Miami'de tatil yapıyormuş da kendileri, ben de 8 aydır 3 kere dışarı çıktım D vitamini eksikliğinden ellerim titriyor saçım falan beyazladı.Bu ülkede genç olacağıma Alaska'da buzul olsaydım ya.
49 yaşında Defne Samyeli vs. 22 yaşında ben! Türkiye'de genç olmak nasıl bir duygu?
İnsanlık tarihi boyunca toplumlar arasında çağ farkları hep olmuştur. Bir toplum taş devrini yaşarken diğer toplum cilalı taş devrinde olmuştur mesela. Günümüzde de bu durum böyle aslında. Avrupa bizden 20-30 yıl ileride Afganistan Özbekistan gibi ülkeler ise 40-50 yıl geride.
Bulunduğumuz konum mükemmel mi? Hayır değil. Fakat düne baktığımızda bugün çok iyi bir yerdeyiz ve muhtemelen de yarınlarımız çok daha parlak olacaktır. Çünkü bu sosyolojinin değişmez döngülerindendir. Düne göre neremiz iyi? Diyecekler çıkar illa ki ama bir önceki jenerasyon bırakın rahat bir işte çalışmayı rahat bir şekilde aşık bile olamıyorlardı, duygu ve düşüncelerini bırak dile getirmeyi kendilerine bile cesurca söyleyemiyorlardı. Birçok travmalarla yetişip kendilerini bastırdılar ve adeta deyim yerindeyse hayvan gibi sadece temel ihtiyaçları -soyut değerlerden uzak bir şekilde- yerine getirmeyi görev bildiler.
Maalesef her doğum sancılı oluyor, şükretmekle tembellik etmemek arasındaki o doğru frekansı yakalayıp kabuğumuzu kırmamız, okumamız üretmemiz gelişmemiz gerekiyor. Ona buna şuna suç atmak yerine herkes kendi evinin önünü süpürerek başlayabilir. Evet maddiyat ve hayat şartları birçok şeye engel belki, Maslow’un hiyerarşisindeki temel basamaklarda sayılırız ama başka çaremiz yok. Şikayet etmek yerine çalışmalıyız. Kaldı ki, gerçekten olumlu olarak bakabileceğimiz noktalar da mevcut. Oyun oynaması gereken yaşlarda çalışan ev geçindiren anne babalarımız vardı.
3 bin lira alabilmek için stresle beraber bin bir tane sınava giriyoruz, gerçekten istediğimiz yeteneğimizin olduğu şeylere yönelemeyip matematik yapmaya çalışıyoruz çünkü zorundayız yapmazsak aç kalıcaz... Asla anlatamam derdimi tam olarak anlayanda zaten bu durumu yaşayanlar kimin umurunda ki z kuşağıyız nasıl olsa hayat bize güzel...
Türkiye de genç olmak ölümdür... Cahil ve çağı bilmeyen anlamayan ailelerin çok olması, çocuk yetiştirmek nedir? Cinsellik nedir? İnsan olmak nedir? Geleceğe iyi bir insan yetiştirmek nedir? Bilmeyen insanlar dolu burası, anca fitne fesatlık bilen, parası olanlara burnunu sokanlar, kendi her poku yer her poku harcar kendisini acındırır ama iş sana gelince abartarak konuşur... Daha kendisine sorsan İnsan nedir? Güven nedir diye bi pok söylemez kavga dalaşına girmeye çalışır... Eğitim desen yok, Anlayış desen yok daha virüs var ortalıkta insan hayatına değer yok, hayvanlara değer yok ben daha ne diyim... İnsanların birbirine saygıları yokki çevreye olsun bunlar hep eğitim hep aileden kaynaklı kısacası strestir, çiledir, ölümdür saygılar (ve ayrıyeten silivri soğuktur)
Bu ülkedeki bütün sorunların kökeninde islam vardır. İslam azalınca sorunlar da azalacaktır. İslam ile gelişmişlik ters orantılıdır. İslam sürekli cami yapılmasına, okul kütüphane hastane ve spor salonları yerine sadece cami yapılmasına, paraların boşa gitmesine neden olan bir din.
İnsan ölmek için doğdu kardeşim bu yüzden hayatın her anını dolu dolu yaşa ve seni aşağı çekecek kötü enerji verecek düşüncelerden uzak dur. Şöyleki Dünya Sultan Süleymana bile kalmadı. Sana da banada onada kalmayacak güzellik para mal mülk şöhret hepsi gelip geçici
Insan parayla guzelligi satin alabilir ama zamani alamaz. 49 yasinda Defne Samyeli olmaktansa, 22 yasinda sen olmak daha iyidir. Tamam züğürt tesellisine girmeyecegim ama genclik gercekten cok degerli.
Şöyle bir tanıma ben hiç inanmıyorum; fakir ama mutlu.. hayır abi fakirin neresi mutlu, adam evine çocuğuna oyuncak alamazken birde vicdanı rahat mutlu bir şekilde uyusun mu , bu yüzden para aşktan önemli aşkla değil parayla evlenin rahat edersiniz bunu birtek kızlar için demiyorum erkekler için de
hahh işte çok güzel bir noktaya değindin. Sözde dindarlar paraya para demiyor kendi cennetlerini yaratmışlar, öbür dünyada sen kralsın olum diye yediriyorlar. Tamam doğrudur eyvallah bir şey demem. Ama Allah Kuran'da güzel yaşayın der ona ne demeli? 😂 Keşke herkes az da olsa o kitabı okusa. Ben çok okumadım ama bayağı bir öğrendim. Dindar değilim bu arada. Bravo sana 🤗
kardes gunese cik ozellikle ogle saarlerinde cok fazla degil 20 dk falan kol dirsek bacak diz kapagi falan gibi yerlerine gunes isigi vurmasi gerek d vitamini ni direk alirsin ama tenine gunesin direk nufus etmesi lazim
Çünkü o ünlü ve parası var kolay yoldan para kazandığı için kendine bakabiliyor. Geçim derdi gelecek derdi olan bir insan böyle görünebilir mi? Böyle olabilir mi?
Paranız ve itibarınız olmadıkça hiçbir yere sığmazsınız. Söz konusu Türkiye olunva daha da oran artıuor. Acaba şu kadının suratındaki kaçıncı estetiği? Genç ve dinç kalmak paranın getirisindendir.
:) Ülkede genç olacağıma Alaska'da buzul olmak bence de mantıklı bir tercih. Türkiye de buzul olmuş olsanız emin olun emlak vergisi ya da hava civa vergisi bir şey alırlardı :D :D :D
Ben de aynı görüşteyim. Ama bizim bi ata hocamız var. Böyle diyenlere hep 'sen bu ülke için ne yaptın da karşılığını bekliyorsun' der. Düşünmek lazım bence.
Deli gibi yapılan spor, sağlıklı beslenme, pahalı bakım ürünleri, estetik ile Defne Samyeli olabilirsiniz. Hangi böbreğinizi satacağınız size kalmış. 😂
Para yok para olsa güzel olurdu aslında PlayStation alamıyoruz mesela ya da araba motor ya da çay içerken hesap yapıyoruz. Rahat yaşasak daha mutlu olurduk kurslara falan giderdik ama gym e bile bazen para yetmiyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ortada doğal bir güzellik göremiyorum bende kendimi bunlar gibi sisirsem silikon vs bin kat güzel olurum ona bakarsan Ajda Pekkan da güzel ama estetik gözleri kapanmıyor estetikten hep merak etmisimdir bu kadın nasıl gözlerini kapıyor uyuyor diye 😂