Ben katılmıyorum, katılmama sebebim dini hükmünden dolayı değil, insanların tercihleri kendilerinedir. Şöyle bir durum var alkol içip kendine hakim olabilen insanların var olduğundan daha çok iradesiz ve sorumluluk sahibi olmayan insan var, bu ücretsiz dağıtımın toplum düzenine büyük etkisi olur. Bu yüzden parası olan içsin...
Atilla taş biraz troll bir adam. Ama haksız sayılmaz. Mesela şişe maliyeti 1 tl olmayan biraya tekel bayisinde 15 TL, mekanda 45 TL veriyoruz. Alkolden alınan vergiler olmasa diyanete giden bütçe olmazdı (!) Hacı, hocanın maaşını alkol alanlar ödüyor. Türkiye'de ekmek su dışında fiyatı fahiş olmayan bir şey yok. Ekonomiden bahsederken de utanmadan bunları öne sürüyorlar. Alkol kullanıp kullanmamak kişisel tercihtir ve benim için ekmek kadar doğal bir ihtiyaç aslında. Bu ülkenin yobazının sevmediği alkolik ve ahlaksız diye adlandırdığı taraf bakıyor bu ülkeye. Teknik olarak çok çok fazla vergi ödüyoruz. Altında şöyle bir ss bırakayım. Biraz ironik. Ederinin pek de fazla olmadığı, neredeyse bedava sayılabilecek bir şeye dünyanın en büyük bedelini ödüyoruz.
Başta olan sözde muhafazakar kesimin halkla alay ettiğinin göstergesi bildiğin aklımızla alay ediyorlar. O kadar garip bir ülkedeyiz ki gerçekten dışardan çok komik ama yaşayan biz olunca gülmek ne kelime...
Yazının sonundaki 3 noktada yazdığından çok daha fazlası var. Ama onları konuşmak için doğru yer ve zamanda değiliz. Bir gün daha rahat olacak bahsemediklerimizden bahsetmek.
Bedava dağıtmak biraz abartı ama sudan ya da koladan ne kadar vergi alınıyorsa ondanda o kadar alınmalı neden mi çünkü bir içecek. Şimdi gelip ama içmesen de yaşayabilirsin hayati değil diyen denyolar gelecek o zaman kolada içmeden yaşanır hatta şalgam suyu maden suyu içmeden de gayet yaşanır hepsine vergi gelsin.