Bu zamanda Genç olmak hiç iyi değil bana göre çünkü hiç bir şeyin tadı tuzu kalmadı herşey teknolojik modernleşti insanların o sıcak kanlılığı kalmadı artık herkes birbirleriyle ne düzgün iletişim kuruyorlar birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar hep akıllı telefonlar tabletler Bilgisayarlar falan mesela bir yere gidiyorsun adamın elinde telefon veya akraba ziyaretinde gidiyorsun eve millet herkes dizi film izliyor hiç iletişim pek kalmadı eskiden oylemiydi ne telefon vardı ne internet yani herkes birbirinin halinden anlıyor du yani şunu demek istiyorum o Eski nesillerin o eski zamanların tadı tuzu kalmadı.
25 Yorumla
Soran+1 yılKendi kendine mi koşuyorsun anlamadım, yanıt vermedim ki saçma sapan yanıt verme diyorsun 🤷🏻♀️
Soran+1 yılAnladım, anladım :))
En İyi Cevaplar
Siyah renksin ama gökkuşağında olmanı istiyorlar. Öyle birşeydi işte.
10 Yorumla
+1 yılBunun ulkemizle cok. alakasi var mi bilmiyorum ams birinci olarak hicbir sey bilmiyor dunyadan habersiz zannediliyoruz hani su klasik laf "daha yolun basindasin gorecegin cok sey var vs " yolun basinfa olduğumu biliyorum ama bu dunya veya yaşam hakkindaki dusuncelerimin degismesi gerektigini anlamına gelmiyor ve eminim artik genclik sosyal medya ile cok hasir nesir oldugundsn hic de oylr dünyadan habersiz degiliz... Ve telefonla cok zaman gecirinxe ise yaramaz gorulmemiz... Telefondan kitap da okunuyor arastirma da yapılıyor direkt bu yargi niye ya
00 Yorumla
+1 yılYaşıyor gibi görünüp yaşayamamaktir acılarını yansıtmamaktir:/
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
Yemek yiyorsun ama doymuyorsun. Bir şeyler gidiyor mideye ama sürekli açsın.
Öyle bir şey.90 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yıl90'larda çocuk, milenyumda genç olmak müthişti.. Saygılı ama bir o kadar eğlenceli.. Misal Okul yıllarım otobüsün arkasında arkadaşlarla sohbetlerle "ayakta" geçti.. Saygıdan... Toplu taşımada büyüklerime yer vermekten.. şu an kıymetini ayrı biliyorum, çok da çantalarına yardım ettim, biraz aile görgüsü biraz karakter.. Buradaki "Bazıları" teyze, amca, dayı Vs. hitap edip dursun.. (((Not: KS 2011'de açıldı "kimileri ergenken" 😉)))
46 Yorumla- +1 yıl
Şimdiki gençler yürümeye aciz hanımefendi
- +1 yıl
Buradaki "bazı" yorumlar felaket hele "cinsellik" 😑 biz en fazla hoşlanır, bakışırdık.. Şimdikiler... 👎
- +1 yıl
Bizim zamanımızda güzeldi hanımefendi kızlar gelip ilişki teklif ederdi şimdikiler peşinde koşuyor kızların
- +1 yıl
Kızlar mı teklif ederdi? Yok artık, saçmaladın😮🙈
- +1 yıl
Gerçekten hanımefendi doğru söylüyorum
Benim zamanımda "y. rk kürek" gibi bir şeydi; şimdi daha havalı gibi sanki... Ne bilim, burada bile özelden "dayı yaaa, dayııı!!! ne işin var senin buralarda morrruk?" diye atar yapanlar oluyor. Aferin, çok öz güveni yüksek mahlukatlara evrilmiş gençlerimiz.
41 Yorumla- +1 yıl
hekketten ne ayaksin dayi? 😃
Bok gibi bir duygu. Yaşıtlarım avrupada gençlik yaşarken ben gelecek kaygısından başka bir şey taşımıyorum. Sosyal şartlar az, her şey pahalı, ücretler düşük, ev araba ehliyet fiyatları uçlarda. Ümidim yok geleceğe dair ve muhtemelen ya erkenden kalpten giderim ya da yaşlandığımdan hayatımı sadece 3 kuruş kazanmak için çabalamış bir mühendis olarak mutsuz bir şekilde ölürüm
20 Yorumla
+1 yılTürkiye'de gençlerin çoğuna sorsanız bir çok konudan muzdarip çoğu depresif psikolojik sorunlu kişiler Üniversiteyi bitirmek için saç döküyorlar bir de aile içi sıkıntılar varsa daha zorlaşıyor çekilmez bir hal alıyor.
Çok şeye sahip olmak çoğu kez mutsuzluk getirir modern çağ insanlara her imkanı sunuyor farklı şeyler sundukça önemli olan duyguları unutturuyor sevgi gibi saygı gibi mutlu olmak gibi..20 Yorumla
+1 yılGünümüz gençlerinin bir kısmı yeterince çalışkan, vizyonlu, prensipli değiller. Hayalleri ve idealleri yok.
Ve yine bir kısmı kısa yoldan para kazanma, fenomen veya youtuber olma peşindeler.
büyük bir tasavvuf adamının benzetişiyle, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı farkedecek kadar gözü keskin bir gençlik istiyoruz.20 Yorumla
+1 yılHerkesin nasıl bilmiyorum ama ben kendi açımdan bakınca yaşımdan çok daha fazlasının yükü altındayım, zaman nasıl geçiyor bilmiyorum, yapmak istediklerim için çabalasam da karşıma hep engeller çıkıyor;ailem, sistemler, ön yargılar... Bu yüzden güzel değil, burada genç olmak. Çocukluğumu da yaşayamadım, koymuyor bu yüzden.
00 Yorumla
+1 yılHoop doğuyorsun biraz evdesin sonra 12 yıl hiç düşünmeden okuldasın sonra bir sınava tabi tutuluyorsun yaptın yaptın yapmadın askerlik askerden gel meslek yap ondan sonra baskılar evlen. Sonra ev geçimi sıkıntısı yaşa çocukların geleceği hoop bir anda çök öl bitsin
00 Yorumla
+1 yılŞöyle baktım genel görüşlere. soruyu görür görmez içinde bulundukları duruma göre cevaplar gelmiş. kimi kız kavgasında kimi aşk sarmalında kimileri eğleniyorken bazıları da kadın olmanın zorluğuna deyinmiş.
Demem. o ki kutuplardaki buzullar erimeye başlamış biraz bunu konuşalım. 😇00 Yorumla
+1 yılGençliğini yaşayamayan bir gençlik okul hayatı boyunca işe girene kadar sürekli sınav sonra işe girme kaygısı işe girer hergün çalış. Bunun ailesi sevgilisi arkadaşı kötü alışkanlığı var yani genç olmak zor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok boktan bir duygu... yetiştirilmiyorsunuz , kendinizi yetiştirmek haliyle zaman alıyor , ve genç olmuyorsunuz akıllandığınız zaman geç olduğunu , geç kalındığını fark ediyorsunuz... ya alışıyorsunuz sözde insan oluyorsunuz , ya da umut edip insan gibi yaşamanın yollarını arıyorsunuz genç olunmuyor , genç kalınmıyor bu ülkede artık insan gibi insan yetişmiyor maalesef.. Tabi vardır illa ki ama eğitim ekonomi o bu falan derken çoğu harcanıyor işte
00 Yorumla
+1 yılGenç olmak iyi de imkansızlık işsizlik parasızlık kötü olmalı. Hayal ettiği düşündüğü gibi olmuyo gençlerin bunun çok net farkındayım
30 Yorumla
+1 yılGelecek Kaygısı,
Cinsel hazların doyuma ulaşamamasından kaynaklanan buhran,
İçsel yolculuk,
Ders çalışma
Hayalleri erteleme.
Türkiye'de genç olmak böyle birşey.10 YorumlaFazlaca cahilin arasında kendini geliştirmeye çalışmak, çölde kaynaksız dolu havuz yapmaya benzer derler. Fakat yeterince inanırsa bir insan bence başarabilir.
İlginç bir strateji...10 Yorumla
+1 yılsenden büyük olan herkese otobüsten yer vermen gerektiği bir ülke işte ayıplanırsın kınanırsın çünkü yetişkinler mikemmel
22 Yorumla- +1 yıl
Aynı davranışı sizde beklersiniz ama hanımefendi öyle değilmi
- +1 yıl
@Muzaffer_Tuğkan ben otobüste ayakta giderim genelde bana yer veren gençlerin verdiği yere de oturmuyorum gerek yok çünkü beyfendi
Çok miktarda baskıcı: şöyleki yakın akrabaları geçtim anne baba teyze vs kapı komsun seni görünce dışarıda, evdekilerin haberi oluyor! hadi ama kim isterki her hareketi bilinsin?
00 Yorumla
+1 yılValla şimdi genç olmak derken ben şu an iş başında yetişkine giriyorum bizim zaman bu nesilin bir alt kademesi olarakdan o bile iyiydi abi şimdikiler Tabula Rasa anlayan anladı:)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. Ben Hadi 30'u devirdim ben Ama Bizden Geride Gelecek olanlar İçin Allah Yardımcınız olsun Birşeyler yazmak isterdim Ama Önyargılı insanlarla Akşam akşam uğraşmak istemiyorum...
00 Yorumla
+1 yılŞimdiler de biraz sacma salak bir gençliğimiz var..
30 Yorumla
+1 yılKötü bir duygu herkes salak saçma şeylerle dalga geçiyor yani insanlığa hakaret ediyorlar kendileri uzaylı sanki gö*üne koduklarımın oro*puları 😂😂
10 Yorumla
+1 yılbokum gibi. bu ülkede ne hükümet ne eğitimciler ne aileler ne de herhangi biryerdeki herhangi bir insan evladı gençler için hiç bir zikim yapmıyor
10 Yorumlabir cebinde parası olan gençler var bide cebinde parası olmayan gençler ben direkt ülkeyi ikiye böleyim daha anlaşılır hale gelir belki
10 Yorumla
+1 yılTÜRKİYE CUMHUİYETİ BANA SAĞLAM PSİKOLOJİ VE GENÇLİK BORÇLUSUN diyip susmak istiyorum
26 Yorumla- +1 yıl
@yerlixr neyin primi ahraz? boş duyarını da alıp yallah köyüne
- +1 yıl
@yerlixr Allahım muhattap olduğum tiplere bak.. Köyde oturmana gerek yok düşüncen sığ zaten, yorumdan kaybol lütfen
- +1 yıl
@yerlixr yalnız yorumuma muhalefet olan sensin, kaybol
Okudun okumadın kızlar için evlen ya da çalış hayat şartları işte değişen bişey yok
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılKoyun olmak gibidir. sürünün başı ne yapsa herkes onu yapar. ne giyse herkes onu giyer. ne yese herkes onu yer.
00 Yorumla
+1 yılSabahtan beri google dan guvenilir tefeci arıyorum eğitimim icin para lazım diye. Iste genc olmak boyle bir durum ulkede.
00 Yorumla
+1 yılPc toplama derdinde olup enflasyona isyan edip doların dört gözle düşmesini bekleyen bir duygu seli yaşamak olurdu
00 Yorumla
+1 yılBirçok hayali kafasında kurup maddi manevi durumlardan ötürü hiçbirini istediği gibi gerçekleştiremeden yaşlanır Türk genci..
00 Yorumla
+1 yılTürkiye’deki gençlik liseli kızların bir başka kıza erkek yüzünden saldırması kadar yerlerde sürünen bir gençliğe dönüştü maalesef
00 Yorumla
+1 yılKendini yasli hissetmektir. yaslanmaya baslayinca da halin vaktin duzelir bu sefer yasayamadigi gencligini yasamaya calisabilirsin
00 Yorumla
+1 yılsakatlanamazsın
dusemezsın uzulemessın
basarısız olamazsın
dınlemezsın
aglayamazsın
ıssız kalamazsın
basarısız kalamassın
onurun gururun kırıldıgında ve bunu bılerek yaptıklarında el daha kotusunu yapacak dıyıp aıleden sogutacaklar00 Yorumla
+1 yılKendi açımdan söylersem, sınavlara çalışmaktan çocukluğum, gençliğim yok oldu.. Hala çalışıyorum :(
10 Yorumla
+1 yılGençlik maalesef ki bir boşluk gibi hepsi sevgili derdinde veya iyi bir iş için habire sınav çalışma peşinde gençlik aktivite yapmadan heba oluyor
00 YorumlaGelecek kaygısı yaşıyorsun sürekli gelecek kaygısı yaşamaktan istediğin hayatı yaşıyamıyorsun
10 YorumlaÇok iyi aile terbiyesi ve eğitim almadiysa, ya dejenere olur ya da dejenere olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNe yapacaklarını bilemiyorlar.. hayata karşı korkaklar
10 Yorumla
+1 yılTurkiyede gencsen hiçbir ise yaramayan vasıfsizin tekisin zsten bu ülkede gençlere değer verilmiyor
10 Yorumla
+1 yılKötü ahlaksız kuran bilmez bir yeni nesil yetişiyor. Hepsi degil bazilari
10 Yorumla
+1 yılEğitim sistemi ve yaşam zorluğu olduğu için zor. Gençliği yanlış şekilde kullanmakta kişinin kendine zararıdır o başka.
20 YorumlaTürkiye de genç olmak zor. Eğitimiydi, iş olanağı idi. Cidden yaşam zor.
10 Yorumla
+1 yılAmerikada doğmak isterdim daha iyi olurdu. Ama soru bu değil türkiyede genç olmak berbat birşey çok cahil insan var. Daha geçenlerde okumamış bir adamın bana bilgi vermeye çalışmasıda ayrı bir ironi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ülke ile alakası yok biri zenginlik içinde yaşarken bir diğeri bir odada yaşayıp cobanlikla geçinir bu dünyanın düzeni bu biri şu an ağlarken biri gülüyor yalan dünya
00 Yorumla
+1 yılGençliğimizi yaşamamıza fırsat mı veriyorlar okulda sürünüyoruz
10 Yorumla
+1 yılGençlik bizim zamanımızda güzeldi hanımefendi şimdiki gençlerde iş yok ruh gibiler aynı
40 Yorumla
+1 yılKafanı çalıştırırsan çok güzel yok ben hazır yiyici olcam diyorsan geberirsin 😝
00 YorumlaYeni nesil nasil bir genclige zihniyete sahip anlamadim
00 YorumlaKötü bir duygu Gençlik Zina ve İçkiden başka bişey bilmiyor saman gibi bir hayat yaşıyor hepsi
00 Yorumlagüzel öyle takılıyoz işte polisler hep peşimizde bizim
00 Yorumla
+1 yılGencken enerji ve zaman çok ama para yok
40 li yaşlarda enerji az zaman az para çok öyle işte00 YorumlaBok gibi bir duygu. Bir kere sanıyorlar ki gençlerin hiç derdi tasası yok. Saygı duyulmuyor.
00 Yorumla
+1 yılGüle eglene doya doya yaşıyorlar işte her haltıda yiyiyorlar işte hep olumsuz yazmışlar
00 YorumlaSimdiden gelecekteki cocuklarimi dusunuyorum ve onlar adina uzuluyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılYarış atı olmakla eşdeğer bir şey yani çok da abartılacak bir şahanelikte bir duygu değil.
00 Yorumla Türkiyede genç olmak, iki ucu dikenlerle örtülü orman..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇook ama çok güzel duygu
Ülkemizi begenmiyenler gidebilirler00 Yorumla Gençler yerine yetişkinlerin karar vermesi gençleri gelecek kaygısı vs ile bunalıma sokmak sürekli okumazsan evlenirsin vs gibi sözler doğru düzgün eğitim yok zaten üniversite bitirip meslek sahibi olamama endişesi vb
10 Yorumla
+1 yılGenç olmaktan önce bayan olmak zor. Ama genç bir bayan olmak çok daha zor.
00 Yorumlaİğrenç bir duygu. Afedersiniz kendinizi aynı mal gibi hissediyorsunuz.
01 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılHer açıdan zordur hele töre aşiret gibi kültürlerde geçinmek çok zor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. Kötü bir duygu, ya çalış iş bul diyorlar ya da oku adam ol başka çaren yok.
00 Yorumla- Devamını Gör (114)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne