Dini kişiler yardımcı olursa sevinirim?

bu aralar çok fazla ölümü düşünmeye başladım. gerçekten bir gün diğer insanlar gibi öleceğim ve ölmemek için yapabileceğim bişey yok. ağlasam da zırlasam da bir gün ben de toprak olacağım. bunun farkındalığı bana geldiğinde bazı geceler ağladım içime huzursuzluk oturdu. korktuğum şeyin aslında ölüm değil de ölümden sonrası olduğunu fark ettim. her kul gibi benim de günahlarım var. bunların pişmanlığını yaşıyorum. ölürsem ne yaparım öldükten sonra telafi etme gibi bi şansım yok diye düşünüp duruyordum. belli bi süre bu korkuyla yaşadım ve bu durum cidden günlük hayatımı mahvediyordu. sürekli mutsuzum sürekli modum düşük. daha sonra mantıklı bi şekilde düşündüm ve dedim ki ne zaman öleceğimi bilmiyorum. belki 70 sene sonra belki bir saniye sonra. bunu bilmediğim için ne kadar zaman kalırsa kalsın ölene kadar ki süreyi en verimli haliyle geçirmem gerekiyor diye düşündüm. namaz kılmıyorum mesela. ilk bu sorunu çözmeye karar verdim. ama yok bi türlü olmuyor. hani gece yatmadan sabah ezanına alarm kuruyorum alarmı duyuyor ve uyanıyorum. aman neyse diyerek geri uyumaya devam ediyorum. bu yaptığımın çok yanlış olduğunun ve aslında dediklerimin bi nevi bahane olduğunun farkındayım ama sabah namazını kılmayınca baştan bozuldu ertesi güne kaldı diyerek sonraki günü bekliyorum. nasıl namaza gerçekten başlayacağımı bilmiyorum. onun dışında uzun zamandır düşünüyorum. çok fazla kitap okuyorum. bilim kurgusundan polisyesine dramından fantastiğe envayi çeşit kitap okuyorum ama asıl kitabımız kuranı kerimi bi kere bile okumadım. kuranı kerimi türkçe bi şekilde anlayarak ayetleri içime işleterek okumak istiyorum. son olarak da içimi kemiren bir soru sormak istiyorum. bu bir gün öleceğimin farkındalığı geldiği zaman tövbe etmeye başladım ama tövbemin gerçekten pişmanlığımdan mi yoksa sırf cehenneme gitmemek için kendimi affettirmeye mi çalışmamdan mı olduğunu çözemiyorum yani samimiyetimden şüphe ediyorum. bu konular hakkında ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dini kişiler yardımcı olursa sevinirim?