Anneliğini tam yapamaması onu kötü birisi yapar mı ya da sürekli evladını suçlaması bu anneyle kizlarin arasi neden hep catismali geçer biri bana bunu açıklasın 😅😑
Anneler farkında olmadan kızlarını çok zaman kıskanırlar. Bu eşlerinin kızlarına daha yumuşak davranmasından kaynaklanır çoğunlukla. Annelik yapmak kolay değil çünkü bir anne evde aşçı, temizlikçi, eş, kadın, çalışan, işe giden, evin sahibesi, eve ait herşeyde yargılanan-aşağılanan ve kadın görevlerinin hepsini üstleniyor. Bu kadar yükün altındaki bir meleği hoş görmeliyiz.
Çoğu zaman anne babalar evlatlarıyla aynı evde oturdukları için çatışır. Hayvanlar bile büyürken evden ayrılıyor. Bizim toplumda ev ev üstüne yapılıyor işte ama doğaya aykırı olduğu için bilinçaltı rekabet var.
Annem ben hiç bişey beceremiyomuşum gibi davranıyo ben sinir oluyorum sürekli bişeyi yap et demesinden en son bende beceriksiz taklidi yapıyorum müthiş. Ama en çok kızdığımda bana söylediği 1000 iş lafından 10unu abimlere söylemeyip onlara sadece oğlum minnoşumm gibi iltifatlar etmesi. Bana bir kere tatlı kızımmm dememiştir. Abimleri eleştirsem onlar erkek bilmezler sen yapmıyosun diyo. Tamamiyle kız erkek ayrımcılığı bence. Arkadaşlarıma bakıyorum anneleriyle arkadaş gibi olanlar var valla şanslılar.
Davet için tsk Sanırım kuşak çatışması dedikleri olay Annelerin eğitimsiz olması Çocukların annelerini anlamaması Arkadaşlık değilde sadece anne çocuk ilişkisi yürütülmesi Birbirini anlamaya calisilmamasi Ailenin kendi içinde malı sebepler vs gibi hep mutsuz olması Gecinememek vs vs Ama en önemlisi insancıl yaklaşım ve eğitim
Hepsinin temelinde degersizlik hissiyle büyüyen ve evlilik baskisiyla evlenmis bi kadinin evladiyim dogal olarak bi birey oldgmu da kabullenmiyor cok zor yorum icin teşekkür ederim
Bizim ebeveynlerimizin kuşağı toplum baskısının en yoğun olduğu zamanı yaşamış" millet ne der" onların ana düşünce kaynağı. Daha çok kalabalık bir ortamda yaşamışlar ve kalabalıklar çok çekişmeli olur. Yapamadıkları içlerinde ukte kalan iş ve tercihleri çocuklarına dikte ediyorlar Empati yapmak, ergen psikolojisidir deyip çocuğunun suyuna gitmek, kişisel gelişim hakkında çabalamak yerine kolaya kaçıp kendi fikirlerini empoze etmek için elinden gelen yapmayı tercih ederler Nesil farkı hep oluyor bende yaşadım şimdi diyorum ki ne kadar ezik çocukluk ve gençlik yaşamışım ben aynı hataya düşmüyecem dedim ama şu an da kendi çocuğumla nesil farkı yaşıyorum 🤷♀️ 🤔doğal süreç mi acaba 😂😂
Ben annemle hep iyi anlaşıyorum önemli olan bişeyleri sürekli saklamamak veya yalan konuşmamak. Herşeyi rahatça paylaştığım için hiç çatışma yaşamadık arkadaşlarımla falanda hep arkadaş gibi konuştu genel olarak saklayacak pek birşeyimiz olmuyordu :)
Annenin sana olan yaklaşımından kaynaklanıyor annen muhtemelen yol gostermek disinda seni yargilamiyor ve seni siddetle bastırmaya calismiyo güvendiğin yerde mutluluk hissedersin tabi ki
Annem ve çevresi aslında baskıcı insanlar ama ne zaman ki çevresi üzerinden bana karşı yanlış davranışı oldu o günden sonra işler değişti aslında diğerlerinin ne kadar gereksiz olduğunu aslında benim ondan zaten birşey saklamadığımı ve saklama ihtiyacı çekmediğimi anlamış oldu, anneler fazla korumacı oldukları için biraz abartıyor üstüne diğer gereksiz insanların söylemleri olunca çocuğuna karşı hiddeti başlıyor gözlerini açıp farkındalığı ortaya çıkana kadar çoğu ebeveyn malesef çocuklarından uzaklaşmış oluyor. Kimse çocuğunun kötü olmasını istemez tabi bazıları Allaha emanet anne baba oluyor orası ayrı şiddet varsa tek çözümü aileniz bile olsa şikayetçi olmanız
Tülay Kök'ün youtube hesabından bunu detaylıca öğrenebilirsin. Olay tamamen psikolojiyle ilgili. Ayrıca hatasız kul yoktur, anneye bu sebeple yüklenmek mantıksız olacaktır.
Az önce kavga ettim. Kendisinden nefret ediyorum. Çocuklarının arasına koyduğu ayrımcılıktan bıktım. Geri kafalı olmasından bıktım. Onun hareketleri yüzünden bu evde huzur bulamıyorum.
Evet çok bunaldım ayrımcılık yapmasından. Kız kardeşlerimi sürekli dövüyor. Anne değil canavar gibi. Erkek çocuk meraklısı. Hep oğullarını savunuyor. Bakalım elden ayaktan kesilince oğulları bakacak mı ona çok merak ediyorum. Öyle huzursuz bir aileyiz ki kaç kez dil döktüm konuşarak halledin her şeyi diye kaç yaşındasınız bunları benim size değil sizin bana söylemeniz gerekiyor dedim. Fakat anlayan kim cahil kafasına bir şey anlatmak zor oluyor. Öğretmenlik okuyorum. Çocuk psikolojisi dersleri görüyorum. Derste anlatılan olumsuz baba/anne örneklerinde hep anne babamın hareketlerini görüyorum. Olumsuz ne varsa yapıyorlar resmen. Hiçbir şeyden anlamıyorlar. Bunlarla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Kaç yıldır böyle. İnsan dayanamıyor gerçekten. Şahsen ben dayanamıyorum bunca şeye.
Çünkü yaptığı hatalar onun canını yakmıştır kızında aynısını yaşamasını istemediği için baskı başlar.. Bu sefer de sorunlar başka tarafa kayar kaçış başlar..
Yüzdesi biraz düşük kaldığı için genel olarak düşüncem böyle ama haksızlığa maruz kalmayı erkekler olarak da yaşadığımız için yok diyemem. Ve bu daha planlı yaşamaya teşvik etmesi gerekiyor mantıklı bakarsak ama elde olan üşengeçlikse haklı konumdan düşüyor direk