Me; herkesi ülkeden kovup eli ayağı düzgün olanları alırdım🥤
Sen Türkiye'nin başına geçecek olsaydın ilk neyi değiştirirdin?
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğitim reformu. Müfredat değişikliği, öğretmenlerin emeklilik yaşını düşürme, öğretmenleri 4 yılda bir sınava sokup bu puana göre okullara gönderme gibi.
Sonra sanayi reformu. Özelleşen fabrikaların yeniden kamuya katıp, sonra tüm kamu fabrikalarını özerk bir siteme sokup beceri ve mülakatla sözleşmeli personel alımı yapardım.
Köylüye ve çiftçiye hem bilgi hem ekonomi konusunda büyük destekler sağlardım. Sulama projelerini aralıksız devam ettirir, demiryoluna büyük yatırımlar yapardım.
Birincisi ne kadar insancıl olmasa da tüm göçmenleri anında sınır dışı ederdim. İkincisi var olan her şeyi özelleştirir, satar Liberal bir yapı oluştururdum. Buna okullar, hastaneler de dahil, Amerika'da böyle mesela. İkincisi ülkenin eğitim sistemini sıfırdan oluşturur, Liberalizm'deki "ÖZGÜRLÜK" inancı doğrultusunda birçok devrim yapardım:
Diyanet'i kapatır, bir gecede 200.000 memuru işten atarım. Memur dediğin vergilerden geçinen, halkı sömüren, devlete de hiçbir katkısı olmayan kesimdir. İmamın ne gibi bir katkısı var? Ne sağlıyor, döviz mi sokuyor ülkeye, kime ne yararı var? Camiler bomboş zaten. Eşcinsellere evlenme yasası getirirdim, hakareti suç olmaktan çıkarırdım, ABD'de böyle mesela. Daha sayacağım çoğu şeyi özgürleştirirdim de beni linçlerler, hapse falan sokarlar. Türkiye'de uyuşturucunun adını ağzına aldığında özendirmekten içeri atıyorlar zaten.
Ekonomi kadın cinayetleri eğitim eşitlik adalet hak yememe ve daha bir sürü ciddi konu hakkında bir şeyler yapmayı düşünürüm biribine laf atmak yerine kemaal erdoğan diye
Kan emici faizcilerden ülkeyi kurtarırdım heralde. Kene gibi kanımızı emiyorlar. Faizin faizini ödüyoruz. Ülkeyi bunlara muhtaç edenlerin de suratına tükürürdüm
Yani her önüne gelen doğurmasın diye hayat hikayelerini araştırıp öyle bir yöntemle azaltma yoluna giderdim. Değiştirmek istediğim ise yobaz kafalar ama çok zor bee!!