Bu kadar gürültü ve çatışma ile eksik gedik ya da yanlı yalanlı bilgiverenler içinden , neyi hafızana alabileceğini çok merak ettim.
Atatürk 19378de vefat etmiş , buradaki millet iki dakikada google ile youtube arasında kendine uyan bir tutam bilgiyi toparlayıp işine gelmeyen kısmı ( şeyh sait isyanı ve menemen olayları ) çıkarıp 1945te kurulan DP nin hesabını Atatürk'ten sormuş. Ve daha bir sürü şeyler.
Peki neden gidip kaynağına kendin bakmıyorsun? www.ataturkdevrimleri.com/...gecis-denemeleri.html
Akışa dikkat etsen iyi olurdu, 1918lerde İstanbul işgal edilmiş , Osmanlı'ya vali atanmış, zırhlı gemilerin topları dolmabahçeye ve yıldıza çevrilmiş, sultanın gezi alanı belirlenmiş, muhtıra ile varolan meclis Sultan'a feshettirilmiş, ( şimdiki adı ile ) Milli savunma bakanı ile genelkurmay başkanı Şehzadebaşı baskınlarında öldürülmüş, ordular terhis ettirilmiş, kapitülasyon ve 433 madde daha Osmanlı'ya imzalatılmış, sınırlar limanlar işgale açılmış. Yani Osmanlı siyaseti fiilen bitmiş.
Dolayısı ile Ankarada yeni meclis kurulmuş savaş kararı alınmış ve kazanılmış. Savaşı yöneten Atatürk o meclis tarafından Cumhurbaşkanı seçilmiş, yine de çok partili yani muhalefeti olan bir sisteme geçmeye çalışmış. Eski sisteme dönmek tarihte hiç bir ülkede mümkün olmadı ama burada illa olacak padişah gelecek diyenler de isyanlar çıkardı. Bu , dünya gözünde raconu bitmiş devlet demek olup, kazanılan saygıyı güldürerek kaybetmek olurdu. Bu yüzden kurulan rejim bu çalkantılar ve kuzey isyanlarına rağmen yürütüldü. Hala buna karşı olanlar, dedeleri istediklerini alıp küçük bölgeler kuramayanların torunlarıdır dikkat edersen , kökünü bilmedikleri bir ulus devlet düşmanlığını dede mirası olarak sürdürürler.
Çok partili hayata geçişte 3cü parti DP dir ve o da toprak dağıtma sözü ile kazanmış ama ağalıklar aşiretler yüzünden yapamamıştır. Atatürk'ün partisinin söylemi ulus ve bir bütün devlet ve millettir, ama çıkarcılık şimdiki gibi o zaman da öne geçmişti.28 Yorumla
Soran+1 yılFotografliyorum sonra tekrar tekrar okuyacagim bunlari, yorumunuz ve verdiginiz bilgiler icin sagolun. :)
Soran+1 yılBunu anlayanlardan biri olduğunuz için ben teşekkür ederim.
- +1 yıl
ingilizler kürtleri kışkırttı ayaklandılar ha ksjdhfsjkfs o zaman ingilizler neden tek kurşun atmadan istanbuldaki donanmasını çekti? ingilizlerle anlaşan atatürk olabilir mi acaba ;)
- +1 yıl
Polemik ! Enternasyonalist, başka bir şey değil teorin. Şehzadebaşında kışla basmayı karanfil dağıtmak için yapmadı İngilizler, bol miktarda kurşun sıktılar. Yetmedi, şehri ve Pera'yı darmadağın ettiler. İşgalin sona ermesi Lozan'dan 2,5 ay sonrasına gelir ve anlaşma gereğince işgal kuvvetleri yine aynı Dolmabahçe'de " Arabic" adlı gemiye binerek ve Türk bayrağını askerce ve İngilizlere özgü saygı ile selamlayarak ayrıldı.
Hipotezin arkası boş bir hayal , yine de sen klavyene random basmaya devam edebilirsin. Spor oluyordur - +1 yıl
İngiltere VE , Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri ile lozan'da anlaşan; bu devletlerin kabul edip tanıdığı Türkiye Cumhuriyeti'nin Ankara daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin millet adına oylama ile yetkilendirdiği temsilcileri olan İsmet İnönü ve arkadaşlarıdır, görevi de Dışişleri Bakanlığı'dır. Bu anda payitaht hala İstanbul'dur ama bütün olaylara sadece seyircidir.
İnönü'nün gönderilmesi ise , Sevr'i imzalayan ve sonrasında Padişah otorite itibar seviyesinin hükümet temsilcileri ile değil , İstanbul'da bulunan büyükelçilerle görüştürülecek seviyeye düşürülerek küçük düşürülmesinin karşılığıdır. İngilizler giderken mermi yakmamasının sebebi o eliyle mendil salladığından değil , Lozan'ın peşinden İstanbul'a giren kolorduların 5 koldan stratejik noktalara inmesi ve doğal olarak çatışma ile asker kaybından kaçınmasıdır
En İyi Cevaplar
atatürkü seven biri değilim amatür bu yorumlar çok fazla aşırıya kaçmış atatürkün döneminde daha önceki meclisi mebusan zamanında yunan tarzı bir demokrasi vardı ve ittihat ve terakkinin koca devleti ne hale getirdiği ortadadır atatürk zeki bir insandır objektif bakarsanız politik geçmişi iyi bilen iyi analizler yapan biridir.. demokraside ha dedim mi gelecek bir devlet şekli değildir bir kültürdür bugün dahi türkiyede demokrasi kültürü yok.. demokrasinin temeli düşünce ve kanaat hürriyetidir seçme ve seçilmeden önce.. düşünce suçlusu diye hapislere kapatılan binlerce insan var türkiyede.. kendinden olmayanı düşman işbirlikçi hain ilan eden ama demokrasi muhalefeti olduğu sürece anlamı olduğunu bilmeyen statükocu özellikle bir kesim var ki evlere şenlik bunlar.. atatürkün dönemi dinamik bir dönemdir.. o günün şartlarında demokrasiyi insanlara sunamazsınız o günki mecliste kendi çapındaki kararını vermiştir he yüzde 1 de çıksa gene atatürk cumhurbaşkanı olurdu.. ayriyetten türkiyeye demokrasiyi ne atatürk ne demokrat parti ne de başkası getirdi.. türkiyeye demokrasiyi henry truman zamanında marshall planı çerçevesinde sovyetler rejimenine karşı ileri karakol olarak düşünüldüğü için batıdaki liberal sisteme entegre olup komünist kolektivist sisteme karşı olarak abd getirmiştir.. özellikle chpliler ismet paşa getirdi diyor ama tarih yalan söyleyemiyor ne yazik ki..
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladım da şurada yanılıyor olabilir misiniz , demokrasinin %80i gelmis %20si kalmış , neden hepsi gelmedi ya da halk kaldıramayacaksa neden %80i birden geldi?
+1 yılDusunceni tabikide anladim ama yanlis yonden bakiyosun. Cok partili hayata gecis donemi biliyorsun 2. dunya savasinin patlak vermesine denk geldi (8. Sinifi okudugunu dusunerek) savasa karismaktan korktugumuz icin stok yaptik ve halkta kitlik oldu. Boylece o zamanlar dp nin basindaki (adini unuttugum) zengin sahis halkin gozunu boyayip oylaini kazandi ve halki daha dar dusunceli yapiya surukledi. Ayrica o zamanlar hala laiklige karsi yilanlar mecliste oldugundan ataturk un basa gecil yenilikci dusuncesini gerceklestirmesini istemiyordu. Gelenekci olmak istiyorlardi. Ataturk %51 oyla basa gecmedi o bilgi hatali. Ancak Ataturk e karsi oy yogunlugu da coktu.
Umarim yardimci olabilmisimdir.00 Yorumla
diyelimki hiç oy alamadı ATA yı yerden yere vuralım hadi.! ee bu hırsız terör örgütüne destek veriyo tırlarla gönderiyo mühimmatları yolu kesen valiyi görevden alıyo şimdi ortakçısı abd ışıd i bombalıyo :) bak ne güzel dini bütün birine benziyosun yani profil foton öyle Allah korkun var demekki müslümansında. sen hiçmi utanmıyosun bu kadar olay varken bu hırsız terörist i nasıl bu kadar destekleyen var diye sormuyosunda şu olduda bu bu kadar oy almıştı o c. başkanı olmuştu falan filan :) azcık aynaya bakın. gördüklerin seninle inandığın arasında.
39 Yorumla
Soran+1 yılSadece bilgi istedim sadece bilgi. Yanlissam düzeltin dogrusunu söyleyin dedim. Amacım yermek falan degildi. Bunu yapan sizsiniz.
- +1 yıl
hı hı bilgi istemişsin azcık verilen cevapların altındaki yorumlarına bak :) yazık din tüccarlığı yapmayın çünkü mide bulandırıyosunuz günahtır insanları dinden soğutuyosunuz Müslümanlıktan soğutuyosunuz bak ışıd noldu şimdi insanları katlediyomuş abd öyle diyoo soykırım yapıyomuş abd öyle diyo ee ben biliyodum zaten bunu sen bilmiyomuydun? peki neden İstanbul'da bu köpek soylarına cihat yaptırdılar? kim izin verdi? kim aldı bunları ülkeye? 2 tane genç pankart açıp tek kelime ettiğinde anında polis yaka paça yapışıyo haksızmıyım? ee peki bunlar istanbudayekn polis nerdeydi? yapma kardeşim. herkes özgürdür istediği yere oy erir anlarım ama nankörlük Müslümana yakışmaz bunlar kafirin işleri uymayın şeytana adamlar kafa kesip futbol oynuyolar o kafalarla silahıda bu başımızdaki gönderiyo yapma kardeşim yapma şu insanlardan daha fazla midemiz bulanmasın biz kardeştik bu ülke bu kadar pislenmiş olamaz yaa bu kadar kirlenmiş olamaz yemin ederim 3 gün oldu üyeliğimi silmeyi düşünüyorum yazık
Soran+1 yılBen objektif olana objektif yorum attim, tabiki bir düsüncem var ve ona göre soruyorum. Bu soruyu kolay kolay herkes soramaz. Ben cidden bilgi istedim , ama yorumlarida kendi düsünceme göre yorumladım.
- +1 yıl
ya olm bari mal mal yazma Allah aşkına amcam şu an orda demir çelikte çalışıyo türkmen bölgesi diyosun adamlar alayının kafasını kesiyo erbile dayandılar erbilde amcamların fabrika şu an tr ye gelmek istiyo uçak yok hala ışıd diyon rezillik yapmayın bu kadarda. alkışlayın bide ışıdı olsun bitsin abd bombalıyo hadi madem öyle recep napıyon abd ışıd a dokunma desin hadi one minute nerde? saf olmayın ya :) birdaha cevap yok size çünkü akıl yok ben bunu biliyorum. sizle uğraşmaya gerek yok Allah bunların hepsini görüyo umarım bedelini ödersiniz.!
Soran+1 yılCevaplayan; Proffilime bakarsan neden yobaz diye aldigimi anlarsin.. siz örf adet biliyoruz dindariz diye yobaz yaftasini yapistirmayi iyi bilirsiniz ondan ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Bir burada aydınlamayı beklemek saçma bunu Türkiye yakın tarihi olarak değil. Dünya yakın tarihi olarak ele almak gerekir. Atatürk vefat ettikten sonra İnönü döneminde çok partili sisteme geçildi. İnönüyü halk pek sevmezdi. Neden? Paraya kendi yüzünü bastırdığı için ve dönemi savaş dönemine denk geldiği için yaptığı yiyecek depolamasından kaynaklanan kıtlık. Atatürk ve İnönü arasındaki olay biraz karmaşık. Her en kadar mektuplarda ileri bir samimiyet olduğu gözükse de dönem gazeteleri İnönüyü öyle göstermedi. Tabi mektuplar Atatürk vefat ettikten sonra mezar olayı vs. tartışmaya açık kılıyor. Bununla birlikte yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım. İnönü hem Nazi Almanyası hem de Rusya ile yaptığı gizli anlaşmalarla savaştan uzak durmayı başardı. Tabi Nazi Almanyası'nın çökmesi ile birlikte gizli arşivlerdeki Hitler, İnönü anlaşmalarını gören Stalin Türkiye'ye girme kararı aldı. Nitekim girdi de. Bu durumda bizim NATO'ya girmemiz ve ülkeyi kurtarmamız gerekiyordu. Nitekim erkek yoktu ki askeri güç olsun. Ancak NATO'nun bir takım koşulları vardı. Bunlardan biri çok parti sistemi ikincisi özelleştirmedir. Çok partili sistem geldi. Yani savaş dönemi İnönü'yü bitiren dönem oldu.( İnönü döneminde hiç özelleştirme yapılmadı. Adnan Menderes gelene kadar. Onunla birlikte Türkiye'nin ilk özelleştirme dönemi başladı. Bu konuda İnönü'nün uyarıları devam etti, ancak pek bir şey fark etmedi.) Burası Önemli. Atatürk'e gelirsek cumhurbaşkanını eskiden halkın değil meclisin seçtiğini unutmamak gerekir. Bu da herhangi bir yüzde verilmesini imkansız kılmakla beraber bu konuda yüzde yapmak provake yapmaya girer dikkat edelim.
36 Yorumla
Soran+1 yılBu bilgiler icin cok sağolun.
- +1 yıl
Naziler turkiye saldirmamasinin nedeni İnönü değil kardeşim..
Sırad bizde vardik ama gerek rusya gerekse diğer cephelerde savaslari oldugu icin bize firsat bulamadilar ve vazgectiler saldirmaktan.. naziler saldirmis olsa su anki turkiye cook farkli konumda olacakti resmen allah korumus o - +1 yıl
Pardon hitlerin.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArkadaşlar kimse mantıklı konuşmuyor
Eskiyi sadece yazarlardan ki hangi yazarları okuyorsunuz bilemiyorum. cok az kaynak veya taraflı kaynaklardan okuyunca bir şey anlamazsın
Osmanlı türkcesi bilmiyorsan yine anlamazsın
Biz günümüze bakmalıyız. Geçmişi sürekli anlatıp duranlara niye bakıyorsunuz anlamıyorum
Evet bilgisayar vardı zaten o zamanlarda di mi?
5-6 ayda apartman dikerlerdi?
vergi cok alınırdı di mi?
Sacmalamayalım. Şu andakiyle gecmişi kıyaslamak ne kadar sacma
1952 de Osmanlıdan kalan borc bitmiş ne yapılabilirdi ki sizce? neymiş eskiden böyleydi de simdi degil
yok böyle sacma sapan düşünce ya.
Kardeşim Dünyay bakıcaksın. Dünyaya bakan var mı_?
zam yapılıyor ruhunuz duymuyor.
