Sprm bankasından hamile kalmak istiyorum sizce toplum ne der nası karşılar bunu evlilik çok saçma geliyor bebek istiyorum ya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıltoplum bu konuda çok dengesiz. mesela şeyma subaşı da evlenmeden doğurdu ama herkes hayran gayet normal davranıyor ama mahallede fakir bir kız ünlü olmayan bir kız doğursun herkes taşlar maalesef toplum böyle iki yüzlü, bence anne istiyor baba istiyorsa ve tabiki çocuğu her zaman sahiplenip koruyup iyi bir eğitimde büyüteceksen ya da seniz bunu çocuğa yansıtmayacaksanız tabiki doğur bu noktada toplumun tepkisinden ziyade çocuğun geleceğini düşünerek hareket etmek daha mantıklı geliyor bana
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılToplum kadar çocuğunuda önemse.Çünkü o çocuk aklı erdiği vakit sana sorular sorduğunda böyle bir şeyi nasıl söyleyebileceksin? Böyle bir hayatı ya yaşamak istemezse? Hakkına girme. Birini sevmeye çalış,çocuk yap. Beğenmezsen ayrılırsın. Süreçte tamamen normal olur. Ne kadar basit. Sperm bankalarından alacağın ne olduğu belirsiz kişilerin çocuğu yerine azıcık tanıyıp seçtiğin kişi daha mantıklı değil mi?
00 Yorumla
+1 yılÇocuğu tek başına büyütmek kolay değildir, o çocuğa sahip oldun diyelim, onun sıcak bir aile ortamına, baba sevgisine ve desteğine de ihtiyacı olacak. Yarın birgün babam kim ve nerde derse ne diyeceksin ki
00 Yorumla
Her şeyi göze alıp kararını verdikten sonra toplumu düşünmen manasız. zaten hangi yolu seçsen kabul etmeyecekler. sadece çocuk için aile kurumunda yaşamak daha sağlıklı bana göre.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
90Cevap
bende senın bu dedığını yapmak ıstıyorum hıç aşık olamazsam açıkçası toplum umurumda değıl. sonçta kımseyı sevebılceğımı düşünmüyorum nasıl evlenıyım kımseyı sevmeden ama çocuk sahıbı olmak ıstıyorum anne olmak ıstıyorum herşeyden öte. sırf evlenmedım dıye nıye annelık duygusundan mahrum kalıyımkı doğurganlık yaşım geçmeden bende çocuk yapmak ıstıyorum sprem bankasından. ama dedığım gıbı toplum önemlı değılde çocuğuma babasının olmadığını anlatcacağım bır bahane bulmalıyım. ya da doğruyu söylemelımıyım dıye bır uzmanla görüşmek gerek pedagogla önceden konuşalım. çocuk psıkolojısınden en ıyı onlar anlar. bende anlarım aslında okul öncesı öğretmenıyım ama onlar bızdende daha ıyı bılıyorlar o yüzden bende danışacağım çocuğu dünyaya getırmeden önce
25 Yorumla- +1 yıl
Ee sen de daha gençsin ama yani en az 35 e kadar yolu var dopurganlıpın sonrası yne varda biraz riskli ve düşüyor oran sadece. Yani panik yapman için erken :) elbette sevdim tabi ki daha önce ama olmadı ya da karşılık alamadığım oldu tek başına sevmekte para etmiyor. O ruh eşini yani karşılıklı seveceğin birini bulmak zaten mesele. Uzunca bir zamandır da hayatımda biri yok mesela. Biraz eski kafalıyım belki ama ben öyle birşey hissetmediğim insana yaklaşamaz mesela. Bir hissiyat olucak sonra sevgiye dönüşüyor ancak o zmaan ona yakın davranabiliyorum.
+1 yılBen de sperm bağışında bulunmak istiyordum da çocuğun 14 yaşından sonra biyolojik babasını öğrenme hakkı olduğu için çok sıcak yaklaşamadım. Herhangi babalık hakkı vs olmamasına rağmen 35’ten sonra bağış yaptığım üç ailenin çocuklarının bana ulaşırsa ne olur diye düşündükten sonra vazgeçtim. Belirsiz şeyler can sıkıyor * ileride belki bunu yapabilirim; en azından daha kesin şeyler düşünebildiğim zaman. Neyse uzattım... sen de çocuğa eğer güzel bir geleceği sunabilirim dersen bu doğumu gerçekleştirebilirsin. Sorun edip laf edenlere de sperm bankasından edinmiş olduğun belgeleri gösterirsin en fazla. Kimseye göre yaşamamalısın diye düşünüyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Bu seni hiç alakadar etmez :d
- +1 yıl
Yazık kafana, acınacak durumdasın. Geliştir kendini
+1 yılParan varsa zenginsen toplum bir şey demez. Orta halli biriysen toplum bırak bir şey demeyi senin ve çocuğunun hayatını zindana çevirir. Bana sorarsan böyle bir şeyi toplumun tepkisi yüzünden değil sonuçları yüzünden yapma. Çocuğunun bilmediği bir sürü kardeşi olacak ve belki de kardeşlerinden birine rastlayacak aşık olacak.
