Hristiyanlık Mı İslam Mı? Atesitlik Mi? Satanistlik Mi? Musevilik Mi?

Hangi din? Neden?
Bana sorarsanız hristiyanlık. Çünkü YHVH (tanrı'nın hristiyanlıktaki adı. her hristiyan bilmez bu normaldir.) tüm insanları eşit sever. Onun için günahlarımız önemli değildir. Zaten Adem ile Havva günahlıdır, biz onlardanız. Yani onlar bile günah işlemişse biz de işleyeceğiz, irademiz var ancak sınırlı irademiz var. Yani elbet günah işleyeceğiz (sevap işler dengeleriz, o ne saçma din gibi yorumlar yazmayın lütfen) YHVH bizi günahlarımızdan sorumlu tutmaz. Günahlıyı da çok sever. YHVH zaten bizi bu kadar çok sevmeseydi bizim için oğlunu kurban eder miydi?
Aklıma gelmişken yazayım, incil değiştirildi, hristiyanlığın hükmü kalktı diyenler, incil'de tanrının sözünün sonsuza dek yok olmayacağından bahsedilmiştir. Bir de günah çıkarmaya saçma diyebilirsiniz. İsa Mesih tek günahsızdır, günahları bilir ve affetmek onun görevidir. İsa bu işi kendisinden sonraki papazlara devretmiştir. Yani aslı böyledir. Merak ettiklerinizi sorun, kaba yorum yapmayın, eleştirye açığım.
Hristiyanlık
İslam
Ateistlik
Satanistlik
Musevilik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Yorumlarda ben hristiyanım diyeni görmedim. Ama müslğmanlığı seçenler genelde yorum yapıp, hirstiyanlığa saldırmayı ya da hak din islamdır deyip diğer dinleri çürütmeyi deniyorlar. Ama son olan her şey doru değildir bunu unutmayın. Kitabınız çelişkilerle dolu. Zaten islamiyet bundan önceki kitaplar değiştirildi diyerek saçma bir din olduğunu vurguluyor bence. Ayrıca sadece müslümanlarla dost olmanızı hristiyan, satanist, yahudi vb. kişilerle dost olmamanızı söylüyor. Bence çok saçma ve gereksiz
Hristiyanlık Mı İslam Mı? Atesitlik Mi? Satanistlik Mi? Musevilik Mi?