AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
225Cevap
Git askerliğini yaşa kamuflaj giy tüfeğinke tanış anın olsun çocuklarına anlatman gerek
Güzel bir işin varsa ver 37 bini ama iş yoksa 6 ay gidip gelmek mantıklı, şimdiki zamanda askerlikte bişeyde yok
Knka parayi yatirim yap askere git 6 ay gel paran daha fazlasiyla sana geri dönsün
Gitme şu an rezillik ben yeni geldim pandemi vs o ortama önceden görme şansım olsa bedelli yapardım
6 ayda 40 bin 50 bin kazanıyorsan bedelli daha mantıklı çalış kazan öde
Parayı 6 aylık faize veya altına koy git askerliği yap. Geldipinde birikmişim var dersin
Ayda 6bin TL kazanamıyorsan git bence 8 9 bin gelir varsa gitme
git 6 ay yap gel çok değil 6 ay sonra 37 bin liran var
6 ayda o parayı kazanabiliyorsan bedelli yap. Biriktiremiyorsan askere git
6 ay uzun sure degil ki yapilir bence ama sizin karariniz yinede
6 ay için çokmuş cidden biz zamanında 18 ay yapıyoduk bak o zmaan değerdi
Çok paran varsa bedelli git de 6 ay gitmemek için 37k verilmez normal bir çalışansan.
Bu yaşta halen neden almadılar ki seni? :)
6 ayda 37 bin lira kazanıyorsan bordo bedelli git.
6 ayda 37 binden fazla para kazanıyorsan bedelli git bence.
Askere git bi ortamı gör ilerde anlatacağın anıların olur olgunlaşirsın
Sen altı ay yapamazsın. O becerik ve irade sende yok. Paran bolsa yatır gitsin.
6 ay askerlik daha mantıklı göz açıp kapayıncaya geçiyor
Ne halt edersen et bize ne
Bizde oyle. merak ediyorduk ne yapsa bu diye
Senin kararın ama ben 37 bin tlmi harcayacağıma 6 ayımı harcarım daha iyi ,)
6 ayda 37 civarı kazaniyorsan ver parayı bedelli yap geç
6 Ay yaparım ya ileride çocuğumla paylaşağım anım olsun
Paran varsa bedelli yap, yoksa 6 ay çok bir süre değil eskiye göre
maaşına bağlı 6 binden fazla alıyorsan kesinlikle bedelli yap asgari ücret civarıysa git derim
37.000 tl ye evlendiğinde evine baştan aşağı eşya alırsın.
6 ay askerlik yapman daha mantıklı.
RTE Damadı ve kırk haramileri ülkeyi soyup soğana çevirdiler şimdi nerelerden para akışı sağlasak kârdır hesabı yapıyorlar hepsinin canı cehenneme.
37 bin para vermek çok mantıksız geliyor bana çok önemli bir durum ölüm kalım olmadığı müddetçe.
3 bin üzeri aylık gelirin varsa hiç 6 ay yapma derim.
Kardeşim eğer iş güç sahibiysen şirketin vs varsa sen olmazsan şirketine bakacak biri de yoksa bas 37 bini ama yok üç kuruş param var onu da 6 ay askerlik yapmamak için kullanmak istiyorum diyorsan sen bilirsin
6 ayda 37 bin kazanabilir miyim diye sor kendine. Ona göre karar ver.
valla bana versen seve seve giderim 😀😀oyle birsey ciksa
6 ay ne ki 18 ay yaptık biz parayı kripto borsasına koy 6 ay sonra 2 3 katına katla askerde de yontulursun biraz ortam görürsün pişersin
Fakirin oğlu korur vatanı ver 37 bini sen klupte barda takılirken kimi şehit olsun kimi gazi kimi fırca yesin kimi temizlik yapsin konusturma beni bu polemige girdiysen bedelli yap zaten senden vatan korumani istemezler.
Parası varsa bedelli yapması gayet normal baya boş yapmışsın
Kapa çeneni paranizin da sizinde hamna
Neden xhdhdb hesabından beni engellediniz bey efendi alındım gücendim :D Bak kapa çeneni dedin şu an kapadım :D bari kıskandığını bu kadar belli etme iyikide bedelli yapmışım arkadaşlarım komutanın bokunu temizlerken ben geziyordum, çalışıyordum birde gazi şehit falan demişsin askeriyede komutanlara hizmetden , akşamları nöbet tutmakdan, 10 larca kişi ile aynı odada yatmaktan, 100 lerce kişiyle aynı yerde banyo yapmaktan başka birşey yapılmıyor
lütfen bu hesabıda engelle
Elime sizi vermiyorlar ki kolunuzu bacaginizi bi yerinden cikartiyim suratinizi asvaltlara sürteyim x1 bisysin tamam mi sana cevap vermek beni üzer ondan engelliyorum özellikle dingilleri.
Oy kıyamam çokmu kızdın seni minik pisicik
Knk o paraya kripto para al askere git bir aksilik olmazsa 150 bine yakın paran olur gelince hayata başlarsın
Adam dediğin 6 ay yapar. Herkezin görüşü farklidır ama para verip askerlik yaptım diyene ben askerlik yapti demem.
sen bir meleksin <3
Benim oğlum olsa 6 ay askere yollarım bedelli yaptırmam. Var yok bir askerliğini var yanı onun da kolayına kaçmayın
Böyle bir hakkın yok. İster gider ister gitmez tabi parası senden çıkacaksa onu bilemem
Valla ben bedelli gidenlerin pek vatanına saygısı olduğunu düşünmüyorum. Evet kendi. İsteğidir ama dediğiniz gibi gider çalışır kazanır gitmek isterse gider.
Bedelli giden de babasının hayrına vermiyor parayı. Sonuçta her türlü devlete yardım sağlanıyor önemli olan bu değil mi
Sen ne yaptin bu vatan icin bende bedeli yaptim ama bu vatan icin deli gibi uretim yapiuorum bir Suru personelim var senin giblet anca bos konusur safari ucrete calisir hayatlari boyunca tuketir
Boşver paran cebinde kalsın 6 ay daha iyi farklı bir tecrübe kazanırsın hem
Kardeşim ben Astsubayım. Boşver gelme buraya belki 6 ayda daha çok kazanırsın vaktine yazık. Çok sıkıntı yani yorulursun
Kardesim eger ısın gücün varsa bedelli yap. Ama ısın gücün yoksa git 6 ay yap gel.
Bedelli yapma paran cebinde dursun eskiden 1 yıldı şu an 6 ay ne güzel işte sayılı gün çabuk geçer hem
aslında normal şartlarda her erkeğin 6 ay askerlik yapıp hayatı tanımasını isterim şahsen ama ülkenin hali ortada b. k yoluna gitmek de bilmiyorum...
Hayat askerde mi tanınıyor? O zaman kadınların hiç biri hayatı tanımıyor ömür boyu senin mantığına göre.
Hayat hayatın içinde tanınır.
Yıllarca edepli ahlâklı bilim yapan üst düzey okullarda okuyan bilgili gençler neden Cahillerin serserilerin arasında yaşıyor? Hırsızı pisliği her şeyi var. Yıllarca okul oku sonra gel bok temizle bunun nesi mantıklı? İnsanların psikolojisi bozuluyor. Erkekler hayata GEÇ başlıyor. Ya kadınlarda askere gitsin veya Erkekler Universiteden 1 yıl erken mezun olsun ancak bu şekilde Eşitlik sağlanır
hayatı tanımak derken erkeklerin birtakım zorluklarla baş başa kalıp yan gelip yatmak gibi bir lükslerinin olmadığını görmelerini kastettim ayrıca askerlik ortamında her erkek bulunmalı bence yarın bi gün savaş olsa o ortama aşina olmalı bu benim fikrim kadınlarla sidik yarıştırmaya gerek yok kadınlar kadınlar diyosunuz ya biz kadınlar zaten her ay regl olarak hamile kalıp çocuk doğurup emzirip büyüterek okuyup çalışarak bi yandan da evimizin hizmetine koşarak yapmamız gerekenleri fazlasıyla yapıyoruz. bir zahmet siz de askere gidiverin.