20 Yorumla
+1 yılSperm bankasına karşıyım, kimden çocuk yaptığını bilmiyorsun. Çocuk ilerde soy bağını öğrenmek istese öğrenemez. Sperm bankasına sperm bağışında bulunan insanların binlerce çocuğu var, senin doğuracağın çocuk ilerde onlardan birine rast gelip evlenebilir ve bu da faciaya yol açar. Bebek istiyorsan ya git biriyle seks yap, ama kim olduğunu bil adını falan sana ulaşamayacak biri olsun. Hamile kal, zaten sperm bankasından da doğuracaksın böyle de.. Ama en iyisi evlat edinmek. 30 yaşını aştıysan ve bazı şartları sağlıyorsan bekar bireyler de evlat edinebilir.
10 Yorumla
+1 yılHiç hoş karşılamaz toplum bunu. Böyle bişey yapacaksan çok çok iyi düşün. Sonradan toplumun bakış açısından dolayı çok pişmanlık duyabilirsin. Ayrıca o çocuk biraz büyüyünce arkadaşları sormıcak mı baban kim diye, dışlamıcaklar mı onu. Çocuk nasıl anlatacak arkadaşlarına bu durumu? Üzülmeyecek mi? Bunların hepsini düşünmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabası olmayan, görmeyen, hatta nereli olduğuna kim olduğuna dair hiçbir bilgisi olmayan bir çocuk olarak büyüdüm.
Elalem ne söyler diye düşünmeden önce çocuğunun geleceğini düşünmeli her anne, baba. Onun neler hissedeceğini anlayamazsın. Zaten onun hissedeceklerini anlayıpta hala yapan birisi acilen psikiyatri desteği almalı.
Ayrıca böyle büyüyen çocukların ağır psikolojik sorunları oluyor. Ben daha yeni yeni aşıyorum bunları ama ömrümün sonuna kadar az da olsa devam edecek.
Babası ölen, ayrılan, terkeden, iyi babası olmayan çocuklar başkadır, kim olduğuna dair bilgisi olmayan çocuklar başka.
Her ne kadar sevgi dolu büyütülmüş olursa olsun, maddi olarak çok iyi büyümüş de olsa yine de bunları gözü görmeyecektir. Içten içe annesine nefret ediyor çoğu.
Sonuçları kız çocuğu için başka, erkek çocuk için başka oluyor ama en temel his aynı oluyor.
Ben şahsen çocuğuma bunları yaşatmak istemem. Bunları yaşatmak için aklımı yitirmem lazım.30 Yorumla
+1 yılToplumumuzun hoş karşılamayacağını zaten sende biliyorsun onun dışında eğer evliliğe tamamen karşı biriysen evlat edinmeyi düşünebilirsin böylesi daha iyi olur bir yuva sahibi olmak için bekleyen o kadar çok çocuk var ki
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı. Yani toplum çok normal karşılamaz orası bariz. Burada çocuğun daha çok baba sevgisinden mahrum ve yine toplumda babasının olmadan büyüyeceği bir zaman dilimi olacak. Ayrıca çocuklar, özellikle çocukken çok zalim oluyorlar dalga geçme ve alay etme olayında. Bunu da unutma.
10 YorumlaToplum bir iki gün konuşur sonra susar. Önemli olan o çocuğa tek başına bakıp bakamayacağın. Hangi çocuk babasız büyümek ister bunu düşünmek gerekir.
20 YorumlaBende cok dusunmustum cocuga haksizlik olur dusuncesiyle vazgectim. Her cocugun iyi bir qile ortaminda dogma hakki var en azindan bu sans taninmali.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiriyle anlaşmalı evlen Sözleşme yap
Düğün zart zurt için çok masraf yapmayın
Sade bir şekilde işi bitir
Herkez istediğini alsın Cocuk sahibi olsun
Bi çok insan cocuk için düzenli seks yapmak için evleniyor Cocuk olduktan sonrada birbirinden sıkılıyor boşanıyor00 YorumlaToplumun karşılamasını boşver de o çocuk baba sevgisi isteyecek sen onu karşılayamazsın
10 YorumlaKafana koyduysan yaparsın, kimseye danışmaya ihtiyacın yok.
10 Yorumla
+1 yılPeki o cocuga belki imkanin var herseyi vereceksin baba diye ne gostereceksin o cocgun omru boyunca eksik bir yanini nasil tamamlayacaksin ya da sonra fikrin degisdi ve evlendin kendi cocugun oldu ne kadar adil ve adaletli olacaksin biri babasi yaninda biri kim oldugu bile belli degil adalet adalet adalet
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılToplumun aklıyla değil kendi mantığına hareket et her zaman
10 Yorumla toplum nasil karsilar diye hareket ediyor olsaydik kendi hayatimizi yasiyoruz denir miydi?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılToplumun gözü yaşlı. Nasıl mutlu olacaksan, çivisi çıkalı çok oldu her şeyin
40 YorumlaCesaretin var mı aşka çarpıyor kalbim bir başka 😂
41 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Cocuk babasini merak edecek Vs bunlari da dusunmen lazim
10 Yorumla
+1 yılSen böyle istiyorsun da çocuk böyle bir şeyi istetecek mi bakalım, babasız bir şekilde büyümeyi ve babasının kim olduğunu bilmemeyi. Bana bencillik olarak geliyor bu sorduğun durum.
00 YorumlaElalemin ne dediği pek önemli değil de
Bu kafayla yaşıyorsan ne ne diyeyim sana
Ama sorduğun soruya gelince
Daha sonra pişman olacağım bir şey yapma00 Yorumla
+1 yılBiz ona veled-i zina diyoruz üslubumuzu bozmadan. Hoş karşılamam şahsen ben çevrem de bunu yapacak olan kişiyi. Lâkin çevremin dışında kim ne yaparsa yapsın, ilgilenmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden çocuk yapmak baba sevgisinden mahrum eksik büyütmek sana nasıl normal geliyor ve evlilik saçma geliyor? Içinde bir canavar var senin bu bir insana yapilmamali
00 Yorumlasperm bankasından elbette alabilirsin ama bence yetimhaneden evlat edinsen de olabilir istediğini yapabilirsin seçim senin ve bana gayet mantıklı geliyor bir erkekle baş etmek veya ilgilenmek zorunda kalmazsın sadece sen ve çocuğunla olursun
10 Yorumla
+1 yılToplumu boşverde ileride çocuğun babasiz büyüdüğünde onda kalacak eksikliği düşün
20 Yorumla
+1 yılGel hem bir gece boyunca eğleniriz hemde çoçuk isteğini gideririrm boş ver cevreyi aileni ikna ettin mi tamamdır gerisi ikimizde 😂😂
00 YorumlaBabasız bi çocuk bu hayatta hic bi basarı elde edemez daha çabuk hiçsizlesir sen ona hem annelik hem babalık yapamazsın
015 Yorumla- +1 yıl
alakası yok ben hem evlatlığım hemde babam yanımda hiç olmadı son 2 yıl oldu sonrada geberdi gitti aslında babasızlık daha iyiymiş kötü biriydi zaten
- +1 yıl
yaşla ne alakası var küçük müyüm yanlış konuşuyorsun
- +1 yıl
yokkende bişi hissetmiyordum kötü olup olmaması umrumda değil olmayan bi şeyin yokluğunu fark etmezsin
- +1 yıl
ben hissetmedim ama
- +1 yıl
bu durumda genelleme yapmak saçma
- +1 yıl
ne alaka şimdi
- +1 yıl
geri vites yapmam alakasız sorular sorma
- +1 yıl
öff neyse
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Topluma bakarsan tolum hiç hoş karşılamaz. Ama onları takmayacaksan ya da bildiğin insanların eleştirilerini umarsamam diyorsan istediğini yaparsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBende evlenmeden çocuk sahibi olmak istiyorum. Lakin toplum baskısından daha çok çocuk kimde kalacak kaygısı yüzünden yapamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBabasını sorduğunda cevabını verebilecek misin.
Mesela bir parkta, okulda babasıyla birini gördüğünde sana sormaz mı babam nerde diye?00 Yorumla
+1 yılKimin ne dediğine takılma bence , düşünceni uygula bu kimseyi ilgilendirmez. Olsaydı bende sahiplenirdim bi çocuk.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar marjinal düşünüp toplum baskısından korkuyor olman enteresan
01 Yorumla
Soran+1 yılToplum baskısı demiyelimde , ilerde çocuğuma saçma salak şeyler söylenmesinden korkuyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinen caiz degik. Musluman degiksen yap kim ne derse desin
10 Yorumla
+1 yılToplumun tepkisi değil önemli olan o bebeğin huzurlu bir aile ortamı hakkının elinden alınması
10 Yorumla
+1 yılTr de sperm bankası yok, sperm bankası olan bir yerde yaşıyorsan toplum zaten normal görecektir
10 Yorumla
+1 yılAlmanya ingiltere veya hollanda gibi ülkelerde bunu yapabilirsin
10 Yorumla
+1 yılTamam da neden sperm bankası? Yakışıklı hüyı suyu düzgün birinden yapsan olmaz mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılYook olmaaz babasının kim olduğunu bilmemem gerekiyor
- +1 yıl
Yazık edersin.
genclerımız yardımcı olur sana bırak bankayı falan hem zevkını de al
00 YorumlaToplumu bosver sen çocuk büyüyünce ne diycen baba diye sorup duracak
00 Yorumla
+1 yılev içerisinde 2. ci rol model daha iyi olur gibi. gerci bilemem bu konuda bir bilgim yok ama tahmin
00 Yorumla
+1 yılHerkes çok kızar. Ne bu ya? Evlenince noluyoz sanki?
00 Yorumlatoplum mu yetiştirecek bebeğini toplumu geç nasıl daha iyi yetiştirebilirim onları düşün
00 Yorumla
+1 yılAslında en mantıklısı. Ama bence bir baba bul yine de. Banka yerine babası olsun çocuğun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılbence babasi belli olmasi daha iyi, o banka yerine birinden yap
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Belirli yaşa gelene kadar çocuk hem babaya hem anneye ihtiyacı vardır. Psikolojik olarak etkilenir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılNe bankasında gel beleşe sana verem ben 9 Ay sonra al bbeni
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilenle konuş onlar absürt karşılamassan bence gayet olabilir bir şey sonuçta tek yaşamak istiyorsundur ama sıkılırsın diyede çocuk olsun istersin ama bir de doğum yapmak yerine evlat edinmeyi de düşünebilirsin illa senden olmasına gerek yok sonuçta bir çocuğu kimin düzgünce büyüttüğü önemlidir annelik için illa her doğuran anne olmuyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılToplum icin en rezalet konu nden evlnmiycen kadin icin en buyuk mutluluk ev
Ilık00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Topluma bakacaksan yapma umursamıyorsan dilediğini yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaha onu boşver benim soruya gel :D Fuckbody nerden ve nasıl bulunur?
00 Yorumla
+1 yılPek iyi karşılamazlar sanırım hemen çocuğun olduğunda bile ya zaten evlenmeden hamile kalmış denilen bir ülkede
10 Yorumla
+1 yılYa şimdi bende istiyorumdaa olmuyo işte hem ailem izin vermez ama hani evlenmeden olsa bile sahip çıkarım onlara 😊bende şimdi Rus kız arkadaşımla yapmak istiyorum ama erken benim için ama evlenmeden yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılToplum tabikiiii bunu doğru karşılamaz bişi sorucam bebek yapicagin kişi ile beraber mi yaşamak istiyorsun yoksa sadece bebeğin mi olsun istiyorsun?
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon okumamisim
- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yıltoplum 83 milyn ise 82,99 milyon kişisinin bundan haberi bile olmacak.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı. Kabus gibi olur vazgeç bu sevdadan...
Mahallede, okulda her yerde babasını sorarlar dalga geçerler. Çocuk ileride sana kötü gözle bakar.00 YorumlaTürkiye şartlarinda o çocuk ve snein için çok zor bir sey ama imkansiz degil tabii ki
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden neden olmasında niye sperm bankası biz erkekler ne güne duruyoruz bu durumm beni uzer
00 Yorumla
+1 yılevlenmeden de olabilirsin Avrupa da evlilik yapmadan sevgili halinde çocuk yapıyorlar çocuk şart değil sende yapabilirsin eğer erkeklerle birlikte olmak ta saçma geliyorsa bişe diyemem
00 YorumlaBirileri bişey dicek ya da demicekle yola çıkıyosan eğer hiç bişey yapmamalısın çünkü iinsanların dediklerini düşündükçe yaptığın şeyden zamanla vaz geçmeye başlarsın.
00 Yorumla
+1 yılSana başka bir şey gözüyle bakarlar
30 Yorumla- Devamını Gör (69)
Devamını Gör(114)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlenmeden bebek doğurmak istiyorum, toplum nasıl karşılar bunu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler