İranlılar ve Kürtler neden çok kara ve esmerler?

Araştırdım ama bir tane bile Iranlı olup sarışın ya da kızıl saçlı bir ünlü bulamadım. Bizde ise birsürü var. İpek Filiz Yazıcı dan tut , kıvanç tatlıtuğ a , Elçin Sangu dan tut, Serel Yereli ye. Düşünün Türkiye de bile bu kadar sarışın kızıl saçlı ünlü var (gerçek olanlardan bahsediyorum) İran da bir tane yok. Kürtler de çok esmerler neden doğru düzgün beyaz tipli kürt 50 de 1 çıkıyor anca.
Güncellemeler
+1 yıl
Sadece iranlılar değil , kürtler de en az iranlılar kadar esmer tenliler. Görünen köy kılavuz istemez , kimse Kürtlere beyazlar aslında da yok şöyle yok böyle diye zıttırı pıttırı bahaneler bulmasın. Kör değiliz görüyoruz. Esmerler işte adamlar tıpkı Hintliler gibi.
cdn.kurdistan24.net/.../...uclari-iptal-etmedi.jpg
Güncellemeler
+1 yıl
Kürtlere sarışın demek, araplara ve hintlilere sarışın demek gibi birşey arkadaşlar, yani doğruluk payı yok! Yorumlarda bazı kürtler aslında kürtler sarışındır demiş kendileri için. Neden esmer ırk olduğunu kabullenmiyorlar bunlar? Çok mu ezildiler ten renklerinden dolayı anlamadım. Kusura bakmayın ama buna kimse inanmaz , siz Kürtler bile inanmıyorsunuzdur. Esmerliğinizden utanmayın! Kürtleri biliyoruz , 50 Kürtten 49 u kahverengi tenli esmer insanlar.