Arkadaş Biz 18 ay askerlik yaptık sen o parayı bana ver ben gider yaparım Altay olacak ki
37 bin bana koymaz diyenlerdensen ver gitsin. Ama biraz bile canını sıkacaksa bu kadar parayı vermek ki beni sokardı örneğin, o zaman git kesinlikle
Bence 6 ay askere git hem değişiklik olur hemde biraz vücudun açılır, askerlik eskisi gini zor değil artık.
Zaten senin gibi düşünenler, askere gitse de devlete zarardan başka bir hayriniz olmaz. Parasını Verde faydn olsun
6 ay neki biz azerbeycanda 18 ay yapıyoruz. Dkdkdldkksks
Git adam akıllı askerliğini yap. 37binlede sizde artık arabamı düşüyor arsamı düşüyor bilmiyorum onu alırsın
Her türlü askere gideceksin, o yüzden bence para vermeye gerek yok hadi verip gitmesen olabilir ama yinede gideceksin bir farkı yok 37bin TL şuanki koşullara göre baya pahalı
Ikisinin de zorluklari ayri. Sen bilirsin. Ben olsam askere giderdim ama. Dondugumde o parayla araba alir isime gucume bakardim. Tabi herkesin fikri ayri.
Erkeklerin askerlik anıları hiç unutulmuyor en değişik anılarını askerde yaşıyorlar 😂 bence gidersen senin için hem tecrübe hemde anı kalır paranda cepte kalır yeni insanlar tanırsın
Git 37bini ver çekilecek çile değil ben şırnakta yapiyorum dokunmatik telefon bile yasak zar zor iceri bi tane soktum ondan sonra şu an en üst devreyim ve ona rağmen bütün boktan işler bana kalıyor
Zaten 6 ay sanırım şimdilerde, çabucak biter gider ya. Bence yap
Ben 20 yaşlarımda iken 18 ay idi, 21 yaşımı doldurmaya yakın -ağustos 2003 gibiydi diye hatırlıyorum- 15 aya düşmüştü de birden teskereci duruma düşenler amma sevinmişti. vay be, hey gidi günler hey
Merhaba kardesim ben askerim askere gelmeden once bende senin gibi dusunuyordum ama iyikide gelmisim bu goreve asik oldum resmen...
Askerlik ortami super bana 1 6 ay daha yap deseler yaparim 😹
Uzat hem parada veriyolar
Bu kadar askerlikten korkmayın be kardeşim. Paran varsa onu bilemem ama korktuğunuz kadar da değil.
Paran çoksa ver kurtul, yoksa yap kurtul ama bıran önce yap kı engel olmasın
Ortalık karışık. 37 bin, senin canından değerli değil. Bir an önce bedelli yap ve gel.
Yapmayanlar düşünsün dursun çokta tıııııınn 15 yaptm 6 aya hesap kitap parasında degilim veren verirse orda ki dostluklar anılar maceralar yaşananlar 37 binin yanından gecmz
Gittiginde anlayacaksinki 6 ay yerine 5.5 ay bile yapmak. Icin o para verilir.
Vatan görevi parayla karşılanir oldu. Yazık bu ülkeye, bu gidişata.
Geçen sene bu zamanlar askerdeydim 1 yıl vatani borcumu ödedim inanılmaz keyifliydi bence her erkek askere gitmeli ama bu benim fikrim bedelli yapanlara da saygim var
Yani gitmene engel bir durum yoksa 6 ay gidilebilir.6 ay asgari ücret ile 18 bin tl bile yapmazken bedelli için 37 bin tl çok fazla. agari ücrete göre hesaplanmalı.
zengin sen, git paralı yap. 6ay çekilecek dert degil