Bir hukukçuya akıllı ol yoksa kendini mahkemede bulursun demek tehdite giriyormuş doğru mu
Neler tehdit sayılır?

Pek tehdit sayılmaz seni dava ederim hakkımı ararım demiş Dava acmak ve hakkını aramak her ferdi vatandasın hakkıdır.
Cevap
5Cevap
Sonuçta hukukcu ne yapar ne eder kazanır ama pek birşey olacağını sanmiyorum
evetttt tehdit şikayet edilebilir
Çoğu kişi hukuki yaptırımı olmaz dedi ama
YouTube dan fake hesapla yazdım
Doğrudur
Yani şimdi YouTube dan fake hesapla yaptım bunu
Ceza alır mıyım
Fakede olsa ip adresi var
Peki YouTube bunun için ip verir mi
Bir kadın tehdit hakaret taciz etmişler yorumda savcılığa ip vermemiş yinede
Kadın taciz edilmişse tehtid edilmeşse bişey yapamazlar
Niye yapamıyorlar benimkide tehdite girmiyor mu
Giriyor
Bak ben sana anlayamadım galiba ben bir kişiye YouTube dan fake hesapla akıllı ol yoksa kendini mahkemede bulursun dedim bu kişi hukukçuymuş ve bayağı taktı vermiş beni savcılığa ceza yer miyim bu yaptığım tehdite giriyor ise YouTube dan ip adresi isterler ama YouTube bir kadına taciz hakaret ve tehdit edildiği halde vermedi benim için verir mi.
Vermezlerkorkma
İyi o zaman ya sonuçta YouTube ip vermezse bulunmam
Korkma senin yazdığın tehdit ve hakaret değil. Sadece sert bir şekilde uyarmışsın. Ceza gelirse ben öderim korkma😆
Türkiyede kıza nefesını üfle silivri
çok saçma kesin rte koymuştur
Başını kaşımak
Merhaba. Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
Bir hukukçuya "akıllı ol yoksa kendini mahkemede bulursun" demek tehdit suçuna girmez. Kaba ve incitici söz niteliğindedir ancak tehdit suçunu oluşturmaz.
Tehdit suçu nasıl meydana gelir?
Tehdit suçu, meydana gelmesi failin iradesine bağlı olan bir kötülüğün, belli bir kişiye karşı gelecekte muhtemelen gerçekleşecekmiş gibi gösterilmesidir. Tehdit suçu, haksız bir zarara veya kötülüğe uğratılacağının bir kimseye bildirilmesiyle meydana gelir. Tehdit suçunun oluşmasına neden olan bu bildirim, söz ile yapılabileceği gibi davranış yoluyla da yapılabilir.
Tehdit suçunun oluşabilmesi için mağdura verileceği söylenen zararın haksız olması gerekir. Kişiye mahkemeye verileceğini söylemek haksız bir fiil, davranış ya da söz niteliğinde değildir. Zira mahkemeye vermek her insanın yasal hakkıdır.
Bu konu hakkındaki detaylı bilgiye İnstagram hesabım olan av. gizemguluzunkutlay hesabından veya av-gizemguluzunkutlay. com sitesinden ulaşabilirsiniz.
Gizem hanım teşekkür ederim yardımınız için aynen dediğiniz gibi oldu savcı bunu dava sebebi olarak kabul etmemiş.
rica ederim beyza hanım her zaman..
Peki size bir şey daha sormak istiyorum benim babama WhatsApp ta kendisini hukukçu olarak tanıtan bir kişi ona 8500 TL tazminat açıldığını ama uzlaşma olursa 1500 lira anlaşabileceğini yazmış telefonla aramak yerine WhatsApp tan yazması normal mi babam bunların dolandırıcı olmasından şüphelenip küfür etmiş ve babama dava edeceğini söylemiş. Bunlar gerçekten dolandırıcı olabilir mi bir hukukçunun WhatsApp tan yazması normal mi?