AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
225Cevap
Bende kredi çekip bedelli yapmayı düşündüm ama vazgeçtim faiziyle 54 bin ama nakitse paran bence ver bedelli yap ama tabi 6 ay için çok para aylık ne kzanıyon vs bunlara bağlı durum
Eğer verecegin para seni zora sokmayacaksa bedelli yap sonucta askere giden herkes cok yipraniyor deger mi kendini bu kadar yipratmana psikolojik acidan
37 bin tl ile geldiğinde kendine iş kurarsın salaklık etme ömürlük askere almıyorlar
6 ay beleş spor, nizamı öğrenmek olarak gör git a6 ay askerliğini yap gel
Allah aşkına 6 ay nedir ya? Gidin, inanın sonra çok faydasını görürsünüz. 6 ayda kazanacağınız tecrübe ömrünüz boyu daydalı olacaktır. Her açıdan rahat olacaksınız hem tecrübe hem vicdani
Reis 37 bin TL az paramı gözünü seviyim. Ha çok param zaten diyorsan ver. Çok param yok diyorsan askerlik olmuş 6 ay bedelli yapmamak için askerliğin 1 aya inmesi mi lazım.
Ben olsam kar zarar yapardım. Calisirsam ne kazanicam askerr gidersem ne kadar kaybedicem. Maas + tabiki sgk malum bir gün bile çok onemli emeklilikte.
Gelirin varsa ve işini düzenini kaybetme olayın olmazsa git. Ben 18 ay yaptım , ne kariyer kaldı nede bekleyeni tutabildim. Sıfırdan başladım gibi hayata
Aslında sana bunu şunu yap demem ne kadar doğru olur bilemedim senin kalbinden ne geçiyorsa ne yaparsan senin için daha ıyi olur onu düşünerek karar verirsen daha ıyi olur
21 gün bedelliye gitmiş birisi olarak söylüyorum. Kesinlikle bedelli yap. Tamamen ölü zaman. 21 gün bana 70 gün gibi geldi ve abartmıyorum gelen herkes böyle düşünüyordu. Ev arkadaşım da benimle aynı zamanda gitti bedelliye gitti. Eve girdiğinde dediği ilk şey "Abi bırak 15 bini 100 bin bile verilir"
ASkerlimi çok sınır bölgesinde yaptım bir çok şey yaşadım hayatını kurtardımda oldu sporcu oldum için önemli şeyler yaptım paramda vardı ama vatan borcu parayla ödenmez orda koydun bir taşın sevabı var ikide gidip komondo olmuum uyine giderim <3
Askere gitmeden Adam olunmaz derdiler eskiden, 6 ay yap Askerliğini 😁😁
Askerliğimi beğenmediler yoksa Adamlığı mı? Eksileyenler 😁😁
Sen Türk oğlusun yazıktır incitme ananı
Ver paranı fakir kurtarır vatanı...
Komutan boku temizlemek ile, şınav çekmek ile vatan kurtarılmıyor
Adam akıllı askerliğini yap vatana millete hayırlı biri ol
Ne alaka burda biz ot yoluyoruz bunun vatana ne hayiri var
Yanlış anlamanı istemezdim özür dilerim. Yani askerlik güzel falan diyorlar o yüzden kusura bakma
Güzel yanı arkadaşlarla kaynaşmak onun disinda eziyet ite bile daha iyi davraniyorlar
Yani orası öyle bi yandan da
Bence paran varsa ver. Şu an askerdeyim 6 ay çabuk geçer hikayesine inanma bir de benim gibi boktan yere düşersen zulüm olur 6 ay.
O parayı da farklı farklı kripto paralara yatır 6 ay askerlik yap ve geldiğinde paran 2 3 katı olacaktır muhtemelen
Kardeş zenginsen bedelli askerlik yap
Asgari ücretliysen parana yazık git 6 ay yap gel 6 ay hemen biter bizler 18 ay yaptık
Benim 6 ayım 35 bin liradan daha değerli ve o parayı düşünmeden veririm. Zaten 6 ayda kazanacağım para da daha fazla olur. Senin için durum nedir?
Bedelli parasını 6 ayda kazanabiliyorsan bedelli yap
Zahmet olmazsa bi git bence hani 6 ay sonuçta eskisi gibi de değil
Laflara bak ya, sen git çok biliyorsan :)
Eğer erkek olsaydım giderdim ama eskisi gibi zor değil baya keyif yapıyorlar arkadaşlarım da gitti
Erkek olamamışsan hiç konuşma bence, yapardim ederdimle olmuyor bu işler
Ya bi relax ne bu korku 6 ay sonuçta bütün zorluk askerlikteymiş gibi laflar filan hiç inandırıcı değil ben görüşümü belirttim ister para bayıl ister git beni alakadar etmezsin
@everkeğii yüo oluyır sadece ilk gittiğinde biraz garip ve sıkıcı geliyor sonra alışıyorsun bitiyor gidiyor
Keşke kızlar da askere gitse o kutsal mesleği yapabilsek gurur verici bence askere git 6 ay yap
Git de gör askerlik mi yapıyorsun yoksa milletin egosunu tatmin mi ediyorsun
%5 bile değildir gerçekten askerlik yapan
Bekara karı boşamak kolay tabi 😒
Ben ülkem için canımı bile veririm
Ülke için bir şey yaptığın yok
Birilerinin egosunu tatmin ediyorsun adı vatan görevi diyorlar utanmadan
Anladım
Ülken için canını vermeni kimse istemez üst devre asker gelir ya da cavuş yat şınav çek git tuvalet temizle diye saçma sapan emirler verir komutan ayrı öper zaten
Git ver o zaman ne evde pinekliyorsun cephede çarpışan bir sürü Mehmetçik var
Zaten boyum falan yetse gider asker olurum bilip bilmeden boş konuşma
Daha boyun yetmiyor ne atıp tutuyorsun o zaman oturduğun yerden
Neyse cahille konuşmak beni yoruyor gerçekten iyi günler
Öyle profil resmine bayrak koymakla olmuyor canım be o işler
Okey
Dışarıdan göründüğü gibi değil. İtle köpekle uğraşıyorsun askeriye de
Tek zorlandığınız sey askere gitmek onu da yapin yâni nolucak
Yapma el kızı okadar hafif mi yüklerimiz 😂
@BySoran evet valla öyle kadın evlenir ilk gecesi var sonra kaynanası görümcesi ardından çocuk doğurması büyütmesi evin işi yemeği bu kadar sıkıntıyı erkekler cekmiyo bi askerlik yaparlar birde çalışır para kazanırlar bu kadar
Alışverişe taşıma işine bizi götürürsünüz hep bizim dedigimiz olsun dersiniz maçtan nefret edersiniz bir maç keyfi vermezsiniz 😪
Perdeleri bile bize taktırırsınız en ağır işleri biz yaparız bak gördünmü erkek olmak daha zor 😉
@BySoran tabi oyledir hi hi
😂😂
Paran varsa 37.000 senin için problem değilse bedelli yap. Yok borca harca giricem zorlanırım ödemekte diyorsan 6 ay yap karar senin.
Kardes sabah kalkip izmarit toplarsin aksam istima sabah izmarit gunler boyle gelip gecer artik eskisi gibi egitim yok bence bedeli yap bosuna hayatimdan 6 ay gitmesin
bir arkadaşım da askere gitti 6 ay askerliğini yaptı geldi. eğer zorunlu bir durum yoksa 6 ay uzun bir süre değil. 5 ay için değmez. paran cebinde kalır.
37 bin tl ile resmen 6 ay zamanı satın alırsın ama o zamanda çok büyük işler yapmayacağına göre bişeyler icat etmeyeceğine göre askere git bişey olmaz
Dostum mesleğin ne? Ne kadar kaznaıyorsun aylık, kaç yıldır çalışıyorsun, evli misin? Yakında evlilik var mı? Söyle söyleyeyim
Bedelli askerlik yapabilecek param olsa kesin bedelli yaparım. O parayı askerdeyken köşeye atsak döndüğümüzde değeri $1000 falan olur
Ne bileyim kardeş bana üste 370 milyar verelim askerlik yapma deseler. Ben 370 milyar verip askerlik yapardım anlamıyorum
niye yapınca ne oluyor?
İçinden gelmiyorsa yapma zaten
yok merak ettim 370 milyar verip yaparmışsın ya niye bu kadar isteklisin.
adam öldürmek keyif mi veriyor
Haine karsı vatan korumak haini yani katili Türkiye İslam düşmanları nı öldürmek iyi geliyor no adam dediklerin beşik teki bebekleri yaşlı genç ayırmadan öldürüyor mazlum u. O zaman iyi dimi Senğn için
Ne iş yapıyorsun? Eğer iyi bi işin varsa 37 bin TLnin büyük bir kısmını 5 ayda kazanırım diyorsan bedelli yap bence. Ama maddi imkanın sınırlıysa ben olsam 6 ay yapar 37 bin TL ye arabam yoksa üstüne biraz daha koyar araba alırdım askerden gelince
6 ayda 37 binden fazla para kazanacaksan parasını ode bedelli yap eğer 6 ayda 37 binden az kazanacaksan 6 ay askere git bu kadar basit
6 aylık maaşını hesapla eğer 37 bin TL den fazlaysa bedelli yap ki kayıp yaşama eğer azsa 6 ay askerlik yap çünkü o para senin için fazla.
Ulan tabanı 6 ay yapcaksınız ağlıyosunuz 15 ay yapsanız napcaktınız ben gibi kendinizi satıp bedelliyi öder gitmezdiniz heralde adalet nerde?
Eğer aylık kazancın 5 bin ve yukarısında gitme onun dışındaki her ihtimale 37 Bin az para degil 6 ay kısa bir süre
6 ayda o paradan fazlasını kazanırım diyorsan bedelli kazanamam diyorsan 6 ay yap asgari ücret kazanıyorsan 6 aylık seçenek en mantıklısı
Bedelli yap. Mantık bunu gerektirir. Devlete 37 bin TL vermek askere gitmekten daha vatanperver bir harekettir.
askerlik duygusunu gidip tatmalısın bence ilerde arkadaşlarına dostlarına çocuklarına torunlarına anlatacak bir sürü anıların olmuş olur
Zaman o 37 BİN TL'den çok daha değerli. Eğer maddi durumun iyi ise ve o 6 ayı GERÇEKTEN İYİ DEĞERLENDİRECEKSEN, askere gitme derim.
senelerdir niye tecil ettiriyorsun kardeşim üniversite vs okuduysan ki 6 ay diyorsun mezun olduktan sonra direk gitseydin korkma baya güzel bir ortam
6 ay dayan bence şu korona ortamında zaten bir eğlence yok birşey kaçırmazsın yani 6 ayda:D Parana yazık olur
Şayet 6 ayda 37 bini katliyorsan gitme ama katlamiyorsan git. Biraz tatil gibi bi sürü erkek görursün.
37 bin nakitin var mı yoksa kredi mi? Kredinin faizini de ekleyerek düşün. Para sorun değilse ver gitme. Yoksa git 6 ay bişi olmaz.
Tabiki paran varsa gitme, askerlik saçmalık tamamen ego tatmini, ben yatırdım parasını günümü bekliyorum
Keşke soruyu kızlara kapatsaydin çok uyuz oldum ya 🤦🏼♂️
Zamanında bu soruyu kendime sordum. 15 bin verip bedelli mi yapayım yoksa 6 ay mı yapayım diye. Tecili bozdurdum yedek subay olarak askere aldılar. Hem 12 ay yaptım hem de mesleki olduğum için kendi işimi yaptım. Gerçi yoğun geçti ama değdi.
Bu devirde 37bin tl cok iyi para. Hic geregi yok. 6 ay git paran cebinde kalsın.
6 ayda 37000 den fazla kazanıyorsun bedelli yap kazanıyorsun askere git
Gitmeni öneririm, hiç olmazsa ileride çocuklarına anlatacak hikayelerin olur...
Kardeşim bence gidip 6 ayda olsa vatana hizmetini yap.
Tabi sen bilirsin
Git 6 ay yap gel onca paraya yazık ya 6ay çok kısa bi süreç
Erkek olsaydım giderdim 6 ay
Eskisi kadar uzun değil zaten
6 ay nedir git yap zaten ülkede ekonimik kriz var bence paralıya gerek yok vatani görevini yap
Eskilerin hiç canı yokmuş be. Şimdi 6 ay askerlik yapmaktan aciz gençler
yap askerliğini sanki 18ay yapacaksın çok matrak bişey yapıyomuş gibi
Git, çok zevkli. Her gün sövüyorsun ama gelirken buruk oluyorsun. Cizreli devrelerime selam. Yumurtacılar sizi.
Mesleğin için bir sıkıntı olmuyorsa git askerliğini yap. Askerlik tecrübe ve olgunluk kazandırır.
6 ay git askerliğini yap döndüğünde 37bin peşinat verip araba falan alırsın
Bende bedelli yapacam esnafım ama 37 defil 45 de veririm ama ne kadar geç verirsem o kadar ii 37 bini ticaret yaparak çevirirsem 2 katına gelir 1 senede
Benim için vakit nakittir mesela.
6 aylık çalışmam birçok insana ekmek sağlar ve vatana da daha fazla borç Ödemiş olurum.
Bu yüzden 37 bin vermek daha mantıklı olur.
Senin açından da öyleyse ver bedelli yap
Sayılı gün çabuk geçer 37 bin TL iyi bi para yatırım yap bence
Eğer bedelli bu kadar pahalı olmasa bedelli yap derdim. Ama çok pahalı olduğu için 6 ay yapman daha mantıklı. O parayla kendine Araba veya Motor alırsın.
Ben 15 1 yaptım, bu vatanı seven askerlik görevini yapar.