Bazıları söylemekten anlamıyor bilirsiniz ki, üçün beşin hesabında değiliz ama durumlar malum, çoğu zaman ayın sonu zor geliyor. Böyle durumlarda neler yaparsınız yaratıcılığınızı konuşturun :D
Verdiğiniz borcu geri alabilmek için uyguladığınız taktikler neler?
Borç vermem ki ben. Ama verip de alamayanlar küçük hırsızlıklara başlayabilirler. Şarj kablosunu falan çalın, kol saatini çalın. Mallarını haciz edin :D
Yılların enayisi olarak size vereceğim tek tavsiye "kuruşu kuruşuna isteyin" olacak. Yıllarca aman sıkışmasın aman yanlış anlamasın aman şöyle aman böyle derken resmen söndürüldüm, ben sıkıştım, paralarımın üzerine yattılar. ders aldım mı? kesinlikle hayır!! attığım tek adım borcumu istemek oldu. büyük başarı neticede. yine söndürülüyorum ama istiyorum da artık :d 1 lira borcunu bile isteyen insanlara eskiden çok kızardım şimdi hak veriyorum. Enayi miyim lan ben? evet enayiyim. hani bir ara haberler de çıktı ya adam alnına "enayi" yazdırmış diye. onu o kadar iyi anlıyorum ki benim tek farkım alnımda enayi yazmaması işte. belki de yazıyor ben aynaya bakınca göremiyorum. Her neyse isteyin arkadaşlar isteyin.
Mesela bir arkadaşınıza veya dostunuza borç verdiniz o da size "abi en geç 1 hafta içinde ödeyeceğim" deyip haliyle ödemedi. şimdi hamle sırası bizde. Bunun farklı yöntemleri var ama aklıma gelenleri anlatayım. Borçla ilgili cuma mesajı atmak. örneğin: borçtan sakının! borç, gece gama, gündüz de zillete sebep olur. hayırlı cumalar. bik bik bik.
Gidip isterim eğer vermeyeceginden şüphe edersem yani enayi yerine koyuyorsa beni vermiyorsa bende zorbalıkla alırım paramı en basiti kafasına dayarım silahı dakikasında çıkarır verir çok tanıyorum öyle borç alıp vermeyen insanları zaten benden uzak dursun da öyle insanlar katil olmaya değmez insanları enayi yerine koyuyorlar gerçekten kimseye güven olmaz bu devirde.
Direk istiyorum. Mesela en son borç verdiğim kişiye 6 ay sonra ararım. Ekonomik durumun nasıl diye sordum. Senin bende emanetin vardı dedi. Evet dedim. Emanetin üstüne emanet koy ihtiyacım var dedim. Oda ancak senden aldığımı verebilirim dedi. Bu şekil oluyor. Direk işte. Sonuçta senin olanı istiyorsun
Borç almayı da vermeyi de sevmem. Ama illa vermek zorundaysam küçük bi miktarsa geri almam. Yok değilse sürekli borcumun olduğunu ve maaşımın yetmediğini söylerim. Eğer hâlâ anlamıyorsa direk borcum var, müsait olduğun zaman verir misin diye isterim.
1 kere borç verdin ve geri alamadıysan 2. Sefer borç vermeyeceksin. Adam en sonunda ya borcunu ödeyecek ya da senden borç alamayacak. Tabi sen de yakın arkadaşıysan bi gün mecbur ödeyecek borcunu ki tekrar lazım olunca alabilsin.
Taktik çok net Allah'ım inşallah paramı getirir :) ben bu konuda berbat ötesiyim ne param yok diyebilirim ne geri isteyebiliriz karşıdakinin insafına kalmış verirse alıyorum ve bu nurum hayatım boyu beni zorsa bıraktı
Üç beşte olsa isterim. Dolaylı yoldan da anlatmam. borc verdiğim kisiden gün kesmesini isterim. Sonra bir hafta opsiyonu vardır bende. Bizde agactan toplamıyoruz adı üzerinde borç. Bir arkadaşım hariç tabi.
Kimseye borç vermiyorum. Haliyle geri alabilmek gibi bir derdim de olmuyor. Diyelim ki verdim ve geri almak durumundayım. Maddi yönden güçlük çektiğime dair imalı birkaç konuşma yaparım, anlar herhalde.
Bundan önce de benzer soruya cevap verdim. Ben alamıyorum bir türlü. Bir kere söyledim sonra da söz verip göndermediler ama sanırım yalandan bir sorun çıkarmak olabilir diye düşünüyorum. Çocuk hastalandı, su patladı, kombi bozuldu vs.
Şu an paraya çok ihtiyacım var acil borcunu ödemen lazım, cidden bu kadar acil ihtiyacım olmasaydı asla sıkıştırmazdım derdim, hiç ihtiyacım olmasa bile
Açık açık istedim kaç kere verdi en sonunda, kitabımı alıp 1 yıl getirmeyenden de istedim. Karşılıksız niye vereyim ki malımın hesabını yaparım ben. İsteyin.
Borç vermem kolay kolay kimseye, vermişsem yani verecek kadar güvendiğim biriyse zırt pırt ver ver demem. Planlıyımdır, borç veriyorsam kolay kolay sıkışmam.
Hayatımda en nefret ettiğim şeylerden biri borç para istemek ama verecek olursam unutamayacağım parayı borç vermem kimseye. Bu yüzden taktikle falan uğraşmam sonradan.
Verdiğim borcu geri istemiyorum, ne zaman verebilirse o zamana kadar bekliyorum. Ama aldığım bir borç varsa o borcu hemen ödüyorum. Bekletmeyi sevmiyorum.
Uğraşmam yeğenim. Birşeyin benden çıktığı kesin olan birşey için bilinç altımda aynı ölüm gibi kabulleniyorum. Sen ne yapıyon saçını başını mı yoluyon yoksam
Parayı vermek delilik almak aklılıktır, alacağınız kişiye diyebilirsiniz eline ne geçerse ver küçük küçük de olsa ben kabul ederim, her zaman iyilik ve akılla
Borç verdiğim zaman geri isteyemiyorum genelde verdiğim parayı unutuyorum. Genelde ufak meblağlar oluyor, eğer yüklü bir meblağ verirsem ödemezse tahsilat mafyalarına devrederim. 😂
bugune kadar 1 kisiye borc verdim, guvenimi kazandiktan sonra o da. ama almak icin taktik falan uygulamazdim direkt ihtiyacim oldugunu soyler, 2-3 hafta sure verirdim. adam olan o kadar surede tamamlar herhalde.
Yanında hesap yapıp dururum ya da masrafları sıralar zor durumda olduğumu empoze etmeye çalışırım. Ben direkt olarak açıkça söyleyebilenlerden değilim maalesef :')
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İstemiyorum ya ne zaman verirse bu yüzden borç vermemeye çalışıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu hayata en gacılar yedi paramı ne borçu sdkjgksjgks