Şahsen benim asla hayattan keyif alacak kadar para kazanacağıma dair inancım yok.
Keyif alma standardım da öyle zengin olmak falan değil ha, borç-kira derdim olmasın, emeğimin karşılığını alayım arada da arkadaşlarla karşılıklı 2 bira içebileyim yeter. Ama hayır. Ölene kadar 10 saat çalışıp kazandığım asgari ücreti hep kılı kılına yetireceğim, yeterse o da. Asla evim olmayacak, araba alabilirsem yıllllaaaarca köpek gibi borcunu öderim sonra haciz falan gelir belki ama ev tamamen imkansız.
Hayatım yaşayarak değil "hayatta kalarak" geçecek sadece.
Keyif alma standardım da öyle zengin olmak falan değil ha, borç-kira derdim olmasın, emeğimin karşılığını alayım arada da arkadaşlarla karşılıklı 2 bira içebileyim yeter. Ama hayır. Ölene kadar 10 saat çalışıp kazandığım asgari ücreti hep kılı kılına yetireceğim, yeterse o da. Asla evim olmayacak, araba alabilirsem yıllllaaaarca köpek gibi borcunu öderim sonra haciz falan gelir belki ama ev tamamen imkansız.
Hayatım yaşayarak değil "hayatta kalarak" geçecek sadece.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Kismet demeli neyin nezaman gelecegi beli olmaz hayattan bişi umarak diyilde hayatı günü anı yasamak onemli pişmalık duymamak onemli yani para kahıt parcası hayatan zevk almayı bilmeli
Uyanık olduğu sürenin %80ini köpek gibi çalışarak geçiren biri nasıl keyif alabilir allasen? Sizin gençliğiniz daha iyi bir döneme denk geldi anlamanız mümkün değil. Hepsi boş laf.
12 yasımdan bu tarfa calısıyorum aynı durumdayız ama mucadele edıyorum tabi bunun dişida hattalrım davar ama pişmanlıgım yok
yok... hepsi imkanı olsa ülkeyi terkedecek kıvamda...
Yok kanka hepsi tiktok çekiyor Bi gir izle sence var mı
Ailesinden bağımsız olanlara, yani gerçek dünyaya göz atmanı öneririm bir de.
Onların sayısı az pek görünmüyor
Aynı yaştayız, senin tuzun nasıl kuru da göremiyorsun çok merak ediyorum gerçekten ya. Cidden etrafım çalışmaktan derslerini aksatmak zorunda kalan, kiramı borcumu nasıl öderim diye düşünmekten kafayı yiyen insanlarla dolu, sen hangi ülkedesin?
Hadi aileden şanslısın falan desem, hiç mi onlara ihtiyaç duymadan ayakta durmaya çalışmadın?
Tuzum kuru değil bulunduğum ortam da it bağlasan durmaz ama şükrediyorum o söylediklerinin hepsine katılıyorum
Z kuşağından kastım zaten baba evinde tiktok çekenler değil, ki onlar da birkaç yıl sonra bu gerçekle yüzleşecek zaten. Gerçekten 15-20 yıl önce bu yaşlarda olanlarla aynı şartlarda başlamıyoruz hayata. Benim annem memur, babam işçi ve kardeşimle ikimiz yokluk ne demek bilmeden büyüdük. Şu an aynı mesleklere sahip 2 çocuklu bir aile ay sonunu zor getiriyor.
Asgari ücretle çalışıyorum ev, fatura, yemek... Bu kadar.. bir kuruş artmıyor.
Yani bu kuşağın sorunu aile evinde tiktok çeken çocuklar falan değil yanlış tarafta durmayın lütfen...
Z kuşağının gelecek umudu var mı sorusuna şöyle cevap veriyim o zaman gelecek z kuşağından umutsuz oluyor senin gibi bu konularla meşgul olması gereken Bi çok insan saçma sapan şeylere vakit harcıyor bak sen ne güzel çalışıp paranı kazanıyorsun ama evet ekonomik şartlar pek iyi değil ve hayat pahalı geçim çok zor Türkiye de bu konuda da katılıyorum ama yapabilecek pekde birşey olduğunu düşünmüyorum
Olmamalı zaten Allah inancı yok çalışma yok Vatan bayrak sevgisi yok. Cinsiyet yok. Ne bekliyor lar mutlu olmak mı
Hee işsizlik, rezil eğitim sistemi falan değil sorun değil mi?
İşiniz gücünüz boş hamaset
Ne işsğzligş şahsen yüksek ücrete genç bulamıyorum çalışacak. Hafta da 1 gün çalışıp yorulmadan 20 milyar müdür maaşı istiyorlar. Önce cırak ol sonra usta sonra zengin
Hee sen patronsun. Sana hava hoş. Tabii ki sen hamaset yapacan.
Patron dogmadım parasız bile çalıştım iş ögrenmek için
Sonra partiye yakınlaştın işlerin yürüdü.
Üye isem Allah belamı versin. Bir tl parti ya da destek aldıysamda.
Tüm Türkiye İslam düşmanları Erdoğan a karsı ise benim Erdoğan yanında olmam lazım hepsi bu
Üye olmana gerek yok. Çevre ilişkilerin yetiyor. Camide namaza gitsen çevre oluyor.
Biliyoruz o ortamları
Hiç camiye gitmedim biliyonmu namaz için
İş alanın ne?
Elektronik toptancılık ve montaj işleri.
Hee küçük işletme. Sanayide mi?
Evet orta derece sanayi de. Yeterli çok şükür
Z kuşağı önce aklını başına toplasın. Junky modda hayat mı gider? İşleri güçleri gırgır
Param yok eğitim yarım 20 yaşındayım bi başarım yok elle tutulur ekonomi kötü ülke her gün fakirleşiypr ülkem satılıyorda nasıl umudum olsun ki
ve bazen bazı umutlar yeniden yeşerir ;) umutlu olmalıyız.
Mümkün değil. 30umu görmeme bile gerek yok hiçbir şey daha iyi olmayacak.
Pozitif ol umutsuz olma anı yaşa.
Tuzu kuru olana kolay
Okuyor musun?
Deniyorum.
oku, mesleğini eline al gerisi gelir. bende hazırlanıyorum.
:) Aynı kuşaktan sayılırız ama yine de bana hayat öğüdü vermek için çok küçüksün yavrum:) sen geçtiğin yolu yıllar önce geçip iş hayatına bile atıldım. Gerisi gelmiyor. Ha babişkondan geçinirsen belki, o zaman da dediğim gibi tuzu kuru olana kolay.
ne diym ablam iyi olur inşallah hakkında
Olmayacak, senin de olmayacak. Ha ciddiye de almayacaksın biliyorum ama bir gün kendin tecrübe edeceksin zaten.
Fakir doğmak senin suçun değil ama fakir ölmek senin suçundur bu söz aklıma geldi. Hayatımızı değiştirmek bizim elimizde.
Well, fakir doğmadım ekonomi çöktü. Çocukken anlamıyor insan tabi. Üniversite diplomanla asgari ücretten daha azına çalıştırmaya çalıştıklarında hatırlarsın beni:)
ben çocuk değilim öncelikle bunu bil. 2. O konuda haklısın üniversite diplomasıyla asgari ücret veya asgari ücretten daha az maaş alan insan çok bunu biliyorum.
meslek alanında kendini geliştirmek çok önemli, avukat tan örnek veriyorum asgari ücret alanda var bir dava da 50 bin TL alanda
Büyüdüğü düşünüyorsun tabi, doğrudur xd iş hayatı gerçekten orada burada okudukların gibi değil ama umrumda da değil neye inandığım. Eninde sonunda göreceksin zaten hiçbir şeyin sandığın gibi olmadığını. Ve tek başına kendi ayakların üzerinde durana kadar bal gibi de çocuksun.
xd ne sene 2011 mi 😅
Emoji ne asıl Facebook bağımlısı teyzeler gibi
Z kuşağınında yok, Z kuşağının torunlarınında yok.
Siz şuanki nesille empati yapabiliyor musunuz mesela, yaşıtlarınızın çoğunun en ufak bir fikri bile yok çünkü neler olduğu konusunda. Gerçekten merak ediyorum...
A haber gibi yandaş kanal izleyenlerin hiç bir fikri olamaz zaten.
Onun etkisi büyük ama çoğunluk sadece düşüncesizliğinden anlamak istemiyor bence.
Makarna kömür tatlı geliyor.
bu halde olmana sebep olan oy verenlere lanet et
Lanet edince bir şey değişmeyecek hayatımda. Ha nefret ediyorum o ayrı mesela, pudra şekerciler gözümün önünde ölmek için yalvararak can çekişse kılımı kıpırdatmadan izlerim yine de soğumaz öfkem.
efsanesin <3
Olmalı onlar geleceğimiz
Benim kendi hayatımdan umudum yok
Umudum yok battık batıyoruz.
Yurtdışına gidicem
İnş kabul ederler. Baya baya qualified olmadığı sürece Türk vatandaşı pek istenmiyor ama...
Üni olunca kolay oluyor
Dil için başvurıp gidebilirsin.
Hem o kadar kişi gitmiş benim neyim eksik 😂
18-19 yaşlarında ben de öyle sanıyordum ya djsls İngilizcem var, çok çalışıp yüksek lisansımı norveçte yaparım sonra akademiden devam ederim ordan falan xd melih uçuyosun dediler kendime geldim.
😂😂 benim tanıdıklar var. Destek oluyorlar bana. Work and travel/ erasmus neden yapmadın?
Bunlar oraya taşınmanı sağlayan şeyler değil? Paşa paşa geri gönderiliyor giden herkes süresi bitince.
Ek olarak da, bu kur farkında ne erasmusu allasen? Ben Erasmus planları yaparken dolar 4 liraydı şimdi kaç. Verdikleri hibenin yettiğine mi inanıyorsun cidden?
Oradan başka vizelere başvuramıyor musun?
Ankara anlaşması var. İngiltereyle olan bitti ama avrupa ülkeleri için devam ediyor
Hayır ama sen dene:) en kötü kaçak kalırsın nolcak.
Var umudum