Borçlarınızı nasıl bir planlama yapıp kapatıyorsunuz asgari ücrtele borç ödeyen birileri var mı acaba
Borçlar çok can sıkıyor şu an borç miktarı 300 k ya yaklaştı ne yapıcam bilmiyorum hiç
Borçlarınızı nasıl bir planlama yapıp kapatıyorsunuz asgari ücrtele borç ödeyen birileri var mı acaba
Borçlar çok can sıkıyor şu an borç miktarı 300 k ya yaklaştı ne yapıcam bilmiyorum hiç
Benden sana bir tavsiye. Evvelâ herşeyden önce bir bütçe yap. Aylık tüm gelirlerini ve tüm harcamalarını yaz. Hangi kategoride ne kadar harcama yapıyorsun bunu öğrenmiş olursun.
Sonra gereksiz harcamalarını olabildiğine kıs.
Son olarak da kendine fazladan para kazanabileceğin ek iş bulmaya bak. Bildiğin bir konuda ders, kurs vs verebilirsin mesela. Yarı zamanlı çalışabilirsin. Artık hangisi uygunsa sana.
Son olarak da kazandığın fazla para dahil, aylık ne kadar artırabiliyorsan, borçlarını ödemeye bak. Faizi en yüksek olandan başla.
Umarım en kısa sürede borçlarını kapatabilirsin. İyi şanslar.
Eşim ve ben asgari ücretle çalışıyoruz evimiz kira değil sence bu borç çokmu ve bu borç bitermi
Biter tabi neden bitmesin? Tabi sizin ve eşinizin harcama alışkanlığına bağlı bu durum. Kazandığınızdan fazlasını harcıyorsanız * sene bitmez.
Bu yüzden bütçe planlaması yap diyorum.
Bizim böyle borçlarımız yok ama belli yerlerden kısarak borçlarımızı ödüyoruz. Yorumda bir arkadaş güzelce özetlemiş.
Ek iş bul parttime işler var. Bir de ihtiyaç fazlası ürünlerden dışardan daha iyi olur senin için. Mesela bir tablet mi alacaksın ne kadar ihtiyacın olduğunu tart ona göre şu borcu biraz daha azaltıyım yaza veya şu aya alırımde. Demek istediğim her şeyi hemen alma.
Eşim ve ben asgari ücretle çalışıyoruz evimiz kira değil sence bu borç çokmu ve bu borç bitermi
Cevap
2Cevap
Benden tavsiye sabah imsakla güneş arası uyuma ve rızık dualarını vs. O aralıkta yap. Mesela şu duayı oku subhanallahi ve bihamdihi subhanallahil azim estagfirullah. Dünyayı peşinden koşturan dua olarak geçer youtubede filan böyle yazarsan çıkar
@di00ib ne alaka be inanmıyorsan cevap verme
@di00ib uyduruk dedigin duanın ne kadar kıymetli oldugunu sana anlatamıcam çünkü algıların kapanmış
birşeye para harcamadan önce soracağın soru şu
zorunlu ihtiyaç mı değil mi? zorunlu değilse almaya ihtiyaç yoktur.
eminim evinizde bir sürü antin kuntin eşya vardır 50.000den fazlada para vermişsindir
Ne aldın ki
Düğün borçları vs.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?