Arkadaşlar yaklaşık 1 senedir erkek arkadaşımla ilişkimiz var benden 3 bucuk yıl küçük annesinden yaşımı sakladı istemezler diye ve annesinin her dediğini bana söylüyor annesi başta burnumu beğenmedi ağzımı beğenmedi bende üzüldüm ve annesinin kıskançlığına verdi oda. sonra 9 ay geçti ve tanışmaya karar verdik annesi istemiş ve beni beğenmiş zaten direk ilk gördüğü zayıf olmam ayaklarım küçükmüş falan bunları söylemiş Arkamdan bana çok saçma geldi insan illa beğenir beğenmez ama yargılamak ya da orası güzel burası çirkin demek bence günah ben kimsenin tipini yargılamıyorum onunda yargılaması çok üzdü şimdi ben karantinadayım annesine söylemiş, anneside AA oruç tutamıcaklar demiş, erkek arkadaşımda zaten tutmuyorlar demiş annesi oruç tutmadığım için kesinlikle olmaz dindar bir gelin istiyorum demiş bende hiç bişi demedim ilgilenmedim birdaha size gelmeyeceğimi tanışma ilk ve son olarak kalsın dedim. oda sen bilirsin dedi.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBaşta sevgilinin laf taşıması iğrenç. belki seninkileri de onlara söylüyordur. İkinci olarak istenmeyen gelin havası yaratmaya çalışmış sevgilinin annesi bu da berbat. Üçüncü olarak yaşını saklamak ne yaaa çocuk musunuz siz (sen değil ama sevgilinin yaptığı çocukça) ve son olarak kimse kimsenin dinini yargilamamali belki baba evinde boyle gordun boyle alıştın alevi misin bilmiyorum ama olabilir yani belki evlenince yavaş yavaş eşinle beraber oruç tutarsınız ya da ne biliyim en azından eşin karışmıyorsa kimsede karismamali yani.. o da eğer seni savunamiyorsa ailesine karşı ondan da bı cacık olmazmış bacım iyi yapmışsın rest çekerek.. seviyorsa zaten yarın öbür gün kapında bitiverir sevmiyorsa hiç arayıp sormaz sende ona göre karar verirsin... alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler 😏
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılErkeklerin ailesi ile sevgilisi arasındaki dengeyi tutamayışından kaynaklı bir durum bu. Eğer sana bu kadar yansıtmasa ki erkek annesi tabi oğlu en güzeli en iyisi diye düşünecek sende de bir kusur bulacak. Sana başta bu kadar yansıtmasa sende bu kadar gart almazdın. Sonuçta herkesin dini kendine. Ben oruç tutuyor isem bunun sana yararı yok sonuçta. Annesinin fikri de aşırı saçma yahu. Kızım sen bundan kaç dengeleyemiyor iki tarafı yarın seni yarı yolda bırakır ben söylyiiim
30 Yorumla
+1 yılZaten buradaki kilit cümle "sen bilirsin".. Sevgilin olacak kişi de seni gözden çıkarmış anlaşılan. Bu tarz olaylar çirkin ya. Anne babalar evlatlarına bu denli karışmamalı bence. Şimdiden bu tarz yorumlarda bulunuyorlarsa ilerde neler olur düşünmek istemiyorum. Bence kafanı da kendini de yorma iş olacağına varır. Seni isteyen her halinle istesin istemeyen de kendi bilir aynen sevgilinin dediği gibi. Keyifli günler.
20 Yorumla
+1 yılAnnesi çok saygısızmış. Oruç meselesi bir kenara, manavdan armut alır gibi incelemiş seni resmen ve fiziksel yönden kusur gördüğü detayları direkt yüzüne söylemiş. Nezaket, zarafet ve incelikten noksan bir kadın. Sevgilin de çok pasif anladığım kadarıyla, muhtemelen ana kuzusu. Ailesiyle hiç görüşmesen bile sevgilin her detayı annesine anlattığı için bir nevi annesiyle de evli olmuş olacaksın. Ayrılmalısın.
141 Yorumla- +1 yıl
mutlulukcok
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
41Cevap
Bir şey yapmamalısın. Ne isen öyle kalmaya devam et ve seni sen olduğun için seven bir eş/aile bul. O zaman bir şey yapmana gerek kalmayacak.
80 YorumlaYanlış zamanda yalnis insanlarla olmuşsun bu süreçte renklerini belli etmeleri iyi olmus bu görseli göster o insanlara
30 Yorumla
+1 yılsevgilinin annesi için tutmuyorsun Allah rızası için tutuyorsun yani annesindeki zihniyete bak isteyen tutar isteyen tutmaz artık Allahu tealinin rızasını bile bu dünyada takmayıp tutmuyorsa beni bağlamaz.
30 Yorumla
+1 yılGercekten ayip ama yani. Herkes kendine yapiyor ibadetini.. Insanlari elestirmek insanlarin dinine ibadetine karisanlardan iğreniyorum artık... inasana insan olarak bakmayi gercekten ogrenemiyorlar... Hic taviz verme.. Seni sen oldugun icin kabul eden edenler illaki var. Kendini hic üzme.. O cirkin yorumlar insanin içini gösterir.
10 Yorumla
+1 yılO istese ne istemese ne. Aranızda mi yatacak? Neyi istemiyor? Onunla mi ilişkin var? Allah Allah ne dandik, cahil insanlar var. Sevgilin de onun lafından çıkmıyorsa henüz kişisel gelişimini tamamlayamamış demektir ve bu tamamlayacağı anlamına da gelmiyor. Çöpe atılmalık bir tip olur. Yok kendi kararini verebiliyorsa anneyle sadece muhatap olma yeterli. Saygısızlık yapmana gerek bile yok. Yazdıklarını okudukça gülüyorum ya🤣 annenin kafaya bak
10 Yorumla
+1 yılDindar olsun, kafası kapalı olsun, ama dedikodusu eksik olmasın... Tam onlara yaraşır bir gelin.
Sanki pazardan elma şeçiyor sjsjsj40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa birşey sorcam soruyla alakası yok ama karantinadayiz dedin sen mı Covidsin nasıl geçiriyorsun belirtileri vs nasıl
13 Yorumla
Soran+1 yıl10 günü geçti her gün farklı bir belirli ve rahatsızlığı var ilaç kullanmadım vitamin içtim ama nefes darlığım çok var bide tat alamıyorum halsizim sanki hiç iyi olamıcak gibiyim.
Cevap sahibi+1 yılNeden ilaç kullanmadin ne gibi vitaminler aldın
Soran+1 yılİlaçların yan etkileri çok varmış o yüzden kollajen, b12, c vitamini, balık hapı, supradyn hapı falan kullandım
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılOncelikle gecmis olsun herkesin inanci kendinedir sizin kefaletinizi omu verecekmiste karisiyor bu memleketin cahillerden cektigi nedirya bitmiyecekler bir turlu
10 Yorumla kesinlikle bitir. seni dini siyasi ve görsel olarak yargılayan bir aileden uzak dur.
412 Yorumla- +1 yıl
Benim ailem her zaman der sadık olsun sana değer versin eli ayağı temiz olsun, laf getirmesin namusumuza yeter der. geri kalanlar pek önemli değil bence.
Eksi veren arkdaş kesinlikle örümcek beyinli olaiblir. benim sevdiğim kadın ataist değist budist putperest hristiyan tüm dinlerden olabilir. önemli olan anlaşmaktır. - +1 yıl
@Byn_Batuk düşüncelerimi kimseden gizlemem açık ve net söylerim. içimde tutup dert edeceğime bunları o düşünsün ben değil.. herkesin kendi kararı var fikri zihni var. hala o çocukla birlikteyse de sabır diliyorum. çocuk zaten sevse tamam demez ailesine hayır olucak ben seviyorum der. . sanki kız satanist kedi kesiyor gibi muamele yapmışlar.
ben geniş görüşlüyümdür belli bir noktaya kadar o da herkesin bildiği ince cizgilerdir. onun dısında siyasi dini sevdiği yemek oturdugu mahalle bunlarla değil karakteriyle ilgileniyorum. - +1 yıl
@Byn_Batuk kesinlikle haklısın evlendikten sonra da bu baskılar ve incitici sözler devam edicek dedikodu yapıcaklar ve kızı gavur ilan edicekler. bu durum benim için de geöçerli karsı tarafında ailesi beni böyle kabul edicek 2 tarafta seviyorsa aileler sadece okey demek zorundadır.
- +1 yıl
Aman aman, toksik insan alamam hayatıma. Tahammül edemem.. Bu hayata kimse kimseye boyun eğmeye gelmedi o yüzden insanlık benim için çok önemli. Karakter çok önemli. Zihniyet de öyle. Ama kalkıp 'gelenek bunlar yavrum' derse de çarparım onun ağzına basarım giderim. 21'inci yüzıldayız ayol.
- +1 yıl
@Byn_Batuk al benden de o kadar egolu tatminlik nedir bilmez uğraşamam memnun edemessin onları. hayatını bir anda zindaha cevirir. gelenek ne geleneği dayatma hepsi öyle gelenek olmaz olsun. insanların paralarını çarpıyorlar baska bişi değil. aileyle tanıs iste kızı nikah kıy bitti bu kadar. yok söz nişan bilmem ne 1-2 sene heba oluypr
- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden oruç tutmadığını ona anlatmalısın O da sana neden oruç tutman gerektiğini anlatmadı ortak yolda anlaşmalı sınız
10 Yorumla Nefret ediyorum şu dini tutumlarınızdan ya herkesin günahı sevabı boynuna herkesin bir iradesi var kardeşim kime ne?
10 YorumlaBu kimseyi ilgilendirmez sonuçta öteki tarafta herkes kendinden sorumlu olacak ibadetle insanlığı birbirine karıştırıyorlar ya nefret ediyorum!!!
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılbaştan zaten pek beğenmemiş ki orucu bahane etmiş bence bir de senden nasıl 3 yaş küçük biriyle sevgili oluyon ki zaten olmucak bişi erkek kısmı küçük kız alır
20 Yorumla
+1 yılBence sen o erkekten ayrıl seven insan sevdiginin hiçbir şeyini ailesinden saklamaz ve kabul ettirir demekki ailesinden korkuyor evlenincede ailesini dinler seni mahfeder yuvan yıkılır sana söyleyeyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkeğin kadından küçük olduğu ilişkiler genelde patlıyor, sonu gelmiyor.
20 YorumlaÖyle erkek arkadaş mı olurmuş? O nasıl erkekmiş öyle? Sana da pes diyorum, her hangi bir yoruma gerek yok.
00 YorumlaDış görünüşe çok mu önem veriyo kendi prenses miymiş evlenince çok boğar o sizi ayrıl gitsin Allah kimseye öyle kaynana vermesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKusura bak senin sevgilim olacak kişidede hayır yok. Öyle seni annesine anlatıyor annesinin pislik ağzını sana anlatıyor. Al birini vur ötekine öyle karının böyle maloğlu olur zaten. Kurtul gitsin bunlara zaman ayırmaya bile değmez yobazlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu kaynana gelin kavgaları ne kadar itici ber şey yahu. İleride başıma gelirse sinirlerim alt üst olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılKavga değil laf söylemesi işte can sıkıcı
Yazık ya böyle insanlara diyecek birşey bulamıyorum senin için yol yakınken bunu görmen iyi olmuş.
10 Yorumla
+1 yıliyi etmişsin sanki. kiminle ilişkidesin kimlerle muhatap oluyosun yani. iyi etmişsin bence
10 Yorumla
+1 yılBu nasıl ilişki erkek arkadaşın her şeyi sana anlatması doğru değil sank
00 Yorumla
+1 yılNasi ya annesi istemiyorum dedi sende ben gorusmek istemiyorum dedin cocukda tamam dedi ve iliski bitti dogrumu anladim? barcelona orta sahasina donmus iliski resmen herkes birbirine pas atiyor sut atan yok
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır bitmedi birdaha annenle görüşmek istemiyorum dedim eve gitmek yani oda sen bilirsin dedi
+1 yılAnnesinden tiksindim, evliliğe adım atarken bir daha düşün.
00 Yorumla
+1 yılZaten ilişkiniz yürümezdi bitmesi lazımdı bence iyi olmuş boşver
00 Yorumla
+1 yılsen bilirsin demek bende annem gibiyim demek.. onun için iyi yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılDünden razıymış erkek arkadaşın o ne yahu sen bilirsin falan ..
00 Yorumla
+1 yılErkek evlat anneleri niye böyle sanki oğulları prenste prenses arıyor allah sabır versin
21 Yorumla
+1 yılBence yol yakınken dön. Böyle bir kayinvalide ile hayat geçmez. Erkek arkadaşında anasının kuzusu.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKedinden küçükle değil büyükle evlen kendinden. Küçük adamı napacaksın daha başta istememişler seni
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman ya yürüsün gitsin öyle şey mi olur herkes Özgür
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 616 cevap paylaştı.
+1 yılYani sende tutsan birsey kaybetmezsin o ailesen biriyle iyi. anlaşmışsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılBeni istemeyeni ben hiç ama hiç istemem..
20 Yorumla Yemin ederim tek sebb oruç tutmadıgın için degil
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyy sen o çocuğuda birak hemen, annexen önce çocuk sıkıntılı her şeyide anneye söylemezsinki. Annenin her dediģinide sevgiliye. Sonra annesine neymiş pardon oruçtan, onami yaziliyormuş sevabi, günahi. Uzak dur böyle insanlardan
00 YorumlaAyrıl bence çocuktan da ömür çürütürsün.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılannesı bahane olarak bunu kullanıyor ama erkek arkadasında herseyı anlatmasın
00 Yorumla Ömrünün geri kalanını nalet bir insanın çenesini çekmek olarak görmüyorsan sak ipini gitsin.
10 YorumlaHaklıdır. Oruç tutamayan kızdan ne eş olur ne anne olur.
128 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
O müslümanlara söyle o zaman. Benimle tartışabilmek için önce biraz din, kitap oku. Kur'an'ın neresinde "İslâm hoşgörü dinidir" yazar? Bana kutsal kitabın âyet numarasını söyle. Söyleyemiyorsan da boş ver. Öyle bir âyet yok zaten. Boşuna arama. İslâm orta yolcudur. Arafta kalır. Allah'ın âyetlerine boşuna inanmıyorum ben.
- +1 yıl
Ben okudum yeterince ve eminim senden çook daha fazla kuranı kerim okudum. Kitap okudum. Ali imran suresi 134'üncü ayet mesela hoşgörü? Ben yaşım küçük olmasına rağmen bu konuda çok bilgiliyim merak etme. Senin inandığın kitap resmen insanların araplaşması, hz Muhammed'in kendisine torpil yapması, kadın haklarının yok sayılması ve ataerkilliğin daha fazla olması için.. Kadını döv, dörder beşer al (nisa suresi mesela, nisa zaten kadın demek) cennette "göğüsleri tomurcuklanmış gencecik kız" vaat etmesi ayrı iğrençlik. (Nebe suresi 30-36 idi yanılmıyorsam) neyse, vaktimi size harcayamam.
Soran+1 yılTek bir nedene bağlamamak gerekiyor ben çok şükür kuranda biliyorum hatimde ettim dini inancım yerimde ama tutmuyorum diyede yargılamamak gerekir özel sebepler olabilir düzenli ilaç kullanıyor olabiliriz yani soruyu uzatmamak için açıklamadım ama bu şekilde düşünmeniz beni ilgilendirmiyor sadece insanları sırf tutmuyor diye anne ya da eş olamaz demek gerçekten çok kötü bence iyi insan olmak iyi kalpli bir insan olmak insanlara yardım etmek kimsenin ahını almamak gerekiyor, herkes kendini biliyor ne yaparsan yap herkesi kandırırsın ama kendini kandıramaz insan çok oruç tutan gördüm ve bi o kadarda karaktersizliklerini pislik taraflarını gördüm, herkes bir olmuyor işte , yoksa bu tarz tutup tutmamakla insanları yargılamak çok yanlış.
- +1 yıl
İlaç kullanan, özel sebepleri olan ayrı şeyler. Sağlığı yerinde olup da bir müslüman oruç tutamıyorsa ben iyi bakamıyorum. İyi kalpli olmanın, minnoş olmanın💖 tek başına bir getirisi olmaz. Yetişkin olmaktan bahsediyorum ben. Oruç konusunda hassasım dediğim gibi. Oruç tutamayan bir müslüman iradesiz sanki ve yetişkin olamamış gibi geliyor bana. Bak, sağlık durumları ayrı diyorum. İlaç kullanıyorum deme sonra.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklı kadın bugün bunları yerine getirmeyen yarın neler yapmaz
00 Yorumla
+1 yılOruç tutup tutmaman sana kalmış ama çocuk belliki annesinin sözünü heo tutuyor
00 Yorumla
+1 yılÇocuk niye her şeyi annesine söylüyor ki?
Bu nedir hayat geçmez böyle00 Yorumla
+1 yıloruc tutan kiz almam.. ailem ne derse desin
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Aptal insanlarla muhatap olma.
38 Yorumla- +1 yıl
İnsanları yargılayan kişiler nelerle karşılaşıyor bilemezsin. Ben örneklerini bir çok kez gördüm
- +1 yıl
@Coollife01 ne anlatmaya çalıştın? Bu örnekte kaynana gelini yargılamıyor mu?
- +1 yıl
Kadının oruç tutmuyor bırak zaten çirkin dediğine diyorum. Sonradan bir gelin bulur ve Allah belasını verir. Onu diyorum.
- +1 yıl
@Coollife01 hep öyle oluyor zaten ama çoğu ders almaz bile
- +1 yıl
Bir çok kez şahit oldum bu duruma.
Oruç tut o halde ölmezsin ya
10 YorumlaKarakterin neyse bozma başkaları için
10 Yorumlakurtul o aileden sana erkek mı yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAha oho seninki dunden raziymis
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşın ve annesi çok garip bence ayrıl
00 Yorumla
+1 yılannesiyle mi sevgilisin?
00 Yorumla
+1 yılOruç tutmayan öcümü oluyor, ne saçma bir düşünce.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Hiç uzatma ayrıl canım balık baştan kokmuş
00 YorumlaSevgilinin annesi canım mı?
02 YorumlaTavsiyem ayrılmalısın bu nedir
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnesi net 0rospu
50 YorumlaNe tuhaf bir ortam
10 Yorumlaiyi yapmış
10 Yorumlademekki muhafazakar aile
10 Yorumla
+1 yılOruc tutmalisin.
00 Yorumla
+1 yılIyyyy en nefret ettiğim insan tipi
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Oruç tutmuyorum diye sevgilimin annesi beni istemiyor. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler