Hafız, imam, din işlerinden anlayan veya yapan biri cevaplarsa çok ama çok mutlu olurum?

Eşimin annesiyle sorunumuz var. Her zaman eşim büyüklük eden susan alttan alan Allah rızası diye kalp kırmayan biri rolünde. Her şey beni ve bizim ilişkimizi kıskanmasıyla başladı eşim de alttan aldıkça zıvanadan çıktı. Biraz da annesinden bahsedeyim, eşimin Annesi tam tersi yalanlar ajitasyonlar ve türlü oyunlar içinde olan biri. Haddi olmadığı halde eşime benden boşanması gerektiğini söyleyecek kadar da arsız. Eşimi beni dövmediği için adam yerine koymayan, eşimin çalışırken o kadar parasını yeyip eşimi kullanmasına rağmen bunu inkar eden biri. Eşimi sürekli silip atan yaptığı her şeyi eşimin yüzüne vuran beddua eden biri. Eşime duygu sömürüsü yapıp duygularıyla oynayan bir anne. Gerçekten doğurmakla anne olunmuyor sözünü ben kaynanamla deneyimledim. Ben de eşim de bıktık artık onun çocuk gibi davranmasından kıskançlıklarından sürekli ortalığı karıştırmasından çenesinden hiç susmamasından, Allah rızası dedik ama bizim evliliğimize kadar dil uzatmaya başladı huzurumu bozmaktan başka bir şeyi yok ağlayarak eşimi doldurarak bizi kötü etmeye çalışıyor sadece ben gerçekleri söyleyince kötü oluyorum olan bize oluyor o mutlu huzurlu evinde bunu kabullenemiyorum bir senelik evliyiz haksızlığa gelemediğim için siddet de yaşadım hakaretlerin en ağırını da yaşadım Allah’ta şahit yaşadıklarıma , eşim allahtan korkan biri kimseyi silip atamaz ama herkes eşimi silip atabiliyor huzuru mutluluğu için öz annesi bile sildi eşimi babası annesinin gönlü olsun diye günlerce eşimi aramadı eşim aramasa aylarca Bile aramazdı, eşim halen çocuğumuz babaannesini görmeyecekmi diyor bana bende görse ne olacak ne sana ne bana hayrı olmayan biri torununa ne faydası olacak diyorum, babaanne olacak seviye de bir karakter de değil zaten, eşimde bende görüşmek istemiyoruz artık bunun vebali nedir. Her şeyin suçlusu o biz üstümüze düşeni yaptık ama değişmiyor aksine eşim sustukça daha da ileriye gittiğine yaşayarak şahit olduk. Biz bayramdan bayrama aramakla kalmak istiyoruz artık. Her şeye rağmen bayramdan bayrama arayacağız. Hiç Haketmiyor ama Allah bilsin.
Hafız, imam, din işlerinden anlayan veya yapan biri cevaplarsa çok ama çok mutlu olurum?