Fatih Sultan mehmet ne kadar önemliyse Atatürkte o kadar önemlidir kemalistler Osmanlıya Türk değil diyor halbuki mehter marşını bir dinlese asıl kimin Türk olduğunu anlayacaklar ama korkuyorlar ve Tanrılaştırmaya karşıyım kimileri tapıyor o anlayışa bakılırsa herkes Fatih sultan mehmete tapsın o zamanlar istanbulu savaşarak fethetmek imkansızdı İstanbul anlaşmalarla vb alındı şunu söyleyeyim Osmanlıyı Selçukluyu Hunu Göktürk devletini kötüleyenler bu ülkeden gitsin bide gerçeğe dönerek bakarsak Atatürk yönetmiştir cumhuriyeti kurmuştur ama orda savaşanlar kemalistlerin beğenmedikleri başörtülü nenelerimiz ile fesli dedelerimizdir şimdiki kemalistleri savaşa soksan korkudan ermenilere teslim olurlar buda bir gerçek. ve ne olursa olsun o günlerde insanlar açtı ve imparatorluk yıkılmıştı topraklarımızda işgal altındaydı eğer cumhuriyet kurulmayıp saltanat şeriat vb kaldırılmasaydı anadolu topraklarının tamamı bizim olmazdı çünkü avrupa insanları öyle aşağılıktır ki tek ülkeye tüm kıta saldırdılar Atatürk ne kadar önemliyse Osmanlı Padişahlarıda öyle önemlidir.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe gerçeğinden bahsediyorsun. Öyle bir sormuşsun ki sanki buz adam ötzi hakkında tartışacağız. Her şey tüm çıplaklığıyla ortada Atatürk dini değerlerin devlete yansıtılmamasını en başından beri savunmuştur. Dindar insanlar bu yüzden Atatürk'ü sevmezken laik insanların rol modelidir. Taviz verin felan saçma. Düşüncelerine katılıyorsan seviyorsundur, katılmıyorsan sevmiyorsundur. Bu kadar basit.
31 Yorumla
Soran+1 yılDoğumundan tut ölene kadar zaman içerindeki birçok yanliş, abartilmiş düşünceler söyleniyor. Tek laiklik denilen o savsatadan bakma
ATATÜRK HAKKINDA BU SORULARA CEVAP VERDİĞİNİZDE, DOĞRUYU-YANLIŞI ZATEN AYIRT EDEBİLECEKSİNİZ...
1- Müslümansan hilafeti neden kaldırdın?
2- 1932de ezanı neden yasakladın?
3- Ayasofya'yı neden kapattın?
4- Kur'an harflerini neden yasakladın?
5- Tatili neden Cumadan Pazara aldın?
6- Bir bez parçası (şapka) için neden alimleri astın?
7- Filistinde neden ihanet ettin?
8- Azerbaycan'ı neden Ruslara sattın?
9- Ali Şükrü Beyi neden öldürttün?
10- Soy ağacın neden çıkartılamıyor?
11- Latife Hanım senden neden ayrıldı?
12- Tüm devrimlerin neden İSLAMA aykırı?
13- Ölümünle soyun neden kesildi, akrabaların yok mu?
14- Saidi Nursi sana neden Süfyan dedi?
15- Neden senin gerçeklerini saklamak için 5816 yasası çıkarıldı?,,1325 Yorumla- +1 yıl
sorular güzelmiş benmi cevap versem
- +1 yıl
1-Cuhruriyet yasalarına göre hilafet olmaz, gerçekleşemez. Yasa böyle... Yasaya uyacaksın.
2-Ezan yasaklanmadı, Türkçe yapıldı ve doğru bişi.. Burası Arabistan mı? Kendi dilimiz varken neden arapça olsun ki, Türkçe olmuş.
3-Ayasofya kapatılmadı, müzeleştirildi.
4-Asla böyle birşey yapmaz. Dine ve dindar saygı duyar. İlk meclis bile Kuran-ı Kerimle açıldı. Bu bir kötüleme yalanıdır. İnanma. Hatta Mustafa Kemal bir Osmanlı Paşası olduğu için bunu yapmaz.
5-Çünkü dünya haftasını örnek aldı.
6-Alimleri asmaz. Muhakkak bir yanlışları olmuştur. Bugün gibi düşün. Gazetecileri tutukluyor, demek ki devletin bir bildiği var. O günde Mustafa Kemalin bir bildiği vardı. Saygı duymak lazım.
7-Filistin şeriat yanlısıydı.
8-Siyasi oyunlar
9-Mustafa Kemalin politikasına ters geldiği için, karşı çıktığı için, bugünde başka versiyonları var.
10-Adam ülkesi için savaşmış, bununla mı uğraşacak? Artı soy ağacı tehlikelidir. Yani neden bir Cumhurbaşkanın oğlu doğuya askere gitmiyorsa, bunun da sebebi odur. - +1 yıl
Nutuğu okudun mu?
