Arkadaşlar muhabbet kuşumun kafesinin içinde böyle bir taş var. Kuşum yemleri yiyip yiyip taşın üzerine kusuyor sonra da taşın üzerindekileri tekrar yiyor. Neden böyle bir şey yapıyor olabilir?
Muhabbet kuşlarının kafesine konulan taşlar, genellikle kemirme ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olabilir. Kuşlar, doğal olarak gagalarını ve tırmıklarını kullanarak nesneleri keşfetme ve aşındırma davranışı gösterirler. Ancak, kuşunuzun yemleri yemesi ve ardından kusması bir sağlık sorunu işareti olabilir.
Bu durumun birkaç nedeni olabilir. Kuşunuzun kafesine konulan taşın sindirilebilir olup olmadığını kontrol edin. Eğer taş sindirilemez bir malzemeden yapılmışsa, kuşunuzun bu davranışı sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, kuşunuzun genel sağlığını gözlemleyin. Eğer sürekli olarak kusma ve tekrar yeme davranışı sergiliyorsa, veteriner hekimle iletişime geçmek önemlidir.
Kuşlar aynı zamanda strese veya sıkıntıya bağlı olarak da bu tür davranışları sergileyebilirler. Kafesin içindeki düzeni ve çevresel faktörleri gözden geçirerek, kuşunuza daha fazla uygun oyun ve aktivite seçenekleri sunabilirsiniz. Ancak sağlık sorunları söz konusuysa, bir veterinerden profesyonel yardım almak en doğrusudur.
Bulunduğu konuma alışamamış olabilir, korkuyor olabilir, enfeksiyon kapmış olabilir. kafesini sık sık temizlemelisin, yemi bozuk olabilir yemini değiştirebilirsin ve kafesini sirkeyle suyu karıştırıp silmeni öneririm. Ve havalardan dolayı üşütmüş te olabilir bulunduğu ortamı sıcak tutabilirsin. Umarım iyi olur :)
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim görüşünüz için. Kafesini sık sık temizliyorum enfeksiyon kapmış olamaz bence ama yemini değiştirmeyi deneyeceğim.
Yavrusunu ya da disini besliyor icgudusel ama kendi de bundan keyif aliyor cunku bu sekilde kodlanmis. benim muhabbet kusumda yapar oyuncagina. en cok kafesinde hangi parcayla ikgiliyse konusuyorsa onun uzerine kusar. baska oyuncagi yok mu? gaga tasina yapiyor.
ilk yediği sert gelmiştir ağzında yumuşatıp taşın üzerine kusup yumuşamış yemi yiyor yere atsa yine diğerleriyle karışacak o yüzden taşa kusuyor muhabbet kuşları zekidir
kus beslemekten anlamam. ama instagramda gordum, bu tas sekline getirilmis yemleri yapistirmak icin yapistici kullaniyorlarmis. Gercek mi bilmem ama bir veterinere goturmen gerek bence
Kuşlar hakkında çok şey biliyorum 5 yaşından beri kuş besliyorum her çeşit kuşu besledim kuslar kusma davranışını eşine sevgi göstermek için ikram amaçlı yapar normalde, kendi kendine bunu yapması yalnızlığını bastırmak için veya ayna ya da gaga taşını sahiplenmiş ona sevgisini öyle gösteriyor bunu size yapsa onu alıp yemeniz lazım hiç tiksinmeden verilen ikramı kabul etmelisiniz