlikci gittim
- +1 yıl
Şimdi nerede yaşıyor bu
Yaşı kaç?
Soran+1 yıl50 yaşinda
- +1 yıl
Parası pulu maaşı evi yeri yurdu var mı bunun?
Soran+1 yılMaşi var hersey elinden aldilar
- +1 yıl
Alan kim
Soran+1 yılOnu çocuklar
- +1 yıl
Diğer eşinden olan cocukları mi
Soran+1 yılEvet onlar almiş elinden
- +1 yıl
Peki seni ve anneni Neden bırakıp gitmiş buna dahil hiçbir şey söyledi mi sana
Soran+1 yılÇunku ask olmus simdi karisina felan filan
- +1 yıl
Peki hiç vicdanı yok muymuş 2 yaşındaki küçücük bir kız çocuğunu bırakıp defolup giderken aşık olmak her şey mi imiş
Soran+1 yılSimdiki karisi beni istememis annemde vermemis
- +1 yıl
Doğru mu peki bunlar
Yani annen seni göndermemiş mi
Soran+1 yılAnnem göndermemis degil annem uvey Anne evladim teslim edemem demiş gelsin gorsun gitsin kalsin demi ama bu ful annem ustune atti
Soran+1 yılMadem eger annem izin vermiyorsun 20 yasinda niye beni arayip sormadi
- +1 yıl
Bu yaşına kadar seni hiç arayıp sormadı mı peki hiç gelip görmedi mi
Soran+1 yılSormadi haziran geldi bana kizim pismanim cahillik etim dedi Ben annem öldugun mezar taşin yaptirmak icin temizlikler gittim 21 yaşinda 50 kilo düştüm hastalandim Sen benim yanimdamiydin ağladigim Sen benim yanimdamiydin annem Ben 10 yaşinda bir adamla evlendi cok sukur ondan cocugu olmadi babasiz buyumesin istemem o beni dövdu yanimdamiydin okuyordum hem calişiyordum bana okulda baban ne iş yapiyordu baban gelsin dediklerinde Ben okula gitmek istemiyodum ağliyordum günlerce Sen benim yanimdamiydin Ben seni yaninda olayim dedim
Soran+1 yılBen seninle cocuklarin mutlugun gorudum bikere gelip sarıldin mı bir ihtaci var mı kizim dedin mi bana demedin bundan sonra babaya ihtacim yok benim babam Ben 2 yaşindayken öldu dedim
- +1 yıl
Ne büyük acılar var şu hayatta :(
- +1 yıl
Ne cevap verdi peki sen böyle deyince?
Soran+1 yılAğladi sarılmaya çalısti Ben tokat atim vur kızim hakkin dedi
- +1 yıl
Keşke tokat vurmasaydin :(
Burada doğru yapmamışsın
Ama içinde ne varsa kus yüzüne
Bütün acını boşalt yüzüne
Fakat el kaldırma bir daha olur mu :(
Soran+1 yılYapmak istemedim fakat canim cok acidi üvey babamda Şu an huzur evinde
Soran+1 yılBana yapan her kotuluk sahibi geri donuyor
- +1 yıl
Kendisi mi gitti huzurevine?
O seni dövüyor muydu peki?
Soran+1 yılÜveyi babam tabi eski ilk eşinden olan karisindan oglun eşi kovmus
- +1 yıl
Sen kimle yaşıyorsun peki şimdi?
Soran+1 yılTek yasiyorum
- +1 yıl
Peki işin gücün paran pulun..
Nasıl geçiniyorsun
Tek başına nasıl nefes alıyorsun 😢
Soran+1 yılOkulum bitti çalïsiyorum nişanim kendim yaptim nişanlim yardim etti
- +1 yıl
Tek başına kimsesiz yapayalnız aile akraba yok :(
Ne çok zor yalnızlık kimsesizlik :(
Peki ne okudun ne iş yapıyorsun
Soran+1 yılÖgretmenim
Soran+1 yılIlkokul ögretmenim arada garsonluk yapiyorum dugun var malum para lazim nişanlkm bana cok destek oldu o beni cok guclu buluyor
- +1 yıl
Çok güzel sevindim buna
En azından kendini kurtarmasını Milli Eğitim'de misin atandın mı Özel sektörde misiniz bilmiyorum ama en azından kendini kurtarmış Sen kendi ayakları üzerinde durmayı başarmışsın çok güzel bu senin çektiğin acı ya her insana katlanması kolay değil o yüzden güçlü gözüküyorsun lütfen öğrencilerine çok sıkı takip et ailesiyle sıkıntılar olan var mı yok mu sabah okula geldikleri zaman nasıl gözüküyorlar bütün bunları sıkıca takip et aile içi şiddet ya da cinsel saldırı her türlü şey oluyor gözüne takılan bir şey olursa polise şikayet etmekten lütfen çekinme olur mu Sen o küçücük çocukların en büyük emanetisin onlar sana Allah'ın emaneti böyle düşün lütfen
Soran+1 yılÖgrencilerim konusuyorum dertler olursa bana paylaşsin diye bikere geldi bir kız ailesi siddet goruyordu ama simdi yok ailesi bana cok tessekur ediyor şimdi yaptiklar pisman
Soran+1 yılSadece annemden kalan bir ev var onu satmacam çunku annemde kalan tek şey
- +1 yıl
Satma da zaten
Kocaman anılar yığını o ev senin için
Ayrıca sen TR'de değilsın muhtemelen
Doğru mu
Soran+1 yılKorona dolayi çalişmiyorum arada canli yayin yapiyorum
- +1 yıl
Avusturya'da mısın
Soran+1 yılHayir turkiyedeyim İstanbul yasiyorum ya Sen?
- +1 yıl
Corona dolayısı ile okula gitmiyorum sadece canlı yayın açıyorum deyince okulların açık olması gerektiği bir ülkede olduğunu düşündüm Avusturya'da Şu an için okullar açık olmalı ama korono Dolayısıyla tekrar kapattılar O yüzden Avusturya'da mısın demiştim içerden yazmak ister misin Cevabını orada versem olur mu
Soran+1 yılHim
- +1 yıl
İster misin peki içerden yazmak?
Soran+1 yılIcerden yazmak nedemek
- +1 yıl
Mesaj atar mısın demek istedim
Soran+1 yılHayir kusura bakmayin nisanliyim
benimde babam küçük yaşta terk etti ve annemle büyüdüm ama nedense babama karşı kin tutamıyorum baba deyince yutkunamıyorum ve özlediğimi hissediyorum. senin yerinde olmuş olsam babama bakardım her koyun kendi bacağından asılır Cenab-ı Allah sana yaptığın iyilikleri kat ve kat güzelliklerle sunacaktır. herkesin imtihanı da başka. yine size kalmış. o babalık vazifesini yerine getirmemiş ama siz evladı olarak ona büyüklük göstermelisiniz gerçekten Allah yardımcın olsun 😪
43 Yorumla
Soran+1 yılTessekur ederim ama bakmacam o beni yetim birakti kendine baksin onu yuzunden annem calisarak öldu
Soran+1 yılHaklisin bacim
vallahi çok zor bu yaşta bu kadar güçlü durman çok güzel Allah yardımcın olsun baban konusunda haklısın ama baba diyorsun bence bir daha düşün onun yaptığı onun senin yaptığın senindir en azından Allah rızası için yap derim
212 Yorumla
Soran+1 yılHayir bakmacam annem çalişmaktan öldu Ben 20 yaşinda hem unveriste hem calismak uykusuz geziyordum nişanlim bana cok yardim etti hem babam hem arkadasim hem kocam oldu sene evlencez
Soran+1 yılO evet baba ama iskele babasi 🤣
Soran+1 yılAnnem cok iyi biriydi şimdi karisi bakmiyor hata yuzune bile bakmiyor çocuklar simarik Ben bakmam butun gucun ona harcadi
Soran+1 yılBen bakarsam pisman olurum 4 tane daha cocugu var hepsin el bebek gül bebek büyutudü
Soran+1 yılYapmasaydi şimdi ona Ben bakmam Ben çocuklarim birakip gitmem ALLAH izniyle
Soran+1 yılOnuda bana karsi görevler vardi o yapti mi hayir ona bakma sorumlugum yok çocuklar baksin çunku o benim sadece biyoloj babam annem hastayken azdaha okul birakiyordum annem okula ise giderken birakirken ağliyordum şimdi agliyorum fakat artik onu asla affetmecem hakkinda helal etmecem
Soran+1 yılAnnem mezar taşin yapmak için temizlikler gittim annem oldugun gelseydi kızim birsey lazim mi deseydi
+1 yılcocuk yapmak kolay ben istesem 100 cocuk yaparım bakmadıktan sonra hadi anne 9 aykarnında tasıyo belki bir hakkı olur azda olsa babanın hiç hakkı yok bence
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
Benim babam ben 2 yaşındayken beni bırakıp gitseydi zaten artık baba demezdim ona. Babam olmayan beni bırakıp giden adama da bakmam. Beni annemi kim için bıraktıysa o baksın derdim. Tercih sana kalmış
21 Yorumla
Soran+1 yılOkadar haklisin ki cankm
Kanka sağlığı ve keyfi yerindeyken seni terk etmiş. Şimdi de kötü durumda ve hasta olduğu için seninle aynı evde olsa bile moralini bozacak, bence hiç uğraşma bile.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılHastalığı ne seviyede bilmem ama sosyal güvencesi falan varsa üstesinden gelebilirsin, yoksa durumun zor olur, devlete onun adına başvurma hakkin varsa bilgi al araştır. Sana kalmis
16 Yorumla
Soran+1 yılKanser gebersin Ben dusunmem cocuklar dusunsun
- +1 yıl
Bu durum ağır bir durum.
Bu durumda fikrim fikir değişebilir.
Büyük sevabı olur, anne babanın yanında vefat ettigo evlat ahirette çok şanslıdır.
Duasını almaya ve rızasını kazanmaya bak derim imkanın varsa veya yoksa da. zaten kanser hastasının çoğu sağlık ihtiyacını devlet. kwrsiliyor. En fazla iki üç yıl bakarsın. Sonu zaten ecel
Soran+1 yılHayir bakmacam ya beni kotu yola düsseydim ozaman sevabi olurmuydu Ben annem öldugun ne dedemler ananem babanem sahip çikti bazi gûnler ac yattim😔
- +1 yıl
Olan oldu yaşanan yaşandı o günler geçti
Yine de sen bilirsin ama sonucu belli olan şeyde ve. inancin varsa ahiret açısından sana çok büyük faydası olan bir durum için bı kaç sene sabrın bir zararı olmaz, ben insanlığına bakarım , sende. farkini ortaya koyacaksan böyle köy, zaman değil kul utansin
Soran+1 yılHayir bakmacam 4 tane cocugu baksin
- +1 yıl
Fikrimi belirttim, senin bilecegim bir durum. İyi günler
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Seni alakadar etmez bence. Şimdiye kadar kimin yanındaysa onlar ilgiliensin.
Vicdan yapacaka bir şey yok.31 Yorumla
Soran+1 yılHaklisk
İsterse gebersin benim umrumda olmaz şimdi mi aklına geldi senin yerinde olsam öyle laflar ederdim ki geldiğine geleceğine pişman olurdu yüzsüzlük bu
33 Yorumla
Soran+1 yılDedim ağladi
Soran+1 yılŞimdi bende af diliyor
+1 yılBuyuttugu cocuklari bakmiyor sana mi geldi bir de.
Ben olsam bakmam, babalik gormedigime niye evlatlik yapayim23 Yorumla
Soran+1 yılBakiyorlar paralarin konmuslar
- +1 yıl
Madem parasi var gitsin bir huzur evine yerlessin baktirsin kendisine. Sana mi dusmus bakmasi.
Soran+1 yılCocuklar paralarin konmuş
+1 yılBilmiyorum bakmazsan da haklısın bir şey diyemem. Empati kuruyorum ben olsam bakmam ama yatalak felan görsem vicdanım el vermez bakarım
16 Yorumla
Soran+1 yılYatalik degil
- +1 yıl
Bilmiyorum ya senin bileceğin şey sonuçta acıyı sen çektin. Yanlış bir şey de söylemek istemiyorum ama bakmam ben mesela kinlenirim
- +1 yıl
Ama şu da var ki sen ona bakarsan ne kadar çok sevap kazanacaksın bırak insanlık kazansın
Soran+1 yılBen kotu yola düsseydim ozaman ne olurdu?
- +1 yıl
😔😔 bakımevine felan ver durumun varsa gözün görmez en azindan
Soran+1 yılHayir obur cocuklar dedim o gotursun benle muhtap olmasinlar çocuklar bunu butun paralar almislar
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılmaddi durumun el verirse eğer hasta bakım evine yatır canım manevi olarak seni zorlar çünkü seni bırakmış bir adam
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet fakat manevi maddi hicbir konuda yardim etmecem
+1 yılBende babamı 2 yaşomda kaybettim
Bakarsan sevabını alırsın
Ama aynısını yaparsan ondan farkın kalmaz110 Yorumla
Soran+1 yılBakmacam beni ceresiz birakti bende onu ceresiz birakacam
- +1 yıl
Senin kararın tabi saygım sonsuz
Ama ona insanlığı öğretebilirsin
Dediğim gibi çektigin acıyı yaşadıgın zorluğu bilmiyorum onu sen yaşadın rabbim ve senden başkasıda bilemez ama içinde hala acısı var çünkü kin beslemişsin ilerde keşke demeni istemem
Soran+1 yılBen onu hep instram Facebook cocuklar mutluluk gördum bana yazik degilmi şimdi hasta banane gebersin
- +1 yıl
Bilmiyorum ben babasız büyüdüm belki ondan seninkisi hayattaydı sende babasız büyüdün bunlar farklı şeyler belki kendi acından haklısın ki haklısın hatta
Ki zaten yuva kuruyorsun sen kabul etsen bile eşin olacak kişi buna ne diyor
Ama bilmiyorum burdan yazmak kolay açıkcası ama yaşayan sensin sana hak veriyorum
Hiç merak ettin mi peki ne yapıyor diye hasta olmadan önce?
Soran+1 yılBeni merak etmeyin bende etmem merak gayet mutluydu cocuklar felan instram Facebook gordum bikere sadece uzaktan baktim okadar Sen baban ölmuş ALLAH rahmet eylesin fakat bir insanin evladin istememek nekadar cani acitiyor biliyormusun😔
- +1 yıl
Lafın bittiği yer özür dilerim 😔
Soran+1 yılEstarfurllah Sen ozur dileme kapimda ağladi cenazesi kalksa gene umursamam
- +1 yıl
İnşallah mutlu mesut olursun ve güçlü bir kişisin herşeye rağmen ayaktasın hep böyle ol geri kalan hayatında mutluluklar
Soran+1 yılTessekur ederim ALLAH rahmet eylesin gani gani sabir versin hakkin helal et seni üzduysem
- +1 yıl
Hayatın verdiği acılar bunlar önemli değil helal olsun sende helal et Allaha emanet ol
Tamamen sana bağlı Allah rızası için bakmak istersen bakarsın yoksa yaptıklarının yanında bakmak çok zor o kadar sene sonra arayıp sorma şimdi cezasını çekiyor belki de
12 Yorumla
Soran+1 yılCeksin
Aile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı. Söylediklerin doğruysa yaptığının hiçbir mazereti yok. İnsanlar evlenirler ya da anlaşamazlar boşanırlar. Hiç bir bahane çocuklarına olan sorumluluklarını yapmaya engel değildir. Ben olsam bakarım. Ne kadar nefret etsemde bakarım. İyileşsin tekrar terketsin ve sonra yine hastalansın yine bakarım. Bu böyle bin defa tekrarlansada hepsinde bakarım. Çünkü herkes fıtratının gereğini yapar. Bak diye söylemiyorum. Fıtratın ne ise onu yapcaksın zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılHayir bakmacam ölsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakmaya bilirsin ama bakarsan cok sevap kazanirsin. Yani Allah rizasi icin bakarsin, bir sey borclu oldugun icinn degil... yani cok zor bir durum yorum yapmak bize dusmez zaten sen bilirsin...
11 Yorumla
Soran+1 yılHayir bakmacam
+1 yılSana sahip çıkmayana nasıl baba deyip sahip çıkacaksın , sahip çıkarsan büyük insan olursun
11 Yorumla
Soran+1 yılBakmacam
+1 yılSaçmalama istersen ne bakması. Allah kolaylık versin, annene rahmet eylesin
11 Yorumla
Soran+1 yılTessekur ederim
+1 yılSenin hayatını sana zehir etmiş birinden bahsediyoruz ama karar yinede senin.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılBiz olsak tekme tokat kovalardik sen ne yapalim diyorsun
25 Yorumla
Soran+1 yılHasta birin dovmem Ben fakat onula konusmam
- +1 yıl
Konuşma seni yarı yolda bırakmış annen seni yetistirmis en önemlisi ihanet etmis birine karsin iyilik yapılmaz
Soran+1 yılHaklisin annem melek gibi biriydi
- +1 yıl
Degmez bak ne zorluklarla ayakta durmussundur doğru olani yap
Soran+1 yılHaklisin kardesim zaten sene evlenecem
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen olsam yanima almazdim, babamda olsa benim 2 yasindan beri gormedigim adam benim icin bir yabancidir, ama eger maddi durumum olsaydi, maddiyatta yardimci olurdum.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen ona hicbir konuda yardim etmek istemiyorum gebersin
Cevap sahibi+1 yılOna yardim etmek zorunda degilsin zaten, o seni terk etti sen degil.
Simdi de ettigini buluyor.
Bulsun ki bundan ders alsin.
Ve Allahtan af dilesin.
Soran+1 yılHaklisin kapimda ağladi
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. kendimi enayi gibi hissederdim.. bence ona borçlu değilsin ama vicdan senin.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılMantık olarak baktığımızda kim olsa bakmak istemez ama o senin atan , iyi veya kötü.
11 Yorumla
Soran+1 yılAtam felan degil
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenim yerinde olsam bakmam. Tabii ki kendi vicdanına kalmış bir şey. Yine de sana yaptığı şeyin affı yok
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet affetmecem
Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı. Babanıza bakmalısınız. Cenab-ı Hak yapılan iyiliklerin karşılığını kat kat vereceğini vaad ediyor. Bizim bundan hiç bir süphemiz yok. Sizin de olmamalı. Neden insan biraz zahmete katlanıp kendisine cennette köşkler inşa ettirmesin ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılYa o beni birakirken hic vicdan sızladimi bakmacam istiyorsa gebersin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim babamda bana cok aci cektirdi. Yatalak kalirsa baknayacagim dedim. Çok acı şekkilde vefaat etti. Hasyaneye yanina birkac kere gittim. Iyi ki gitmişim diyorum. Vicdanim cok rahat. bemce babani bakmalisin. Ya da bakici tutuo baktirmalisin. Cunku vicdanin rahat etmez. Bak te buralara gelip soru sormuşsun. Izin ver ihtiyar baban yaralarini sarar belki
00 Yorumla
+1 yılKime o zaman baktıysa şimdi onlar ona baksın bu güne kadar aklı nerdeydi
54 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
- +1 yıl
Tabiki haklıyım iyi valla bebekken terk etsin yaşlanıp hastalanıp sahipsiz kalınca vay kızım canım kızım yoğ ya
Soran+1 yılDemi bugun kovdum
- +1 yıl
Aynen
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bırak gebersin pislik bakma ben senin yerinde olsan bakmak yerine iskence yaparım
210 Yorumla
Soran+1 yılOkadar yapmam bakmacam ama
- +1 yıl
Aynen öyle. Zora düşünce dönmek istiyorsa yüzüne tüküreceksin ki haddini bilsin. Ne yüzsüzlük ya
Soran+1 yılHaklisiniz
Soran+1 yılBakmacam
intikam hırsıyla hareket etme, kan bağı var diye de hürmet gösterme.
Farzetki yoldan geçen herhangi biri sadaka dileniyor yardım istiyor senden bu çerçevede düşün, yardımcı olmak içinden geliyorsa yardım et ama tohumunu ondan aldın diye değil.20 Yorumla
+1 yılTerk eden başının çaresine baksın aga... Yıllarca oralarda buralarda sürtsün, size babalık yapmasın, hasta olunca bakacakmışsın? Yok ya!!! S. kerler annem s. kerler..
21 Yorumla
Soran+1 yılHahaha
+1 yılzor bır karar gecmıste yaptıkları ıcın suclayarak bakacaksan hıc yakınlık kurma daha ıyı bu durum senı de babanı da yıpratır
10 Yorumla
+1 yılSiz büyürken yanınız da olmasın hastalığınız da mutluluğunuz da eeee ben hastayım canım kızım canım oğlum yok öyle bir dünya bence
32 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyosun 👏👏
Soran+1 yılHaklisin
Bunu sorun hâline getirmen bile yanlış gözün kapalı son nefesine kadar babana bakmak zorundasın
36 Yorumla
Soran+1 yılBana babalik etmedi bakmak zorunda felan degilim
Soran+1 yılYa birak beni 2 yaşinda birakip gitti kendine 4 cocuk yapti onlar baksin Ben ne bakiyorum bana mi babalik yapti onlar yapti
- +1 yıl
Ne. olursa olsun senin yerinde olsam olabilir geçmişte hata yapmıştır şu an pişman oldu o bana yeter derdim onun bana yaptıklarını ben ona yapmicam ve onu utandırıcam derdim sırf uyandırmak için bile olsa alır bebek gibi bakar bu sefer ben bu kızı nasıl bırakıp giderim diye o düşünüp ona vicdan azabı çektiririm cezasını öyle verirdim de zihniyet var zihniyet var işte
Soran+1 yılOnu dusunculer niye onemsiyeyim
+1 yılHasta olmasa yaninda 5 dk durmaz. bir dusun sana bu kadar az deger veren biri icin deger mi
41 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılHayatta herşeyin bir bedeli var her günahında öyle bazen fazla fedakarlık kendi hakkını yemektir bırak hayatın gerçekleriyle yüzleşsin
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
her iyiligin karsiligina bulursun elbette baba domuz olsa bakilir
26 Yorumla
Soran+1 yılBen bakmam ona beni birakip gitti
Soran+1 yılBen hastayken yanimda degildi Ben günlerce babam nerde diye ağladim ozaman nerdeydi
Soran+1 yılALLAH rabbim cok seviyorum fakat bazen adeletli olmali bana hicbir iyiligi dokunma
babalık yapmamış sana o belli ama insanlık ölmedi ya bakman doğru olur
22 Yorumla
Soran+1 yılHayir bakmacam
+1 yılBu başkasına sorulacak birşey değil. Senin hayatın senin vicdanın. Eğer ilerde vicdan azabı çekmem dersen yapma. Diğer türlü çekerim dersen yap.
08 Yorumla
Soran+1 yılBakarsam vicdan azabi cekerim
- +1 yıl
O zaman bakmayacaksın. O da seni terkettiginin bedelini ödemiş olacak. Fakat birde şu var, baba bedduası geçer. Şartlar ne olursa olsun. Eğer baban ağzı beddualı biriyse, bakmayı bir kez daha düşün.
Soran+1 yılHicbir hakki yok bende o Anne hakki babam mi dogru beni
- +1 yıl
Annen baban olmadan nasıl doğuracaktı ki seni?
Soran+1 yılBiyolij baba keske dogmasaydim
- +1 yıl
Öyle deme be. Sen ne yaşadıysan hislerin ne söylüyorsa onu yap.
Soran+1 yılHislerim onu dövmemi soyliyor
- +1 yıl
Yapma. Ama bakma da
+1 yılHayır bakman gerekmiyor. Bir bakım evine yerleştirilebilir
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
- +1 yıl
Sen hasta olsan o bakmazdı bence
Soran+1 yılBakmadi zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşimin babası da senin baban gibi şimdi bize muhtaç 3 gündür yoğun bakımda eşim hastanalerde uğraşıyor uykusuz kalıyor yani demek istediğim senin vicdanına kalmış bişey
12 Yorumla
Soran+1 yılYardim etmecem
Cevap sahibi+1 yılBende olsam bende etmem
Boşver büyüklük sende kalsıj hem sanada iyi gelir babanla vakit geçirmek
11 Yorumla
Soran+1 yılHayir kotu gelir koymacam evime defolsun
+1 yılBen bakmam ama büyüklük sende kalsın Allah işte zarar verdiğin yere böyle böyle muhtaç bıraktırır.
11 Yorumla
Soran+1 yılGitsin obur avlat baksin
Babanıza bakın ne olursa olsun sevap dır ya cok gençsiniz ya allah yardım etsin :((
15 Yorumla
Soran+1 yılTessekur ederim AMA bakmacam cunku Ben cok acilar cektim birgun beni aramadi
Soran+1 yılAmin Ben hergun Facebook instram onlar mutluluklar gordum beddua etim Kabul oldu Ben onu evladi degilmiyim cok boynum bukuk kaldi
Soran+1 yılŞimdi baby ne yapayim zaten 1 sene sonra evlenecem
nebiliyim insanlik hali bilemedim bak desem olmuyor bakma desem olmuyor kendin karar ver.
01 Yorumla
Soran+1 yılBakmacam
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılBüyüklük sende kalsın. Bak babana. Eminim ki vicdan azabı çekiyordur
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir bakmacam yuzunede dedim nasil Ben 2 yasindayken cekip gitti simdide gitsin
+1 yılBen olsam bakmam. Anneni bırakabilir o medeni birşey ama sana olan durumu olmaz
16 Yorumla
Soran+1 yılBakmacam
- +1 yıl
Bakmazsan sen bilirsin. Eş ile anlaşamazsın ya da başka şey olur ayrılırsın ama evlat için durum çok daha başka. Bakma abicim tamamen senin kararın
Soran+1 yılTamamda canim cok yandi
- +1 yıl
Olabilir annene yaptığı tavrın sonucunu sen çektin sana karşı daha özel olabilirdi
Soran+1 yılO beni biraktidigin beni onu evladi olmadim artik
- +1 yıl
Yani
Yardim etme birak. Boyle insanlara kotu oldugunu unutturup iyilik yaparsan tepene biner
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu hayatta herkes acı çekiyor Allah rızası çok önemli bir şey bunu anla tamam mı menfaat beklemeden iylik yapmak bence bak
111 Yorumla
Soran+1 yılHayir gebersin Ben aci cektim oda ceksin
Cevap sahibi+1 yılSen insan değilsin kusura bakma hiçbir insan gebersin demez bir cana senin babandan bir farkın yok
Soran+1 yılYa birak babam bana kurban olsun
Cevap sahibi+1 yılYa bir yürü git senin bir yerlerin kalkmış insan ol
Soran+1 yılSen yuru git
Cevap sahibi+1 yılSg
Cevap sahibi+1 yılParagöz kahpe para sana kalsa bakardın dimi
Soran+1 yılSensin kahbe sends babam gibilerdensin para kalsada bakmam parasin guveniyordu o anlamda dedim defol git
Cevap sahibi+1 yılNeyse hiçbir evladından kar yok adam en iyisi bir çöplüğün orda yatacak yer kursun ölmeyi beklesin
Soran+1 yılOkadar iyisen yolayim babam bak
Cevap sahibi+1 yılYakın olsak müsait olsam gelsin kalsın sorun yok bari adama yorgan yastık ver bir yerde yatsın nerde kalıyor
Ben olsam bakmazdım yaptığının bedelini ödesin bakalım
10 Yorumla
+1 yılKalbimin vicdanın sesini dinle. Kendini bakmakla sorumlu hissetme. Baksan da haklısın bakmasan da.
00 Yorumla
+1 yılSonuçta baban seni bırakıp her ne kadar dünyanın en büyük gunahinida islese sende dünyanın güzel sevabını işleyeceksin belkide bu davranış sana her ne kadar gunahkar olursan ol cennetin kapılarını acacaktir
07 Yorumla
Soran+1 yılHayir bakmacam gebersin hangi cocuguna baktiysa o baksin Ben onu yuzunden uvey babamdan dayak yedim annem cok sıkinti cekti calişmaktan öldu resmen
- +1 yıl
Bakmayacaksan madem burada neden bizleri meşgul ediyorsunki
- +1 yıl
Senin problemin bir şey diyemem
Soran+1 yılSadece sordum fikir aldim madem rahatsinsin cevaplama
- +1 yıl
Sadece kızdım rahatsız olmadım fikir alıyorsan fikirlere saygı duy derim b3nce
Soran+1 yılSinirliyim kusura bakma
- +1 yıl
Yok önemli değil de allahu utalanin bize buyurduğunu ben sana aktardım sadece gerisi sana kalmış bir şey ne diyem
Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. Devletin huzurevi var
Orada huzurlu durur21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım