24 yaşında genç bir kızım. Üniversiteye geç başladım ve hala üniversitemi okuyorum, tabi bu süreçte de aileme destek olamıyorum çünkü benim ihtiyaçlarım oluyor. Özellikle bu pandemi döneminde sürekli ailemle evde olduğum için artık çok sinirli bir insan olmaya başladım. Çat kapı odama giriyorlar, sürekli okuldan ve çalışmadığımdan yana beni vurmaya çalışıyorlar ya da laf sokuyorlar gibi hissediyorum. Bu yüzden en ufak şeyde bile bağırıp çağırıp tepkiler veriyorum. Babamın odama girmesine bile aniden aşırı tepki verebiliyorum. Bu öfke ve tepkiler anlık sürüyor ama aradan 3-5 saat geçince aşırı pişman oluyorum aileme böyle davrandığım için. Tabi pişmanlıkta işe yaramıyor.
Bu sabah anneme 8'de kalkacağım dedim ve 7'de çağırdı diye bağırdım.. Kadın resmen senden azar yemek için gelmişim dünyaya dedi ve çok üzüldüm. Acilen bu öfkeden kurtulmam gerek. Bana yardımcı olun.
Bu sabah anneme 8'de kalkacağım dedim ve 7'de çağırdı diye bağırdım.. Kadın resmen senden azar yemek için gelmişim dünyaya dedi ve çok üzüldüm. Acilen bu öfkeden kurtulmam gerek. Bana yardımcı olun.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar, soru için teşekkür ederim.
Öncelikle şuradan başlayalım aileler anlaşmak zorunda değildir. Yani her aile üyesi anlaşacak ve herkes mutlu mesut olacak diye bir kural yoktur. Herkesin anlaştığı aileler sadece aile konulu komedi dizilerinde olur. Hatta bazen sizi sinirlendiren bizzat ailenizdir. Kendinizi suçlamaktan vaz geçin. Çocuk her zaman haksızdır ve anne bana her zaman haklıdır diye bir anayasa maddesi bulunmamaktadır.
Aileniz sizi çok iyi tanıdığı için sinirlenebileceğiniz zayıf noktalarınızı da bilmektedirler. Bu sebeple bir anne veya baba çocuğuna şöyle sağlam bir laf geçirmek istediği zaman okunu atacağı yeri ve söyleyeceği sözü çok iyi bilir. Normalde pek parlamayan insanlar yaşları elli bile olsa anne veya babasının yaptığı tek bir hedefe yönelik iğneleyici yorumla patlayabilir. Kısacası Algı Yönetiminin dayandığı bazı psikolojik teknikler aileler tarafından da bilmeden kullanılmakta ve sonuç almaktadırlar.
Kısacası sevgili dostum öfkelenmeniz normaldir hatta bilinçli olarak öfkelendiriliyor bu şekilde kontrol altına alınmak isteniyor olabilirsiniz. Bu sebeple öfkelenmemeyi hedeflemek yerine öfkelenecek durumlarda neler yapabilirsiniz bunu düşünmek lazım.
Algı Yönetimi Uzmanından sana bedavasından birkaç tavsiye: Aileme karşı öfkem nasıl sona erer?
Kısacası değerli dostum eğer olaylara daha geniş ve rahat bakarsan kimse sen istemeden seni öfkelendiremez. Öfke kontrolü eğitimime gelen bir arkadaş bana "hocam teknik öğretmeyecek misiniz?" demiştir ben de ona eğer "öfke durumuna baştan girmezsen kontrol tekniklerine de gerek kalmaz" demiştim.
Güzel soruydu belki konu hakkında YouTube kanalımda bir video da çekebilirim. Sevgilerimle.