Soran+1 yıl@SevilenAdam ezan türkçeye cevrilmiş diyorsun dilimiz türkçe ezani anlayalim diyorsun. Bundan önceki alimler haşa kella malmiydi düşünemediler? Git ezan nasil türkçeye cevrilmiş bir bak. Tanri uludur deniliyor. Herkese uludur diyorsun kim daha ulu? Birkere tanri nedir? Gavurlarin kullandiği bir şeyi koymuşlar burada savunuyorsun. Ayrica ezanda kurtuluşa ibaresi vardirki orasi arapça kalmişdir. Peki neden? Atatürkün çanakkale savaşinda yazdiği mektuplardan haberdar değilsin. Git atatürkün meçlis konuşmasina bak gökden indiği sanilan la neyi kasdediyor? Camiler neden ahir yapildi? Bir kuran okutuldu diye herkez mümin olaydi oo. Bütün dinlerin başi var biz hariç yasaya göre böleymiş kime sordularda koydular o yasayi? Milyonlarca müslümana sordularmi? Taviz verin dedim. Direk onlar yalan diyin. Şapka takmadi diye yanlişmi olur ya . Benim büyük dedim bile kafasina takdiği fese birşey dikmişdi şapka olsun diye. Yoksa içeri atiyorlar. Bununlami övünülüyor?
- +1 yıl
hepsine cevap verdim ben ayırt ettim sıra sende sen et bakalım mısıroğlunun saçma açıklamaları sizi fena etkilemiş birazda araştırırsanız mısıroğlunun yalan söylediğini görürsünüz hatalarım yanlışlarım olabilir varsa söyleyin gece saat 3 olmuş uykum var yanlış olabilir :)
1- ingiliz ve arap dünyasının iş birliği yaptığı için kaldırdı. bir nevi araplardan intikam almak için (doğrudur demiyorum eleştirdiğim bişey ama sebebi var müslüman düşmanlığı değil sebebi inanmayan araştırabilir)
2- bir yere kadar doğru olan bir uygulama neden doğru şu an herkes bir dua okuyor ama ne olduğunu bilmiyor anlamıyor türkçe olsa en azından anlarsın anlama şansın olur ama benim onaylamadığım kendi dini inancıma göre yanlış olan bir uygulama. - +1 yıl
3-eğer araştırmış olsaydınız bilirdiniz, ayasofya camiye çevrilirken sahte atatürk imzası kullanıldığı ve o çıkan kanunun numaralarının farklı olduğudur. ha atatürk neden itiraz etmemiş ben böyle bişey sunmadım diye orası tabiki mechul bilinmez belkide etti. ama oranın en başta kilise olarak açıldığını ve etik açıdan bir kilisede namaz kılıyor hissiyatı doğacağını düşünüyorum kendi fikrim.
4-mantıken mantıkla yaklaşıyorum sen harf devrimi yapmışsın arapça terimler kullanan var osmanlıca terimler kullanan var yeni getirdiğin harf sistemini kulananlar var ee ne anlamı kaldı yasaklanma zorunda kalındı.
5- bunu bile soracak kadar düşünme yetinizin olmamasına üzüldüm. sen dünya ile ticaret yapacaksın cuma günü gelecek malın var aa bizde tatil bugün getirmeyin pazar getirin ee bizimde pazar tatil hop pazartesiye kaldı. yurt dışında ilişkilerde haftalık çalışma günün 4 gün olur mu mantıklı mı? biraz düşünün nolursun. - +1 yıl
6- neden çıkarıldı kafasına takke giyen imam oluyordu ve bir sürü safsata vardı. bunları engellemek için. ha yerinde bir karar mı bence değil olmasada olurmuş.
7- öncelikle filistin cephesinin komutanı mustafa kemal sanan gerizekalılara sesleniyorum o cephede komutan liman van bişeydi hatırlamıyorum tam anlamıyla. neyse bu filistin hattı yarılınca görevi mustafa kemal devraldı. atatürkte yeni bir savunma hattıyla suriyeyi mondros ateşkeş antlaşmasına kadar başarı ile savunmuştur. yıldırım ordularına mustafa kemalin getirilmeside 31 ekim 1918dir tarihi bilginiz varsa hatırlarsınız neyi tarihi bu? mondros ateşkeş anlaşması ortada ihanet yok yani mondros imzalandıktan sonra mustafa kemal yıldırım ordularının başına getiriliyor. ortada iftira yok yalan var mısıroğlundan duyduklarınızı burada sormayın araştırın komiksiniz. - +1 yıl
8- ilk olarak satma olayı falan yok kardeşim. azerbaycan ile dost ilişkiler kurdu atatürk mondros gereği boşaltmak zorunda kaldı daha sonrasında da azerbaycana ateşe gönderdi. azerbaycan bayrağını tbmmye falan koydu eğer araştırırsan görürsün boşuna vakit kaybı olan bir soru. sen ssatmak arıyorsan 1877 miydi neydi kıbrısı kim satmış onu de bana :)
9- o adam atatürke muhalifti bir muhalifi öldürtecek kadar aptal biri mi sence suç direk kime kalacak? atatürke var mı öyle bişeye imkan tabiki yok. ayrıca ingilizler atatürkün yakınından olanları bile ayartıp meclis içinde darbe yapmayı dahi düşündüler var sen düşün gerisini atatürk he bir insan değil düşmanını öldürtüp suçu çekecek kadar.
10- soy ağacı çıkartıldı 400 senesine kadar osmanlıda dahil imam çıkarttı bir tane 20 sene uğraştı araştırırsan bulursun
11- kusura bakmada sizene milletin geçiminden falan umursama o senin hayatına karışmıyor sen neden sorguluyorsun? - +1 yıl
12- atatürkün devrimlerine bakarsan eğer akılcılık bilimcilik ve gerçekcilik yatar. atatürk hurafelere karşı biriydi. kimse inkar etmesin o devirde kafasına takke giyen kendisine hocayım diyordu onun için. ve dikkatli incelersen islamın özüne iner devrimler.
13- bildiğin üzere çocuğu yok ve atatürk soyadı birtek ona ait soyu nasıl ilerlesin. ha akrabaları yok mu dersen kardeş falan bilmiyorum vardır tada yoktur bizi ilgilendirir mi?
14- kurandaki ayetler benden bahsediyor karıncalarla konuştum risale kurandan üstündür diyen bir delinin ne dediğine mi takılıp kalacaksın çok merak ettim deliydi o adam osmanlıda hapse atıldı akıl hastası.
15- o kanunu demokrat parti 1950lerde çıkardı atatürkle bir alakası var mı? baksana görmüyo musun o kanunun bir işe yaradığı mı var okullarda kamu kuruluşlarında burnuna parmak atanlar var böyle salaklık yapmayın diye
iyi geceler başka varsa gönder gelsin ama senin soruların netten bulma değil ;)
Soran+1 yıl@andezittt kardeşim türkçe yüzünden dinden çikanlar var. Adam gidiyor mezar başinda kuran okuyor. Türkçesini merak ediyor. Bir bakiyor savaşlardan bahsediyor. Ne alaka diyip sorguya düşüp dinden çikiyor. Türkçeymiş çok türkçe istiyorsan git amentü şerri ilmihal kitaplari oku
- +1 yıl
Herkes sizin dininize inanmak zorunda mi? burasi turklerin cogunlukta yasadigi bir cografya arap degiliz elbetteki turkcelestirilecek ben ateistim senin kitabini okuduktan sonra ateist oldum onu da belirteyim bu ulkede bir suru hristiyan ve yahudi insan da yasiyor ateist de deist de kimse senin islam dinini kabul etmek zorumda degil biz sana saygi duyuyosak sen de bize saygi duyacaksin
- +1 yıl
Keşke bunları yapmasaydı kuzum. Ezan sesleri yerine kilise çanlarını duysaydın. Doğsaydın ama baban kim bilmeseydin
- +1 yıl
1- musluman mi? belki deist belki ateist. kimsenin inanci seni ilgilendirmez. cumhuriyete ters bir kere.
2-ezani yasaklamadi turkcelestirdi. siz arapcayi degil turkce dinleyin anlayin diye. en azindan inandigin dini daha iyi anla diye turkcelestirdi. sen turksun arap degil. bu kadar araplari savunup durmayin.
3-ayasofya kapanmadi kiliseden camiye oradan muzeye donusturuldu
4-kuran harfleri ve turkce birbirine uymayan seylerdi. turkce konusup aralca yaziyordum bu da dili anlamayi ve okumayi yazmayi guclestiriyordu. konusma dili olan turkce ye en uygun harf sistemi latin alfabesiydi. bu sayrde okuma oranlari buyuk oranda artti. yine araplati savunuyosun. arapca kufur yazsa opup basina koyacak insanlarsiniz.
5-pazar a alindi cunku pazar gunu dunyanin geneleinde tatil gunuydu. onlara ayak uydurmak ticari isleri saglamak amaciyla pazar gunune alindi. kuzey kore ye bak adamlar tamamen farkli bir yilda yasiyir bizle kapali kutu gibiler
6-alimleri asyigi kesin degil eger boyle bir sey varsa tek suclari sap - +1 yıl
@SevilenAdam bunlar cevap degil cvplarin sacma
- +1 yıl
Tek suclari sapka takmamak degildir. bosu bosuna kimse sapka takmadu diye insan asmaz. toplumda statu farki vardi din adami kiyafeti gorunce insanlarayri bir saygi gosteriyordu din adami olmayan herifin din kiyafetleri giyp insanlari kandirip saygi gordugunu dusun omu biraktim herkese esit saygi gostermek zorundasin ataturk bu sekilde toplumdaki statu farkini kaldirmayi amacladi
7-andezit adli arkadas aciklamis uzun uzun anlatmicam.
8-andezit aciklamis tekrar oku
10- soy agaci var arastir bul oyle soru sormak kolay cevabini aramak zor geliyor hanima
11-latife hanim ve ataturk arasindaki ozel iliski seni ilgilendirir mi?
12-islama aykiri mi? tekrarliyorum kimse senin dinini kabul etmek zournda degil. laik bir devlet dinle yonetilmez. biz islam cumhurtoyeti degiliz. islamla yonetilen ulkelere bak kadin haklatina bak vs aradaki farki gorursun
13-soyunu devam ettirecek bir cocugu yok. evlatlik aldigi cocugu ulku hanim var
14-said nursi isyanciydi devletin politikasina ters dusen isyanlar vs cik - +1 yıl
Said nursi dedigin adami arastir nasil bir adam oldugumu biliyoruz soba vs onla konusuyor şu an yasasa adama sizofren der hastaneye gonderirdiniz
15-o yasa gercekleri saklamaya cikarilmadi amac farkliydi biraz daha arasyirin bilip bilmeden adama camur atmayin
Soran+1 yıl@-Angeliciouss- tamam kizim diyorum haklisin sensin diyorum. Eşitlik bilmem ne yazmişsiniz. Saygi demişsiniz. Kime eşitlik yapiliyor burada gayri belli. Peygamberimizin ayi 2 ye böldüğünde müşrikler nasil inkar ettiyse, sizde ayni şekilde inkar edin. Bir olabilir cümlesi görüldüğü an kiyamet kopacakdir. Kadin inkilap hocasinin dediği gibi Yaşasin muftafa kemal. En örnek kişi en zevi ev yakişikli en en en... Veya kemalist proflarin önlerine belge konulduğunda kör maymunu oynamasi gibi trejedi komik olaylar.
- +1 yıl
@SevilenAdam kes lan
- +1 yıl
@SevilenAdam Şapka nedeniyle kimse asılmadı. Şapka nedeniyle asıldı diyenler, İnilizlerin Batılıların yanında yer alıp toprak bütünlüğümüze karşı olan insanlardır. İslam teali gibi zaraarlı bir cemiyetin öncüsü olan iskipli bey asıldı. İstiklal mahkemelrinde yargılandı hem de. istiklal mahkemeleri Türkiye devletinin toprak bütünlüğüne menfaatine zarar veren insanların yargılandığı bir mahkemedir. Şapkadan dolayı değil. Vatana ihanet ettiği için asıldı.
- +1 yıl
@-Angeliciouss- burası Osmanlı lan
+1 yılKim olduğu ile ve inançları ile değil yaptıklarıyla ilgileniyorum.
Suudi Arabistan'da kadınlar ilk defa oy kullandı.
Bütün yaşam haklarımı ona borçluyum..30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'ü neden sevmezler? - Kula kulluğu kaldırmıştır sevmezler. - Din üzerinden dönen parayı kaldırmıştır sevmezler. - Padişahlarının yapamadıklarını yapmıştır sevmezler. - Dini bir devlet olgusunu din kişi içindir olarak uyarlamıştır sevmezler. - İmkanı varken diktatör olmamış, devlet halk için demiştir sevmezler. - Bu kadar güçlü olmasının tek mantığı dış yardım almasıdır başka türlü olamaz demişlerdir (Kurtuluş savaşında her hanenin 1 çift çarık vermesi gerektiğini kanunla bildirdiklerini bilmezler) sevmezler. - Çarşafı kaldıranın Atatürk olduğunu zannederler sevmezler. - Şapkaların sadece Devlet kurumları için olduğunu bilmezler sevmezler. - Arap seviciliği yapmamıştır sevmezler. - Dini kitapları bir olgu olarak yorumlamıştır sevmezler. (Düşük inançlı padişahların olduğunu şarap içen padişahların olduğunu bilmezler) - Kemalizm algısını anti din olarak anlamışlardır sevmezler. - Kuranı anlamaları için Türkçeye cebinden para verip çeviri yaptırmıştır fakat insanların dini öğrenmeleri hoşlarına gitmez. -Kendi sermayesi ile banka fabrika açmıştır sevmezler. - 4 karı kuralı kalkmıştır s*** açıkta kaldığı için sevmezler. - Para çeviren Tekke zaviyeleri kapattığı için sevmezler. - Mason localarını bizzat kapatmasını bilmezler mason derler sevmezler. - Atatürk döneminde basılan kuran sayısını bilmezler kuran okumayı yasaklattı derler sevmezler. - Ezanı Türkçeye çevirdi derler fakat İsmetin çevirdiğini ve Ezanın mübarek bir olgu olmadığını hristiyan çanından bir farkı olmadığını bilmezler sevmezler. - Ayasofyayı müze yaptı derler sevmezler. - Osmanlıyı çok büyük bir devlet sanıp yıktı derler sevmezler. - Harf devrimi yaptı derler fakat halkın yine bu konuştuğumuz dili konuştuğunu bilmezler sevmezler. - Şeriatı kaldırdı derler sevmezler. - Atatürk karı kız düşkünü derler derler oğlancılığın osmanlıda resmi kurum olduğunu vergi verdiklerini bilmezler sevmezler. - Atatürk'ün soyu belli değil derler Yörük Türkü olduğunu ve atalarının Komutanlık vasıflarını taşıdığını bilmezler sevmezler. - Atatürk Yahudi derler fakat Yunanistanın günümüz yahudi nufusunun neredeyse 300 olduğunu ve bir mahallesi olduğunu bilmezler sevmezler. - Atatürk'ü müslümanlığa karşı sanırlar fakat Türkiye kurulamasaydı islamın tamamen sapacağını bilmezler sevmezler. Kısacası IQ seviyeleri 10'dur bilmezler anlamazlar ve sevmezler.
Daha az göster20 Yorumla
+1 yılKonu o kadar çok tartışmaya girmiş ki neredeyse küfürleşmeye varacak. Gelin ben siz bir anısını anlatayım, inanıp inanmamak sizin elinizde;
Çanakkale savaşında bir İngiliz Komutan Atatürk'ü merakından cepheyi ziyarete gelir. Ziyaret esnasında yemek ikramı yapılır. Bu ikram sırasında yemeği getiren asker İngiliz komutanın önüne geldiğinde Elindekileri kazara yere düşürür. İngiliz komutan bu duruma kahkaha atarak küçümser. Bu adamlar ile mi bizi yeneceksiniz der!
Atatürk ; "Ben Askerlerime Ölmeyi öğretebildim ama Düşmana hizmet etmeyi öğretmedim!" diyerek cevabını yapıştırır ve komutanı gönderir.
Kıssadan hisse Tavizden taviz doğar ve Kim olduğu ile değil, Neler yaptığı ve bıraktığı Miras ile ilgilenmeli!
Şahsiyetler, kişilikler unutulur ama yapılanlar ve bırakılan miras unutulmaz!42 Yorumla- +1 yıl
@erdemklc Teşekkürler.
+1 yıl@herkulede
ne kadar acı sana bu gün yaşadığın özgürlükleri sunan adama sorduğun sorular.
Seçme seçilme hakkına ne ihtiyacın var. Neden eşin tek eşli olsun. Boşol desin boşasın. Sofrada yerin öküzden sonra olsun. Miras hakkın olmasın. Sokağa eşin olmadan çıkma. Aynı evde eşinin 3 hanımı ve onların çocuklarıyla yaşa.
Ve senin müslüman dediğin ülkelere bir bak. Hepsi savaş aymazlık içinde. İslam barıştır, islam kardeşliktir. İslam paylaşmadır. Bak irana suuda vs.
Atatürk'ün yaptıkları İslama hizmettir. İslamın doğru yaşanmasının yoludur. İslamda ruhban sınıfı olmaz. Hilafet islama aykırıdır. İslam laiktir. Çünkü müslüman kimsenin dini inanışına müdahale etmez. Dinini yaşar yaşarken örnek alan insanlar müslümanlığı kendi seçer. İslamda insanlar dini otorite olarak kullanmaz. Müslüman dinini para kazanma aracı etmez dini siyasal iktidara adet etmez. İslamın en güzel yaşandığı ülke Türkiyedir. Ve Bunu sağlayanda Atatürk'ün kendisidir.11 Yorumla- +1 yıl
Ve Atatürk'ü karalayanlar neden söylemez onun beş vakit namaz kılmadığını ama her cuma cuma namazına gittiğini. ya da Kur'an-ı hatmettiğini.
Sana anlatılan enpoze edilen farklı. Ve bunu sana hangi kaynakla nasıl enpoze ediyorsa o insanlar gayri müslimdirler artık. İslamın felsefesine aykırı şeylerle kafanızı bulandırmalarına izin vermeyin.
ben okuldayken komünist abilerim ve ablalarım Atatürkü sevmezlerdi. sonra bir kitap okudum, o kitabın yazarı da sıkı komünisttir.. Nutuğu okuduktan sonra ona çok haksızlık ettiğini anladığını söylemiş. sonuçta onu kimse zorlamamış. Ben de merak ettim ve en kısa zamanda okuyacağım. Atatürke için için hep minnet borçlu olduğumu hissetmişimdir. nedenini bilmem öyle
21 Yorumla- +1 yıl
www.facebook.com/permalink.php
vakit buldukça dinle
Gizli Üye(36-45)+1 yıltek kabullenemediğim kısım koruma kanunu. bu kadar demokrasi ve özgürlük yanlısı bir insanın neden koruma kanunu olduğunu hiç anlamadım. seven içinden gelerek sevsin, sevmeyen de sevmesin. sonuçta bir insandı ve mükemmel insan diye tabir edeceğimiz tek kişi peygamber efendimizdir. onun dışında hiçkjimse mükemmel değildir olmayacaktır da. olaya bu açıdan bakmak gerekli diye düşünüyorum.
29 Yorumla- +1 yıl
kanun Atatürk zamanında konulmadı işte kaynak : tr.wikipedia.org/.../Atat%C3%BCrk_Aleyhine_%C4%B0%C5%9Flenen_Su%C3%A7lar_Hakk%C4%B1nda_Kanun
- +1 yıl
@Deirym atatürk zamanında kanun çıkarmaya gerek yoktu çünkü kendisi kanundu asın dediği asılıyor kesin dediği kesiliyordu 1950 de demokrasiye geçilince hakkındaki gerçekler dillendirilmeye başladı gerçekler öğrenilmesin diye yasa çıkarıldı
- +1 yıl
@yükselen-ses Ya ne boş boş konuşuyorsun sen hala Allah aşkına? Yazıların kaldırıldıkca devam ediyorsun, kimsenin seni salladığı ettiği yok, 37 yaşına gelmişsin beynin bomboş, yeni doğmuş bebekten farkın yok. Tahtakurusu kılıklı herif ya. Sen Mustafa Kemal de, Atatürk sizin gibilerin ağzına yakışmıyor. Birde toton yiyorsa arapça falan konuşsana, bu dili Atatürk çıkardı malum. Ben Arapça yazarsan da anlarım sıkıntı yok yani.
- +1 yıl
@Deirym cahil cahil bu kadar cahilik anca kamalizmle olurdu başka olma şansı yoktu
benin yazdıklarıma kimse aldırış etmiyor olsaydı kimse tokunmazdı yazdığım kaldırılıyor gerçek öğrenilsin istenmiyor
atatürk yeni dil icat etmedi alfabe değiştirdi dil değişmez bunudamı bilmiyorsun vah zavallı
gerçeklere tahammülünüz yok ama alışacaksınız - +1 yıl
@yükselen-ses Noldu toton Arapça konuşmaya yemiyor mu? Yoksa sende Latin harflerini esas alan Türk alfabesine laf edip edip Arapça öğrenmeye beyni yetmeyenlerden misin? Türk alfabesini kullanırken abilerine falan şikayet ediyor musun hala niye bunu kullanıyoruz diye? Veya yazılarından anladığım kadarıyla oy verdiğin adam, o küfrettiğin Atatürk'ü her özel günde ziyarete giderken görünce ağlıyor musun? Sonra mecburiyetten gidiyor diye kendini avutuyor musun? Kıyamam ben sana ya 37 yaşına gelmiş tahtakurusu, sen o beyinle nasıl yaşıyorsun ki? Bir kerede daha şaşmamak elde değil Allah'ın bu gücüne.
Ben bir şeye alışmayacam ama siz eşşek gibi böyle yaşamaya devam edeceksiniz. :) - +1 yıl
@Deirym öyle boş şeyler konuşuyorsunki türk alfabesi dediğin alfabenin latın alfabesi olduğunu dahi bilmeyecek derecede cahilce
ne diyeyim kendinizi bu şekilde avutun
benim birşey zoruma gitmiyor biz islamdan uzaklaştık bunları hak ettik şimdi ise yenide islama dönüş yaptık ve kayıplşarımızı geri alıyoruz yani senin düşündüğün gibi her hangi bir ezikliğim kinim yok çünkü zor günleri geride bırakmışım artık bana havlayan finoları ben yönetiyorum yöneticileri ben seçiyorum
finolar havlasın dursun onlarda değişik bir ses eğlençe renk yani sıkıntı yok senin anlayacağın
+1 yılOlum siz neyi kurcaliyosunuz nedemeye çalışıyosunuz madem okuldakilere inanmadın git normal okuma kitaplarından öğren vatan haini cemaatlerin tarikatların ağzıyla bu ülkenin kurucusuna saygısızlık yapamazsınız akıllı olun vatan hainliği yapmayın
20 Yorumla
+1 yılbirde şöyle düşünün derim her şeye kadir olan Rabbim Atatürk ü neden o devirde dünyaya getirmiş onu düşünün demek ki Allah ın bir bildiği vardı onu o zamanda gönderdi ki her kuluna bir ülkeyi kurmayı kısmet eylemez Rabbim tıpkı Osmangazi gibi
13 Yorumla
Soran+1 yılO halde rabbin gavurlari müslümanlara işkence etsin diyemi yarattiya gider bu konu allahim ya
- +1 yıl
ne alaka ben nedemişim sen ne anlamışsın ona bakarsan o çok sevdiğiniz fatih sulatan Mehmet ve kanuni sultan Süleyman da kendi halkına az eza etmemiş ki dini acıdan konuşursak Osmanlı devleti aliyede kulluk yönetimi varmış halk padişahın kulu imiş oda dinimize ters Allah varken kula kulluk etmek niye sende bunu açıkla bakalım
Soran+1 yılKul (gulâm) sistemi Osmanlı devlet idaresinin temel kurumlarındanbiridir. Sarayda ve devlet hizmetinde kullanılmak üzere kölelerden gençler yetiştirilmesi yöntemi Osmanlılara, Orta-Doğu İslam devletlerinden gelen eski bir gelenektir. Merkeziyetçi bir imparatorluk kurmaya çalışan I. Beyazid devrinde kul sistemi tam bir gelişme gösterdi. Tahrir defterlerinde bu devre kadar inan kayıtlar, onun imparatorluğun her tarafında yalnız tüksek idari-askeri makamları değil, timarları da kullara verdiğini göstermektedir. Osmanlı idaresi, kendi tebaası Hıristiyan halkından aynı amaçla çocuk toplama yöntemini getirmiştir. Devşirme oğlanı denilen bu çocuklar, esir sayılmazdı. Devşirme, Osmanlıların kul sistemine getirdikleri önemli bir yeniliktir.
Önemli olan kim olduğu değil, ne yaptıklarıdır...
Ben minnet borçlu olduğunu düşünüyorum ama sizi bilemem..80 Yorumla
+1 yılOkullarda gerçeklerden bahsedilip bütünleyici yerine ayrımcı politika izlenilseydi ortalık karışırdı, gerçek şu ki Osmlı ile bugünkü Türkiye tamamen zıt ve düşman iki devlettir..
Hoş savaştan sonra Türkiye kurulmadan önce Türk ayrılıkçılar Osmlı ile savaşmış ve yok ederek Türkiye'yi kurmuştur..10 YorumlaHacı ilk önce ismet inönü ile Atatürkü ayurtmayı öğren sonrs gel konuşalım çünkü sen inönünün yaptıklarını Atatürke maal ediyorsın Atatürk camiyi ahır yaptırmadı Atatürk dinsiz olsa ilk sultaahmeti yıkardı mantık biraz
15 Yorumla
Soran+1 yılCami kapatmak için 15 Kasım 1935’te çıkarılan 2845 numaralı Kanun, 22 Teşrinisani [Kasım] 1935 tarihinde Resmî Gazete’de böyle yayınlanmıştı.
Bu tarihten sonra yüzlerce cami kapatıldı, depo yapıldı, satıldı, yıktırıldı, parti binası bile yapıldı. ? Tarih yaziyor orda kardeş 1935- +1 yıl
Canım benim çoğu şeyi öğrenmek Atatürkü gizlisiyle güzellikleriyle öğrenmek istiyorsan Atatürkün uşağının gizli defterini al ne arıyorsan var oku ondan sonra konuşalım Atatürk kandillerde içki içmez hatta evinde ilahi çaldırırdı Atatürkün 6 ay içmediği olurdu araştır yaz Atatürk kapatmadı camiyi ismet inönü kapattırdı tek kapatılan cami ayasofya oda müze oldu mantık biraz ya Atatürk ateist olsa sultanahmet ulucami sülaymaniye selimiyemi kalırdı?
Soran+1 yılİlahi çaldirirmiş yok anasini ondan ismet paşaya meclis vekilleri gelirdi kizlarimiz nerde ismet bey paşaya iletin saat geç oldu denildi. Ondan ismet inonu bu ülke içki masasindan yönetilemez denildi. Uşak defteriymiş. Bende tutarim birini yaz olum ben tanriyim desem inanacakmisiniz deftere böyle yazdi diye? Sultanahmeti neden yikmadi neden kaldirmadi. Olaya şöle bak. Abd düşmani bir yönetici başa geldi bu ülkeye. Senin görüşünle hemen askerleri hazirlayip savaşa girmesi lazimki mantiğin bu. Birşey yapcaksan sindire sindire yaparsin. Yoksa birden atilirsan hitler gibi silinip gidersin
Rejim kurucusu. muhakkak insan ustu özellikler atfedilmiştir. Yine de bu onun zeki bir devlet adamı olmadigini göstermez. Gunahiyla sevabiyla insandi.
30 Yorumla
+1 yılpek çok iyi şey yapmış insan sonuçta hataları vardır ama yaptığı pek çok şeyi destekliyorum iyiki yapmış :)
40 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBir insan mukemmel olabilir mi? peki bir insanin kusurlari onun cok cok iyi bir insan oldugu xok cok iyi bir komutan oldugu gercegini degistirir mi? degistirmez. ataturk e poh atip durmayin
30 Yorumla Kanı bozuk ile TÜRKİYE CUMHURİYETİ sevdalılarını ayırt edebileceğiniz yegane başlık.
30 Yorumlaokuyun bilgilenin
www.facebook.com/permalink.php
bilmeyenle tartışılmaz10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle iki tane islam olduğunu kabul etmek lazım. uydurulan din ve indirilen din. Atatürk uydurulan dinin kafiriydi evet. bende o dinin kafiriyim çok şükür. Ve dışarda emperyalistlerle savaştı içerde dincilerle. Atatürk gerçek bir Kuran müminiydi. o yüzden yobazlar onu kafir. Atatürkçü geçinen salaklarda onu dinsiz ilan etti. halbuki yaptıklarında da Kuranla çelişen hiç bir şey yok. bunu iddayada hazırım.
00 Yorumla
+1 yılAtatürk günde 10-15 fincan Türk kahvesi içermiş. :)
20 Yorumla
+1 yılAdam komutanlığını iyi yaptımı yaptı onun sayesinde kazandıkmı zaferleri evet kazandık gerisi kimi ilgilendirir neyi ilgilendirir günahı varsada içiyorsada Allahla onun arasında sizene
20 Yorumlaşuanda türkiyede şu sitede bulunman bile Atatürkün eseri şu ülkede rahat hareket edip özgürlüğünü yaşıyorsan Atatürkün eseri dini açıdan şöyle söylim sen müslümanlığını ibadetini yine yap buna yasak koymamış zaten müslüman yine müslüman
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCumhuriyet tarihi tamamen safsata ve yalan o kitaplar ağır roman hatta
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiliyoruzki tarih bize olduğu gibi aktarılmıyor değiştiriyorlar
karışık olduğundan işte bize verilenle idare etmeye çalışıyoruz10 Yorumla
+1 yılbenim en çok anlamadığım nokta öğretmeni ismimiz karışmasın die isim veryodu orda koptum ben :D
01 Yorumla
Soran+1 yılAa öyle deme lütfen doğru o dbnsnsbs
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadına değer veren eşitiliğe önem birisi benim düşmanım olmaz olamaz !!
60 YorumlaBildiğimiz bazı şeyler gerçek değil.
27 Yorumla- +1 yıl
@andezittt Polemiğe giremeyeceğim. Ama tek şunu diyeyim mantığını sen kur.
Neden Atatürkü koruma kanunu çıktı? İçeriğini araştırıp "Mesela" rı öğrenebilirsin.
Soran+1 yılKatiliyorum her yönüyle araştirmak gerek o kanunda kaldirilmali
- +1 yıl
Kanun hakkında bilgim yok böyle bir kanun var onu biliyorum da nedeninı bilmiyorum ama mantıken araştırmadan mantıken
1950li yıllar da çıktı diye biliyorum ben yanlış olabilir. Yani Atatürk’ten sonra Atatürk ile bir alakası yok kendisi yapmış olsa size hak verebilirim biraz olsa ama kendisi yapmadı.
şu an bile bazı okullarda bazı kamu kuruluşlarında Atatürk'e yapılan hakaretlerin farkındasındır yok burnuna parmak sokmalar falan yapılıyo kimse inkar etmesin bu olayları.
Ve Türk milleti olarak ona bişeyler borçluyuz ama iyi ama kötü bişeyler yapmış yapmaya çalışılmış iyi olarak yargıla kötü olarak yargıla umrumda değil ama bir büste hakaret edecek kadar da düşmemek lazım adam ölmüş gitmiş onun büstüne saçmalıklar yapanlar o zaman da çok olucaktı onada bişeyler borçluyuz bunlar yaşanmasın diye alınmış bir önlem olamaz mı?
burada sorgulanması gereken böyle bir kanun varken o kanunun yerine getirilmemesi sorun değil mi sence? - +1 yıl
@andezittt seninle bazı görüşlerin de hem fikirim. Ona bir sözüm yok. Saygı duyulacak bir lider mi? Evet.
Ama yanlışları da var. Kanun 1951 de Demoktrat Parti tarafından çıkarıldı. Hem korumak için hem de bazı şeylerin gizli kalması için. Bakınız Atatürkün gizli denilen bir mirası var tezi uzun yıllardır konuşuluyor. Ama bu kanun sayesin de hiç bir işlem yapılamiyor.
Soran+1 yılEçdadina bizi bu günlere getiren padişahlarimizla ilgili hakaretler küfürler çekilen diziler ortada. Ama atatürke bir şey de hapsi boyla saçmalik
- +1 yıl
Bak orda sende haklısın saygı duyulması lazım yaptığı iyi şeyler elbette var ama bu kusursuz yapmaz hataları muhakkak vardır çünkü insan bu hataları olucak hepimizin var. Sende şurda haklısın evet bazı şeyler saklanıyor araştırılmıyor iyisiyle kötüsüyle araştırmak lazım ama saygılı olarak hakaret etmemek lazım.
Bazıları var haşa peygamber gibi kusursuz biri olarak görüyor yanlış hemde çok yanlış
Bazıları var adama gram saygı duymuyor nefret ediyor hakaret ediyor buda yanlış ortasını bulmak lazım ne tabiri caizse tapıcaksın nede küfür edeceksin. Saygı duyuyorsan aynı şeyleri düşünüyoruz
Gizli Üye(30-35)+1 yılKemalistlerden haz duymam. Atatürkçüyüm ve Atatürk düşüncelerimi oluşturan insanlardan birisidir.
30 YorumlaKim olduguyla degil ne yaptigiyla ilgilen
60 Yorumla- Gündem konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılDini arastirip sacma buluyorlar biz arastirip sacma bulsak farkli oluyor
00 Yorumla
+1 yılböylelerini görünce 'samimi söylüyorum' keşke Atatürk olmasaydı, ... ...'nı görseydik hep beraber!
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman değildir.
İngiliz işbirlikcisi hain bir masondur.
Bunu uşağı Cemal Granda yaziyor anılarinda...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn basitinden hocası Şemsi Efendi kim mesela? Kimin babası?
02 Yorumla- +1 yıl
Noldu gbtsini mi alacan kardeş neyine yarayacak
Cevap sahibi+1 yıl@Cimbicmemakinesi merak ediyorum
1 yıl önce açılmış konuda kardeşim 5716 var tövbe estağfurullah nasıl konuşalım.
00 Yorumla
+1 yılNedir yanlış olan sence
00 Yorumlaherkesin düşüncesi kendine.
00 Yorumla
+1 yılBu musluman birine taviz verin der gibi olmus
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeler abartılmış mesela bir kaç örnek versene
00 Yorumla
+1 yılNe konuda sorun var?
05 Yorumla
Soran+1 yılNeresinde yokki
- +1 yıl
Tamam sor mesela birini.
Soran+1 yılÇanakkelede yazdiği mektuplar nedir? Neden katliamlar yapildi? Camiler neden ahir yapildi? Ezan türkçeye çevrilirken neden dine uyuşmayan sözlerle çevrildi ve bazi noktalari arapça kaldi? Çevirmedeki gaye neydi? Atatürkün bir kitabi gizli neden? Şapka için neden birçok kişiyi asti? Nicin ismet inonü kendisine bu ülke içki masasindan daha ne kadar yönetilecek dedi? Nicin mecliste türk dişi herkez köledir ibare içeren kanunlar geçti? Dersimde o kadar kişi nicin öldürüldü? Neden kuranlar yasaklandi? Neden gökten indiği sanilan kitaplardan ilham almayiz dedi? Kurtuluş savaşi şehidliği nerede? Bu denli savaşda niçin hiç şehidlik ismini duymadik? Neden lord curson bu devrimlerle birlikte müslümanlik 40 50 yil sonra yasaklanacakdir ve hristiyanlik kazanacakdir dedi bizim için?
- +1 yıl
Birini dedim hepsine ugrasamam.
Soran+1 yılSeç birini açikla
+1 yılne gördün olumsuz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası