Ön yargıları olmadan doğruyu arayan insanlar onları dinlerden uzaklaştıran şeyleri yazsın da çözmeye çalışalım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Ben İslam dinine inanıyorum. Elhamdülillah müslümanım. Düşüncem şu ki: Bizi yaratan bir ilah olmalı. Kainatın akışını ve bu sistemi yaratan İlah. Her şey amaçsızca doğmak yaşamak ve ölmekten ibaret olmamalı.
Benim dini inancıma göre de dünyada olma ve var olma sebebimiz tabi ki de var. Rabbimize kulluk edebilmek.
Bize sunulan bir Ahiret hayatı var. Eğer bizler sorgusuz bir şekilde azap çekilen yere yani genek olarak cehenneme konsaydık itiraz etmezmiydik yani kim kabullenir ki sorgusuz sualsiz bir şekilde azap çekmeyi? O halde Rabbimize daha iyi bir kul olabilmek adına dünya hayatındayız. Bir imtihandayız. Bu sayede bize bildirilen ahiret hayatını da şekillendirmiş oluyoruz.
Herkesin dini kendinedir. Ancak bizim dinimizce de bilen bildiğini aktarmakla sorumludur. Ben bildiklerimden bi kısmını aktardım. Ki zaten araştırıldığında da İslamiyet'in bizlere sunduğu yaşamı tam anlamı ile ihya ettiğimizde muhteşem bir yaşam sunuyor. İslam dinini tam anlamı ile yaşamıyan ya da yaşamayan insanlar üzerinden İslamiyet'in yargılanmaması gerekiyor. Bize çok güzel bir yaşam tarzı sunuyor ancak onu okuyup tam anlamı ile ihya etmeyi kişisel olarak değerlendirmeli ve buna göre de hareket etmeliyiz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılDiğerlerini pek bilmiyorum , müslümanım ve dinimle alakalı sorguladığım çok şey var? inanç sistemindede öyle. bilmiyorum bazı şeylerin değiştirildiğini düşünüyorum ve bazı şeylerin oyuncu hocaların elinde malzeme olduğununda farkındayım. şu bir gerçekki şu an yaşadığımız İslamın , peygamberimize gelen İslam'la arasında dağlar kadar fark var
03 Yorumla- +1 yıl
Söylediklerinize katılıyor sayılırım ama dinin kişisel yaşanan bir şey olduğuna inanıyorum. Allah peygamberimizin (s. a. v.) yolundan gitmeyi nasip etsin herkese, dini bir sömürü kaynağı olarak kullananlara Allah izin veriyorsa vardır bir bildiği. Bizler temiz kalmaya ve doğruyu bulup peşinden gitmeye mecburuz bunun için donatıldık. Bunun için irademiz, vicdanımız, aklımız var. Dinin belirli gruplara topluluklara bağlanarak başkalarına benzetilerek yaşanmasını doğru bulmuyorum. Herkes inancını kendi içine sindirmeli ve yalnız Allah'ın Resûlü örnek alınmalı :)
Cevap sahibi+1 yılTabiki haklısınız inşallah Peygamberimizin yolundan gitmeyi nasip etsin. Ama şu görüşünüzde bazı soru işaretleri yaratıyor. Allah dinin sömürüldüğünü bazı şeylerin değiştiğini görüyorsa ee bizde o değişen sisteme inanmış olmuyor muyuz? dolayısıyla yaptığımız ve hatta inandığımız bir çok şeyde açıklar oluşmuyor mu? Zaten başımıza ne geldiyse İslam doğru tanıyamamktan gelldi başka milletin kültürünü islam sandık. O yüzden dediğiniz gibi herkes inancını kendi içinde yaşamalı. Sözlerim yanlıoş anlaşılmasın elhamdülillah müslümanım ama bazı şeylerinde sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Günümüzde bir çok şeyi sormaya kalkmak dahi kafirle suçlanmakla bitiyor. Çünkü kendi düzenlerine çomak sokuyoruz
- +1 yıl
İslamiyet zaten bunu emrediyor. Oku, düşün, anla diyor. Değişen insanlar, inanç değil. Ne Kuran ne de peygamberimizin sünnetini değiştirmeye kimsenin gücü yetmez başka kaynaklardan dini bilgiler edinenlere Allah yardım etsin. Kimse ulaşamadığından sorumlu değildir elbette * bu bilgilere ulaşmak da insanın kendi elinde.
+1 yılAklını kullan diyen bir dinim var, diğerlerine neden ihtiyaç duyayım.
12 Yorumla- +1 yıl
İhtiyaç duyma :) Aklını gerçekten kullandığında aynı şeye inanıyorsan ne mutlu
- +1 yıl
Teşekkürler.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Bu konu bitince atom fiziğini de tartışalım. Arkadaşların engin bilgilerinden faydalanmak isterim.
11 Yorumla- +1 yıl
Bence konuyla bağdaştıradabiliriz :)
Madem ilk insanlar adem ile havva ise onların çocukları ensest ilişki yapmış durumda değil mi? Kuranınızda ise ensest ilişkiye karşı diye biliyorum. Teşekkürler
022 Yorumla- +1 yıl
Sorunuza iftardan sonra cevap vermeye çalışıcam bu arada baya mantıklı bu soru beni aydınlattı :)
- +1 yıl
Yalnızca sorunuza cevap vermeyi atladığım için böyle bir yargıya varmanız siz ve çevrenizde size maruz kalan insanlar için çok üzücü.
İnsanlığın, toplumsal değerlerin hatta toplumun olmadığı bir yerde 'ensest ilişki' diye adlandırdığınız ilişkinin kurulması öncelikle zaruriyettir. Kimse dna dizilimleri benzediği için ensest ilişki kurulmasını ayıplamıyor, bu zaten Allah yasakladığı için hoş karşılanmıyor. Gerekli durumda Allah izin verdiği şeyi artık gerek kalmadığında yasaklamıştır. Bir insan öldürmenin ne kadar kötü olduğunu düşünelim, bir savaş esnasında ülkeniz işgal edilirken düşman askeri öldürmek kahramanca görülüyor. Çünkü zaman ve durum değişmiş oluyor. - +1 yıl
Google'da bu metni bulursanız beni utandırırsınız deneyin lütfen. Yazdıklarımı benim yazdığıma inanmayacak kadar beğenmenize sevindim :) Yalnız asla anlamamışsınız yazdıklarımı, bunun cömertlikle bir ilgisi yok zaruri bir durum gerekli yani. Sizinle tartışmak yorucu oluyor devam etmek istemiyorum ama son kez deniyorum. Evrimleşmiş olmamız hayvanların evrimleşmesi hiçbir şekilde Allah'ın olup olmamasıyla ilgili bir şey değil. Allah'ın neyi tercih ettiğiyle ilgili bir durum. Evrim geçiren ilk canlı nasıl oluştu soru bu. Eğer bir bina atomlar arası etkileşimlerin, doğa olaylarının, ses titreşimlerinin etkisiyle bir araya gelip bina olmuyorsa bir hayvan veya insan gibi binadan milyon kat gelişmiş bir düzenek nasıl olabilir? Madem bu şekilde bir canlı ortaya çıkabiliyor neden anne babası olmayan bir tane bile insan bu etkileşimlerle oluşmuyor şu an? Şu an her türlü teknoloji var bir kuşun mesela oluşması için ne gerekiyorsa al birleştir aminoasitler vs. bir kuş yap kabul edeyim söylediğini. Herkes kendinden sorumlu ama ben sizin adınıza üzgünüm. Kulaktan dolma boş zırvalara inanarak yanılmak büyük hezeyan. Gerçekten bir şeye dayanarak inanmayanlara saygım var hatta onları dinlemeye çalışıyorum yanlış olan ben miyim diye. Siz ise verdiğiniz örnekten anladığım kadarıyla yüzeysel bir düşünceye körü körüne bağlısınız. Ben sizi saygıyla dinliyorum siz ise benim söylediklerimi kopyala yapıştır olmakla yargılıyorsunuz. Bu kadar düzgün konuştuğum için özür dilemeliyim öyleyse :)
- +1 yıl
Bir insan düşüncesinin doğruluğundan ne kadar eminse o kadar kördür ben şüphe taşıyorum, siz ise asla ya varsa olabilir mi demiyorsunuz ve bu durum bağnaz olanın siz olduğuna yeterli delil.
- +1 yıl
Evrim konusundan bahsettiğiniz için böyle bir açıklama gereği duydum zira insanların hayvanlardan evrilen canlılar olduğunu kastederek varlık yokluk konusunu siz açtınız
- +1 yıl
Kuran-ı Kerim'de evrimle çelişen bir şey geçmiyor çünkü.
- +1 yıl
Ben dinin söylediğine zıt olarak bunu söyledim din adem havva diyor ben ise evrim diyorum yani dini kabul etmiyorum tanırıyı elbette kabul ediyorum tanrı nın olmaması saçma olurdu elbette. Ama kime göre tanrı neye göre tanrı orasına karışmayın benim tartıştığım nokta din yani deizim
- +1 yıl
Ayrıca sizin de belirttiğiniz ve bildiğiniz gibi evrim bir teoridir kanun değil :)
- +1 yıl
Bakın çok katı yaklaşıyorsunuz biraz yumuşayın lütfen :) Evrimin var olması Kuran'ın reddettiği bir şey değil. Hz. Adem'in nasıl göründüğünü bilemeyiz yani şimdiki insan formuna ne kadar uygun olup olmadığını bilmiyoruz. Tanrı var ve demek ki bu yolu seçmiş çelişen ters düşen bir şey yok
- +1 yıl
Teoridir zaten evet ben kanun demedim ki, ancak ne kadar da belirtilenlerin dışına çıkıp kesin bir olgu koyamasalarda insana mantıklı gelen bir çok biyolojik kanıtları bulunmaktadır. Sonuçta din diyorsunuz ve cennet cehennem diye ayırt ediyorsunuz ozaman bunu da bilmediğinize göre bu da bir teoridir :)
- +1 yıl
Evrim bir varsayımdır, ispatı yoktur. Elbettr akıl ve mantık yoluyla ulaşılan ispatsız doğrular vardır o yüzden evrim teorisine karşı nötr düşüncelere sahibim. Olabilir, olmayadabilir. Ama olsa da olmasa da bu Allah'ın tercihidir ve olsa da olmasa da inandığım dine ters düşmez.
- +1 yıl
Zaten cennet cehennem de teoridir. Ama siz evrim teorisini daha üstün bularak benim inandığım teoriyi aşağıladığınız için hatırlatma gereği duydum. Kuran'da her şey yazmak zorunda değil, mühim olan inandığınız şeye ters bir şey yazıp yazmaması. (Ki yazmıyor)
Kuran'ın bilimsel verilerle %80 örtüştüğü kanıtlanmış bir gerçektir. Kalan %20 ise henüz keşfedilmemiş ama yanlış olduğuna dair bir delil de ortada yoktur. Bilime, kanıtlanan gerçeklere ters bir kelime bile bulunmuyor anlayacağınız - +1 yıl
Peki siz kuranda kadının 2. Planda kalmasını nasıl buluyorsunuz? Mesela geçen gün birisi burada yazmış kadın eğer erkeğinin cinsel isteğine hayır derse sabaha kadar lanetlenirmiş. bu tür şeyler tabi ki fazlasıyla vardır ki çok fazlaca biliniyor da siz de madem okumuşsanız görmüşsünüzdür ne düşüniyorsunuz bir kadın olarak?
- +1 yıl
Sizi inandığım şeyin doğru olduğuna ikna etmeye çalışmıyorum öncelikle onu bir belirteyim :) Ama sorularınıza cevap vererek sizi düşünmeye sevk etmeyi elbette isterim.
Kuran-ı Kerim'de kadını ikinci plana atan bir ayet yok. Tam aksine kız çocuklarının öldürüldüğü değer değil yaşama hakkı bile verilmediği bir toplumda Hz. Muhammed (s. a. v) bu durumu değiştirmek için mücadele ediyor. Kuran'da peygamber de kadınları asla erkeklerden ayırmaz. Kuran yoksa kendiyle çelişir direk. Dinimize göre birinin birinden üstün olması yalnızca takvasına bağlıdır - +1 yıl
Estağfurullah gayet güzel bir diyalog oldu. İnancınıza saygım var, tercihlerimizin bizi daha iyi insanlar yapmaya yetmesini diliyorum :)
+1 yılDoğruyu aramiyoruz haksızlıktan kaciniyoruz din ve buna benzer şeyler her zaman korku içinde beslenip insanı zehirliyor
03 Yorumla- +1 yıl
Doğruyu aramanı emreden dinin suçu ne sen aramıyorsan peki?
- +1 yıl
Dogruyu arıyorsa bir din neden insanları aç susuz bırakıyor ya da sefalet içinde daha sefalet acı çekene daha fazla acı sunuyor sanmıyorum onlara mücadele etmiyor denemez ama mücadeleye daha çok çomak sokan bir anlayış bizimle olamaz.
- +1 yıl
Sefalet çekene daha fazla sefalet çektirmek gibi bir amacı mı var dinin? Hangi kuralında mesela?
+1 yılBen Deist'im. Allahıma şükürler olsun. Çok mutluyum.
Sana da öneririm dostum :)02 Yorumla- +1 yıl
Çok temiz iş hem her şeyin bir cevabı var hem de hiç sorumluluğun yok, Allah kimin aklı karanlıksa aydınlatsın inşallah😇
- +1 yıl
İnşallah dostum :)
Akla dayalı inanca seni de davet ediyorum :)))
Çözmeye çalışalım derken? Müslümanlığı tekrar gösterip müslüman yapmaktan mı bahsediyosun?
013 Yorumla- +1 yıl
Karşılıklı olarak doğrunun ne olduğunu çözmeye çalışmaktan bahsediyorum
- +1 yıl
Pekala nedir sana Allah'ın olmadığını düşündüren?
- +1 yıl
Takıldığın şeyler bellidir diye düşünüyorum :)
- +1 yıl
Kuran'da bulduğunuz çelişkileri dinlemek isterim, ben çelişki olarak gördüğüm şeylere cevap bulup yanıldığımı anladım hep. Belki de doğru çelişkiyi bulamamışımdır
- +1 yıl
Doğruları ve yanlışları görüyorum ama buna uygun bir seçim yapmak zorunda değilim mi yani?
- +1 yıl
Ateist olduğunu söylemiştin. Madem öyle sebebi olmalı, seni dinden uzaklaştıran çelişkiler değil de ne?
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılbir yaratıcı olma ihtimli var ama dinler kesinlikle uydurma, zamanın zeki adamları bunu iyi kullanıp milleti afyonlamış, azıcık araştırın yani canım işi bu din
16 Yorumla- +1 yıl
Bu kesin yargılar içerirken kesin bilgiler içermeyen yoruma üzüldüm. Sizi dinlerin varlığıyla ilgili şüpheye düşüren şeylerin olmasını ve inanmamayı seçmemenizi anlıyorum ama kesinlijle yok demek tamamen cahilce. Çünkü bir şeyin yokluğunu zaten kanıtlayamazsın.
- +1 yıl
uzun uzun yüzyüze sohbetle anlatabilir bunu, şuraya yazacağım 3-5 kelime tatmin etmez tabi kimseyi :) 4 kitabı da defalarca okudum, tanrıdan gelme ihtimali yok o kitapların, yaratıcıyı inkar etmiyorum ama dinler çok sıkıntılı
- +1 yıl
Sıkıntılı olduğunu düşünmenize tamamım. Ben de o sıkıntının ne olduğunu soruyorum işte
- +1 yıl
bir sürü çelişki, günümüze uymaması, hatta belirli bir bölgeye uygun olup evrensellik taşımaması, bir sürü masal anlatılması, akla hayale sığmayacak mücizlerin dile getirilmesi, bir sürü sayarım daha sabah olur :) Sadece tek bir soru soruyorum buna bile cevap alamadım henüz, bir peygamber evlatlığının eşini neden karısı yapar, biri bunu izah etsin camiden çıkmayacağım :)
- +1 yıl
Her sorunun bir izahı vardır önemli olan doğru kaynakta aramak :) Sana bunu ve başka birçok soruyu izah edebilirim istersen lütfen bana mesaj at
- +1 yıl
attım mesaj :)
+1 yılApateizm hepsini s*ker atar, bir de hedonist bir yaşamla desteklenirse var ya; üff...
00 Yorumla
+1 yılhiç biri big bang öncesinde ne olduğunu açıklayamaz. Yaratıcı inancı hariç...
10 Yorumla
+1 yılİnsanları dinlerden uzaklaştıran olgu, siyasal İslamcılar djjfjffjjf
08 Yorumla- +1 yıl
Öylese kötü okullar ve kötü eğitim sistemleri yüzünden eğitiminden de uzaklaşalım herkes cahil kalsın sjsksks
- +1 yıl
Ülkede iyi bir okul iyi bir eğitim sistemi mi var ki yakınlaşalım djjfjffjjf 😂 sisten cahill insanlar değil
- +1 yıl
İşte ben de onu diyorum hatalı uygulanıyor diye eğitimin kendisine küsmek çok saçma😂
- +1 yıl
Ama bu bir zincir, zincir sistem yüzünden sürekli kopuyor, o yüzden eğitime de küslük oluşuyor
- +1 yıl
Konu o değil konu dini kullanan kötü insanların dine mal edilmesi. Bir buçuk milyon kişi yanlış uyguluyorsa banane bu dini kötü yapmaz. Ben dine baktığımda ufacık bir kusur bulamıyorum açıkçası merak ediyorum nerde insanları inanmamaya iten kusurlar?
- +1 yıl
Kusurlu olan din değil zaten, kusurlu olan insanlar,, ama şöyle bir şey var fizikte etki-tepki kanunu var, bir çok kişi dini kötü kullananlardan o kadar nefret etmişki bu duyguları dine de tepki ediyor
- +1 yıl
İşte tam da buna engel olmak için sahip olduğumuz akıl, vicdan, irade gibi özelliklere sahibiz
- +1 yıl
Kimi kullanır kimi kullanmaz Dinin insanlar üzerindeki etkisi azalıyor bu br gerçek. Bize düşen düşünce farklılıklarına saygı göstermek lazım
+1 yılAgnostisizm>>>>>>>>>
(Agnostik teistim)
00 Yorumla
+1 yılÇalış iyi çalış kurban
01 Yorumla- +1 yıl
Peki😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa eline ne geççek ve güzel kızım
011 Yorumla- +1 yıl
Belki uyanırım, belki uyandırırım :) En kötüsü karşıt görüşlü insanları anlarım
Cevap sahibi+1 yılSen hangi taraftasın
Cevap sahibi+1 yılHey
- +1 yıl
Ben inançlı taraftayım
Cevap sahibi+1 yılOvv güzel ama bak sadece ateist taraftan dinleme müslüman tarafında dinle
- +1 yıl
Ben müslümanım zaten neyini dinliyim :)
Cevap sahibi+1 yılDini bilgin tam değil
- +1 yıl
Nerden bildin😂
Cevap sahibi+1 yılKimsenin tam değil sonuçta hoca değiliz
- +1 yıl
Hoca olmak gerekmiyor :) Tam olmadığı için sordum bu soruyu zaten eksik varsa öğrenmek için
Cevap sahibi+1 yıltamam 😊
İslamiyet en iyisi
10 Yorumla
+1 yılAhahaha geri dine mi döndüreceksin?
13 Yorumla- +1 yıl
Amaç sadece insanları uzaklaştıran şeylerin ne olduğunu öğrenmek yoksa herkesin inancı kendine :)
- +1 yıl
Gerçekler uzaklaştırır.
- +1 yıl
Hangi gerçekler ve ben neden göremiyorum onları merak ediyorum işte
Hiçbirine inanmıyorum, boşluktayım
010 Yorumla- +1 yıl
Öyleyse arayıştasındır da :)
- +1 yıl
İhtiyaç duyarsan bilgi kirliliğinden uzak durup doğru olana ulaşmanı ümit ediyorum
- +1 yıl
Öyle bir şey demedim ki ben, umarım doğru olanı bulursun dedim. Müslüman olursun demedim, doğru olan Allah'ın var olmadığıysa onu bulmanı diledim :)
- +1 yıl
Bak herkesin inandığı kendi doğrusudur. Bağnazca inanan biri değilim neye neden inandığımı bilmek istiyorum. Aklıma takılanların cevaplarını araştırıyorum. Belki biri araştırılıcak bir şeyler öğretir diye düşünerek sordum bu soruyu. Bir şeylere inanmak bir ihtiyaç bence o yüzden insanlara ya da başka bir şeylere hep güvenmek istiyoruz. Senin için zor olduğunu düşündüm sadece
- +1 yıl
Peki sence bir insana bir akıma bir dine bir yaratıcıya hiçbir şeye inanmadan yaşanan hayatın nasıl bir amacı olabilir? En azından kendi doğrularını oluşturup onlara bağlı kalıyorsundur aksi takdirde doğru ve yanlış kavramı ortadan kalkıyor :)
Pragmatizm
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026