Dünyada en cok kullanılan yalancı şeker nerede ya? sacma sapan maddeler atmıyorlar mı?
bugun bir dondurma gördüm 22 lira ya 500 Ml 22 lira. Ve yabancı
neden biliyor musunuz? cünkü icinde hiçbir katkı maddesi yok. ve ithal
Siz ekmegi 50-60 kuruşa aldıgınızda ne diyorsunuz? ucuz mu?
kardeşim katkı maddelerine bakan var mı?
anlayan?
basit örnek sadece bunlar. simdi millet sadece bunlardan bahsedecektir. Ve diyecek ne yalancı sekeri gercek falan.
Niye eskiye saplanıyor ki millet?
gecmişe bakmak istiyorsanız iyi araştıracaksınız.
Ama araştırmak mı? Biz? yok ya. nerdee.. 1-2 kişinin dolduruşundan baska bir Tarih anlayışı yok.10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılne yanı %49 karşı diye onlara ne deseydi bugün bile Atatürkün emeğinin geçtiği ülkede ona küfür eden bir nesil var düşün ki o zamanlar, kendi kurduğu meclis diye herkes ona ayrıcalık mı yapsaydı
neden cumhurbaşkanını halk seçmedi? neden bunu Atatürkü hedef alarak sordun anlamadım neredeyse (yanlış hesaplamadıysam) 91 yıldır cumhuriyet var onlarca hükümet geldi geçti neden onları da kapsamadan Atatürk dedin bilemiyorum
Çok partili hayata geçer geçmez nasıl Dp kazandı bunda yanlış bişey mi var ülke Atatürkün veya CHP'nin malı değildi ki herkes kazanabilir bunda sorun yok
Halk neden Atatürkün partisini istemedi? zorla isteyecek diye bir kaide yok o zamanın şartları öyle gerektirmiştir sürekli Atatürkün partisi seçilseydi normal mi olacaktı sanki
siz bunları bırakın bu ülke için emek verip vermediğine bakın ufacık bile bir faydası olduysa bu bize yeterli bugün yabancı bir ünlü bile Türkiyeyi övünce Türkiye de film çekince mutlu olabiliyoruz Atatürkün emeklerini düşün yani oradan hesap et25 Yorumla
Soran+1 yılCummhuriyeti Atatürk kurdugu icin neden cumhurbaskanini halk secmedi diye sormustum. Birde ülkeyi Atatürk kurtardi ve biz dönemin cahilleri bunu göremiyorsak o dönemde yasayanlarda mi göremedi ve ilk muhalefet partiye oy verip basa getirdi, sonucta Atatürk ve digeri diye 2 hakları var..
Cevap sahibi+1 yılşimdi bir örnek vereceğim ama yanlış anlama tamam mı kıyaslama değil benzerlik için diyorum bak tekrar diyim yanlış anlama
Hz. Muhammed (s. a. v) islamın başındaydı değil mi? kendi yaşadığı dönemde başkası geçmedi onun yerine sonra işte ebubekir, ömer, osman, ali falan geçti sen şimdi diyor musun neden en başta ömer geçmedi veya ali geçmedi diye yoo demiyorsun
işte o olayda buna benzer tabi ki diyebilirsin neden Atatürk geçti diye ama Atatürk önce işleri rayına oturttu
cumhuriyet'in ilan edilmesinden hemen sonra yapılan seçimlere 281 milletvekilinin 158'i katıldı. TBMM Başkanı Atatürk 1. turda oy birliğiyle Cumhurbaşkanı seçildi.
Soran+1 yılAnladim sagolun.
- +1 yıl
Turkiyeyi Atatürk kurtardı tek başına cephede Savaşarak
Soran+1 yılOsmanlı nın gönderdiği cepheler dışında hiç savaşmadı
+1 yılbugün nasıl Tayyip Erdoğan halka Sünni İslamı ve Türkçülüğü dayatıyorsa atatürk de o zaman laik Türkçülüğü dayatmıştı. Atatürk Tayyip'ten daha sertti ama o kesin kendine uymayanları astı Zilan'da Dersim'de ufacık çocukların kafalarına odunlarla vurularak öldürülmesine yol açtı Türkçe dışındaki dilleri yasakladı.
Tayyip ise onun yaptığı kadar sert olamıyor çünkü şu çağda öyle birşey yapsa BM kafasına çöker biliyor ve tabii artık iletişim organları insan hakları falan da daha geliştiği için Tayyip de bu döneme göre topluma kendi görüşünü dayatıyor.
Bana göre bir farkları yok ikisinin de biz dillerin ve dinlerin özgürce eşitçe birbirine karışmadan yaşamasından yanayız...22 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Sagolun yorumunuz icin. Keske daha erken yazsaydiniz..
- +1 yıl
yorumun büyük bir kısmına katlıyorum :) alkışlar
maalesef ozamanda şimdi olduğu gibi bağnaz yobaz reziller vardı. tekke zaviye müridi şeyhine tapan yaratıklar din kisvesi altında türlü pislikler yapardı. adam çağın ötesinde zekasıyla bukadar koyun beyinli gericilere rağmen bir ülke kurdu. imkansızlıklar içinde sizden bizden daha çok inandığı allah ona hemde nasıl yardımcı oldu. nasıl bir rezillik içinde olduğunu bildiği için geleceği hurafe hastalarına değil umut simgesi gençliğe emanet etti. açıklamalarıyla herşeyi gösterdi. iç ve dış pisliklere dikkat et dedi. tek kalsanda yılma dedi. damarlarında asil kan var ona güven dedi. kuranda allah size şah damarından yakındır dedi. düşünebilen insanlar için ne ibretler var ama kaval sesine aşina cümle koyun milleti duymaz. şeyhlerinin ülkeyi gemicik yüküyle dolandırmasına ses çıkarmaz.
42 Yorumla
Soran+1 yılAnladımda , soruyla alakası ne :)
+1 yılÇünkü halk bugün de olduğu gibi doğru yaptığını zannederek yanlış kişiyi seçti. Dp genel başkanı olan menderes efendi marshall yardımlarını abd den alarak bu ülkeyi abd ye gebe bırakmıştır. Aldığı borç paraları millete süt tozu, yiyecek vs. olarak dağıtmış millet de ohhh ne iyi adam bak ülkemiz refaha erdi demiştir, halbuki kimse bu paralar nereden geliyor diye sormayı aklına bile getirmemiştir. Hem de beyefendi sorsanız muhafazakar imiş ama evli emniyet müdürünün karısı ile aşk yaşamayı da ihmal etmiyordu.. Bu tayyip de kendini adnan menredes efendi ile kıyaslıyor ya aynı onun gibi abd nin kucağına oturmuş bir kukladır başka bir şey değil
22 Yorumla- +1 yıl
ABD den ilk yardımı 1949 yılında Ismet Şef aldı. Şef yani führerin Türkçesi. Türkiye o dönemde faşist Almanya'nın kankasıydı :)
Soran+1 yılAma soruma bu sekilde cevap vermemliydiniz. Hic bir hükümrt ya da muhalefete karsi sormadim bilgi icin sordum. Bu bilgilerini dogrularsan hafizama alicam, tesekkür ederim.
+1 yılya önce okuduğun kitabı/haberi araştır sonra gel Ata nı yargıla. Bu millete bazen hiç bişey beğendiremiyosun su içtiği kaba tüküren bir millet var ortalıkta. azıcık insan olun be. ben bunu sana demiyorum Atatürk e düşman olanlara diyorum ulan insafsızlar Allah size beyin vermiş kullanın be okuyun az okuyun bişeyler öğrenin ilk duyduğunuz habere inanmayın gidin iyice araştırın aslı astarı ney bir bakın sonra gelin Atanızı yargılayın. Elhamdülillah müslümanım ve Allahıma bin şükür Mustafa Kemal ATATÜRK doğmuş.
115 Yorumla
Soran+1 yılSoruma cevap vermedin ama üzüldüm :(
- +1 yıl
Kız sormuş. Birşey bilen varsa aydinlatsin diye. Neden burada Atatürkün ovuyorsun. Aydinlatsana.
- +1 yıl
Seod sendede iyi yaravarmış iyi gocunmuşsun aga sen bu soruları hiç kendine sordun mu? kim fuhuşu içkityi özendirmiş mk herkes özgür abi isteyen geneleve gidiyo isteyen içiyo sçıyo Atatürk mü genelev açtı l*n Atatürk mü içkiyi buldu salak salak konuşmayın kim islamı öcü göstermiş uydurmayın Allah aşkınaSağdan soldan duyma laflarla gelmeyin kurban oluyum
- +1 yıl
ulan ben ne dedim snki bir okuyun la :D peygamberimizi mi kötüledim haşa Allah yazdıysa bozsun ben Atatürkü yazdım siz başka tarafarınızdan okuyonuz heralde
Soran+1 yılAtatürk Alimleri neden astırdı kitaptan degil onların yetistirdiklerinden öğrenirdik ne güzel, abd'nin yetistirdigi fetullah'a kainat imamı demezdik hic degilse
Mustafa Kemal bana göre diktatör ve ingiliz ajanıdır. Cumhuriyet dönemi halk ayaklanmaları bunu gösteriyor. Çerkes Ethem ayaklanmasını araştırmanızı tavsiye ederim. Kendini kuvai milliye ruhuna adamış bir isim yunan ile göğüs göğüse savaşmış bir isim sizce neden Mustafa Kemal'a karşı cephe alsın? Bunlar çok derin konular akıllı bir insanla bunları saatlerce oturup konuşabilirsin ancak o zaman karşındaki gerçekleri idrak edebilir. Demek istediğim hem kemalizm kitaplarını oku hemde muhafazakar çevrelerin kitaplarını oku ve tarihi kendi kafanda yorumla neden-sonuç ilişkisiyle. O zaman gerçekleri göreceğine inanıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu çok yaptım ve devam edecegim yorumuzun icin sagolun
Halk ataturke karsi oyle bir tutum sergilemisti ki eger halk oylamasi olsa ataturk kesin cumhurbaskani secilirdi. Bunun icin meclis oylamasini daha dogru bulmus heralde. Halkin sevgisinden dogum gununu bile saklamis, millet o gunu bayram ilan etmesin diye. Bir diger unsur daha okuma yazma bilmeyen cahil halk kendini yoneten insani nasil dogru secebilirdi ki. Kiskirtmalara yonlendirmelerle halk ataturkten sonraki cumhurbaskanlarini kendi iradesiyle secemezdi. Tek particiliktw buyuzden. Okuma ve egitim orani yukselincw cok partili secimli yasalar getirilmesi planlaniyordu. Ama gordugumuz gibi bugun bile bir sandiga kiytirik bir oy atinca dwmokrasiyle yonetilioz saniyoken ozamanlar icin en dogru seyi yapmis.
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladim.
Atatürk hiçbir zaman cumhuriyetçi bir adam değildi. Öyle olsaydı Şeriat isteyen adamları asmaz, onlara parti kurma şansı verirdi. Kendi silah arkadaşlarının kurduğu parti olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası bile laik bir parti olmadığı için kapattırmıştır. Madem her parti, her vekil kendisi gibi düşünecek o zaman muhalefet olmanın ne manası kaldı? Bunları bir türlü halkımıza anlatamıyoruz. Ondan sonra biz vatan haini oluyoruz. Hay Allahım ya.
52 Yorumla
Soran+1 yılAyyy-nen!
- +1 yıl
biz idamla cumhuriyat geldiğinde tanıştık güya cumhuriyetçi.
çokhaklısın
+1 yılcevap 1: acayip yanlış bir bilgi. artık hangi candaş ya da yandaş kitap\dergi vs den okuduysan. Atatürk oy birliği ile seçildi 158 oyla. Cumhurbaşkanını hiçbir nizami yönetilen ülkede halk seçmez. halkın yolladığı mv ler seçer. sen bize bakma adam seçilemeyeceğini bildiği için önceden önlem aldıda halk seçicek dedi. biz ananas cumhuriyetiyiz 2002 den beri. devlet başkanını halk seçer cumhurbaşkanını değil.
cevap 2: bu halk demokrasinin ne demek olduğunu bilmediğinden ve teokrasi genlerine işlediğinden chp nin tek parti döneminde yaptıklarını yanlış olduğunu düşündüler. kendini o dönemde düşün 600 sene boyunca tek bir adamın (padişahın) dediği dedik öttürdüğü düdük. genine işler adamın... Atatürkün devrimi erken ölümü sebebiyle yarım kalmıştır. Atatürk 70 lere kadar yaşasaydı ve aklındakileri tam anlamıyla yapabilseydi biz direk bugünkü ingiltere almanya fransa gibi yönetimi oturmuş bir devlet olurduk...18 Yorumla- +1 yıl
ezanın türkçe okunamayacağını bana kutsal kitaptan gösterir misin? hangi ayette duada söylüyor okunamayacağını. ayrıca bu osmanlıyıda bu kadar gözünüzde büyütmeyin öyle 4\4 lük bir yapı olsaydı hala osmanlı imparatorluğunun tebası olurduk 2014 te. evet büyük imparatorlukmuş katılıyorum ama zamanla birşeyler bozulmuş dirlik kalmamışki artık ayakta kalamamış. güzelini gördüğünüz gibi hatalarınıda görün ders çıkartın ki Cumhuriyetimiz ayakta kalsın. dicemde sen zaten böyle bir yorum attıysan (600 yıllık osmanlıya laf atıyorsun) bu dediğimi anlamıcan. bana sitenin serverlerini boşa doldurtuyorsun şuan. neyse..
Soran+1 yılBen demokrasi dersinde Cumhurbaşkaninida halk secmesi gerektigini ve gizli oy acık sayımın dogru oldugunu öğrenmiştim sanki.. bir arastıralim tekrar.
Soran+1 yılCevsplayan, blogumda osmanlinin neden yikildigini yazan bir yazi yazdim. Tamamen kusursuz degildir hic birsey.
- +1 yıl
cevaplayandan kastın yanlızmühendis mi yoksa Astraios? hangimize dedin?
Soran+1 yılYalnizmuhendis
- +1 yıl
bloguna profilinden ulaştım ama göremedim. başlık ya da link verirsen okumak isterim.
Soran+1 yılŞu soruyu atlatayim verecegim
şimdi öncelikle ben Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğumu belirteyim
Mustafa Kemal Atatürk; 1923 - 1927 - 1931 - 1935 katıldığı bütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılımcıların firesiz tam oyuyla Cumhurbaşkanı seçildi
Atatürk %51 ile değil %100 ile art arda 4 seçimide kazandı.
Burada paylaştığın soruları önce bir araştır, sonra paylaş34 Yorumla
Soran+1 yılSenin dısında kimse bunu söylemedi bak, %51den sonra %96 dediler, bende öyle biliyordum. Kaynagini gösterir misin?
- +1 yıl
İsim Seçildiği tarihi Toplam üye Katılan üye Aldığı oy (Seçildiği Tur) Göreve Başladığı Tarih
Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 287 158 158 (1. Tur) 29 Ekim 1923
Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1927 316 288 288 (1. Tur) 1 Kasım 1927
Mustafa Kemal Atatürk 4 Mayıs 1931 317 289 289 (1. Tur) 4 Mayıs 1931
Mustafa Kemal Atatürk 1 Mart 1935 399 386 386 (1. Tur) 1 Mart 1935 - +1 yıl
tr.wikipedia.org/.../T%C3%BCrkiye_cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1_se%C3%A7imleri
sayfanın aşşağılarında tablo var, tablodan bakabilirsin
Soran+1 yılSagolasin :) bu bilgiyi aldim.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben açıkcası doğru olduğunu düşünmüyorum.
Kendi meclisini kuracak ve yarısı karşı gelecke çok saçma açıkcası.
Açıkcası Atatürk'e o dönemde böyle birşey yapılabileceğine inanmıyorum.42 Yorumla
Soran+1 yılDüsününce hakli olabilirsin
Mustafa Kemal demek daha dogru Atatürk demek türkün atası demektir. Mustafa kemal türkün atası olamaz. Benim atam Allah inanmayan, şeriatı kaldıran, dilimi degistiren, dinimi devriştiren, hocaları asan islam düşmanı birisi olamaz. Mecliste ilk seçimde kazanamadı ikinci secimde meclistekileri degistirerek kazandı. Tbmm resmi sitesinden görebiliyosunuz her konusmayi tartismayi bilginiz olsun.
32 Yorumla- +1 yıl
Ata tektir, o da babam, dedem, dedemin babası diyerek devam eder...
Soran+1 yılBu bilgi icin sagolun bakicam, oburleri icinde haklisiniz :)
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Çatlak sesler, hainler, farklı planları olanlar her dönem varolmuştur..
Meclisi falan geç, Atatürk'ün silah arkadaşları arasında bile onun kuyusunu kazan yobazlar vardı.. Bkz: kazım karabekir..
Yani düşünsene, savaştasın, vatan tehlike altında, ama yanındaki götü boklu yobaz onca sıkıntının arasında sana fesatlanmakla uğraşıyor..13 Yorumla- +1 yıl
Kazım Karabekir hayattayken ve öldüğündeki malvarlığını araştır, herkes işkembe-i kübradan sallamayı adet edinmiş. O zat Kafkas Cephesi Komutanı. Rusları durduran ve püskürten asil komutan. Dini bütün biri olması bile seni bugünden kaygılandırmış. Şunu aklına sok, geziden gereken dersi çıkartamadıysanız artık o eski Türkiye'yi değil hayallerinde yaşatmayı, rüyanda dahi göremeyeceksiniz!
Soran+1 yılOnun sebepleri farklı benim bildigim kadarıyla, kandırıldık diye düsündüler cumhuriyeti istemediler.
+1 yılMustafa Kemal ile Mustafa Kemal'cileri ayırın. Yani kral ve kraldan daha kralcılar.
Bana göre sorun kraldan daha kralcı zındık taifesinde. Çünkü yaptıklarını kralın adına yapıyorum göstererek malı götürüyorlar. Bu feveran feveran bağırmalarının sebebi bu. Ayrıca hiç dikkatinizi çekiyor mu, Atatürkçü'yüm diyenlerin çoğu İslam'a karşı bir tavır sergiliyor, işleri bozulmasın diye de sabetayistler gibi dıştan göstermelik Elhamdülillah Müslümanım diyorlar. O Elhamdülillah çarpsın seni.21 Yorumla
Soran+1 yılHaklı buluyorum
Bize anlatılan ; Atatürk bu demokrasi döneminde halk için bu çok yeniydi ve oy için de pek uğraşmazlardı. Zaten kendiliğinden seçilen bir sistemden geldikleri için de kalplerinde okan isim de Atatürk olduğundan pek de bir şey dememişler. Ayrıca meclisin de bıyık çoğunluğu farklı görüşteki partilerdendir.
05 Yorumla
Soran+1 yılHayır yanlış biliyorsunuz. Dp'ye kadar farklı görüş olmadı ki Adnan Menderes'de chp cıkışlıdır. O dönemde cok partili hayata gecmeye calisirkenki 2 partinin baskani Atatürk'ün arkadasi ve ayni dusuncede oldugu icin muhalefet yapamiyorlar. Ben boyle biliyorum
Soran+1 yılEvet, sonra Adnan Menderesle. küsüyorlar o muhalefet oluyor
Soran+1 yılAynen.
+1 yılçünkü halk o zamanlarda çok partili hayats geçmeye hazır değildi denemeleri oldu hemde iki defa fakat başarısızlıkla sonuçlandı (bu konuda biraz araştırma yapıp tarih hakkında bilgilenmeye çalışmanı öneriyorum!!!) halkın bir başka parti çıkar çıkma seçimlerde ona oy vermesinin tek sebebi ise ilk defa seçeneklerinin olmasıydı uzun bir zaman boyunca zaten chp nin neler yaptığını gördüler ve daha iyisini bu parti yapabilir mi acaba diye denediler
01 Yorumla
Soran+1 yılCanım ben bunlari biliyorum. O partiler neden ve kim tarafindan kapatildi biliyorum. O iki partinin kurucusu da Atatürkün arkadasiydi muhalefetlik yapamadılar aynı düsüncede olunca.
+1 yılöncelikle o %51 oy ilk seçimlerdi. dördüncü seçiminde oylar %97ye kadar çıktı. bir kaç hafta önce atatürkle ilgili bir kitaba bakıyordum. eski bir gazete gördüm sanırım ya da başka bir yerde 148 mi ne oyun tamamını aldı diye okudum ama eminim. oyu %100 aldığı yazıyordı. ayrıyeten o zamanlarda hala saltanat yanlısı olanlar vardı hatırlatırım.
00 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal seçim yapmadı. Cumhurbaşkanlığına kendisi oturdu. Milletvekillerini de halk seçmedi. 2 li seçim sistemi vardı. 2. seçmeni Mustafa Kemal atadı pardon yani seçti ;) onlar da Mustafa Kemal'in istediği adamları milletvekili seçti. bir kitap öneririm istersen ona bak
25 Yorumla
Soran+1 yılTabi önerin
- +1 yıl
Yıl 1923.. Mustafa Kemal'in muhalifi Trabzon mebusu Ali Şükrü Bey Mustafa Kemal'in koruması tarafından kaçırılıp öldürüldü. Bu olayda sorumlu sadece koruma oldu ve teslim olduğu halde vurularak öldürüldü. İkincisi olayın takipçisi olacağını söyleyen Hüseyin Avni ilk seçimlerde seçim dışı kaldı sonraki seçimlere katılmak istediyse de tehdit edildi ve Mustafa Kemal ölene kadar takip edildi. Bu iki kişiyi araştır.. Bunları yapana ne denir sen bul..
Soran+1 yılHüseyin Avni ve Ali şükrü bey, kitabin adida Yil 1923 dogru mu?
- +1 yıl
Millet Mistikleri, Nurettin Topçu adı ve yazarı, o dönemdeki olayların arka yüzünü anlamak için güzel bir kitap
Soran+1 yılPeki
dp aslında kurulmayacaktı bile o zamanlar chp li olan adnan menderes çok zengin bir toprak ağasıydı chp de toprak reformu çıkararak bu ağalık düzenine bir nevi son vermek istiyordu ve sonra adnan menderes chp den istifa etti ve dp yi kurdu yani seni beni düşündüklerine değil
11 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle farkındayim
Gizli Üye(30-35)+1 yılatatürkün iyi yanları olduğu kadar kötü yanlarıda var..
ama kimse bunu bilmez çünkü tarih kitaplarında bulunmaz çok gizli arşivde ya da belirli kütüphanelerde çoook eski şehir kütüphanlerinde bulunur bu bilgiler...
ayrıca mustafa kemal öyle bilindiği gibide iyi birisi değil düşüncesi farklıydı türkiye hakkında..25 Yorumla
Soran+1 yılBencede. Ama kanit yok elimizde
- +1 yıl
Var https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ Bu videoya hastayım ya :D
Cevap sahibi+1 yılal sana en baba örnek :D şimdi montaj derler herale
Soran+1 yılSadece onu kabul etmiyorlar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu sorman bile büyük cesaret 20 sene önce olsaydı direk hapis... Hem de fişlenirdin hayatın kararırdı. Sorunun cevabı önemli değil cesaretini tebrik ederim.
Cevabı önemli değil çünkü %nin kaç olduğu önemli değil. .. çünkü bu halkın mallığını en iyi onlar kullanmışlardır. istemeyen s*tir olup gitsin.. engizisyonla tabi11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler cesaret konusunda haklısınız
oylar açık kullanıldı, sayım gizli yapıldı.
tek parti vardı, o da chp idi.
buna rağmen %51 alabilmiş olması büyük bir faciadır. beklenen oran %100 dür.11 Yorumla
Soran+1 yılGercekten haklısin bak bu konuda
+1 yılYa nedir bu Atatürk yargılayıcı tavrınız sevmiyosanız size kalsın onun getirdiği alfabeyle ona laf atıyosunuz ayıp !
54 Yorumla
Soran+1 yılArapca yazayım , ingilizce falan? Olmaz mı? Ben yargilamadim soruyu oku. Bilgi istiyorum dedim. Yanlışsam düzeltin dedim , ben bilgiyi severim. Belli ki Atatürk'ü seviyorsun, bunları cevaplar misin peki? Birsey biliyorsunda seviyorsun demekki?
- +1 yıl
neden üstüne alınıyosun? Yorumları görmüyomusun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılCunku meclis acilana kadar bu gun kk nin yaptigi gibi besmeleyi agzindan dusurmezdi. sariklilari meclise sokuyordu. sonra birdenbire ne oluyorsa din dusmani kesiliyor. sarik fes carsaf yasak sapka zorunlu.. ezan turkce oluyor... arapca okumak yasak... kurani arapca okumak yasak tercume okumak zorunlu.. vs meclisteki son konusmasini da netten kolaylikla ulasabilirsiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılOna ulaştım maalesef :(
Cevap sahibi+1 yılZihniyet ortada amac meydanda
Cevap sahibi+1 yılBu millet namaz kilmasads namazin rahat kilinmasini ister, ozetle muhafazakardir... ve dinine dokunani ustunden 100 yilda gecse ki durum ortada bir daha basa getirmez..
+1 yılAllah Aşkına TEK PARTİ Döneminde Başa Geldi Ve Ondan Sonra Bir Daha Başa Gelemedi...
Sence Olur Mu?23 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım :)
- +1 yıl
Halkın Partisi Hiç Bir Zaman Olamadı...
Başa Geldiği Dönem Zaten ''Tek Parti Dönemi', Eğer İyi Olsa Ve Halkın Partisi Olsa Başa Gelirdi Mutlaka Değil Mi?
Bugün'ki M. Kemal Sevgisinin En Büyük Kaynağı Eğitimde Yanlı Ve Uydurma Bir Tarih Olması, Birçok Sansürlenmiş Ve Yayınlanmayan Videoları, Sözleri, Blgeleri, Ses Kayıtları Var bir Burdan Çıkıyorlar Düşünsene 6 Yaşından İtibaren Her Gün Methediyorlar Nasıl Kötü Bilebilirsin'ki?
He Bir Kesim Daha Var O'da Kuru Kafatasçı Zihniyet Sadece Türk Olduğunu İddia Edip Övdüğü İçin Yoksa Hakiki Bir Ülkücü Onu Sevmez..!
Soran+1 yılEvet dogru
+1 yılMustafa kemal bir diktatördü. Getirdiği rejimleri halkına kabul ettirebilmek için çok kelle aldı. Meclis oylaması bile bunun kanıtıdır. Halk oylamasında bu durum nice olurdu Allah bilir...
21 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşündüm ki halk ilk muhalefet partisine basmış oyu , hükümet yapmış.
Atatürk kendi kurduğu meclise sadece kendi adamlarını yerleştirmedi çünkü. Gelip burada çoğul kişilerin değer verdiği birine saygısızca hakaretlerde bulunamaz kimse. Biraz terbiye biraz saygı.
23 Yorumla
Soran+1 yılSonradsn %96 oy diyen var, kendi adamlarini sonradan mi yerlestirdi yani? :) terbiye sonsuz saygıda, asla kötü söz kullanmadım. Kullananin yorumuda hemen kalktı zaten.
Soran+1 yılTabiikim
+1 yılAtatürk Chp'yi bir savaş makinası olarak kurdu ama namlunun ucunu Atatürk'e çevirdiler. Chp Ezelden beri Atatürk'çü bir parti değildir bu konuda araştırmalar yapanlar bunu iyi bilir ama toplumda çok fazla nutuk atan var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı. Atatürk eğer dikdadör olsa bunu gayet güzel şekilde başarırdı ama yapmadı keşke yapsaydıda siz onu kötüleyenlerin sonu kuzey koredeki gibi olsaydı
55 Yorumla
Soran+1 yıl1 ben hic kötüledimmi 2 bir sonraki secimde %96 olmuş sonradan diktatör mü oldu yani?
Atatürk, chp ve seçimleri ortada zaten. Halk demoratik ortamda hiç bir zaman chp'yi seçmedi. anca açık oy gizli tasnifle...
35 Yorumla
Soran+1 yılEvvet :)
Soran+1 yılYani. Atatürke de Tayyip'e oldugu gibi %50 karsiymis :)
Soran+1 yıl%90 bagirirlardi
+1 yılNedenmi Cumhur Başkınını halka seçtirmedi al sana boru gibi cevap Atatürk'ten
“Efendiler, Cumhurreisi’nin halk tarafından seçilmesi mahsurludur! Vekillerin seçmesi en iyisidir. Nedenine gelince, yarın birisi çıkar ‘beni halk seçti’ diyerek krallığını ya da diktatörlüğünü ilan ederse, demokrasi tehlikeye girer! Tarihte örnekleri çoktur…” Mustafa Kemal Atatürk00 YorumlaBu konuda ciddimisin? :D bakıyorum yorumlara takipteyim cidden gülerim buna :D atalarımız istememiş demekki :D
02 Yorumla
Soran+1 yılBaksana neler olmuş :)
Meclisin yarısı kendisine karşı olabilir bu birşeyi değiştirmez ve bu ülke soğuk savaş döneminde tarafsızlığını bozup amerikadan marshall yardımı almıştır natoya girmiştir o zamandan beri tüm hükümetler amerikan yardakçısı kukla hükümettir.
01 Yorumla
Soran+1 yılDogru olabilir bunu söyleyen4. Kisi falansiniz arastiricam sagolun
+1 yılSen şu an aydinlatmak ogrenmek degil kendi bilgini paylasip ogretmek istiyosun
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır bunu bilneyenler yorumlardan dogrusunu ögrendi, erkekler baya bilgili sagolsunlar.
- +1 yıl
Tamam iste ayni seyi diyoruz seni bilgilendirmediler aen biliyodun bilgilendirdin ayni seyi konusuyoruz :)
Soran+1 yılHayır bende bilgilendim tabikii
+1 yılo dönemin şartlarını düşün ülke savaş halinde bir seçim ya da herkesin fikrini almak ciddi bir vakit kaybı bu dönemin şartlarıyla Atatürkü eleştimemelisin o dönemi anlamaya çalış
14 Yorumla
Soran+1 yılAma hükümet seçmişler, cumhurbaşkani secmeye gelincemi öyle oluyor :/
- +1 yıl
birazckık araştırırsan o seçim pek demokratik bir seçim olmadığını anlarsın ayrıca cumhurbaşkanlığı yakın tarihe gelinceye kadar meclis tarafından seçiliyordu
Soran+1 yılBiliyorum bende diyorumki demokrsiyi getiren niye yarım yamalak getirmiş
- +1 yıl
ülke savaş halindeyken demokrasi beklemek hayalcilik olur bence dönemin şartlarını anlamaya çalışmalısın be eğer m. kemal dediğini yapmaya çalışsaydı demokrasiyi tanımayan halkla bu çok zor olurdu
+1 yılki bunun devamı inönüde 50 lere kadar başta kaldı sonra halkın %90 oyla seçtiği dp darbeyle indirip 70 lere kadar başta kalmasının neresi demokrasi sonraki 80 darbesi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk seçiliş - 29 Ekim 1923
Ana madde: 1923 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi
281 milletvekilinin 158'i oylamaya katıldı. Mustafa Kemal Atatürk 1. turda oybirliğiyle seçildi.
aşağıda birisi wikipediadan link atmış, kendi gönderdiği linkte 281 milletvekilden 158'nin oyunu alarak mı yüzde 100 oranla seçiliyor? neyin kafasını yaşıyosun sen ayrıca bundan sonraki seçimlerde ikinci meclis dönemi vardır ve milletvekillerini kendisi seçmiştir araştır istersen00 Yorumla
+1 yılSen git kadını seks objesi olarak gören arap yanaşmalarına oy ver. Atatürk ün kadına verdikleri bile senin utanman için yeter de utanmazsın o ayrı
310 Yorumla
Soran+1 yılBen ne dedim ya? Bilgi istiyorum dedim. Tabiki cahillik paçalarından aktığı için cevabın yoi..
- +1 yıl
Kadının kendi kararı en azından abaja dinci oçlarının kadını şekillendirmesi iğrenç bir durum. Kadın senin istediğini yaptıracağın bir köle değil sapık arap kafalar
- +1 yıl
Profil fotoğrafın bile yeterli neyin peşinde olduğunu anlamak için
- +1 yıl
He sen 4 kadına kay ondan sonra karım memnun panpa de
- +1 yıl
İkimizin de rızası var sanane? Kadına çeyrek erkek muamelesi yapıyosunuz
+1 yılAtatürk, 1923'teki ilk cumhurbaşkanı seçiminde oyların yüzde 55,1'ini aldı. 1935'te dördüncü kez seçilirken oyları yüzde 96,7'ye çıktı.
04 Yorumla
Soran+1 yılKendi kurdugu meclisin oyu tabiki, diğer sorularima da cevap alabilir miyim? Birde bu bilginin dogrulugunu kanitlarsaniz. Cünkü bu bilgileri hafızama alıp orda burada konuşuyorumm
- +1 yıl
Resmi kaynaklı bir bilgi değil internette dolaşan standart bilgi. Diğer soruları provokatif zeminlere dayandığı için cevaplamayacağım. Siyaset tartışmak istemiyorum. Bizim için Atatürk kutsaldır.
Soran+1 yılNasil provakatif ya. s
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ Bizim içinde Kur'an kutsaldır. Atatürk'ten daha kutsal...
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk demekki yobaz beyinleri daha temizleyememiş. o yüzden 51 olmuş olabilir. 51 de başarıdır bnce bu yobazlara
318 Yorumla
Soran+1 yılYobaz size göre nedir?
Cevap sahibi+1 yılher müslümanım diene sırf müslüman oldugu için arkasında durmaktır. her müslüman düzgün değildir.
- +1 yıl
Zaman degisti şimdi sıra sizde o her müslüman düzgün olmayabilir. Ama 1000 tane sizin gibi düşünen yobaz diye birilerini aşagılayan bir topluluk 1 tane saglam musluman etmez. Şartlar degisti artık kozlar sözde aydın kesilen yahudi yanlisi avrupa sevdalisi olan sizlerin elinde degil. Bunu yavas yavas kabulleneceksiniz yavas yavas sindire sindire...
Cevap sahibi+1 yılonları adam yerine koyma he de geç. ben öyle yapıorm.
Cevap sahibi+1 yıluff salakmısn sen. ne yahuduisi. bnde müslümanım ama melek değilim. müslüman diede kimseye inanıp güvenmem. gözü kör değilim senin gibni
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ Şimdi ölmüş adama bişey diyemem ama Atatürk ne sen karar verirsin Müslüman mı değil mi -_-
Cevap sahibi+1 yılmüslüman olmaması benim için sorun değilki. sen cidden beyinsizsn ya. adam sana özgürlük vermiş hala müslümanlığına takıosn müslüman olsaydıda ülkeyi kurtaramasaydı hepiniz yorgo olsanz dahami iyi olurdu. işte siizn gbiler yüzünden müslümanlara yobazz diolar. o beynini deiştir.
Cevap sahibi+1 yıliyi kafanı kuma göm ve orda kal o zmn.
Cevap sahibi+1 yılo senin atan değil. kuthuhan ayrıca kalitesiz ve basit dedin ya o kelime sana çok yakıştı. çünkü her müslümanım diene kanan tiplerdensn :)
Soran+1 yılMüslümanım diyene kanmak zorundasın. Ayet var , kişi ağzıyla kafirim demezse ona kafir diyemezsin. Eger dersen ve o kafir degilse ikinizden biri (yani diyen) kafir olur.
Cevap sahibi+1 yıloff o anlamda demiorm ya. ben müslümanım iyiym içim temiz diyene kanma diorm. hey allhm
ilk ayet ne karşim? onu uygula. o adama nankörlük ettiğimiz sürece doğrultamayız belimizi.
328 Yorumla
Soran+1 yılNankörlük etmiyorum, dogru yaptigi herseyi taktir ettim her zaman.
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ O Kur'an'a nankörlük etti...
Soran+1 yılAlimleri astırması bence yanliştı. Ne üdüğü belirsiz insanlarin yazdigi ilmihali okuduk dini ögrenmek icin , gittik Abdnin yetistirdigi adama yillarca kainat imami dedik, onlarin yetistirdikleri varken.. Anayasayı gavurunkine göre yapması yanlıstı cünkü kimse Allah'tan daha adil olamaz ki o dönemde kimse seriattan rahatsiz degildi bence..
- +1 yıl
KayıpÜlkeninPrensesi.. karşim çok okuman lazım çok.. alimleri astırma mevzusu külliyen yalan1.. ilmihalle bir işi olmadı sadece kuranı türkçeleştirdi. çünkü sadece İstanbul ve çevresinde arapça anlayanlar vardı.. kuranı anadoludakilerinde okuması lazımdı 2... abd nin yetiştirdiği adamlara imam demedik onu döneminde abdnı yetiştidiği adamlar devletin başında 3... ve dördüncüsü anayasa mevuzusuda şudur dinin devletten işlerinden çekilmesi gerekiyordu.. din çok temiz bir müessedir derdi hep.. devlet işleri pistir.. bazı dindar gibi görünenler dini kullanıp çıkar peşinde koşardı. insanlar şeriattan rahatsız değildi çünkü osmanlının başındakilerin ülkeyi savunmadıgı belliydı ve insanların haberi yoktuu...
Soran+1 yılHukukta şeriat olmasi siyasette olacak anlamına gelmez bence, gelir mi yoksa?
- +1 yıl
ya kız kardeşim sence hukuk ve siyaset birbirinden ayrılabilirmi söyle bakalım.. o dönem çok sıkıntılı bir dönem.. dindarlar yok dinciler çok.. herkes çıkarı için kullanıyo dini. o yüzden devlet işlerinde çıkarılıyor.. çıkarılıyo derken o anlamda da değil yani aynı zamanda bir sisteme oturtuluyo aç bak yazıyo kitaplarda. diyanet bakanlığı kuruluyo.. o zaman diyanet bakanlığının çalısmalarına bak.. ne kadar yaralı işler yapmıslar
- +1 yıl
eyvallah bro.. googledan okumuyorum ben elime alıyorum okuyorum. sonra atatürk ün türkçeye çevirttiği elmalılı hamdiden türkçesini okuyorum anlıyorum.. bugün kuranı anlayablıyosanda yıne atamıza borclusun.. google yazınca nasıl turkcesı cıkıyo bak... devam et sımdı kımseyı gormeden de yargılma
Halkın elinde olsa mustafa kemali asardı, bırakın bu atatürk ayaklarını,
23 Yorumla- +1 yıl
garip bilgiler
bir kaynağın var mı?
yaşamış ve görmüş olamazsın - +1 yıl
yaşamış görmüş olmama gerek yok, bir yanda 600 yıllık şeriat geçmişi olan bir toplum var bir yanda laiklik zımpırtısını halka fitillemeye çalışan avrupa özentisi bir adam var, halk neyin ne olduğunu göremedi, kim vurduya getirdiler, yoksa osmanlı devleti dini için yok olmayı göze alıcak bir imparatorluktu, mustafa kemal ve düşünceleri türk insanına tamamen tersti
Soran+1 yılCumhuriyeti kurdu ama yarım yamalak , cumhurbaşkanini halk secmiyor., acık oy gixli sayim yapiliyor falan.
Cevap vermeyin şuna. Tek amacı ortalığı karıştırmak yorumlarından belli. Ölen adamın arkasından konuşacağınıza biraz insanlık öğrenin. Sahte müslümanlar...
22 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ Atatürk ne?
Soran+1 yılCevap vermek zor mu geldi? Soruydu sadece. Daha degisik sorsam belki haklisiniz ama ben bilgi edinmek amacli sordum.
cumhurbaşkanını meclis seçerdi. tayyip bu sene değiştirdi. halkın seçmemesi doğal yani
22 Yorumla
Soran+1 yılBende onu diyorum cumhuriyette halk secer, hukumeti halk secer secmez degistirmis mesela..
+1 yılbence sen seçim öncesi ortalıgı karıştırmak istiyorsun seni gidi tayip çiiiii
23 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alaka :D bana göremi oy verecek millet :D
- +1 yıl
emin ol var öyleleri aslında senin yaptıgın illimunati yani bilinç altına bilgi yerleştirme ve bu durumun farkındamısın degilmisin onu ALLAH bilir.
Soran+1 yılVallahi öyle niyetim yok
+1 yılFarkindaysan bizde ilk kez halk seçiyo cumhurbaşkanı ni. Çünkü tayyip halkin ona oy vereceğini bildiği için
01 Yorumla
Soran+1 yılAma cumhuriyette dogru olan budur. Halk hukumeti secince hemen degismis dpyi secmis
+1 yılMecliste olan bütün vekillerin oyunu aldı , tamamının %51inin değil. Sen ne mezunusun?
27 Yorumla- +1 yıl
Akp bin elinde olan meclis , tabii tabii , meclisin %100 oyunu almıştır ATATÜRK
- +1 yıl
Sen daha oradaki almıştır ifadesini idrak edemedin şu an ki meclis zaten Akp bin elinde. Tarihi de gayet iyi bilirim , merak etme.
- +1 yıl
Bana kardeşim deme öncelikle , soru zaten provokatif amaçlı , zaten soran kişinin profilinden belli. Sorunun altında yatan kalleşçe niyeti aklı başında herkes seziyor zaten , soru zaten şikayet edildi
Senin gibi yobazlarin amaci bilgi almak degil anlasilan o ki olay cikartmaktir..
21 Yorumla
Soran+1 yılOlayi sizin gibiler cikartti normal insanlar gibi konusuyoruz fikir tartisiyoruz burada biz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir yere okumuştum kaynağı tam olarak hatırlamıyorum, seçim saatini ona oy vermeyenlerden gizli tutmuş meclistekilerin çoğuna haber verilmemiş kaynakları da mevcuttu ne kadar doğru bilemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHic biriniz hak etmiyorsunuz bu atayi. Babanizin kim oldugunu bildiginiz icinmi bu kadar çekemiyorsunuz...
212 Yorumla- +1 yıl
O bizi hak etmiyor :D https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ
Soran+1 yılSoruma cevap vermeyeceksen git.
Cevap sahibi+1 yılBu ülkede din onun sayesinde gelisti bunu unutma sizin o dindar dediginiz insanlar kendi menfaatlerine topraklarimizi sattilar satiyorlar. Senin o dinsiz dedigin adam. İstese ulkede muslumanlik birakmazdi. Git bir sozlerini arastir muslumanlikla ilgili. Ayrica o videoda kurandan bahsettigini dusunmen yobazlik dar goruslulukdur. Kendi tarihini bilmeyenin soyuda belli degildir
Cevap sahibi+1 yılCahile laf anlatılmaz diye bir söz var. Hakikaten dogrudur...
Soran+1 yılNe yaptıda gelişti din mesela?
Cevap sahibi+1 yılKeske Ataturk kurtarmasaydi bu ulkeyi bu topraklari bu halki baban ingiliz fransiz yunan olsaydi. Ozaman senden daha iyi musluman olurdu. Sahte muslumanlar sizi
Cevap sahibi+1 yılBu yalanlari sana kim soyledi bilmiyorum ama. İnanmaya hazirsiniz zaten. Atatürk hayatimda bildigim en iyi muslumandir tartismasiz. Afedersin ama bu ulkede herturlu pisligi yapip namaz kilan insanlar var. Senin sandigin gibi az iş cok lafla yurumuyor muslumanlik. En iyi muslumanlik caliskan ve iyi olmaktir. Haram para yememek. Yalan soylememek din istismari yapmamaktir. Buda sana kapak olsun
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ Keşke delilsiz gelseydim :D
+1 yılöyle birine ata deki peygamber övgüsü almış olsun <3
10 Yorumla
+1 yılcinku toplum cahil, aydinlanma gecirmemis. Dusun artik
00 Yorumlao zaman böyle birşey olmadı sandığa gidene atatürk tek resmi verilirdi herkes onu attı manyak..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltek bir parti varmıs. oylargizli yapılmamıs. o zamanda ne kadar özgür bir secim olmustur ki sen düşün.
00 YorumlaBak bence Atatürk zorunlu diktatördü biraz da o dönemin şartlarına bakılarak konuşulsun..
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTayyitçi olduğun apaçık ortada. O yüzden sana lafım yok.
10 Yorumla
+1 yılNerede bu İzmirli gençler.
11 Yorumla
Soran+1 yılValla. soruyu elden ele dolastiralim arkadaslar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhadi aydınlatın bizi.. helal kız sana
36 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah :)
Cevap sahibi+1 yıltakipteyim cancan :)
Soran+1 yılTabiki :))
Cevap sahibi+1 yılbak bak yobaz diyen kemalistlere.. bunlar daha koyun çıktılar eleştirdikleri kesimden :D
Soran+1 yılValla kızlarla konuşulmuyor be :)
- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat