Bir kere daha islamın değerini anladım. Sırf ilerde çeyiz parası vermemek için kız torununu gönen dedenin zerre vicdanı yok galiba. Maalesef hindistandaki hindu kadınlar tıpkı cahiliye dönemi arapları gibi dogar doğmaz gömülüyor ya da süt kovalarında boğuluyor. Siz bu vahşete ne diyonuz?
Hindistan 'da neden kız çocuklar ve kadınlar değersiz?
Allah'ın emirlerinin uygulanmadığı topluluklarda bu tür şeylerle karşılaşmak anormal olsada normal geliyor bana. Çünkü nasıl ki Allah insanı en güzelde yaratmışsa ona iyi gelecek en güzel şeyleri emretmiştir ancak bu çizgileri aştığımızda malesef bu tür durumlar kaçınılmaz oluyor. Cahiliye devrinde Allah tan bir haber yaşayan insanların kız çocuklarını diri diri toprağa gömmesinden sonra iman etmekle ve Allah ın emirleri uygulamakla Peygamber efendimizin onları yıldızlara benzetmesi gibi. İslam bu kadar insana değer veriyor işte. Şimdi kalkıp ta ineklere tapan insanlardan da iyi şeyleri beklemek abes kaçar
Hindistan diye genelleme yapman cok cok yanlis Bunu yapan muhtemelen tek bir koy veya ailedie Orda pembe çeteler var Asiretten buyuk Kadina siddet uygulayan erkekleri doven kadinlar Ya da kiz cocuk dogunca tanriya tesekkur etmek icin tuzlerce agac diken grup var
Araştırdım sadece köy ve aile değil ülkenin genelinde çeyiz parası geleneği var ve kadından alınıyor bu para. Evlenince bile devam ettiği söyleniyor hatta kocasına çeyiz parası vermediği için işkence gören ve öldürülen kadınların sayısı epey çok. Şu anda azalmış olabilir ama hâlâ var.
Gerçekten şükürler olsun kardeşim İslamda ise evlenen kadına mehir veriliyor yani hediye babından belli miktar para vs. Başlık parası ise islamda yoktur, islam kusursuz bir din olduğu için kadına da erkeğe de en çok değeri o verir. İslamı doğru kaynaklardan araştırın sonra gelin ama bilip bilmeden konuşmayın.
Evet, çünkü hinduizm de kadın ezilir daima. Evlenince hata yapsa eşi onun yüzüne asit atıp yakabilir , düğün masraflarını hep kadın karşılar meselâ ve hinduizm bunu teşvik bile eder