Bu iki dinden birini gerçekten araştırdınız mı? Günümüzde Türkiyenin 80 milyonun müslüman olduğu söyleniyor. Peki bu ne kadar doğru gerçekten öylemi herkes? Peki ya sizin Hristiyanlığa bakış açınız ne? Küfür etmeden saygılı bir şekilde fikrinizi paylaşın.
Cevabın nedir?
+1 yılHristiyanlıkta iki görüş vardır: Biri ''monofizit'', öteki ''diofizit''. Monofizit, İsa'nın tek bir Tanrı ve tek bir insan olduğunu savunur. ''Mono'' Latincede ''tek'' demek zaten. ''Diofizit'' ise İsa'nın yarı Tanrı yarı insan olduğunu savunur.
Mezhepler arası mücadeleye de nedne olmuştur ki Hristiyanlıtka bir mezhep, öteki mezhepleri kâfir olarak görür. Mesela Katoliklere göre Ortodokslar, Hristiyan değillerdir. Yine tarihte mezhep uğruna çok kez savaşlar yapıldığını görüyoruz Hristiyanlıkta. Bizans'ın, Gregoryan mezhebinden olan Ermenileri katletmesi bunlardan birine örnek olarak gösterilebilir.
Ancak İslam'da; Hanefilik, Şafilik, Malikilik, Hanbelilk, Maturidilik, Caferilik gibi mezhepler olsa da her biri Müslümandır ve birbirlerini kâfir olarak görmezler. Ayrıca İslam dininde yaratıcı vasfının olduğu tek varlık Allah'tır.25 Yorumla- +1 yıl
Ama şu anki durumda bizim konumuz dini açıdan değil. Yani yazıya kalırsa aslında sunni ve şii ler arasında da aynı tartışma sürüyor ve iddaalar ise birinin kıldığı namaz doğru diğerini doğru deyil görüşü üzerinden oluyor. Hatta zaman zaman da mezhebler arası savaşlar görüyoruZ. Konumuz mezhepler değil. Çünki mezhepler insan düşüncesinden ortaya çıkan bir şeydir ki bu da insanı bir kural içine sokar insanların düşünce tarzına göre imanımız şekillenir. Peki vicdani olarak siz Tanrıya yakın birimisiniz? Mezhep olarak demiyorum yani Tanrıyı gerçekten tanımak için çaba gösteren birimisiniz?
- +1 yıl
Evet, ben İslam'ın Tanrısına inanıyorum ve kendimi O'na yakın görüyorum.
- +1 yıl
Yaşantı olarak peki o Tanrıya layik bir şekilde yaşıyormusunuz? Yani Tanrı size cennnete gidebileceğinize dair bir vaat veriyormu?
- +1 yıl
Layık bir şekilde yaşamıyorum.
- +1 yıl
Neden böyle düşünüyorsunuz peki? Yani size göre layik bir şekilde yaşamak nasıl olmalı?
En İyi Cevaplar
Hristiyanlar hem isa a. s ya ALLAH ın oğlu der hem çarmıha gerldi der hem kendi kitapları irbiriyle tutmaz çok sıkıntı içindeler en ürtün ırklarmış vay ay inanamyanların itaat etymeyenlerin koyunlarını kesiceklermişmiş vah vah
012 Yorumla- +1 yıl
Peki bu görüşe nasıl vardınız? Okuyarak mı yoksa kulaktan duymalarla mı? Çünki kesin delil yoksa ileri sürülen iddaaların boş olduğu kanaatına varılabilir
- +1 yıl
Peki nasıl bir farklılık. Çünki Kuran bile Bu kitapları okumayı öneriyor. Peki ortada değiştirilmiş bir kitap varsa gerçek kitap nerde. Ve en önemlisi kitap değiştirile biliniyorsa Allahın kitabının değiştirilebilir olması sizce bu işte bir yalnışlık olduğunu göstermezmi? Her dilde tercüme edilmiş bir kitabın değiştirildiğine nasıl inandınız? Yani dikkatinizi çeken ne oldu?
- +1 yıl
Şimdi şöyle açıklaya bilirim bir kaiabın her dilde farklı farklı olması önceki zamanlardan sahifelerin aynı sözlere kelamlara bakılarak değiştirildiğini gösmesi zor değildir 2. Kuranda oku ikra denilen ayet rabbinin ismiyle oku yani ümmi bir beşeriye vaihy tarafından gödnerilen verilen desteğin gücün ihsanın mucizesi oalrak peygamber s. a. v diyor okuma yazmam bilmem cebrail diyor oku ikra 3 kere tekrarlıyolar "Melek bana okumamı emretti. Kendisine okuma bilmediğimi söyledim. Beni kollarının arasına alıp kuvvetle sıktı; sonra 'Oku!' dedi. Ben yine, 'Okuma bilmem.' dedim. Beni tekrar kollarımn arasına aldı, kuvvetle sıktı ve 'Oku!' diye tekrar etti. Ben yine 'Okuma bilmem.' dedim. Üçüncü defa kollarının arasına alıp daha kuvvetlice sıktıktan sonra bıraktı ve şöyle dedi:
'Yaratan rabbinin adıyla oku; O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yarattı. Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O, kalemle (yazmayı) öğretendir. İnsana bilmediklerini öğretmiştir.'" (bk. Buhârî, Bed'ü'I-vahy, 3; - +1 yıl
değiştirilme mevzusuna gelince “Gerçekten onlardan (ehli kitaptan) bir fırka vardır ki kitapta olmadığı halde onu kitaptan sanasınız diye kitabı okurken (doğru kelimeyi değiştirerek) dillerini eğip bükerler. Ve Allah tarafından olmadığı halde ‘bu Allah katındandır’ derler. Bu suretle onlar Allah’a karşı bile bile yalan söylerler.” (Al-i İmran, 78)
- +1 yıl
Hz. İsa (as) yazılı bir İncil bırakmamıştır. İncil indirilme esnasında yazılmayıp Hz. İsa’dan (as) yüz yıl kadar sonra yazılmıştır. Çünkü Hz. İsa (as) gökyüzüne kaldırıldığında 33 yaşındaydı. Kendisi, peygamber olarak dünyada ancak 2,5 yıl yaşamıştır. Bu kısa peygamberlik hayatı, çoğunlukla gizlilik içinde geçmiştir. Tebliğ için devamlı seyahat ettiğinden, kendisine inananların bulunduğu bir ortamda İncil’i yazdıramamıştır.
- +1 yıl
Hıristiyanların “Yeni Ahit” dedikleri mecmuada, bir değil dört kitap vardır. Bunlar; Matta, Luka, Markos, Yuhanna olmak üzere dört İncil’dir. Hıristiyan âlimlerine göre bu dört İncil, Hz. İsa’ya (as) Allah (cc) tarafından indirilen vahiler olmayıp Hz. İsa’nın (as) hayatından bahsederler. Üstelik bu İnciller Yunanca yazılmışlardır. Hâlbuki Hz. İsa’nın (as) dili Âramice (İbranice) dir.
- +1 yıl
Hıristiyanlar yapmış oldukları incelemede kendi kutsal kitaplarında iki yüz bin fark tespit etmişlerdir. İncil’in tahrif olduğu, bu kitapların birbirleriyle çelişip ters düşmesinden ve farklı bilgiler vermesinden açıkça anlaşılır. Mesela:
Matta İncili Yahya’nın, yemeyerek ve içmeyerek geldiğini haber verir. Markos İncili ise Yahya’nın, çekirge ve yaban balı yediğini söyler ki, bu iki haber birbirini çürütür. (11/18) (1/6)
Matta, Markos, Luka’ya göre İsa’nın cesedi alınıp, Kaya içine oyulmuş bir kabre konulmuştur. Yuhanna’ya göre ise, İsa’nın cesedi, bahçede olan bir kabre konmuştur. (27/60) (15/46) (23/53) (19/41) - +1 yıl
Matta İncili’nde Hz. İsa’nın, bir sağır ve dilsizi iyileştirdiği, ondan sonra Kefernahum’a giderek, cüzamlı bir köleyi sağlığına kavuşturduğu ve ondan sonra da Petrus’un kayınvalidesini sağlığa kavuşturduğu bildiriliyor.
Luka İncili’nde ise ilk olarak Petrus’un kayın validesi, ondan sonra sağır ve dilsizi, son olarak da cüzamlı köleyi sağlığına kavuşturduğu bildiriliyor. (8–17)(4–31–42) - +1 yıl
Markos İncili’nde Hz. İsa’nın konuşmasının Hz. Meryem’in Kudüs’e gelişinin 3. günü olduğu bildirilirken, Matta İncil’inde bu konuşmanın Kudüs’e gelişinin 2. günü olduğu belirtilir. (11–27)(11–23–24)
Matta İncili’nin bildirdiğine göre Hz İsa, Hz. Musa şeriatını yıkmaya değil, yapmaya geldiğini beyan etmiştir. Hâlbuki bugünkü Yeni Ahit, Hz. Musa şeriatının Hz. İsa tarafından tamamen kaldırıldığını öğretmektedir. Bu ne garip bir çelişkidir. (Matta, 5/ 17–18) - +1 yıl
Bu iddaaların bir kopyala yapıştır olduğunu görüyorum ki genellikle böyle çamurları müslüman tarafı atıyor. Burda çelişki olduğunu ıspatlayamadınız. Çünki saymış olduğunuz ya da yazmış olduğunuz şeylerin gerçekten araştırmadan yazdınız. Bu öğrencilerin yazdıkları kitapların tarihleri farklı farklı tarihler arasında yani bu kitapların hepsinin ayni şeyi yazması çok mantıksız olurdu ki onlar bir birlerini görmeden birbirlerinden habersiz bu kitapları yazdılar ve farklı zamanlarda. Burada yazılanların da İsanın yapmış olduğuna ya da yalancı biri olduğuna dair bir kanıt göremiyorum.
+1 yılTabikide şukur muslumanim ama hristiyan insanlarada karsi degilm benim kitabim belli kuranim belli ve şu bir gercek bn muslumanligin gerektirdiklerini yaptimda cennete gidecegim insallah ve hristiyanlarda kendi dinlerini sapitmamis olarak duzgunce yerine getirirse cenneti gorck sapitmadan duzgunce yasadiklari surece bni rahatsz etmez
31 Yorumla- +1 yıl
Görüş açınız çok güzel sizinle tartışmak isterim bu konularda. Ama sormak istediğim bir şey var siZden tüm gerekenleri yaptığınızda gerçekten cennete gideceğine Kuran garanti veriyormu? Ayet olarak gösterirseniz sevinirim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
Hristiyanlık islamı sollar, incil daha samimi mesela, kuran okuyunca ödüm bokuma karışıyor, şöyle yakarız böyle yakarız, başında kaynar su dökün, zakkum yiyin falan yazıyor sonra biz çok merhametliyiz falan diyor, çelişki çok islamda... dinsizim dinim yok..
12 Yorumla- +1 yıl
Peki gerçekten siZe göre bu nasıl olmalı? Yani Tanrı varsa nasıl olmalı?
+1 yılKardeş sen kafayımı yedin. Yoksa ataistmisin. Bir insan müslümanım diyorsa müslümandır bunu sana ıspatlamak zorunda degildir. He içimizde müslümanım diyen ajanlar hariç tabiki. Bırak şimdi insanların müslümanlıgını Sen bugün Allah rızası için ne yaptın bakalım. Bunu cevapla? canım
10 YorumlaÜlkemizin tamamı müslüman değil aksine müslüman kesim çok az ama müslüman gibi davranan çok var hristiyanlığa bakış açım olumlu Hristiyan arkadaşlarımda var hatta müslümandan çok hristiyan arkadaşım vardır zamanında din konularını konuştuk ve kapattık karşılıklı olarak birbirimizin dinine saygımız var gayet iyi anlaşıyoruz dinde zorlama yoktur herkesin kendi tercihidir kimseyi ilgilendirmez
00 Yorumla1985 araba nasıll ;
asr yok, abs yok, süspansiyon yok, tork yok, turbo intercooler yok, konfor yok., yok yok yok yok..
2017 model araba nasıl ;
şerit takip war, mesafe takip war, hawa yastığı war, müzik sistemi war, konfor war, senin far dar, war war war war war..
islamiyet hz. isa dan 600yıl sonra geldi..122 Yorumla- +1 yıl
Bunu kanıtlayabilirmisiniz? Delil olarak elinizde bir belge ya da bir şeyler bulunuyor mu? Çünki karşı Tarafın da aynı iddaaları var. Hatta bu konuda Hristiyanlığın Tarihle çelişmediği kanıtlanmış ve İncilin de değiştirilmediği kanaatine varılmış. Ve aslında ilk önce hristiyanlık en eski dönemde mesopotamyadan başlamış İsanın zamanında ise Türkiyenin şu anki bölgelerinde yayılmıştır Antakyadan ilk Mesihçiler çıkmış diye okudum
- +1 yıl
Bizim taraftan da öyle bir kötüleme yok. aksine hatta İsa buyuruyor ki düşmanın bile olsa sev. Birisi sana bir tokat atsa diğer yüzünü çevir. Yani kısasa kısas değil.
- +1 yıl
Evet antakyadan İsanın öğrencileri devam ettiler onun yolunu. Ve yazdıkları kitaplar da İsanın yaşamıyla ilgili
- +1 yıl
Sorum o ki yaşantı olarak siz gerçekten müslüman gibi yaşarsanız cennete gidebileceğiniZe eminmisiniz? Kuran garanti veriyormu?
- +1 yıl
Sebeb? Yani okuduğuma göre kitapla ilgili kendi fikirlerimi söyleme hakkım doğuyor. Eğer siz okumadıysanız kafanızdan fikir söyleme hakkı sizde olmaz asıl. Ben burda açık soru soruyorum hakaret falan etmeden cevaplıyorum da. Araştırıyorum sorguluyorum
- +1 yıl
Şu anda beni yargılıyorsunuz. Kul kulu yargılayamaz. Ben ortada bir Tanrı var ve o Tanrıyı hangi kitap doğru anlatıyor onu araştırıyorum. Burada yalnış bir şey okumadan araştırmadan inanmaktır
- +1 yıl
İbadet derken? Neye ve nasıl ibadet ettiğimizi nerden biliyorsunuz? Hiç bulundunuz mu öyle bir ortamda?
- +1 yıl
Evet. İbadetleri hoş bir şekilde yapıyorlar. Ağızlarından hiç kötü söz ya da yargılayıcı bir şey duymadım. Hatta sevgi dolular. Yani aşıladıkları şey sevgi bu sevgiyi de kendi aralarında da görebilirsiniz. Hatta onların tek farkı diğer insanlara aşağılayıcı ya da eksik gözüyle bakmazlar hatta müslümanlar için dua ediyorlar. Nerede görürsün böyle şeyi?
- +1 yıl
Önemli olan o değil. Bunu herkes söyler. Uyguluyormusunuz peki? Uygulama çok önemli ben ondan bahsediyorum. Oruca kalsa onlar da oruç tutuyor
- +1 yıl
Peki bana Garanti verebilirmisin ben müslüman olursam cennete gideceğim diye?
Hak din İslam'dır. Diğerlerinin bir geçerliliği yoktur. Hristiyan ve yahudilerin kitapları tahribata uğramıştır.
Türkiye'nin bence Yüzde 75-80 i müslümandır. Bir de yalandan müslüman geçinenler sahtekarlar da var.00 Yorumla
+1 yılGercek manada on yargisiz ve gerçekten hangisi diye arastiran herkesin sonu islamiyete cikmistir istisnasiz. Hisirtiyanlikta baba oğul kutsal ruh ne akla hitap eder nede yaratan sifatina bu öyle bir 2 kelimeyle izah edilecek konu değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİncilin uydurulmuş bir kitap olduğu çok belli oluyor. Ayrıca tanrının insan kılığına girip meryemi becermek suretiyle çocuk sahibi olması mantıksız. Tanrı cinsellik istese kendine eş yaratırdı. İnsan niye yaratsın ki
050 Yorumla- +1 yıl
Peki sizin dini görüşünüz ne?
Cevap sahibi+1 yılBudizm ve hinduizmi dahil ayrıntılarına kadar araştırarak islamı seçtim
- +1 yıl
Tanrı diyebiliyorsak bu ilahi bir kudret demektir bence yapamayacağı birşey olmamalı çünki herşeye kadir o olabilir ancak. Kaldi ki cinsellik ve diğer konu okuduğum kadarıyla orda Tanrı meryemle yattı falan yazmıyor. Tanrının kutsal ruhundan doğuyor İsa orda açıkca böyle yazıyor
- +1 yıl
Peki İslamı seçmenize en çok ne teşvik etti sizi?
Cevap sahibi+1 yılİncili okuduğuna emin misin. 4 farklı birbiriyle çelişen incil ve papazların uydurduğu bir din olan hristiyanlık dahil diğer tüm dinlerin tanrıya ve onun peygamberlerine yakışmayacak davranışları makul göstermek sapkınlıktan başka bişey değildir. İbrahimin kızları ibrahimi sarhoş edip soy türetiyor , erkeklerle yatıyor bunlar sadece hristiyanlık için değil islam hariç tüm dinlerde var
- +1 yıl
4 farklı kitap değil 4 farklı bölüm olarak okudum. 4 farklı olmasının nedeni onu İsanın 4 öğrencisinin yazmış olmasıdır. Yani çelişki diyorsunuz. Çelişkinin anlamını açıklaya bilirmisiniz? Yani 4 de İsanın yaptıklarından bahsediyor.
- +1 yıl
Hayır beyfendi yanılıyorsunuz. Birincisi o İbrahim değil Lut ve onun kızları arasında geçen birşey. Ve dikkat ettiyseniz ya da gerçekten okuduysanız orada Tanrı yapılan bir şeye çanak tutmuyor yapılan şeyin günah olduğunu söylüyor ve cezasını veriyor. İslam harici hiç bir dinde yok diyorsunuz. Peki Muhammedin kendi üvey oğlunun karısıyla evlemesine ne diyeceksiniz? Zeydin karısından bahsediyor hem de kuranda. Ve ya savaşta olduğu zaman kendi halası ve onların kızlarıyla ilişkiye girebilme ayeti ne peki? Burda yalnış anladığınız şey Tanrının bu şeye iZin vermesi mi yoksa karşı çıkması mı? Tevratda Tanrı cezalandırıyor. Kurandaysa Tanrı bizZat kendisi izin veriyor yalnış nerede sizce?
Cevap sahibi+1 yılYani burada tek tek yazacak değilim araştırabilirsin kendin. Ayrıca hristiyanlığın papyı günahsız ve her işi doğru sayması en saçma şeydir. Tanrı ile konuşamayan peygamber olmayan insanlar günahsız olamaz. İbrahim konusuna gelirsek lut ve ibrahim ayrıdır ibrahim avram diye geçer ve tevratta kendi kızlarıyla ilişkiye girdiği yazar. Savaş sırasında ilişkiye girme ayeti felan yok nerenden uyduruyorsun. Ayrıca zeydin karısı zeynep ile evlenmesinin çeşitli sebepleri var. Sizde de oldğu gibi islamda bazı eçıklanamayan şeylerle dolu. Zamanfarkından dolayı günümüze mantıksız gelebilir lakin o zaman ki insanların yaşayışını aniden değiştirmek bir oinin yayılmasını engellerdi. Önceki zamanlara değil şu an uygulananlara bakılmalı. Ama bakıyorum mi papazların günahsız olması halen devam ediyor
- +1 yıl
Hayır yalnış düşünüyorsunuz. Bizim düşüncemizde herkes günahlı. Günahsız tek Tanrıdır. Papa falan hatta musa Yusuf Davut Ibrahim bile hepsi günahkar peygamber olsalar bile. Günahkar olmak demek Tanrının seni affetmeyeceği ya da sana lütüf göstermeyeceği anlamına gelmeZ. Onlar günah işlediler elbette ama önemli olan günahtan dönmek ve Tanrıya yakarmak. Onlar öyle seçildiler Tanrının gözünde. Gelelim İbrahimin kızları konusuna öyle bir şeyi ıspatlayın lütfen. Çünki Tevratda İbrahimin iki oğlundan bahseder ama kızlarından değil. Lut ise İbrahimin kuzeni hatayı yapan şarabı içen odur ibrahim değil iyi okuyun araştırın bence
- +1 yıl
Birde bunlar yalnış haraketler tamam doğru diyorsunuz. Peki benim İbrahimi kutsal günahsız ilan ettiğimi nerden çıkarıyorsunuz size diyorum ki herkes günahkar yani Lutu ya da İbrahimi savunmuyorum burada yalnış yaptılar Tanrı da cezasını verdi. Böyle şeylerin kutsal bir kitapta ne işi var derseniz Tanrı ibret olsun koymuştur diyorum sadece.
Cevap sahibi+1 yılPeygamber kişiler bu günahları işleyecek kadar aşşağılık olamaz. Peygaberlerin günahları yoktur. İşleyemezler. Hata yapabilirler ama bu kadar büyük bir hataya düşemezler. Lut ya da ibrahim kim olduğu fark etmez. Zaten konumuz burada tevrat değil. İncilde isanın tüm insanların günahlarını çektigini ve hristiyanlarında günahsız olarak öleceği felan yazıyor. Saçma olan şeyler çok kilit şeyler islam gibi ayrıntı şeyler değil. İncil bildiğin gibi eski ve yeni ahitten olişur. Eski ahit bağnaz bir kitaptır. Yeni ahit ise daha moderdir. Eski ahitin üzerine eklenen onlarca söz vardır.
Cevap sahibi+1 yılBu bile yeterli hristiyanlığın yanlış din olduğuna. Ek olarak hristiyanlık kendinden önceki kitapları kabul etmez. Yahudilik onlara göre yanlıştır. Ama islam tüm kitapları kabul eder ve gerçekten söylüyorum değiştirilmeyen birkaç yer bir müslümanın bile gözünden yaş akmasına sebep olabiliyor. Ayrıca kuranda kuranın tanrı kelamı olduğuna dair ayetler var. Örnek olarek : Ey muhammed vahyi çabucak almak için heyecanlanma dilini titretme. Şüphesiz ki öğreten ve okitan allahtır.. Ayeti verulebilir. Hiçbir kitapta vahyin gelirken peygambere yaşattığı duygu yazmaz. Son olarak islamın doğru din olduğunun kanıtı olarak M. Ö 2500 yıllarında ortaya çıkmış budizm ve hinduizmin bazı mezheplerınde namaza benzer hareketlerle ibadet edilmesi , incildeki paraklitin buda tarafından 1000 yıl sonra ahmed ismi anlamına gelecek şekilde bildirilmesini örnek verebilirim.
Cevap sahibi+1 yılAynı şekilde diğer dinlerde de hz. muhammed bildirilmiştir. Her ne kadar başka bir kişi olduğuna işaret edilse de bildirilen kişi muhammeddir. Kabul etmek istemiyorlar yoksa tüm dünya müslüman olur o da masonların işine gelmez.
Cevap sahibi+1 yılEk olarak yahudilerinde bazı mezhepleri namaza benzer hareketlerle ibadet etmekte. Başka bir kanıt aramaya gerek yok. Tüm kitaplar allahın kelamıdır ve değiştirildiği için islam gelmiştir.
- +1 yıl
Kardeşim yaptığınız yorum gerçekten mantık dışı. Onu da kim söylüyor. Musa peygamber tevratda o meleği görünce diz üste çöker gördüğü şeyden o kadar etkilenir ki melek ona yüzünü kapatmasını söyler. Yani vahiyi alarken kimler ne yaşamış iyice araştırın derim. Musa Davut Yuhanna ne yaptı o vahiyleri alırken ne tepki verdi onalrı iyice bir araştırın bakalım. Gelelim ibadet şekline öncellikle namazda yani diz çökmeden bahsettiniz. Bunu Tevratda göremediniz mi? Ibrahimden Davutdan bunlar hepsi 2500 yıldan bile eski tarihe dayanıyor. Peki neden Kuranla ilgili hiç bir ayet yok da tevratda ya da incilde ama Kuranda Tevratdan kopyalanmış hikayeler var? Hangisi daha eski Kuran mı Tevrat mı? Hangisi diğerini taklit ediyor? Kurani onaylayan bir kitap gösterin bana. Gösteremezsiniz. Çünki yalnız kendisi var. İsa bizi uyarıyor yalnış öğretilere karşı. Benden sonra yalancılar olacak diyor. Bu bile yetiyor Kuranın sahte olduğuna inanmaya
- +1 yıl
Gelelim Tevrata ya da İncile eger iyi okuduysanız Tanrı Yahudileri özel kılmıyor o kitaplarda. Seçilmiş olduklarına rağmen yollarından saptıkları için hep köle oluyorlar. Yani Tanrı onlara ayrıcalık tanımıyor herkesi eşit seviyor ayrımcılık yapmıyor
Cevap sahibi+1 yılKuranı onaylayan kitap olması için sonradan kitap gelmiş olması lazım. Başka din çıkmadığına göre islam doğru. Namaz muhammedden önceki peygamberlere de gelmişti. Yahudilikte ve budizmde benzer ibadetlerin olması islamı kanıtlar niteliktedir. İslam kendinden önceki kitapları reddedip başka bir ibadet şekli de kullanabilirdi uydurulmuş olsaydı. Ama namaz (namaste) kelimeziyle benzerliği bile yeter. Paraklitin kelime anlamının ahmed olması yeter. İsanın ve musanın ölümünden sonrada kitapların devam etmesi sadece islamın doğru din olduğunu kabul etmeye yeter. Hristiyanlığa inanmaya devam et sen. Herkes çıkarına göre yaşar. Hadi iyi günler
- +1 yıl
Kardeş neden o haraketin bir kopyalama olabileceğine inanmak iatemiyorsun. Kendin diyorsun benziyor diye.
- +1 yıl
Tamam neden o zaman dualarını Muhammmesin mezarına doğru yapıyorsun? Tanrı orda mı yoksa gökte mi? Allaha kim şirk koşuyor sizler mi hristiyanlar mı? Hem diyorsunuz ki Allah tektir hem de kuranda defalarca Biz yaptık diye ayetler var. Kendi kendinizi neden çelişkiye sokuyorsunuz. Muhammed orda kendine de bir pay almıyor mu? Eger o da bir kulsa neden onun adını Allahın adıyla beraber anıyorsunuz. Mezarını öpüp ziyaret edip onu putlaştırıyorsunuZ? Ölmüş birinden ne medet umuyorsunuz? Araplar neden zengin biliyormusun? Hep siZler onları Zengin ediyorsunuz. Gidin 1 dollara taş alın şeytanı taşlayın ha oda salak ya orda bekliyor siz taşlayacaksınıZ diye.
Cevap sahibi+1 yılKopyalama olsa niye aynısını yapmasınlar. Budistler mesela yüzüstü komple kapanıyor. Ama müslümanlarda yok yahudilerde de aynı. O ibadetin tamamen aynı olması islamı daha doğrular nitelikte olmazmıydı. Bence olurdu ama değil neden değil çünkü namazda her peygambere farklı öğretildi. Yahudilikte dahil diğer tüm dinlerde böyle bir ibadetin olupta sadece hristiyanlıkta olmaması saçma değil mi sence. En fazla değiştirilen din olması gereken yahudilik (ilk indirilmesine nazaran) namaz hareketleri kalmıştır. Bunlar size doğru yolu bulmanız için apaçık delildir.
Cevap sahibi+1 yılSana yazdığın soruların hepzinin civasını verebilirim. Senin gibi netten araştırıp araştırıp yazmıyorum buraya. İlk önce onu bil. On yazdıklarının da hepsinin anlamı var. Buraya senin fikrini değiştiremeyeceğimi bildiğim için uzun uzun yazmayacağım
Cevap sahibi+1 yılŞefahat diye bir kelime var anlamını araştır. İsadaki de aynı hristiyanlıktada var bu
Cevap sahibi+1 yılTanrı hiçbiryerde değildir evrenin dışında olan vücutsuz bir irade bir bir bilinçtir. Doğmamış ve doğurmakıştır. Biz diye geçmesinin sebebi meleklerin ona yardımcı olduğu için orada onları yoksaymamak ve sevgisini gösterme amacındadır. Heryerde de biz diye geçmez.
- +1 yıl
Yaz kardeşm yaz da bilelim. Ben de yüzüstü kapanıp dua ediyorum bazen ayakta dua ediyorum. Bazen oturup dua ediyorum bazen yururken dua ediyorum. E hangisi kabul olur sence? Ne haraketinden bahsediyorsun Allah aşkına. Tanrının yüceliği karşısında tabii ki yüzüstü ya da diz üstü çökersin bu o demek değil ki o haraket sadece İslama ait. Getir birinin kafasına kurşunu daya bak bakalım nasıl çöküyor diz üstüne. E noldu bu adam namaz mı kıldı. Güç eşitsiZliğinin anlamı o. Yani karşındakinin senden güçlü olmasını göstermek amaçlı bir haraket bunu da hemen islama bagladın ya helal olsun
- +1 yıl
Vücütsüzdür diyorsun değilmi. ? Peki tanrının bir şekli yoksa neye benZiyor. Nasıl bu ayetleri indiriyor peki. Söz Tanrıya aitse Tanrıdan çıkıyorsa kaynak var demektir. Yani sözün çıktığı yer bir ağıZdır ağızdan başka bir yerden söz çıkabilirmi?
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım insan kafasıyla tanrıyı algılayamazsın. Öyle düşünme. Tanrının işi gücü yok insan kılığına girip meryemi mi skecek. Saçma sapan bir oin ya bir git. rkadaşım dua ayrı namaz ayrı. Sana diyorum ki yahudilikte bile var namaz aç bak. Farklı mezhepler böyle ibadet ediyor. Bulamazsan link atayım Hristiyanlıkta niye yok. Ayrıca isanın çarmıha gerilişine yönelip dua etmek şirk değilde nedir hepiniz putperestsiniz işte. Şimdi kabeyi örnek gösterme. İncilde kabenin yapılışı da var diyecem inanmıyacaksın o yüzden sen beni ben seni değiştiremem. Senin dinin sana benim dinim bana. Öbür tarafta görüşürüz. 😂
Cevap sahibi+1 yılTanrı insün skecek kadar aciz olamaz. Böyle bir din putperestlerde bile yok
Cevap sahibi+1 yılReankarnasyona inanmak gibi bişey bu. Tanrı o kadar aciz ki ruh yaratamadığı için aynı ruhların vücutlarını değiştiriyor demek oluyor. Bu da ona benziyor. Hristiyanlar cebraili kutsal ruh zannetti. Durum bundan ibaret
- +1 yıl
Sen algıladın o zaman kendi aklınla ortada seksten bahsedildiği kanaatine geldin. Helal sana. Git iyi oku araştır da öyle gel. Bir çok ayıp konuşuyorsun. Saygı sınırlarının kenarına çıkıyorsun. Gelelim Tanrının görünümsüzlüyüne. Herşeye bir görünüm veren Tanrı kendi bişeye benzemiyor ha çok mantıklı yahu. Hiç bir görünümü olmayan şey nasıl yüce olur nasıl kudretli olur nasıl herşeyden güzel ve üstün olur. Ortada bişey yok ama çok yüce ne saçma bir tez bu. Bunu kendinden mi uydurdun. Adamda akıl var fikir var. Tanrı insanı kendi benzerinde yarattı yaratılışta böyle diyor. En aZından benim kitabımda bir mantık var
Cevap sahibi+1 yılBizde de aynı o kendi benzerinde yarattı olayı. Sadece maddesel olarak algılayamayız. Demek istiyorum. Yahu koskoca evrenin yaratıcısı neden seks düşkünü olsun. bir kere öyle olsa bile niye insan yaratsın. Direk kendine eş yaratır kendi soyunu türetirdi. Böyle saçma bir din olabilir mi yaa. Neden illa tanrı insanlara benzemek zorunda. Düşünce yapısı senin milyon katın olan bir varlıktan bahsediyoruz. Hristiyanlık ve diğer dinler tanrıyı , melekleri ve peygamberleri küçümsüyor. Bak günah işleme olayı gibi.
- +1 yıl
Yahu kardeşim tanrı önce kimi yarattı adem ve havvayı niye peki? Çünki dedi ki en güzel varlığı yaratıyorum kendimize benzer kendi suretimizde. Ne demek bu suretimizde? Peki yarattı noldu? Şeytan kıskandı çünki daha önce o en güzel konumundaydı. İsyan etti kovuldu geldi eden bahçesi kadını yoldan çıkardı kadın da adamı. Noldu prki? Sonuç neydi en güzel şekilde yaratılmış insan günah işledi. Günahın cezası neydi peki ölüm. Ama Tanrı merhamet etti onlara kurtuluş vaat etti. Günahlı birini günahkar biri kurtarabilirni? Hayır. Onun için kendinden bir parca göndermesi lazımdı yani kutsal ve günahsız birini. Gelelim İsaya. İsa Tanrının oğludur sözünü siz niye Tanrı seks yaptı da kendine oğul yaptı diye algılıyorsunuz? Tanrı öylesine kendi gelseydi insanların tepkisi nasıl olurdu? Hiç görmedikleri Tanrı onun yüceliği gelseydi insan kalmazdı be dünyada. Onun için İsa geldi. Kurbanın anlamı ne? Şimdi diyeceksin ki o da islamda. Hayır tevratda yazıyor Eskiden Tanrı ilk kurbanı kendi kesd
- +1 yıl
kesti insanın ayıbını kapatmak için. Ama bu sonsuza kadar böyle devam edemezdi. Onun için kusursuz kutsal bir kurban gerekiyordu. Yani günahı ancak günahsız biri yenebilirdi. Peki İsa gerçekten öldü mü çarmıhta. . O da sembolik olarak şeytanı yendi öldü ve dirildi. Günahı yenmenin tek yolu ölüp dirilmek. Peki diyeceksin ki Tanrı neden böyle birşeye gerek duydu. Çünki Tanrı anlatmak istedi biZi ne kadar çok sevdiğini bizim için kendi oğlunu bile kurban verebileceğini. Burdakı sen asıl vermek istediği mesajı bir anla ondan sonra öyle ittihamlarla gel kardeşim.
Cevap sahibi+1 yılOğul kelimesinin ibranice anlamı türkçeden farklı değildir. Neden açık açık yazmıyor böyle büyük kilit bir mesele de sadece tefsirden gidiyor. Meryenim isayı babasız doğurması meryemin cebrail ile konuşurken birilerilerine yakalanması olayı neticesinde oldu bu olay. Tanrının oğlu , baba , bunlar bu kelimeler başka bir şekilde anlatılamaz ifade edilemez. İsanın amacı tanrı babasız da çocuk yaratabilir demektir bu anlam çıkar buradan. Çarmıh olayı da tamamen uydurmadır. İsa göğe çekilmiştir. İsanın geri geleceği gün de yakındır. O zaman anlatacak neyin ne olduğunu. İsaya rabbimiz diyen bir dinden herşey beklenir. Kelimelerin anlamlarında birşey aramaya gerek yok
Cevap sahibi+1 yılHem bir oğul yaratmak isteyen tanrı neden meryemin rahmine koysun çocuğunu ol der oluverirdi
- +1 yıl
Birşey anlamadığınız zaten belli ki Rabbi sözü ne demek onu bile bilmiyorsunuz. Rabbi muallim demek. Yani gidin iyi araştırın bence
Cevap sahibi+1 yılTanrının oğlu tanrıdır mantığıyla din olmaz. İyi araştırın dininizi. Hangi toplantılarda yazılmış o inciller. Hangi papa boşluk doldurma oynamış. Uydurma olmadığı nasıl kabul edilmiş
- +1 yıl
E kolaydı zaten. Peki Tanrı İsa aracılığıyla basıl yaşam sürmemiz gerektiğini açıklamak istiyor olabilirmi acaba? Ana rahminden akıl varana kadar. Örnek bir yaşam sürmek. Git iyi düşün bunları. Hemde öyle konuşuyoraun ki sanki İbraniceyi kendi ana dilin gibi konuşuyoraun. Kardeşim de ki kulaktan duymalar hepsi bunlar anlayayım. Ama işte gurur yapıyorsun
- +1 yıl
Kardeşim seni açık ve net bir şekilde uyarıyorum. Eğer bu kitaplara bir daha değiştirildi dersen ve ispatlayamazsan çok büyük günaha girersin onu bil. Lafını bil de konuş. Kitaplara inanırsınız ama değiştirildi diyorsunuz nasıl bir mantık bu! Tanrının gücünü hafife mi alıyorsun sen? Tanrı o kadar aciz mi kendi buyurduğu ayetleri koruyamasın. Noldu e incil değişti Kuran değişmedi o zaman. E bu kitaplar aynı Tanrıdan geliyorsa o zaman 2 sinin de değişmediğini ispatla bana!! Böyle diyerek kendini küçük düşürme kendi inandığını da soru işareti altında koyuyorsun.
- +1 yıl
Bana Kuranın değiştirilemez olduğunu ispatlayamazsın. Benim kitabimla ilgili ileri bişey sürüyorsan demek ki seninki de yalnış. Çünki senin kitabım bu kitaptan kopyalanmış. Ama ben senin kitabının sahte olduğunu açıkca söyleye bilirim çünki benim kitabımın aon bölümünde şunu yazar bu kitap sondur ve herkimse bu kitaba bir ilave ve ya değiştirme yapmaya kalkarsa 7 nesli lanetlenecektir. Hadi şimdi git de dene bakalım ilave edip değiştirebiliyormusun
Cevap sahibi+1 yılBin farklı incilin olması yahudilikte olupta incilde olmayan ibadetlerin olması , isanın ve tanrının küçük düşürülmesi , peygamberlerin zinakar ve yalancı olarak gösterilmesi , parakliti olayı , mezheplerinizin birbirini kafir ilan etmesi...
forum.mezun.com/showthread.php- +1 yıl
Bana gösterdiğiniz iddaaların bir müslüman tarafından ileri sürülmüş olması ne garip. Ve soruma hala yanıt alamadım. Kitap değiştirildi diyorsunuz. Ve ben de size açık bir şekilde izah ettim. Bana mantıklı bir cevap verin
Cevap sahibi+1 yılNe müslüman tarafından ileri sürülmesi arkadaşım. Yazının tamamını okudun mu sen. Orada neler neler yazıyor.
Cevap sahibi+1 yılSen doğru yola dönmeyeceksin uğraştırma beni
- +1 yıl
Arkadaşım 1000 tane incil var diyorsun ıspatla ya da saydın mı? Nerden bu kanaata vardın. Ben de diyorum ki nenemin sakalı var. E her denilene inanıyorsan o zaman senin yolun yol değil mantığın mantık değil. Yani bu düşünceyle aorguluyorsan valla seni iyi yolarlar araplar.
Cevap sahibi+1 yılAllah allah 😀😁😂 onu ben örnek olarak verdim 😀 bir git arkadaşım ya 😀😁
Cevap sahibi+1 yılDört bile fazla bana göre bırak 1000i
Cevap sahibi+1 yılHatta islamdaki hadislere bile inanmayan ben senin 4 kitabına birden mi inanıcam 😀😁😂
- +1 yıl
Sen işi dalgaya sardın. Neyse esen kal kardeşim. Yinede araştırmada sorgulamada devam et derim. İnsanların düşündükleriyle değil Tanrının düşündükleriyle ilgilen. Bak o zaman gerçek sana kendini gösterir
- +1 yıl
İnanma tabi. Kuran inan diyor sen inanma 😅 sana senin kitabınla cevap veriyorum ona bile cevap veremiyorsun.
Cevap sahibi+1 yılKuran kendinden önceki kitapları onaylar. Ben bunu reddetmiyorum ki zaten 😀 Senn yanlış anlıyorsun bin tane derken sayı olarak çok kitap olduğunu söylemek istemiştim. Bu kitapların niye bu kadar çok olduğinu da anlatamazsın. Çünkü her bir ayeti farklı kiliselerde yazılmıştır. Ermenisi ayrı yazmış romalısı ayrı yazmış. Tanrının kitabı neden korunamasın ki? Neden ordan burdan toplama olsun bunu düşün bir . Dinini iyi araştır. Kitabın nasıl yazılmış. Matta yuhanna kimmiş. İbadetlerinde gerçekten huzur bulduğunu zannetme. Sen o huzurun binde birini bizim namazımıza ğöre yaşayamazsın.
Kalki autar : hinduizm
Metteyya : budizm
Paraklit : incil
Soşyant : zerdüştlük
Bu kelimeler ne anlama geliyormuş araştır öyle gel 😀😁
hristiyanlık diye bir din yok çünkü yahudilere geldi. Yayılınca pavlus denilen bir yahudi çok güzel bozdu. Avrupa ortaçağ papazlarını saymıyorum bile.
00 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. ben ınanmıyorum moruk hrıstıyanlarada müslümanlarada saygım sonsuz
00 Yorumla
+1 yılKimin ne makamda olduğunu Allah bilir.
00 Yorumlaİslam
328 Yorumla- +1 yıl
Peki siz müslümanlığı tam olarak araştırarak mı bu seçimi yaptınız. Yoksa kültür gereği mi?
- +1 yıl
Peki hiç yalnız kaldığınızda gerçekten Tanrıyı merak edip ona yakın olmayı düşündünüz mü? Çünki bazen insanlar en kolay yolu seçer yani herkesin inandığı şey doğrudur diye. Peki siz bu doğruları sorgulayan birimisiniz? Yani hiç yalnış olabilir ihtimali geliyor mu aklınıza? ya da bu yolun gerçekten Tanrı yolu olduğuna nasıl inandınız?
- +1 yıl
Allaha inanıyorsunuz iyi güZel peki kaynak nerede? Yani Allahla ilgili bilgiyi nereden elde ediyorsunuz? Kuranı araştırdınız mı? ya da incili?
- +1 yıl
Peki İncili araştırdınız mı? Yani neden bu iki kitap arasında bir çelişki var düşündünüz mu?
- +1 yıl
Peki araştırmak istermisiniz hiç?
- +1 yıl
Neden? Kuran okuyun diye buyuruyor
- +1 yıl
Hayır orda Tanrıyla ilgili şeyler yazıyor ademle Havvayla ilgili şeyler yazıyor.
- +1 yıl
Okumak isterseniz yardımcı olabilirim. Telefonunuz Androidmi yoksa App store var mı?
- +1 yıl
Hayr o ne alaka. Uygulamadan okuyabilirsiniz onu demek istiyorum
- +1 yıl
Yani kitapı uygulamadan indirip okuyabilirsiniz
- +1 yıl
Nasıl?
- +1 yıl
Hayır ben azeriyim.
- +1 yıl
Bu linkten kitapı indirebilirsiniz
- +1 yıl
Rica ederim. Okuyup sorunuz falan olursa yazın lutfen seve seve cevaplarım.
Tek Yol İslamdır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHak din islamdir
20 YorumlaAraştırıyorum.
00 Yorumla
+1 yılTabiki İSLAM
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi