Selamlar, ev arkadaşı olduğunuz kişi sevgilisini eve getirebilir mi? Eve sürekli girip çıkan biri olsa örneğin. Arkadaşınızla yaşamıyorsanız da farzı misal yaparak cevaplayabilirsiniz. :)
Ev arkadaşınız sevgilisini eve getirse bunu sorun eder miydiniz?
Valla ben getirmiştim bir kere kız arkadaşımı eve. Hatta yurda sokmuştum. Özel bir yurttu. Oda arkadaşım tıp öğrencisiydi. Bir kaç saat kız arkadaşım gelecek. Sen kaç gibi geleceksin dedim. O da 5 gibi falan dedi. Tamam dostum biraz oyanlırsan bir kaç saat kadar iyi olur dedim. O zaten mesajı aldı. Tamam sorun değil dedi. Gerisi malum zaten. Eğer oda arkadaşımı zorlayacak şekilde evden uzaklaştırmaya çalışsam muhtemelen zıt davranacaktı. Yapıcı konuşunca hallettim. Gerini anlatmayayım uzun hikaye...
Ev arkadaşlığı; bir ev içinde iki kişiyle zorlu maddi durumlarda yaşamak demektir. Bir evin masraflarını paylaşmak demektir. Fakat ben özel yaşamıma önem verdiğim için tek kalırım evde. Bir ev arkadaşlığı ortamında, birisi sevgilisini getirirse, diğeri dışarıya gezmeye gidebilir. Sonuçta sevgililer yalnız kalmak isterler. Aynı şekilde karşı taraf sevgilisini eve getirirse, karşı taraf da dışarıya gezmeye gidebilir.
Evimi biri ile paylaşabileceğimi düşünmüyorum ama velev ki paylaşıyorum, evin ortak belirlediğimiz kuralları olmalı ki bence buna eve girip çıkacak insanlar ve saat aralıkları da dahil edilmeli 😬 cok uzun sureli bir ev arkadaşlığı serüvenim olmaz benim buradan da bunu anlamış olduk 🤣
8 yıldır ailemden ayrı evde yaşıyorum 2 yılı bir hemşire arkadaşla birlikte geçirmiştik yani sorun etmiyodum ama ne ben ne o rahat edebiliyordu onun misafiri gelince ben evi terketmek durumunda kalıyodum benim misafirim gelince o dışarı çıkıyodu odalar ayrı olmasına ragmen ses olayı elbette problem oluyodu. Birkaç kez evde yok sanıp eve gittik çocuk uykudan uyanıp mesaj atmıştı bana aynı şey benimde başıma geldi uyuyodum seslere kalktım utandım sessiz sedasız evi terkettim rahatınıza bakın diye yazdım sjsjsjsjsj
Gıcık biriyse istemem iyi biriyse gelsin gitsin bide sürekli evden çıkmam başbaşa kalmak isterlerse başka eve gitsinler. Bide sürekli yemeğe kalırsa 3 kişilik yemek yapmak lazım eğer param yoksa arkadaşim gıda parasını bir tık fazla öder. Param varsa sorun etmem eşit öderiz.
İşte bu yüzden ev arkadaşı almıyorum 1200 lira fazla verip. İşi yok. Şakayı dahi kaldıramayan yapım var kalmış ki benimle yaşayacak bir de arkadaşını getirecek? Yalnızlık güzeldir kafamı dinliyorum. Sınavlarıma hazırlanıyorum. İdealist olmak her babayiğidin harcı değildir
Elin adamının ne işi var evimde? Görüşmek istiyorlarsa ev dışında görüşsünler. İlle de evde görüşmek istiyorlarsa, ben evde olmadığım zamanlarda girip çıksın eve. Ben evdeyken girip çıkmasından rahatsız olurum...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynı evde kalsak dahi ikimizin de kendine ait odası olurdu elbette. Sürekli ve emrivaki yapmadığı sürece sıkıntı edeceğimi sanmıyorum.. Fakat sevgilisini eve getirip sonrasında uygunsuz sesler çıkarıp evde o şekilde rahat davranırlarsa bir dk durmam o evde. Zaten bu yüzden özel yurt ya da apart tercihim.
Geçen sene bir ev arkadaşım vardı. Sürekli değil ama bazen şehir dışından sevgilisi geldiğinde 2-3 kalırdı bizde. Sorun etmezdim böyle şeyleri. Sorun etmeyeceğimi bildiği halde emrivaki yapmak yerine öncesinde bana sorması hoştu bence.
Üniversitede öğrenci iken aev arkadaşları ile anlamamız şuydu. Kimin sevgilisi eve gelecekse öbürü basının çaresine bakacak. Hatta gece bile eve gelmeyecek. Bunu kabul etmeyen zaten ev arkadaşı olamaz. Ve çok güzel zamanlar geçirdik. Kimse kimseye ne saygısızlık etti ne de kimse mağdur oldu. Bu imece usulü bir sevgi olayıdır 😂
İki arkadaş olarak küçücük evde kalıyor olsaydım ve her hafta eve getirse, 2. aydan itibaren rahatsız olurdum. Hatta sevgilim yok diye arkadaşımı kıskanırdım, evi birkaç günlüğe terk edip sevgili aramaya çıkardım.
Çok ve sık sık geleni gideni olursa rahatsız olurum ben hele sevgilisinden daha da çok rahatsız olurum insan evinde rahat olmak istiyor uygun kaçmaz. 😀 O yüzden hep yalnız yaşadım ailemin yanında değilken.
Eve sürekli girip çıkması da olmaz aslında. Sonuçta evi bende kullanıyorum ve rahat olmam lazım. Tanımadığım bir bayan yanında ne kadar rahat olabilirim ki
Bunu eve taşınırken belirtirdim. Elbette sorun olur. Orası benim evim. Hemcins arkadaşlar okey’de karşı cins öyle istediği gibi girip çıkamaz, hadi canım başka kapıya.
Nadiren misafir olarak getirebilir tabiki ama sürekli sürekli de rahatsız eder. Sonuçta o evde sadece o yaşamıyor. Eğer zırt bırt getirirse arkadaşımla evleri ayırırım