40 günşük yavru dişi muhabbet kuşu almıştık. 4 gündür falan bizde. Normalde böyle yapmıyordu fakat bugün aşırı hiperaktif. Sabah ordan oraya atlıyordu bi sağa bi sola bi salıkcaktan geçiyor diğerine başka şeyler. Hatta yemliğinin arasında boşluk vardı ayaklarını koydupu kısımda kafasını ordan geçirneye çakışıyordu sıkışıcak diye korkuyordum bir ara ordan tamamen geçti hala deniyor. Kuşcumhz oyun oynuyor dedi ama korktuğum için yemliğini değiştirip akıllı yemliklerden aldım hemen onu taktım.
Şimdi de bazen tüneğinde duruyor ama çok az. Kendini hep kafesin tabanına atıyor birden. Sonra tekrsr yukarı çıkıp yemini yiyor tekrar aşağı atlıyor ordan oraya anlamadım. Ötüyor da ciyaklıyor bazen hatta.
Biraz korktum kendini taban atmasına bazı yorumlar gördüm çünkü çok korkuttu beni yok ölür yok bilmem ne ya of
Niye böyle yapıyor ki
Şimdi de bazen tüneğinde duruyor ama çok az. Kendini hep kafesin tabanına atıyor birden. Sonra tekrsr yukarı çıkıp yemini yiyor tekrar aşağı atlıyor ordan oraya anlamadım. Ötüyor da ciyaklıyor bazen hatta.
Biraz korktum kendini taban atmasına bazı yorumlar gördüm çünkü çok korkuttu beni yok ölür yok bilmem ne ya of
Niye böyle yapıyor ki
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Fotoğrafını koysaydın daha iyi yanıt verebilirdik. Çok yavruysa hareketli olur, huzursuzsa hareketli olur, yumurtlayacaksa...
Şimdi sakinleşti gaga taşında oturuyor.
40 günlüktü işte.
1-2 hafta da çıkarmayın kafesten dediler bize ve eve tam alışamadı ya 4 gün oldu geleli
Yaa yerim bende 40 günlük kuş aldım yine 10 gün çıkarmayın dediler de yavru kuş kafeste durmaz fazla hareketli olur, 2. gün saldım duvara çarpıp yere düştü sonra 2 gün kafesten çıkmadı korktu ama sonra çok alıştı. Salınca duvara çarpmasın diye dikkat edin bi de düşmesin diye o uçarken alttan siz koşun avcunuza düşsün. 1-2 hafta durmaz kafeste yavrucuk.
:(( korkuyorum valla bakıcam artık en azından birkaç gün daha dursun da
Bir de şey sorucam
Ne sıklıkla ilgi göstermemiz gerekiyor? Hani kpnuşuyorum onunla gün içinde adını söyleyşp iltifatlar ediyorum ama işlerim de oluyor evi temizliyim ders çalışayım vs. Derken yanımda dursa bile kendini yalnız hisseder mi acaba
Ben ders çalışırken her zaman konuşan bir insanım
Onunla konuştuğumu sanırmmı acaba?
Yavru kuşlar bebek gibidir, bol bol ilgi beklerler. Ne kadar ilgilenir severseniz dönütü de o kadar iyi olur. 1-2 güne salın bugünlerde sizden kaçmayı bilmez ve kolay evcilleşir. 2 hafta durursa daha zor evcilleşir büyümüş olacak😄
arada çıkarmak lazım onları yoksa deliriyolar kafeste. benim de kuşum vardı yerinde duramayınca ya suyu yemi bitmiş demektir ya da canı sıkılmış uçmak istiyo biraz demektir. 1-2 saatliğine çıkar knk
Ama daha yeni geldi ya 4 gün oldu. Evi tanımıyor bize de alışamadı tam. Çıkıp çarpar bir yerlere bişey olur falan.
1-2 hafta çıkarmayın demişlerdi alışana kadar
Şimdi sessizleşti gaga taşında duruyor
hiçbi şey olmaz muhabbet kuşları öyle yapar arada. normal yani takılma :)
Ay içim rahatladı ya sabah ağlicaktım valla öyle kötü yorumlar görünce hahahaha saol
Bir de şey sorucam
Ne sıklıkla ilgi göstermemiz gerekiyor? Hani kpnuşuyorum onunla gün içinde adını söyleyşp iltifatlar ediyorum ama işlerim de oluyor evi temizliyim ders çalışayım vs. Derken yanımda dursa bile kendini yalnız hisseder mi acaba bazen film izliyorum falan
Ben ders çalışırken her zaman konuşan bir insanım
Onunla konuştuğumu sanırmmı acaba?
aslında muhabbet kuşları arkadaş sever. kanarya gibi değildir. ikisini de besledim. yanına bi karşı cinsten arkadaş al derim. üzülecek hiçbi şey yok inan. muhabbet kuşlarının doğası öyle. arada öyle deli deli hareketler yapıp çıldırıyolar hiperaktif bi tür. sevgi ilgisizliğindrn ölenini duymadım korkma kdjshsh kafesini suyunu temiz tut. yemini ver. kafesi yüksek bi yere yok. asla alçakta olmasın. ve tabi çok dar da olmasın. zaman zaman yanlız kalmak ister o yüzden her yanı kapalı bi yuvalık tarzı bi şey tak derim. kafeste oyuncağı eksik etme severler. :) ama ölmez yani tabi hiç canını sıktığına değmez
bir de hava güzel rüzgaraız ve aşırı güneşli değilse balkona koy diğer kuşları çevreyi izlesin kuşlar sever.
Çoook ssğoll ❤❤
Yanına bi arkadaş istiyor olabilir sıkılmıştır günde 1 defa felan çıkart
Ya daha yeni geldiği ve alışamadığından çıkarmıyorum biraz alışınca tbai ki çıkarırım ama 1-2 hafta çıkarmayın dediler
Şimdi sessizleşti gaga taşında duruyor öyle
Akşamları öyle olur zaten sakinleşirler biraz bekle o zaman 1-2 hafta sonda çıkartttığında nasıl olacak bakalım ama eş alabilirsiniz bence
Kötü bir şey midir peki bu?
Bazı kötü yorumlar gölünde çok sinirim bozuldu ya
Hayır kimseyi dinleme sen kötü bişey değil
İyi bari ya. Yine tekrar başladı tabana inip çıkmaya ama sakibleşir sanırım ötüyor bazen ciyaklıyor oyuncaklar sallanınca kanat çırpıp başka yere geçiyor hemen ben korkuyorum yanında ahhaha
Off çok soru birikiyor aklımda her hareketine acaba noldu diyorum
kuşa uyuşturucu mu verdiniz nasıl kafayı yedi hayvan :D
Ya hiçbir şey yapmadık ki zaten alışamadı da bize. Şimdi sakinleşti gaga taşında oturup etrafı izliyor salonda bizle beraber televizyon da açık.
Ama cidden bu soruyu sprduğum zamana kadar sabahtan beri bir praya bir buraya durmuyordu taban atlıyordu falan çok korktum
iyi madem sevindim
yeni gelin sendromu
Hahaaha güldürdün korktum ya onun için
Şimdi sakinleşti gaga taşında oturup etrafı izliyor televizyon da açık salonda
izlemeyip nabacak mecbur