+1 yılINCIL/TEVRAT
Isa dediki kim bana ve kiralligima inanmazsa onlari yakalayin getirin ve onumde oldurun. (luka 19:27)
Ne mutlu o senin cocuklarini senin gozunun onunde kayalara carparak oldurene (mezmurlar137:9)
Isa dediki, sanmayinki ben dunyaya huzur ve baris getirdim ben dunyaya savas ve kilic getirdim ( methew 10.37)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
YAVRULARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE PARÇALANACAK.
Evleri yağmalanacak,
KADINLARIN IRZINA GEÇİLECEK.”
(İşaya: 15-16)
“Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.
Hasımlarından öç alacağım, Ve benden nefret edenlere ödeyeceğim.” (Tesniye, 32/25)
“Sen benim topuzum, cenk silahımsın,
seninle milletleri kıracağım, ülkeleri helak edeceğim… ve seninle erkeği ve kadını kıracağım, ve seninle kocamış adamı ve genci kıracağım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle Valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya 51/20-220 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bütün cevapları ve cevapların yorumlarını kısaca sayfadaki herşeyi okudum. İncil değiştirilmiş , Kuran değiştirilmemiş şu din doğru bu din yanlış şu güzel bu kötü vs şeyler demeyeceğim. Tek birşey söyleyeceğim. Mantıklı olarak düşünün lütfen kötülüğünü iyiliğini felan tartışmayın.
Tüm dinlerdeki kitaplar yani;
Tevrat, Musa aleyhisselama,
Zebur, Davud aleyhisselama,
İncil, İsa aleyhisselama,
Kur' an-ı kerim, Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselama indirişmiştir.
Ve burdaki Tüm peygamberler aynı Tanrı'ya kulluk ederler ,( adına ne derseniz diyin bir çok güzel ismi vardır. )
Dolayısıyla sonuncu kitap olan Kuran-ı Kerim'e inanmak gerekir diye düşünüyorum.
Biz müslümanlar tüm kitapları ve tüm peygamberleri kabul eder ve onlara saygı duyarız.
Cihad anlayışı konusunda pek bir bilgim yok ama şunu söyleyebilirim. Dünya'da her zaman savaşlar olmuştur. Bunu Cihada bağlamak gerekmez. İslamda zorlama yoktur kimsenin kılıç zoruyla dini değiştirilemez. Toprak kazanılır ama içindeki insanların dinlerine dokunulmaz istediği dini yaşamakta özgürdürler.07 Yorumla
Soran+1 yılKardeş muhammedden sonra onu da peygamber kabul eden bahaullah ortaya çıktı gulad Ahmed cıktı senin mantıgınla gidersek onları da kabul etmeliyiz !!! Onlarda aynı Tanrıyı bildirdiler (!)
Soran+1 yılMuhammediN son peygamber oldugunu müslümanlar dısında kim iddia ediyor ve biliyor bir söyler misin ondan sonra da tıpkı onun gibi nice sahte peygamber geldi hatta muhammed yasarken bile Arab yarımadasında 5 i erkek 1 i kadın 6 kişi peygamberlik ilan etti muhammed bunlarla da savaştı ve kazandı onun basarısının sebebi yaydıgı öğretinin sağlamlığı değil cihad idi
- +1 yıl
Doğru söylüyor İsa Mesih hem son kişi ondan başka kimse gelmeyeceğini söyledi
- +1 yıl
Pandelas
Kelam bizzat vücut alarak dünyaya geldikten sonra Tanrı'nın tekrar bir peygamber gönderdiğine inanmayız. Çünkü İsa "ilk ve son benim" demiştir. İsa bir yahudidir. Musevilere ve Tevrat'a ithafen "Ben yıkmaya değil tamamlamaya geldim" demiştir ve son sözü "tamamlanmıştır" olmuştur. "Benim adımı kullanarak bana küfredenler, benim tamamladığımı yıkmaya çalışanlar olacaktır, onlara inanmayın aldanmayın" demiştir. Kesin ve nettir. İncil'in değiştirildiği söylentilerine asla itibar etmeyiz. Çünkü Tanrı Sözü değiştirilemez. Onu değiştirmeye, harap etmeye kimsenin gücü yetmez. Her şeye gücü yeten Tanrı, kıyamete kadar onu korur ve kollar. Çünkü bu bir antlaşmadır. On binlerce yıldır süre gelen irili ufaklı vahiylerin son halidir. İncil, Tevrat'ı tamamıyla içerir. Onu geçersiz kılmaz, aksine Adem ile, Nuh ile, İbrahim ile, Musa ile, ve diğer peygamberler ile aktarılan Tanrı Sözü'nü tamamlar. Değiştirilmesi mümkün olamaz.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİncil dünya üzerinde bulunan bir dine ait en güzel kitaptır. Değiştirildiğine ihtimal vermiyorum, değiştirildi diyenler orijinalini bulup getirsinler o zaman. Kazılarda İncilin ilk yüzyıldan beri aynı olduğu bilimsel olarak kanıtlıdır. Bu değişme iddiasını kaba tabirle bir b*ktan haberi olmayan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar öne sürer.
İsa Mesih de aynı şekilde din karakterleri arasında benim favorimdir. Ben hiçbir dine inanmam. Peygamberleri de günahsız hatasız aman da cici bici görmüyorum o yüzden. Çoğu agresifin teki. Ama İsa'nın İncilde bir sözü vardı
-Ben günahsızım. Aranızda günah işlediğimi iddia edecek bunu gösterecek biri çıkabilir mi?
Çıkamaz. İncili defalarca okumama rağmen İsa Mesihin tek bir falsosuna rastlamadım. Herkesin dışladığı fahişelerle de hırsızlarla ve serserilerle de arkadaşlık eden ben hastalara doktor olarak geldim zaten diyecek kadar alçakgönüllü biri. Zina yapan kadını taşlatmaz, suçluları sürekli bağışlar, kimseye bir tersliği de yoktur.
İddian çok doğru kardeşim hele korintoslular 13. bölüm... Sevgi adındaki o bölüm
Üzrine henüz bir şey çıkamadı.916 Yorumla- +1 yıl
Gerçeği çıkarılıp yalanları ortaya çıkmasın diye saklandı hatta onlar bile unuttu yerini canım azıcık tarih okuyun gerçek okuyun
- +1 yıl
Hah! Bu hristiyanlar ne pis insan ki o zaman bile bile bir yalana inanıyorlar. gerçeğini bile bile saklıyorlar.
Çok fazla Dan Brown okuyorsunuz arkadaşım.
Bir gidin lütfen! İncilin değiştirildiğini iddia eden buyursun getirsin. M. S. 80 yılına ait yazılarla bugunküler bir. Çok biliyorsunuz siz
Soran+1 yılYav selen sen dinin hakkında zerre bilgin yok birde kalkmış Hristiyanlıgı yeriyosun yav siz eski masalcı ninelerden Dedelerden duydugunuz bilgilerle mi buraya yazıyosunuz Mağaradan mı anlamadım ki
- +1 yıl
Sende değiştirilmedigini ispatla? görende gerçekten okuyor zannedecek.
- +1 yıl
Bir şeyin değişmediği değil değiştiği ispatlanır. Yazım oraya kazılarda hep aynı İncil çıkıyor.
Ama görmeyin siz. O zaman Kuran da değişti ee hadi sen de ispatla değişmediğini.
Yöntem hakkında bir fikriniz yok. Bir şeyin olmadığı değil olduğu ispat edilir. O zaman bana görünmez yeşil cin perilerin olmadığını biri ispatlasın? Eee noldu saçma oldu değil mi?
Nasıl kafalarda insanlar var cidden ürperiyorum. - +1 yıl
Hangi kazılar?
Biraz daha eskiye gitmeni öneririm
www.timeturk.com/.../...an-i-yerle-bir-ediyor.html - +1 yıl
hanfendi daha olayı bilmiyor herhalde. yapılan araştırmalarda incilin kaynaklarının yenileri cıktıgının ve eskiyi çürüttüğü ile alakalı konfereansa gitmşitim avrupalı katolik bşr hristiyan rahip yapıyordu bu konusmayı. o yüzden madem isa allahın oğlu onu neden öldürttü yarı tanrı olan biri nasıl öyle biliyor. çok istersen sana bir video izletebilirm hanfendi için
- +1 yıl
Bumu dunya uzerindeki en guzel dini kitap?
INCIL/TEVRAT
Isa dediki kim bana ve kiralligima inanmazsa onlari yakalayin getirin ve onumde oldurun. (luka 19:27)
Ne mutlu o senin cocuklarini senin gozunun onunde kayalara carparak oldurene (mezmurlar137:9)
Isa dediki, sanmayinki ben dunyaya huzur ve baris getirdim ben dunyaya savas ve kilic getirdim ( methew 10.37)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
Evleri yağmalanacak,
(İşaya: 15-16)
- +1 yıl
@Sagduyudan neden cımbızladınız :(
Ben dünyaya savaş ve kılıç getirdim demiş çünkü dünyada en çok katliam hristiyanlik adına yapılmıştır, şimdi bayrağı islam alıyor ama hala hristiyanlik önde.
Böyle cımbızlayınca kuranda da bu tarz öldürün kesin asın ayetleri yok mu? Bari siz yapmayın, ayıp.
Ve korintoslular 13. ü okuyun. Hiçbir kutsal kitapta o sözler yoktur. - +1 yıl
Gösterin bakalim kuranda saldiri sekilde öyle ayet varmi? Savunma var.
- +1 yıl
@Sagduyudan kuranda cihat çağrıları vardır. Kuranda durduk yere kafirin ülkesini fethetmek vardır. Savaşlar vardır, bulduğunuz yerde öldürün ayetleri vardır. Ha siz onu anlam bütünlüğüne yoruyorsunuz da hristiyanlikta neden ikiyüzlü davranıp cımbızliyorsunuz?
Allah aşkına yaptığınız iş midir? Madem kuranda savunma için demişler onu, incilde neden cımbızladınız, hristiyan teologlar o ayetler için ne demişler okudunuz mu? Neden direkt "aaa bak incilde ne var, dur hemen foruma asayim" dediniz? Burada samimiyetsizlik var, yazık.
Ha bu arada "kılıçla öldüren kılıçla öldürülecek" der isa incilde. Yani incilde hiçbir şekilde savaşın denmez, fetih yoktur. Zaten bu yüzden roma bu dini önce yasaklamıştır. Hristiyanlik da daha sonra savaş barış işlerini devlet kararına bırakmış, devlet savaşmak istiyorsa dini buna alet etmiştir. - +1 yıl
Kur'anda şu varmiş bu varmiş demiyecek ayeti numarssiyla göstereceksiniz
Hem incoldeki bu iki ayeti bir i ir bakalim nasil kıvıiracaksın?
Isa dediki, sanmayinki ben dunyaya huzur ve baris getirdim ben dunyaya savas ve kilic getirdim ( methew 10.37) - +1 yıl
Evleri yağmalanacak,
(İşaya: 15-16) - +1 yıl
@Sagduyudan kuranda şu bu ayet gönderip olayı islam düşmanlığı seviyesine çevirecek değilim. Bakın bunlardan hiç hoşlanmam. Fakat kendiniz dilerseniz turandursun forumlarında bunları bulabilirsiniz. Sadece yönlendiriyorum fakat foruma asmayacağım.
Tekrar ediyorum her iki dine de inancım yoktur ve hristiyanlıkla ilgili bir şey sorarsanız sadece HRİSTİYAN KÜLTÜRÜ VE BİLGİSİ DAHİLİNDE bunu cevaplarım. Yoksa kalkıp da bunun münakaşasına girmem. Samimiyetiniz yoksa sormayın.
Verdiğiniz ayetler Eski Ahitten... Hristiyanlar da bunun aynen Müslümanlar gibi ''Belli döneme özgü'' savaş kuralları olduğunu söylerler. Gördüğüm kadarıyla Müslümanlar da şiddet ayetleri için aynısını yapıyor. Şahsen ben bir fark göremiyorum. - +1 yıl
Kur'anda boyle bebekleri, ere varmamis kizlari, yaslilari, cobanin surusunu oldurun katliam ayetleri yok. Kimseye tecavuz edin ayeti yok.
- +1 yıl
@Sagduyudan Lütfeni incilin o bölümünü tamamen okuyun. Incil ayet ayet inen bir kitap konseptinde degildir. Benzetme ile surdurdu diyor kral ve kotu hizmetkarlar benzetmesi, Ben dondugumde eger imanli toplulugunu bana imansiz bulursam bu ulkedeki kralin hizmetcileri yok etmesine benzer diyor. Aha işte müslüman kardeşlerimizin oyunundan bir tanesi daha ;)
Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı. Bence sende biraz araştırmalısın Kurana-ı Kerim öldürmeyi asla kabul etmez."Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" (Maide Sûresi: 32) İncilin incelendiği ve 333 çelişki bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıcada Hz İsayı Tanrının oğlu kabul etmek en büyük çelişki değil mi zaten?
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki cihad nedir öyleyse? Ebubekir ömer osman ali sultan mehmed kanuni bunlar niye durduk yere fetih ler yaptılar
Soran+1 yılYav hehe o yuzden iran halkı araplastı Kürtler araplastı berberiler Arapaştı İranlılar neden ömerden nefret ederler git bir araştır
- +1 yıl
Tartışarak benim fikrim değişmeyecek seninki de değişmeyecek. Ama en azından Kuran da ki cihad anlayışını işine geldiği gibi algılayıp bir dine veya insanlara suç atma. İranlıların nefretiyle ilgili bir bilgim yok. bu yüzden bir şey söyleyemem. İnsanlar hata yapabilir. Kişilerin suçunu dine veya kutsal kitaba atamayız.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılKafa yapma Müslümanlarlan. Müslümanlar Cahildir. Kurani bilmezler okumazlar ki Incili nerden bilsinler?
"Incil degistirilmistir , neden? Cünkü Kuranda böyle yaziyor."
Bu kafalan giden birisine sen birsey ögretemezsin. Cahil Kuranin degistirildigini bilmez, Kuran degistirilemez diyer. neden? Cünkü Kuranda böyle yaziyor diyer.
Sonra Incil Muhammedi ve Kurani müjdeledigini idda ederler, bunun üzeride bir fikirleri yoktur. Diger Müslümanlarin uydurdugu yalanlara inanirlar.
Hristiyanlikta, Islam ile kiyaslarsan gene Hosgörü denile bilecek birsey var. Örnek olarak Hristiyanlik Dinden cikanlari öldürmeyi emir etmez.37 Yorumla
Soran+1 yılKardeş yorumları okudun değil mi iki kız sabahtan beri islamın köleliği yasaklayan ilk din oldugunu söyleyip durdu üstelik beni cahil yaptılar :)
- +1 yıl
Islam köleligi yasakliyorsa, Muhammedin kendisi ozaman neden köle ve Carriye tuttu üstüne bunun ticaretini yapti diye sor.
Soran+1 yılHepsini azad etti diyor nerden okumussa kuranda kölelik caiz değil yazıyomuş :) heralde kişiye özel kuranı kerim okuyorlar bunlar. :)
- +1 yıl
Hayatlarinda Ellerine Kuran almiyorlar. Alanlar Türkce okumuyorlar.
Bunlar neden Kuranin Arapca okunmasini , Ezanin Arapca okunmasini falan israr ediyorlar?
Islami anlamasinlar diye. Islami anlasalar, Kurani Türkce okusalar Dinden cikarlar zaten.
Soran+1 yılKardeş bu uyuşuklar asla çıkmazlar bu dinden :) bunlara gerçek islam öğretilse ataları gibi elde kılıç cihad Eder gene uçanı kaçanı ganimet diye cariye köle alırlar böyle kalmaları daha iyi bir bakıma :)
- +1 yıl
Sanmiyorum. Sorsan onlara Muhammedin karisi Ayse kac yasinda diye, 9 yasinda oldugunu kabul etmeyecekler ve 18-20 diye kiviracaklar.
Bircoguna Muhammed üzeri Sahih Hadisler gösteriyorum. Inkar ediyorlar.
Soran+1 yılKardeş hadisi geçtim âyet gösteriyorsun ona da yanlış çeviri diyorlar olmadı tefsir hadiste siyerde açıklaması elbet vardır diyor ! Ulan hani diyorum hadise güven olmazdı şimdi kuranı açıklamak için hadise başvuruyosun :)) dünyanın en kanmış insanıdır müslüman insan
Ben müslümanım interneten okumuştum Kuran ile arasında ne fark diye zaten bir fark yok neyse incil hakında hristiyanlara sormak istediğim bir soru var İncilde Adem günahı yüzünden toprak lanetleniyor peki sizce nasıl hisediyorsunuz kendinş yanlız terk edilmiş ya da tanrıya bu yüzden kırgınlık duymuyır musunuz? Ben inancı anlamak için kendi inancımı bir kenara koyup başka biriymiş gibi baktım Hz Adem'de toprak lanetlendi herkes günahkar doğacak Havva'ya da sen doğrurken acı çekeceksin demesi ve onların günahınından beni de sorumlu tutma düşüncesi kalbimi kırdı ve onlara elmadan yerseniz ölürsünüz diyor ve ben heyecanla acaba ne olucak ölücekler mi derken yılan diyor ölmezsiniz Tanrı gibi olursunuz diye ana onlar baheçeden atılıyorlar ve Tanrıda bir daha bahçeye girmeleriniz izin vermiyim benim gibi tanrı olmasınlar diyor e yılan haklı oluyor nasıl kızmıyorusunuz
00 Yorumla
+1 yılHristiyanım ve bu yazını sevinçle kutluyorum sürekli dinimizi ezen müslümanlar önce kendi dinleri değiştirildi mi ona baksın nisa 34'te kadına vurun diyen sureyi Tevbe 5'te putperestleri öldürün diyen sureyi okusunlar.
34 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim diğer yorumları okudun mu? Bazısı bizim aslında islamın dogru oldugunu bildigimiz halde bu gerçeği iddia ediyor ben daha ne diyim.:)
- +1 yıl
haklısın kardeşim cahillik diz boyu halbuki öyle müslümanlar daha ellerine Kuran bile almamışlar ben Kuran'da bir sürü çelişki gördüm birde sadece arap halkına ve o döneme yazılmış gibiydi yani misal cariyelik şimdi bir kadın savaşta esir düştü diye savaşı kazanan adama köle mi olmak zorunda bu ne saçma şeydir birde kalkmış müslümanlar yüce İsa'yı kötülüyorlar halbuki İsa hep sevgiyi aşılamaya çalışır insanlara eline bir kere bile kılıç almamıştır ama Muhammed cihadlarda en önde olup kanı en çok dökendir ayrıca 9 yaşındaki kız çocukla evlenmiştir şimdi kalkmış müslümanlar İncil'i kötülüyor cehalet işte ne diyeyim.
Soran+1 yılKardeş Tevrat bile muhammedden daha insancıl daha medeni hiç değilse kılıç elde din yayın demiyor herşey İsrail ile sınırlı
- 10 ay
kadına vurun kelimesi mecazi anlamda öldürün demiyor öldürmeyi yasaklıyor doğru dürüst okursan anlarsın sizinkide adem günahından herkes suçlu o zaman niye yaratılıyoruz suçluysak? ceheneme gitmek için mi yoksa acı çektirmekten zevk mi alıyor? konuşcaksak saygılı şekilde kavga etmeden konuşalım soru sorulunca cevap verin engelemek yerine işinize geldiği gibi davranıyorsunuz bilmiyorum delircem yani adama soru soruyorum engeliyor sçzde hristiyanlığı yayıyor tebliğ ediyormuş abi bir tane soru sordum incildeki bir ayet hakında kuranıda okudun incilide interneten ee bir soru sorduk engelendik konuşmuyacaksınız kaçıcaksanız niye yorum yapıyorsunuz adam akılı saygı çerçevesinde empati konuşmak kötü mü zaten herkes birbirne düşman olmayı seviyor
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yıldetaylı araştırmadım ama müslümanlıktan iyi olduğuna eminim ve ilgimde var. iyice araştırdıktan sonra dinimi değiştirmeyi dşünüyorum
56 Yorumla
Soran+1 yılLütfen bu dine girerken bu dini noel ağacı sevgili ile rahat rahat Öpüşmek barlarda rahat rahat alkol almak olarak algılamayın lütfen
- +1 yıl
tabikide öyle düşünmüyorum lütfen yani. islamı yeterince araştırdım hala da araştırıyorum bana çok mantıksız ve saçma geldi. aslında dinler komple saçma geliyo bana ama insan yaradılışı gereği birilerine inanma sığınma ihtiyacı duyuyo muhakkak. ben de illa bir din seçmek zorunda olsaydım hristiyanlığı seçerdim ve seçmeyide düşünüyorum
Soran+1 yılHristiyanlık hakikaten en mantıklı din en insani din en ahlâkî din en olgun din
- +1 yıl
doğrudur
- +1 yıl
Emin olun yol gerçek ve yaşam isa mesihtir.,, isa mesih ben insanlarla bir din getirdim demedi hristiyan adı bile bizleri küçüksemek amacı ile ilk olarak antakyada verildi.. soru sormak isterseniz bana da sorabilirsiniz takip butonum açık
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim :))
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurada herkes kafasına göre birşeyler yazıyorlar. İslam hakkında iyi bilen bir hocayla görüşün. YARIM DOKTOR CANDAN, YARIM HOCA İMANDAN EDER.
Hz. Muhammed (alehisselam) diyor ki; "Benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak biri müstesna hepsi cehennemliktir" der. İslam da bozulmaya çalışılıyor. Doğruyu bulmak için uğraşmalıyız. Deccal (aleyhillane) tüm insanlığın ve cinlerin baş belasıdır. Amacı insanları ve cinleri doğru yoldan saptırmaktır. Herkes ben doğru yoldayım der. Ama doğru yol bir tanedir. Sana islamı anlatanlar islamın yanlış fırkasındaki olanları anlatmışlar. Eğer bu 73 fırkayı öğrenirsen doğru olanı sende bulacaksın. Şimdide doğru olan fırkayı da lekelemeye çalışıyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun00 Yorumla
+1 yılİslam erkekleri öldürüp kadınları cariye alın mı diyor ki İncil demez diyorsun, hangi ayette görmüşsün ilginç..! İslam hoşgörü dinidir, her dinde kötüler yalancılar ve fitneciler olduğu gibi malesef kendine müslüman diye ad verip İslamı kötüleyen sayısız insanlar var, bu yüzden saf İslamın ne olduğunu bilmeden kötülemek yakışmaz.
118 Yorumla
Soran+1 yılIslam yeryüzünde fitne kalmayıncaya ve din Allahın oluncaya kadar savaşın der sence ilk dört halife niye bizans ve İran a saldırdı niye iran hala ömerden nefret ederler?
- +1 yıl
benim dinim Kurana ve hadislere bakın der, her kesin nefsi vardır, ben Kuran ve hadislere dayanarak söylüyorum, kimi öldürmüş Peygamerimiz (s. a. s.), Onun (s. a. s.) devrinde kaç savaş oldu hangi birinde öldürülmüş, kendi insanlarına ilim öğreteni serbest bırakırdı, sen neden bahs ediyorsun. kılıç müslümanı dediğine göre azeri olma ihtimalin var, çünkü azeriler kılıç müslümanı derler genelde, fakat İslamda, bahs ettiğim "gerçek" İslamda kimsenin canını boş yere almak yoktur asla!
Soran+1 yılKardeşim azeri değilim islam kılıç dinidir muhammed hadislerde ben kılıçla gönderildim demiştir 27 gazvesi vardır bunların 8 zinde bizatihi kendisi savaşmış geri kalanlarında komutan tayin etmiştir beni nadir kabilesini sürmüş beni kureyzayı beni ferazeyi beni mustaliki yok etmiştir
- +1 yıl
:D yav hangi hadis o ya, ben kılıçla gönderildim, Peygamberimiz (s. a. s.) hadisi şerifinde der ki ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim, ayetler de var bununla ilgili, sen anlaşılan sadece kötü yönlerine bakıyorsun, asıl iyi tarafını görmemezlikten gelmemek gerek.
Soran+1 yılKardeşim internet elinin altında bir zahmet beni kureyza beni mustalik beni feraze yazsana ya da kutubusitte. comdan gazveler bölümüne gir bak bir yav cahil cahil dinini savunma bana
Soran+1 yılAdam zaten kılıçla cihad etmeyi güzel ahlak örnegi kabul ediyor yani kendi sözüyle celişmiyor ki öyle bir sözü var ben ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diye zaten cihad etmeyi İslamın ve ahlakın zirvesi kabul ediyor hiç mi kuran okumadın sen ya :))
- +1 yıl
sabahtandır sabr ediyorum sabr ediyoruum, sen kimle konuştuğunu bile bilmiyorsun, beni cahil görmek neden! siz ancak uyduruk bir şeylere inanmakla meşgul olun zaten, benim görevim anlatmak, inanmıyorsan kendin bilirsin, istediğini savuna bilirsin, nasıl ben kimsenin dinini kötülemiyorsam kimsenn de benim inandıklarıma, benim inançlarıma kötü demek hakkı yoktur! istediğine inana bilirsin, git bit camiye de sana İslamı anlatsınlar, 2-3 hadise baktım demekle benim dinim hakkında konuşmamanı rica ediyorum, benim Peygamberim (s. a. s.) başka dinden olanlara ne kötü laf söyledi ne de kötü davrandı, zira benim de kötü muamele edecek bir kalbim be niyetim yok, son olarak sana Kurandan bir ayetle son sözümü söylemek isterim. " senin dinin sana, benim dinim bana" Kafirun suresi 109/6
Soran+1 yılSenden Özür diliyorum karamela kötü bir kalbin olmadığını bende zaten biliyorum bu yuzden islam dinindeki absürtleri göremiyorsun bu yuzden kalbi iyi olan senin gibiler görmüyor :) ama lütfen biraz açık ol fikirlere hakikaten sevgi dini Isa Mesih tir :)
- +1 yıl
o zaman en son bulunan incilde benim dinimin Peygamberinin (s. a. s.) isminin de geçtiğini görmen gerek, açık kalple bakmak gerekiyorsa. Ahmet diye geçer. ismini unuttum o İncilin, fakat türkçe olarak okuya bilirsin. ve teşükkür ederim, özür dilemenize hiç gerek yoktu teşekkürler.
Soran+1 yılGerçekten incili okumadıgını anlıyorum bunu anlamamak mümkün değil :) ve ben 10 defa incili okudum tek bir kelime Ahmed geçmez Isa Mesih der ki size benden sonra sahte peygamberler gelecekler koyun kılığında gelecekler ama içten yırtıcı kurtlardır onları meyvelerinden tanıyacaksınız !!! Sorarım sana muhammedin meyvesi ne? Suana kadar dünyaya ne verdi kan ve ölüm ve yoksulluk ve yağmacılık dısında kadınların ezilmesi dısında bilimin gerilemesi dısında ganimet hırsı fetih hırsı dısında ne verdi :)
Soran+1 yılMuhammedin topraklarına bak Ne ahlak gelişkindir ne. Bilim ne sağlık ne ekonomi fetihlerin önü kesilince ganimetten yedikleri ekmek bitince yoksul düştüler anlıyo musun :) bir incili incele Isanın yaşamına bak ve bir Muhammedin kini incele hangisi daha örnek insan ! Isa tek örnek insandır tek bir kusur bulamazsın onda 6 yasında cocukla evlenip 9 yasında gerdeğe girmemiştir
- +1 yıl
Siz sokağa tuvalet yaparken, Kurtubada kilometrelerce aydınlatma sistemleri vardı, siz dünya yuvarlak diyeni oldururken biz ayda krater keşfediyorduk, siz cadı diye kadınları yakarken biz mekanik saat yapıyorduk, siz enduluste engizisyon da Yahudi Müslüman katli yaparken biz dine bakmadan kurtarıyorduk, ne zaman ki dinden uzaklaştık o zaman bilimdeki askeriyedki gucumuzu kaybettik, siz ne zaman dinden uzaklaştınız o zaman guç kazandınız, azıcık mantığı olan biri sırf bu orneklerden hak dinin hangisi olduğunu çıkarır
Soran+1 yılIslam devletlerin de ki bilim adamları hepsi dinsiz di hatta cogu alim tarafından en basta Gazali tarafından tekfir edildiler cünkü ruhun ölumlu oldugunu insanın hayvandan evrildiğini allahın ilk akıl oldugu gibi islama göre küfr olan inançları vardı esasında allaha inanmıyorlardı fakat mürted in katli vacip oldugu için açık açık ilan edemiyorlardı bu bilim adamları İbni Sina ibni Farabi ibni Haldun mısvekeyh el kindi el biruni el cabir ibni rüşt İbni bace vesaire idi bunlar aristocu dehriyyun ya da meşşaiyeye bağlı esasında dinsiz adamlardı sonra budizmden ve manastır hayatından etkilenen adamlar esasında müslüman olmayan Muhyiddin ibin Arabi celaleddin Rumi farklı bir islamı yaydılar simdide Fethullah Gülen İslamı ılımlastırmak istiyor cünkü sizin dininizi muhammed dönemindeki gibi Taliban bile uygulayamıyor ışid bile o kadar merhametsiz değil ;)
- +1 yıl
yav o kadar uydurmuşsun ki cevap veresim gelmedi, kadınlara nerde eziyet edilmiş yahu, anlaşılan at gözlüğüyle bakıyorsun, lütfen İslamı kötüleme, bu tüm inananlara saygısızlıktır, istediğine inana bilirsin, annanelerimiz 9 yaşında evlenip çocuk sahibi oluyorlarmış, hala bazı köylerde erken evlendiriliyorlar, sen neden bahs ediyorsun ALLAH aşkına, yıllarca terorist dediniz, sen biliyormusun bizim Peygamberimiz (s. a. s.) miraca çıkmış ve orda Hz. İsa (a. s.) görmüş, ona kardeşim diye hitap etmiş, biz bile size saygısızlık yapmazken ne oluyor da saygısızlık yapıyorsunuz. ben ne İncili inkar ederim ne de Peygamber olan Hz. İsayı (a. s.). ben İslam alimlerine bakmam, her biri amerikan oyuncağı olmuş neredeyse her biri yani, biraz iyi araştırsaydın görürdün bilim adamlarının aslında müslüman olduğunu, diğer dinlerden olanların onlardan icatlarını çaldıklarını, kim bilimi inkar ediyor ya, Kuranda ilimden bahs ediyor, Kuran asırlar önce sonradan keşf edilen bilimsel şeyleri önceden söylüyor.
- +1 yıl
dediğim İncilin ismi Barnaba İncili, oku bakalım geçiyormu geçmiyormu Ahmet. kitabı değiştirip sizi oyuncak yapmışlar hala siz İslamı kötüleyin, bak bakalım hiç İslam diğer dinlere yalancı adaletsiz sahte diyormuymuş.
Soran+1 yılYav barnaba incili 17 y. Bir müslüman olan rahip tarafından yazıldı :) zaten kitabı okuyan çelişkileri görür kitabın basında bu isa mesihin ögrencisi barnabanın kitabıdır yazarken kitabın sayfalarında isa ben mesih değilim benden sonra muhammed gelecek Tek mesih. Odur diyo bu kurana bile aykırı :) kurana göre mesih muhammed değil İsadır yani barnaba islama da aykırı
- +1 yıl
Barnaba incilinin sahte olduğunu 1 dakikada kanıtlayabilirim.1. Göklerin Katları İle İlgili Uyuşmazlık:
Kuran’a göre (Kur’an: Bakara 2:29) yedi gök vardır. Oysa sahte Barnabas incili kitabına göre göklerin sayısı dokuzdur. (bölüm 178)
2. Meryem’in Doğum Sancısı Çekmesi ile İlgili Çelişki:
Kur’an’a göre (Kuran: Meryem 19:23) doğum sancısı Meryem’i, bir hurma dalı (nın altı) na getirdi: “Keşke dedi, bundan önce ölseydim, unutulup gitseydim!” Ama sahte Barnabas’ya göre “Bakire (Hz. Meryem) çocuğunu sancısız doğurdu.” (bölüm 3)
3. Tahrif ile ilgili Çelişki:
Sahte Barnabas, Barnabas incili kitabının 44. bölümünde Yahudi din bilginlerini Tevrat metnini tahrif etmekle suçlar. Bu suçlama herhalde İsa’nın zamanında veya daha önce yaşayan din bilginlerine yöneltilmiştir. Ama o zamanki din bilginlerinin Tevrat metnini değiştirdiklerini iddia eden hiçbir tarihsel kayıt bulunmamaktadır. Kur’an da böyle bir iddiada bulunmuyor. Gerçi Yahudileri Tevrat’ı kasıtlı olarak yanlış yorumlamak ve yanlış aktarmakla suçluyor ama daha önce de belirttiğimiz gibi, İslam peygamberi kendi zamanında okunan Tevrat’la İncil’in hakiki olduğunu biliyordu (Sure 2:113; 2:136; 3:3-4,;3:23; 3:84; 5:44).
Bu tür hatalar o kadar çoktur ki, tarafsız Müslümanlar Barnabas İncilinin 16. yüzyıla ait sahte bir eser olduğunu açıkça itiraf etmişlerdir. Örneğin, Pakistanlı Dr. Gulam Cilani Bark, Ağustos 1975’te Lucknow şehrinde basılan “Al-Furkan” dergisinin 48. sayfasında şunları yazmıştır:
“Hristiyanlar eldeki İncil-i Barnabas’nın hakiki olma iddiasını çürütmüşlerdir. Buna göre eserin hakiki olma iddiası ancak Hz. Muhammed’in zamanından önce yazılmış bir kopyası ortaya çıktığı takdirde doğrulanabilir. Bu ise şimdiye kadar mümkün olmamıştır.” - +1 yıl
Buyrun barnabas incili gerçekmiymiş görün :) Kendi kitabınızla bile çelişen kitaba gerçek demezsiniz öyle değil mi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılelhamdülillah müslümanız diyoruz ama dönüp baktıgımızda hicbir müslüman ülkesinde huzur yok artık kuranın değiştiginede inanır oldum bu kadar kan bukadar gözyası bir dinde olmaz yani kaldıki ozaman allah müslümanların yanındaysa neden zalimin zulmunden korumuyor iman edenin hayatını korumuyor iste mısır-libya-ırak-suriye-filistin tum musluman ülkelerinde durum aynı birde kaldıki yaradan ALLAH sadece erkegi yarattıda kadın yanlışlıklamı oldu neden hersey erkek üzerine kadın neden dinde yeri yok kadın mahrem erkek neden mahrem degil cok yanlıs seyler var diger semavi dinlerin hicbirinde bizim kadar kötuluk yok. Hırsızlık ırzagecme zimmet rüşvet yalan ne ararsan Kuçuk kabilelere sahip dinler bile bize gülüyor oda musluman buda sadece mezhepleri farklı ama birbirine düşmüşler birbirini allah diyerek öldürüyorlar
03 Yorumla
Soran+1 yılBunların hepsinin sebebi islamdır
Soran+1 yılIsa der ki : benden sonra sahte peygamberler gelecekler koyun kılığında gelecekler ama içten yırtıcı kurtlardır onları meyvelerinden tanıyacaksınız ! !
Soran+1 yılIşte muhammedin meyveleri bu topraklarda bunlar :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaşını okudum ve şu cümleyi gördüm incil kılıç zoruyla yayılmayı emretmez demişsin. Kuran da dinde asla zorlama yoktur isteyen kabul eder isteyen etmez. ülke müslümanların elindeyse kabul etmeynler can ve mal güvenliklerinin sağlanması karşılığında bugünkü adıyla vergi dediğimiz şeyi verirler.. bunun haricinde islam asla kılıç zoruyla yayılmamıştır yayılan yerler var diceksiniz bu asla islam da yer almaz zorlama yoktur kılıç zoru dini kullanan insanlar tarafından gerçekleşir.
221 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldinimizde asla zorla yapılan bir evlilik yoktur islam da erkekleri öldürün kadınları kendine cariye alın denmez böyle bir şey yok. islam da köle kavramı satılık insan kavramı ve asla zorla birliktelik söz konusu değildir. dini kullanan insanların yaptıklarıyla konuşacaksanız çıkın ve feodelite dönemi rahiplerini kilisesini inceleyin.
Soran+1 yılIslamda kölelik yoksa peygamberin izin köleleri ne oluyor oğlu ibrahimi doğuran kölesi Mariyâ kureyza kabikesinden safiyye beni müstalikten cüveyriyyeyi ele geçirip cariye yapmıstır osmanlıda da fethedilen yerin halkı köle pazarlarında satılırdı
Cevap sahibi+1 yılo dönem kölelerin aşırı derecede lduğu bir dönemdi vahiliye devri insanlar kız çocuklarını diri diri toğrağa gömerken eşya gibi alınıp satılan kölelere mi iyi davranacaklardı her türlü iğrençlik mevcuttu ayrıca putlara tapılıyordu. böyle bir dönemde peygamberimiz geldi insnalara dini anlattığında ztane çok çok az inanan vardı diğerleride çok fazla sorun çıkartıp onu istemiyorlardı. böyle bir yerde aşama aşama gidildi. önce zulme uğrayan köleler alınmaya başlandı onlara iyi davranıldıki yeni müslüman olanlarda aynısını yapsın diye. sonrada köleler serbest bırakılmaya başlandı hiç bir iş bir anda yapılmaz koyu gelenekleri olan insanları islam a davet edince hadi birden alışkanlıklarınızı bırakın demek mümkün diyorsan akli dnegendne şüphe ederim. ve sonrasındada kesin bir şekilde yasaklandı.
Cevap sahibi+1 yılosmanlıda kölelik yoktu yasaktı. bunları söyleyen insana bak sen kilise yıllarca dünya düzdür dedi bilim adamlarını susturdu. halk sefalet içinde yaşarken yıllarca rahipler paraları alıp keyfini sürdü. rahibeler neden kapalı da halka kapalı olmaları söylenmiyor. geçicen bunları dönde hristynların iğrenç ötesi tarihlerini sorgulama osmanlıda kölelik yoktu yapılmadı. yıllarca birçok dindne insan bir arada serbestçe dinlerini yaşadı. hrstynların eline geçen türkler zorla kilisede kutsanıp öyle öldürülüyorlardı.
Soran+1 yılOsmanlıda ne ara kölelik yasaktı yahu
Soran+1 yılRuslara neden Slav denir biliyor musun slave ingilizce köle demek arap ve Türkler o kadar çok Rumları ve Rusları esir edip köle etmiştir ki İngilizler Slav halk demiştir bunlara osmanlıda bir ara köle sayı sı o kadar artmış ki su gibi ucuzmuş oku ve gel bir zahmet okumadan savunmaya kalkma ayrıca islamda kölelik yoktur diyen islama göre mürteddir dikkat et sende cariye olursun ;)
Cevap sahibi+1 yılahahah :D köleliği yasaklayan islam sen neyin kafasındasın pardon ama sen git önce insanlıktan çıkmış rahipleri araştır madem çok biliyorsun hadi git bakalım dinini yaşa herkesin dini kendine değil mi senin ne işin var burada ne için geldiğin belli. bu soruyu yok merak edip okudunuz mu diye sormanla giriş cümlenide iyi seçmişsin madem çok biliyosan zamna kaybetme gitde dinini yaşa.
Soran+1 yılSen müslüman değil mürted ve merdutsun kendi inancına göre cünkü islamda var olan bir hükmü reddeden muhammede göre okun yaydan cıktıgı gibi dinden cıkar !!! Muhammed der ki benim ümmetim köle ve yetimin en cok bulundugu ümmet tir !! Bunu niye diyo biliyo musun cünkü müslümanlar cihad yolu ile bol bol cariye ve köle edindiler cogu müslüman erkek öldüğü için müslüman cocuklar yetim kaldı yani köle en cok müslümanlarda dır ;) kölelik yok diyorsun birtek âyet ve hadis gösterene ;) korkuyorsun âyet ve hadis okumaya cünkü orada ele geçirdikleri esir kadınları arzulayıp azil yaptıkları yani boşaldıkları yazılı !!! Alinin elde ettigi cariye yle sabaha gusullu varıp cariyesini ertesi gün sattığı yazılı işte örnek insanlar ;))
Cevap sahibi+1 yılya senin kafanda mı var sen kimsinde benim müslümanlığımı sorguluyorsun? benim dinimi sorgulamak sanamı kaldı. ben müslümna var olan birşeyi reddetmiyorum benim bahsettiğimi sen yanlış algılıyorsun. ayrıca hrıstyanların tarihine bak rahipler şeylerini kesip tespih yapmış ve dini ibadetlerinde kullanmışlardır. bunun nasıl bir açıklaması var? yok. ayrıca sen etrafına at gözlükleriyle bakıyorsun islam da kölelik vardı diyorsun hrstynlardaki yıllarca insanların köle olarak tutulması rahiplerin karşı çıkmaması hatta paralara el koymları halkın düşünmesini engellemeleri bunlara hiçbir cvbın yok neden? bunlara cevap vermekten neden kaçıyorsun? hrstyanlıktan bahsedip olanları görmezden gelen ama başka dine saldırıda bulan birinin düşünce yapısı bellidir. ne düşündüğünün hiç bir anlamı yok çünkü sen kendi bahsettiğin dindeki olanları göremeyecek ve bunların üstünü örten birisin. bu yolda devam et.
Soran+1 yılBak senin müslümanlıgını sorgulamıyprum islamda namaz yoktur diyen müslüman olur mu sence? Olmaz değil mi islamda oruç yok diyen başörtüsü yok diyen Allah iki tanedir diyen yani kuran ayetlerini reddeden dinden cıkar... İslamda kuranda hadislerde nassla müçtehid alimler in ittifakı ile kölelik vardır ve sen yoktur dersen kuranı reddedmiş olursun ve dinden cıkarsın.. kuranda sınırsız cariye alabilirsin yani erkek olsaydın :)) ilkokul kaça gidiyosun bu arada yav cahilsin git bir oku internete yaz al sana site veriyorum kutubusitte. comdan gazveler bölümüne gir bak bir tamam mı olmadı internete beni kureyza beni mustalik beni feraze yazsana tamam mı
Soran+1 yılBirde nerde yazıyor yok rahip şeyini kesmiş tespih yapmış bilmem ne :)) İncil kölelere efendilerine itaat edin der ama islam daki gibi cihad edip köle edinmek yoktur köle edinmenin yolu tıkanmıstır ve hristiyanlar köleleri oldugu halde hiçbir zaman cariye gibi hareme atıp seks amaçlı kullanmamışlarıdr
Cevap sahibi+1 yılbana cahilsin diyorsun :) ama daha sorduğum sorulara bile cevap vermekten yoksunsun. islam a laf atıyorsun ama daha hrstyanların kölelik kavramını rahiplerin yıllarca halkı susturp ezmelerini düşünme özgürlüklerini bile ellerindne almalarına cevap veremiyorsun. sana ne söyliyim ne söyleyebilirim kaçan ve sadece suçlama yapmasını bilen kendi gerçeklerine sırtını dönmüş birine ne söylenir. islam da çok eşlilik vardır ama hepsine eşit davranmak zorundadır ayrıca eş istemezse 2. bir eş alamaz islamda bu böyledir. ama bunu insanlar sadece benim bir sürü karım olabilir diye alırlar. keşke ben ilkokul olsaydımda senin şu herşeyi araştırdım deyip gerçeklere cevap veremeyecek kadar aciz halini görmeseydim.
Cevap sahibi+1 yılyazdığın cümlenin girişi bile hiç merak ettiniz mi diye başlıyor doğrudan cümleye dahi girememizsiniz. bu ne cümlesidir? bu konu öncesi insanları çekebilmek ve tepkiyi en aza indirmek hatta tepki almamak için kullanılan bir cümle yapısıdır doğrudan fikirlerinizi ifade etmek yerine asıl kişiliğinizi yorum kısmına saklamışsınız. ne olduğunuz belli. sizin gözünüzde bilgili olacağıma sonuna kadar cahil olıyım inanın hiç pişman olmam.
Cevap sahibi+1 yılcümleniz tam olarak yok ama anlam bunun üzerinden gitmiş. hakkımda atıp tutup tutmayı ve gerçeklere arkanızı dönmeye lütfen devam edin.
Soran+1 yılKuranda nerede kadın istemezse erkek ikinci eş alamaz yazılı yav sen nerde okudun bunu yav kölelik nerde yoktur yasaktır yazılı sabahtan beri sacmalıyorsun :))
Soran+1 yılIyi niyetli bir insansın köleliği cok eşliligi kadın dövmeyi kafir öldürmeyi cariyeleri yatağa atmayı filan dinine peygamberine yakıstırmıyorsun fakat Gerçek bu senin dinin bunları 1400 yıldır uyguladı şeriatla kafa kesti recmetti muhammed altı yasında kızla evlendi allah bilir sen laik ve demokrattırsında :))
Soran+1 yılBide rahib rahib deyip duruyorsun rahib kelimesi bile İncil de yok İncil de ihtiyarlarınıza danışın emrinden yola cıkıp rahip lik kurumunu olusturdular sanki isa ve havarileri rahiplik yaptılar ama senin peygamberin imamlık yaptı bu yuzden imamlık islamda bir emirdir İncil de rahiplik emri yoktur
Cevap sahibi+1 yılsen sadece islamda şu olmuş bu olmuş diye geliyorsun hrstynlıkta oldu diyorum vericek cvbın yok şimdi bşyler yazmışsın okımıcam bir insan başkasının kusurlarına bakmadan kendine bakar islam olduğunu iddaa ettiğin şeyleri söylemeden kalk hrtyn devletlerdeki köleliği sorgula. islamda kölelik yoktur dinde yasaklandı eğer osmanlı bir takım olaylar yaşandıysada bu insanların suçudur dinin değil ama sendeki nasıl bir bilgi kafasıki insanların hatalarını dine yüklüyorsun? bunu yapan birine somut delil versme yok ben görmedim der. yazdıklarının bir anlamı yok ben anlalamam gerektiğini anladım. sen böyle devam et. ben müslüman hrstynlığı söz konusu olmaıdkça laf etmem sorgılıcksamda hatalısınız diceksemd ebunun yolu en baştan hakaret etmek değildir. bu dinlerde hrstynlıkta dahil böyle geçmez ama sen sadece hakaret etmesini şu var bu var diye konuşmasını biliyorsun böyle biriyle konuşsamda zaten işe yaramaz zaman kaynısın yorum yapmıcam. böyle devam edin lütfen.
Cevap sahibi+1 yılayrıca rahiplik kavramı yoktur sonradan oluşturuldu diyorsunuz o zamna onların hatalarına bakmıcaz burdan bu çıkıyor. ama siz osmanlıda olduğunu iddaa ettiğiniz kölelik kavramını kim yaptı? müslümanım diyen ve islama göre yaşadığını söyleyen insanlar siz onların hatalarını islam a yüklüyorsunuz ama ben aynı rahiplerdne bahsettiğimde bunu görmüyorsunuz söyleyin bu nasıl bir düşünce yapısıdır? kendinize gelince konuşuyorsunuz aynı örneği ben verince bir alaksı yok diyorsunuz ya hrstynlk üzerine konuşcaksam karşımda gerçekten bilgili ne konuştuğunu bilen ve ayırt edebilen biri olsun isterim sizin gibi biri değil. istediğinizi yazın yorum yapmıcam.
Soran+1 yılGüzel kızkardeşim öncelikle senden biraz incittigim için özür dilerim :// fakat rahiplik kurumu İsa'dan 200 yıl sonra ortaya çıktı yani tasavvuf gibi düşün İslamın baslangıcında tasavvuf yoktu AMA 400 yıl sonra ortaya çıktı fakat kölelik eğer islamın başlangıcında olmayıp Osmanlı uygulasaydı Osmanlı islama uygun hareket etmemiş derdim fakat işin gerçeği öyle değil :)) yani Sahabeler icerisinde en az cariye sahibi halife alidir onun 17 cariyesi vardı erkek köleleri saymıyorum cariye seks amacı ile kullanılır... yani Osmanlı zaten sahabe lerin de yaptıgı bişeyi yapıyodu. .. ama rahipler ne yapmışlar bilmiyorum ama isa ve havarilerinin köleleri yoktu yarısı eş sahibi değildi eş sahibi olan tek eşliydi yoksuldular havariler kilise kurmadılar rahiplik yapmadılar anlıyo musun beni
- 10 ay
o zamanlarda kölelik normaldi peygamberimiz köle olarak alıp onları evlatlık gibi büyütüyordu soruların varsa sor ama uok işime gelmiyor engeliyim bunu deme ben sana sorayım sen bana sor istersen özelden de konuşuruş fark etmez ben senin inancına saygı duyuyorum bazıları duymuyor adama Adem hakında bir soru sordum engeledi o zaman neden sitede incil satıyor reklam yapıyor soruyu cevaplamıyor ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki sen hiç Kur'an-ı Kerim'i okudun mu onun etkisini biliyo musun ve İsa Mesih'e inen incil Bizans döneminde 4 kitap haline getirilip değiştirildi aslında İslamdan bahsettiği için oda saklandı canım biraz bazı şeyleri araştır öğren ondan sonra tarafını seç ve koru
218 Yorumla
Soran+1 yılDört kitap değil İncil sizin kitap nasıl 114 surede olusuyorsa bizim kitabımız 27 bölümdür ilk dört kitap İsanın hayatını anlatır
Cevap sahibi+1 yıleğer bir dini seçiceksen önce bilmekle araştırmakla yükümlüsün gerçekten git bir Kur'an-ı Kerim meali oku ne diyo senin okuduğun savunduğun mu iyi diyo o mu bir düşün aklın varsa onu bir yor
Soran+1 yılYa sen kuran okudun mu emin misin ben kuran okudum hadis okudum hatta bana kendi dinin hakkında a sorabilirsin İslamı bir alim kadar bilirim
Cevap sahibi+1 yılİmam Hatip okuyorum sen bana mı kafa tutuyosun
Soran+1 yılBir de kibirli kibirli bana araştır da gel diyorsun eğer sen okumuş olsaydın dört İncil olmadıgını İslamın cihad ve kılıç dini oldugunu köleliği teşvik ettigini bilirdin !!!
Cevap sahibi+1 yılköleliği teşvik ediyosa eğer Peygamber Efendimiz köleleri azad eder miydi kölelik caiz değil denir miydi kulun kölesi olunmaz denir miydi
Cevap sahibi+1 yılcihadın anlamıda tüm dünyada tek din islam olması kılıç zoru değil kalp ısınmasıyla güzellikle teşvikle
Soran+1 yılYav siz nerden uyduruyosunuz bunları âyet ve hadis getirde bende bileyim nerde kölelik caiz değildir yazıyomuş kuranda nerede kalp ısınması ile yayın diyor bir söyler misin bana?
Soran+1 yılGetiremezsen ben sana âyet ve hadis getiricem ayrıca islamda bir müslüman zımmiyi öldürse idam edilmez ama bir zımmi müslümanı öldürse idam edilir bir efendi kölesini öldürse idam edilmez ama köle efendisini öldürse idam edilir biraz öğrenin şu katil dininizi
- +1 yıl
Sen nerden duydun 4 incilin olmadığını biraz araştır istersen, hiç olmadı googlea yaz bir oku, bunlar bolum değildir her biri farklı tarihlerde havariler tarafından yazıldığına inanılan kitaplardır, en çok kendilerine uyan 4 tane kitabı kiliseler kabul etmiş onlar işte, daha kendi işlerine gelmemeleri yüzünden dışladıkları bir çok incil var
Soran+1 yılAdige ne her yere atlıyosun iki efsane duymussun nûrcu abilerinden sıkıp sıkıp duruyorsun
Cevap sahibi+1 yılya en basit romanda bile adamlar kabul ediyo incili değiştirdiklerini sen hala değişmedi diyosun bizans döneminde katoklikler değiştirdi 4 büyük (4 tane onlara uyan) kitap incil seçildi ve şimdi ortaya çıkar diye ödleri patlıyo yalanları islamın hak dini olduğu gerçeği öğrenilir diye tırsıyolar gerçekten iyi detaylı şekilde araştır öğren anla
Soran+1 yılyav selen sen hangi kaynaklarda bunları okudun kaç yabancı roman okudun birinicisi... yabancı romanların çoğu incilden pasajlar içeriri hatta ondan türemiştir.. yav akıl var mantık var kaç yasında kızsın birgün bile su güzel yüzün yerine aklını kullanmayı denemedin mi yav? madem gerçek incilin ortaya çıkacağından korkuyo bu adamlar manyaklar mı ömürleri boyunca sahte olduğunu bildikleri bir incil için bir hücreye bir manastıra bir kiliseye tıkanıp ömürleri boyunca hiçbir zevki tatmadan yasasınlar :) üstelik sahte incil uğruna bunu yapan cehenneme gideceğini bile bile niye bunu yapsın a benim akılsız arkadasımm sabrımı iyice zorladın ben peygamber ve rahip değilim ama güzel kızkardeşim bu kadar aklını peynir ekmek götürmesin :)
Cevap sahibi+1 yılcanım hepsi sonradan uydurduklarının hepsinin gerçek olduğuna inanmaya başladılar sonuçta insanlar istediklerine inanırlar ve benim okuduğum kitap sayısı senin yaşını ikiye katlar emin ol
Soran+1 yılHımm o yuzden bu kadar sallıyosun selen islam suana kadar dünyaya ne getirdi cevabını verebilir misin?
Cevap sahibi+1 yılHristiyanlık ne getirdi savaş ve kan dışında sen bunu açıkla
- +1 yıl
Hristiyanlık sadece haçlı seferlerinden ibaret mi papa'dan ibaret mi İsa bize birbirimizi sevmemizi söylüyor Kuran ise nefret edin yahudilere lanet edin diyor yazıklar olsun hepinize
Bu çelişkiler ne peki?
İsa dediki kim bana ve kiralligima inanmazsa onlari yakalayin getirin ve önümde öldürün. (luka 19:27)
34 Yeryüzüne selâmet getirmeğe geldim sanmayın; ben selâmet değil, fakat kılıç getirmeğe geldim.
35 Çünkü ben adamla babasının, ve kızla anasının, ve gelinle kaynanasının arasına ayrılık koymağa geldim;03 Yorumla- +1 yıl
Bu ayet kopyala yapistir en çok atılan ayettir (yanlış anlamayın size değil lafım) maalesef müslüman kardeşler ya da baska inanaca mensup kardeşler inancımızda herhangi bir şiddet ayeti göremeyince zorlama bir şekilde bulmaya çalışıyor. Ama ayetin hemen devamını atmak istiyorum;
“Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim. ‘İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.’ Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir.
MATTA 10:34-37
Eğer ayeti tam okursan aile ilişkilerinin kılıçlandigini ve bozulduğunu görürsün. Hmm peki incil şiddete ne diyor 🤔
“ ‘Göze göz, dişe diş’ dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin.
MATTA 5:38-39 - +1 yıl
‘Komşunu seveceksin, düşmanından nefret edeceksin’ dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin. Öyle ki, göklerdeki Babanız'ın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem iyilerin üzerine doğdurur; yağmurunu hem doğruların hem eğrilerin üzerine yağdırır. Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, ne ödülünüz olur? Vergi görevlileri de öyle yapmıyor mu?
MATTA 5:43-46 - +1 yıl
Luka bölümüne gelecek olursak ;
Bu isa nin kral benzetmesi
Lutfen tum bolumu okuyun
Incil ayet ayet inen birsey degildir
Butun benzetmeyi okuyun lutfen
Benzetme ile surdurdu diyor kral ve kotu hizmetkarlar benzetmesi
Ben dondugumde eger imanli toplulugunu bana imansiz bulursam bu ulkedeki kralin hizmetcileri yok etmesine benzer diyor. :)
+1 yılincilin bazı bölümleri menfaat icabı değiştirilsede , değişmeyen bölümler yoğunlukta. Kur'anı kerimle beraber arasıra okumaya çalışıyorum.
Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün. incil
Bu incil ayetine uyan hiç bir hristiynın olmaması garip geliyor05 Yorumla
Soran+1 yılDikkatli oku dua eden kadın basını örtsün diyor basını her zaman örtsün demiyor
- +1 yıl
hıım bak bu güzel açıklama idi. merakımı giderdiğin için teşekkür ederim
- +1 yıl
Evlilik dışı cinsel bağlantıya* girmeyeceksin’ dendiğini duydunuz. 28Ama size derim ki, bir kadına içinden istek duyarak bakan herkes o anda yüreğinde onunla evlilik dışı cinsel bağlantıya girmiştir.
Bugün aldatma denen illet avrupadan ihraç olmuştur yukarıdaki incil ayeti hakkında neler düşünüyorsunuz. avrupa incili hakkıyla yaşıyormu.
Soran+1 yılSana birşey diyim mi islam ülkelerinde zina olayları daha fazla fakat dört şahit gerekli oldugu ve müslümanlar kendi kusurları nı görmeyi sevmediği için bu bilinmiyor... tek bir örnek veriyim cogu kapalı kız Avrupalı kızlardan daha beter fakat cogu müslümana desen hemen savunmaya geçerler gördügün bir iki örnekten yola cıkıp genelleme yapma diye... hatta başörtüsü yasağı zamanında insanlar kapalı kızların bir erkekle asla elele dahi tutusacagına inanmıyorlardı yasak kalktı sevgilisinin kucagında kapalı kızlar görüldü laik kemalist kızlar kapalıları kötülemek için başlarını örtüp erkeklerle sevişiyor dendi ama şimdi herşey gün gibi ortada. . başbakan hırsız en büyük Hırsızlardan fakat onun bu günah ını bütün müslümler örtmeye çalışıyor sen neyden bahsediyorsun şu an o hristiyanlar isa ile alakaları yok ama müslümanlardan daha samimiler en azından günahlarını itiraf ediyorlar müslümanlar gibi üzerini örtmeye calısmıyorlar takiyye yapıp
Soran+1 yılMüslümanlar basını örtünce bir kızın asla aldatamayacagını sanıyorlar ve daha kolay aldatıyorlar kardeş biz her yoldan gectik ve gördük cihad bile ettik islam için ama Isa kapımı çaldı ve ben açtım :)
Oda Peygamberimizdir kabul ederim olaya şöyle bak bir hasta doktora gider karnım ağrıyor der karın ilacı verir bir insan başım ağrıyor der doktor başı için ilaç verir bir hasta gelir ayağım ağrıyor der doktor ona bütün vücuda iyi gelen bir ilaç verir şimdi Allah Hz. musa Hz. isa ne verdiyse bunların toplamını Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem verdi istersen bir örnekle açayım?
011 Yorumla
Soran+1 yılIsa mesihin verdigi barış kardeşlik emirlerinin hiçbirini vermedi müslüman kafir ayrımı yaptı iyiliği sadece müslümanlara buyurdu hatta bir sözü söyledir hristiyan ve yahudilerle karsılastıgınızda yollarını dar edin der cizyeye zorlar ehli kitap olmayaña ise ya kelle ya islam der müslüman olmayanın hicaza arabistana girişi yasaktır vs vs
- +1 yıl
Bunun nedeni Allahın emirlerinin hükmedildiği yerde Allaha küfür edildiği için oraları feth edin der eğer dediğin gibi arabistana sokmayın değil kabeye sokmayın Allahın evi çünkü Allah evinde pis kendine küfreden birini istemez senin dediğin gibi yolları daraltın değil mekkeyi feth edince peygamberimiz ne dedi ashabına değil bir insana zulm etmeyi ağacın dalını bile koparmayın dedi
Soran+1 yılMuhammed dedi ki Yahudiler ve hristiyanlarla karsılastıgınızda ilk selam veren siz olmayın eğer onlar selam verirse 've aleyküm' deyin onların geçit yerlerinde yollarını daraltın... Buhâri de kutubisitte de geçer bu
- +1 yıl
Al işte bugünki yahudi hristiyanları görüyoruz biri hep dünya savaşları başlatır diğeri bebek ve çocukları masumları katleder o zamanki toplumda İslam yeni oluştu yıkmak isteyen çok o yüzden dedi bak "Varaka bin nevfel" bu adamda rahip ve bilge bir insandı incil tevrat hakim olduğu için sen bu kitaplarda bahsedilen son peygambersin dedi ve iman etti zaten isa kıyamet günü yeniden inecek İslamı tamamladıktan sonra vefat edecek şimdiki incili papazlar çıkarları için değiştirdi tıpkı ışid kuran değiştirmek istemesi gibi
Soran+1 yılVaraka muhammede iman etmedi git bir daha oku !!! Muhammede sen musa gibi bir peygambersin dedi ama ben eski dinimi terkedemem dedi... Ayrıca niye sapturıyosun saçmasapan konuşuyorsun yok yahudi ve hristiyanların savaşlarını da görmüşmüş. ... ulan bu şu verdiğim hadis örneğinin rezalet ve iğrençliğine kılıf mı? Ehli kitapla karsılastıgınızda -zımmiler için ;) - yollarını onlara dar edin ne demek kardeş ne demek
- +1 yıl
1-Tanrı doğum yaptı tanrıyı kim hamile bıraktı böyle aciz tanrıya iman etmem bak bu
2-Her haltı yiyicen bunların zaten günahını mesih ödedi kişi yaptığı ile mesuldur
Hristiyanlık islamın alt kategorisidir Hristiyanlıkda olan her şeyi islamda rahatlıkla gösteririm islamda daha bol seçenek var daha mantıklı
Soran+1 yılbak hakiki İslamcılar ışidciler 500 yezidiyi öldürüp 500 kadını cariye yapmışlar :) tıpkı muhammedin yaptığı iğrençliklerin bir benzeri beni kureyzaya beni mustalike beni ferazeye yaptığı gibi sizin o peygamber sahtekarı çöl bedevisi şu an cehennemde en büyük cezaya çarptırılacak deccalin ta kendisi... onun yüzünden yeryüzünde milyonlarca katliam oldu milyonlarca insan köle oldu milyonlarca insanın ırzına geçildi milyonlarca insan yoksul kaldı ke o kafir peygamberiniz yüzünden bide hala utanmadan Hristiyanlık islamın alt kategorisi diyebiliyor musun bir incili okusana isa ve havarileri kadar yeryüzünde suana kadar örnek yaşamış birileri var mı bir baksana
Soran+1 yılsürekli islamın rezilliklerini söylediğimde konuyu aptırıyorsun kardeş tanrı insan benzeyişinde geldi aramıza bakire meryemden dogdu kimse hamile bırakmadı terbiyesiz adam kendi dininde bile Meryem kutsanmışken bu sözü nasıl kurarsın ! Hristiyanlıkta her haltı yiyip cennete gitme yok İSA der ki : bana ya rab ya rab diyecekler biz senin adınla peygamberlik etmedik mi biz senin adınla mucizeler yapmadı kmı işte ozaman ben onlara diyeceğim ben sizi hiç tanımadım diyeceğim... yani her önüne gelenin cennete girmesi diye bişey yok
- +1 yıl
Öncelikle yanlış anladık birbirimizi kabul edelim şimdi ışid müslüman değil hadislerde ışidi tanımladıktan sonra onlara katılmayın buyruluyor 1400 yıl önceden bu kadar detay ile anlatan haliyle peygamber olur 2 beni kureyza vs bu kabileler medine anlaşmasına uymayıp vatana ihanet etti kuranda o kafirlerin boynunu vurun ifadesi görürsün bu tüm kafirleri kapsamaz o dönemde zengin olduğu halde bizim zekata ihtiyacımız var çobanlık yapan adamı güçsüz diye öldüren gözlerine dikenler sokan kafirlere diyor şimdi vicdanına soruyorum hitler şimdi yaşasa yaşatır mıydın onu? Ben meryem annemize laf atmadım kuran şahittir onun namuslu olduğuna benim izlediğim film ve dizilerde tanrı baba isa oğul gibi bir benzetme var adamlar her haltı yiyor bunun günahını isa çarmıha asılarak ödedi gibi bir anlayış var şimdi kuran korunmuştur bunu şurdan anlayabilirsin Hz. Osman o dönemde yaşamış kuranı kitap haline getirmiş günümüz ile karşılaştırdığında korunduğunu kanıtlanmış incilde nasıl olacak bu iş?
Soran+1 yılKardeş medinenin önceki adı yesrib yahudi adıdır hatta bu isim, çünkü yesrib yahudilerin ağırlıkta oldukları yer , müslümanlar Mekkeliler tarafından ezilince yesribe sıgınıyorlar ve saldırmazlık paktı yapıyorlar fakat müslümanlar sonradan kuranın cihad âyetleri nedeniyle civar köylerine saldırıp ganimet alınca ora halkını esir edince Yahudiler korkup müşriklere taraf oluyorlar muhammet bunu duyunca kasıklarında tüy bitmiş 900 erkeği kesiyor ve geri kalanı köle olarak alıyor ışide müslüman değil diyorsun ışid farklı bişey mi yapıyor ki o da kesip cariye alıyor islama aykırı bişey yapmıyor sonuc olarak oyle değil mi? Hitler i ortaya atmışsın onu anlamadım yani sen muhammedin öldürüp cariye alıp ırzına gectigi yüzlerce insanın her birinin, küçük yasta olup Hadım edilip köle yapılan oğlan cocuklarının hepsinin bir Hitler kadar kötü oldugunu mu iddia ediyorsun muhammed bu yuzden mi öldürdü onları yoksa sırf islama girmediler sırf muhammedin otoritesini kabullenmediler diye mi?
- +1 yıl
Işid neden müslüman değil kuranı eksik diyerek yeniden yazıcaz demesi kabeyi yıkıcaz demesi adamı kafir eder o yüzden kafir Cihadın gerçek manası iyiliği tavsiye edip kötülükten nehyetmek en büyük cihad budur diğer türlüsü nedir Allahın hükümleri ile hükmedilmezse Allaha karşı senden daha iyi biliyoruz böyle yaşıyoruz demeye gider buna karşı islam Osmanlıda Yahudi müslüman hristiyan hepsi dostça yaşamış hitlerde demek istediğim suçlu olan insan idam edilmeli demek istedim antlaşmada medine karşı olan bir savaşta birlik olunmalıdır bunlar ne yaptı hendekleri kapatarak düşmana yardım etti siz hep öldürmüşler diyorsun ama neden öldürüldüklerini bilmiyorsun eğer senin dediğin gibi bir insan olsa taif de taşladılar öldürmeye kalktılar mekke o kadar suikast aç bırakma dışlanma yaptılar müslümanlara bunları neden konuşmuyorsunuz müslümanlar güçlenince mekkeyi ve taifi feth etti şimdi senin dediğin gibi olsa herkesi kılıçtan geçirirdi pek ne dedi değil insana yeşilliğe bile zarar vermeyin dedi
+1 yılçok sacma düşünüyorsun incilde dediklerin kurani kerimdede gecer ve incil degistirilmistir onlar Allaha ortak kosar ama biz isa peygamberib de allahın kulu ve elcisi olduguna sehadet ederiz hz. meryeminde Allahınn sadece kulu olduguna sehadet ederiz peygamberiz hz. muhammed sav. lllahin kuludur ve elcisidir gelmis gecmis her sey Allahin kulu ve elcisidir
06 Yorumla
Soran+1 yılDüşmanlarınızı Sevin nerde geçiyor bu kuranda.
Soran+1 yılSağ yanagına vurana diger yanagını da çevir senden dileyene ver senden dileyene yüz çevirme seni bir mil götürmek isteyenle iki mil git senden abanı almak isteyene gömleğini de ver. ... senden nefret edenler için dua et sadece seni sevenleri seversen putperestlerden ne farkın olur onlarda kendilerini sevenleri sevmiyorlar mı? Tanrı güneşini hem iyilerin hem kötülerin üzerine doğurur sizde güneş olun ta ki Tanrının oğulları olasınız
- +1 yıl
islam dininde vur kere sol yanagima vurana sag yanaginizi cevirin yazmiyor savasin yaziyor ayrica bir z Allaha ortak kosmuyoruz ama siz kosuyorsunuz biz ASİL TTürk milleti cogumuz müalumaniz ve genede savasciyiz korkak degiliz
Soran+1 yılSiz savaşıp kan döken yağmalayan tecavüz edenlersiniz evet müslüman ve türksünüz
- +1 yıl
biz türkler bize zarar verene ihanet edeni yok ederiz bize zararı dokunmayana bizde dokunmayiz ve asla ama asla hic bir zaman kimsenin ırzına gecmedik gecmeyizde biz türkler yüce allahın izni ile dünyaya hakim olduk ve senin gibi lerde islamin kilici olan türkleri sevmediginden bir yerlerinden anca palavra atarlar
Soran+1 yılKardeş adamın toprağını elinden alıyorsunuz sonra o da isyan etti mi hain ilan ediyorsunuz köleden bahseder gibi milleti sadıka diyorsunuz toprağını. Alıp cizyeye baglıyorsunuz sonra bu zulme yeter diyeni ihanetle suçlayıp soykırım yapıyorsunuz şimdi aynısını Kürtlere yapıyorsunuz aynı dinden olmanıza rağmen
inandıkları dinin kitabını okumuyorlar, sadece duydukları ezberleri papağan gibi tekrarlayıp uyguluyorlar.
bir de incili mi okuyacaklar? sen de...51 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. İncil'de İsa'nın seceresinin geçtiği bölüm sıktmıştı. Değiştirilme konusuna gelince, bildiğim kadarıyla İsa'dan çok sonraları yazıldı, hatta Hristiyanlık Pavlus'a kadar Yahudiler arasında kabul gören br öğretiydi.
03 Yorumla
Soran+1 yılIsanın seceresi senin eğlenmen için yazılmadı sıkılabilirsin o yuzden ;) beklenen mesih Davud un oğlu olacak deniyordu Matta ve Luka da iki ayrı secere ile soy davuda sonra ibrahime sonra adem ve Allaha dayandırılır hristiyanlık Yahudiler tarafından kabul görmedi ne yazık ki... Paul bu dini romalılara korintlilere galatyalılara Selânik ve izmire yayan kişidir
- +1 yıl
"The first Christians, as described in the first chapters of the Acts of the Apostles, were all Jewish, either by birth, or conversion for which the biblical term proselyte is used, and referred to by historians as the Jewish Christians."
En azından daha önce okuduğum üç beş kitapta ve şimdi Internet'te Wikipedia'da da gördüğüm kadarıyla ilk Hristiyanlar Yahudiler'dendi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Early_Christianity
İsa'nın soyu da elbette önemli.
Soran+1 yılYahudiler içinden hristiyan olanlar 5 bin civarı idi onlara pavlus zulmediyordu fakat daha sonra Isa ile karsılasması sonucunda Hristiyanlıgı secti ve onu romalılara yaydı sen büyük ihtimal pavlusun Hristiyanlıgı bozan kişi oldugunu iddia edeceksin fakat sana sunu diyim bu adamın derdi neydi ki hristiyanların safına geçti? Hâlbuki o beş bin hristiyan ı her birini öldürüp ganimet elde edebilirdi tıpkı muhammet gibi? Üstelik zaten zengin ve hem Yahudiler hemde Roma vatandaşı oldugu için Saygın biriydi fakat hristiyan oldu beş defa hapishanede zulum gördü kırbaçlandı dövüldü aç bırakıldı bunlar incilde yazıyor... birde Roma kayıtlarında pavlusun romada çarmıha gerildigi yazılı.. Bu kadar İncil için zulme ugrayan biri neden zenginlik varken yoksulluğu saygınlık varken aşagılanmayı tercih etsin sırf o dini bozmak için mi? Mantıklı cevap ver lütfen atıp tutanlardan olma
incilde zaten Allah c. c tarafından indirilmiştir lakin zamaninda değiştirilmiştir itiraz etmen birşeyi değiştirmez. değiştiğinden dolayı Allah kurani kerimi indirmistir ve bir harfi bile degismemistir.
012 Yorumla
Soran+1 yılKuran un değiştirilmediğini nerden okudun :tabiki kurandan :) ben değiştirdim diyecek değildi ya ;) incilin değiştirildigini nerde okudun yine kurandan :) değiştirilmedi dese kendisi geçersiz bir kitap olurdu cünkü :) OT KURUR CİCEK SOLAR AMA TANRIMIZIN SÖZÜ EBEDİYEN DURUR/YEŞEYA. ... EĞER HER KIM BU KİTABIN SÖZLERİNE BIR HARFLERİYLE EKLERSE ALLAH BÜTÜN BU KİTABTA YAZILAN BELALARI ONA KATICAKTIR HER KIM BIR HARF DAHİ CIKARIRSA ALLAH ONUN ADINI HAYAT AGACINDAN SILECEKTIR / YUHANNANIN VAHYİ
- +1 yıl
canim git birazcık araştır internetten bişeyler falan oku incilin degistirilmedigine dair bir kanit bul zamanında dünyanın en bilgili insanlari toplanip kuranin bir cümlesine benzer bir cümle yazmaya calismislar ama yazamamislar hz muhammed dede yalanci dersin sen şimdi hristiyansin tamam ama senin peygamberin nasil hz isa ise bizimkide hz muhammed. keşke at kafasi alsaydin o da ise yarardi. anlamsiz düşüncelerinide sessize al canim. iyi günler
Soran+1 yılSen dalga. Mı geciyosun dünyanın en bilgili insanları toplanmısta kuranın bir cümlesini yazamamıs sunu yazmak cok mu zor? EY PEYGAMBER BIZ SANA MEHRİNİ VERDİGİN EŞLERİNİ ELİNİN ALTINDA MAL OLARAK BULUNDURDUGUN CARİYELERİNİ VE SANA KENDİNİ MEHİRSİZ ADAYAN KADINLARI VE SENİNLE GÖÇ EDEN AMCA DAYI HALA TEYZE KIZLARINI HELAL ETTİK //AHZAB SÜRESİ 50. AYET yani en bilgili insanlar bu cümleyi kuramayacak kadar mı aptal sen mi bir zekisin ;) oku ve ögrende gel bana canım gir araştır deme senin bütün arkadas grubunu toplasan benim bildiklerimin yarısı etmez zamanında el kaidede cihad etmiş bir adama söylüyor bide bunları ;) komik seni
- +1 yıl
La onlarca incil var, kazılardan çıkan incillerle şuankiler bir değil kafalarına göre yazmışlar, Hz. Osmanın mübarekkanı nın bile üzerinde izi olduğu yaşı hertürlü bilimsel yontemlerle denenmiş Kuranı kerim kutsal emanetlerde var, velev ki Kuran değişti nerde farklı nüshaları? Onlarca incil nüshasıvar ortada
- +1 yıl
Ayrıca bakınız www.sorularlaislamiyet.com/.../...ek-gerekir_.html
Soran+1 yılOsmanın nüshası müslümanlar ın elinde ve hiçbi şekilde bilimsel yolla denenmedi cünkü müslümanlara göre bu Allahtan şüphe duymak olup Allahı test etmek anlamına geleceginden izin verilmedi nerden uyduruyosunuz bunları ben anlamıyorum yav kız saçmalayıp saçmalayıp duruyor sabahtan beri gülüyorum kuranda ki hangi âyet miş ki bütün bilginler toplanıp benzerini yazamamışlar sen bir İncil oku kızım o okudugun bütün edebi eserlerde İncil den bir iz bulacaksın hatta incilden cıkmış bu bütün edebi eserler diceksin ama sen o kadar saf sın ki ne diyim ben sana )
Soran+1 yılBlack ilkokul ikinci sınıf yorumları yapacaksan yapma hiç
- +1 yıl
Bu ilk modellerinden, gerçeklerden bahsediyor
www.timeturk.com/.../...an-i-yerle-bir-ediyor.html - +1 yıl
Kelam bizzat vücut alarak dünyaya geldikten sonra Tanrı'nın tekrar bir peygamber gönderdiğine inanmayız. Çünkü İsa "ilk ve son benim" demiştir. İsa bir yahudidir. Musevilere ve Tevrat'a ithafen "Ben yıkmaya değil tamamlamaya geldim" demiştir ve son sözü "tamamlanmıştır" olmuştur. "Benim adımı kullanarak bana küfredenler, benim tamamladığımı yıkmaya çalışanlar olacaktır, onlara inanmayın aldanmayın" demiştir. Kesin ve nettir. İncil'in değiştirildiği söylentilerine asla itibar etmeyiz. Çünkü Tanrı Sözü değiştirilemez. Onu değiştirmeye, harap etmeye kimsenin gücü yetmez. Her şeye gücü yeten Tanrı, kıyamete kadar onu korur ve kollar. Çünkü bu bir antlaşmadır. On binlerce yıldır süre gelen irili ufaklı vahiylerin son halidir. İncil, Tevrat'ı tamamıyla içerir. Onu geçersiz kılmaz, aksine Adem ile, Nuh ile, İbrahim ile, Musa ile, ve diğer peygamberler ile aktarılan Tanrı Sözü'nü tamamlar. Değiştirilmesi mümkün olamaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yıll*n Kuranı niye kötülüyorsun İncil bizim dinin eskisi aptal herif onu emretmez bunu emretmez diye Ulan gelmişsin Kuranı daha bilmiyorsun hiçbişeyden haberin yok kulaktan dolma bilgilerle geliyosun buraya incilde de bizim kitabımız ve son peygamberden bahsedilir daha bunu bile bilmiyosun
06 Yorumla
Soran+1 yılBen hem incili hem kuranı hem hadisleri okudum asıl sen hiçbişey bilmiyorsun kıran ve hadislerde dediğim herşey var ayrıca bunları inkarr edersen dinine göre mürted olup kanın helal ırzın müslümanlara helal olur ;) cahil adam
Cevap sahibi+1 yılhala cahil diyo ulan bizde inanıyoruz Hz İsaya ve Getirdiği kitaba tabiki inanıyoruz fakat geldiğine inanıyoruz yani o sadece kendi zamanının hak diniydi şimdiki Hak din İslamdır. Hristiyanlar kafirdir. Müslüman olmayan cennete giremez. Müslüman demek hak dine inanan demektir. Hz. İsa zamanında ona inananlar Müslüman idi. Ama şimdi İslama ve Hz. Muhammede inananlar müslümandır
Soran+1 yılKılıcı emreden kafir dedigi insanların malını kanını ırzını helal gören kafa kol kesen recmeden kadını döven kocanın her yerini irin kaplayıp yalasa hakkını ödeyemez diyen bir din mi isanın dini olacak ;)) gerçek islam şu an ışiddir tıpkı ilk zamanlarda ki gibi ı zamanda kılıçla yayıldı şimdide... en yumuşakları sensindir şu an küfretmemek için zor tutuyorsun belki kendini:)
Cevap sahibi+1 yılGerçek İslam ışid diyorsan o zaman sen ebu cehilin torunlarındansın
O yazdıkların ordan burdan ateist kafir sitelerinden çarptırılmış gerçek amacını ve hiçbir ayrıntısı bilinmeden yazılmış şeyler eğer bunu bilmiyorsan sen gerçekten ebu cehilin torunusun
Soran+1 yılBen Ebu cahil in cocuguyum sen neyin cocugu sun
Cevap sahibi+1 yılben son peygamberin ümmetinin çocuğuyum
- Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılincilin yarınsından fazlası
islamiyetteki hadislere benzer
tamamını okudum
çok da öyle atla deve bişey değil
kurandaki gibi akıcılığı bulamazsın03 Yorumla
Soran+1 yılSen Tevratı kastediyosun kuran ve hadislere benzeyen ben İncil okudun mu diyorum?
- +1 yıl
incili de okudum tevratı da kuranı da
bilmediğim şeyler değil
hatta andorid uygulaması da mevcut telefonda
Aile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı. Ooo bayaa derin bir konu. İse mesih ve mucizelerini bilmeyen aptaldır. Carles Stanley Zorlukların üstesinden gelmek adlı kitabını şiddetle oneririm
10 YorumlaDoğru söylüyorsun İncil çok güzel bir kitap :) fakat deistirilmistir. Ve incildede yeni bir kitap geleceğinden bahsedilmiştir oda kuran o kitabın yerini başka bir kitap tutamaz :)
018 Yorumla
Soran+1 yılIncil de Afedersin de nerde yeni bir kitap gelecek demiştir kitabın düzenine bakarsan yaratılış ile başlar kıyamet ile sonlannır ki kuran la incilin Tevratın yapısı hiç uyuşmuyor yani İsrail peygamberleri ile muhammed cok cok farklılar kuranı müjdelemesi mümkün bişe değil iddia ortaya attın delili de koy !!!
Soran+1 yılNe yazıyor olacaktı? Yav sen hiç okudun mu İncil i ha sen hatta kuranı bile okumamıssındır
- +1 yıl
1- (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 15-16): Hz. İsa dedi: “Eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutun. Ben de Rab’den dileyeceğim ve O size başka bir Faraklitverecektir; ta ki daima sizinle beraber olsun.”
2- (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 26): Hz. İsa dedi: “Benim adımla Rabb’in göndereceği Faraklitsize her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir.”
3- (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 29):Hz. İsa dedi: “Faraklitgeldiği zaman iman edesiniz diye, gelmeden önce size şimdi söyledim.”
4- (Yuhanna, Bâb 15, Âyet: 26):Hz. İsa dedi: “Rab’den size göndereceğimFaraklitgeldiği zaman, O benim hakkımda tanıklık edecektir…”
5- (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7):Hz. İsa dedi: “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem Faraklitgelmez… Ama gidersem onu size gönderirim.”
6- (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13):“…Ama Faraklitgelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir
Soran+1 yılAdige uydurup uydurup durma nur talebesi
Soran+1 yılFaraklit değil parakletos yani yardımcı demek
Soran+1 yılSenin said i Nursi denen deli bu faraklit iddiasını ortaya attı yok faraklit yunancada muhammedin karsılıgı imiş faraklit diye bişey yok o parakletos
Soran+1 yılAdige sen sabahtan veri ne sacmalıyorsun hakikaten kendin inanıyor musun bu yalanlara :)) hakikaten dinleri konusunda müslümanlar arasında en dürüst olanlar terörist dediginiz selefiler bende öyleydim hiç bir şekilde Kıvırmazlar tek kaynakları kuran ve hadistir o zamanın koşulları böyleydi demezler senin gibi hayali bir osmanlıcılık oynamazlar müzik resim oyun haram derler cihad kan dökmek cariye helal hatta farz derler sen münafık müslümanlardansın
Soran+1 yılNiye tüm sorularımın cevabını Kuran veremiyorda Risale i hamidiye veriyor
Soran+1 yılKardeşim osmanlıda benim atalarımın cogunu köle yaptılar zaten en sonunda da dayanamadınız sürdünüz soykırım yaptınız kendi içinizde bile bölünmeye mahkumsunuz Sahabeler sizin peygamber ölür ölmez birbirlerine girdiler birbirlerinin kafasını. Kestiler bunlar. Mı örnek insanlar? Bunlar mı ümmetin yıldızları
incil değiştirilmiş bir kitaptır, maleseefki tevrattan daha fazla edit yemiş bir kitaptır, deccalin çıkışıyla isa yeryüzüne inip batılı yok edecektir, Allah katında tek din islamdır.
01 Yorumla- +1 yıl
Beyinsiz diyince de alınıyorsunuz ya Allahın dini mi olur? Saçma sapan konuşma öldün mü de hak din islam diyorsun nerden biliyorsun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKitabı okumadın herhalde İncil ve Tevratta zina yapanı öldürün diyor hayvanı öldürün diyor ama sevgi dini öyle mi:D
00 Yorumla
+1 yılBen okudum İncili ve Tevratı. Bayağa da bilgi edindim. Ama bir sorunun cevabını bir türlü bulamadım.
03 Yorumla
Soran+1 yılHangi sorunun cevabını bulamadın
- +1 yıl
Hz. İsanın (a. s.) hayatının 17 yıllık kimsenin söz etmediği dönemini.
Soran+1 yıl17 değil 30 yıl 30 yasından sonra insanlara müjdeyi vermiştir onun öncülügünü Teyzesinin oglu vaftizci yuhanna (yahya) üstlenmiş Isa o esnada babası yusufun yanında marangozluk yapmıstır
Git biraz araştır en güzel sözler ondaymış neye dayanarak bunu söylüyorsun kardes biraz araştır herşeyi ögren internneten felan araştırma çoğu yanlış
02 Yorumla
Soran+1 yılSen incili okudun mu Hayır tabiki kuran okudun mı Hayır ben kuran okudum hadis okudum siyer okudum tefsir okudum sen ne okudun
+1 yılolm adnan oktar geldi ya lan? mesih'im diyo adam. töbe de la
10 YorumlaOkudum değiştirilmiş. Bazı teröristlerin yaptığını islam'a mal edemezsin.
112 Yorumla
Soran+1 yılHahaha :)) Okuyup değiştirildigini nasıl anladın :)) incilin değiştirilmemiş versiyonu elindeydi de kıyaslayıp mı bu sonuca vardın :))
Soran+1 yılBirde utanmadan teröristlerin yaptıgını islama mal etme diyorsun utanmaz arlanmaz herif !!! Demek beni öldürürdün ha ! Senin dinin mensublarının hepsini terörist yapmaya yatkın bir din işte bu yuzden inanmıyoruz anladın mı
Soran+1 yılEl kaide hani teröristti riyakar herif ! Sözünün ardında durmayan adam değildir sen adam değilsin
Soran+1 yılIslam en ilkel dindir ;)
Soran+1 yılKılıçla yayılmayı eleştirenler i katli helal gören tek dindir senin gibi ahmak ların dinidir
Soran+1 yılSenin gibi bir özürlüye cevap veriyor olmamı bile kendin için şeref sayman lazım haysiyet yoksunu :)) hahaha incili bir kere açmamış muhammed yazıyomuymuş incilde l*n muhammed altı yasında kız aldı kucakladı kundaktaki Bebe l*n o :)) savaştı kaçanı koçanı cariye aldı kadınları siyah burkalar altına soktu evden dısarı cıkmasını yasakladı kadını erkege kocasına itaate zorladı kelle kesti şiir i yasakladı şairleri astı müziği yasakladı oyunu yasakladı resimi heykeli yasakladı bilimi islami ilimlerle sınırladı beyni uyusturdu senin gibi uyusuk tipler ortaya çıktı
+1 yılTanrının sözü degistirilmez müslüman grupların manipüle ettiği bir şeydir insanlara değil tanrıya bakalım
10 Yorumla
+1 yılönce sen kur'anın manasını bir oku. zaten bu sorularının cevabını orda bulursun..
02 Yorumla
Soran+1 yılBen kuran ve hadisleri hepsini okudum sen İncil okudun mu
Soran+1 yılVe islamın kılıç zoru ile yayıldıgı hem kuranda hem hadislerde hem islam tarihçilerinin kitaplarında sabit birşey
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yıla. m. k haçlı seferleri , at yarışı mıydı?
36 Yorumla
Soran+1 yılSen şöyle düşün müslümanların en kutsal yerleri Mekke Medine ye amerika girse kabeyi ykısa müslümler ne tepki verir? Halife ömer geldi hristiyanlar ın en kutsal saydığı şehire girdi orayı zorla aldılar kılıç zoruyla hristiyanların çan çalmalarını yeni kiliseler inşa etmelerini yasakşadılar isa mesih kilisesini yıktılar hristiyan hacılara hacca izin vermediler cizyeye kudus halkını zorladılar hemde en kutsal saydıkları şehirde bunu yaptılar Haçlı seferleri böyle basladı
- +1 yıl
hz ömer e mi düzenlemişler haçlı seferlerini? hay allah ben bilememişim. amerika da mı kutsaldı? kızılderililer de mi inanca saygısızdı?
kısacası kardeşim 1500 lü yıllarda roma da allah a inanmıyorum dediğinde olsun canın saolsun dediler mi bilmem ama mevlana nın o yıllarda herkesi buyur etmişliği var.
Soran+1 yılÖmer e mi düzenlendi dedim ömerden 400 yıl sonra kutsal topraklara hac edebilmek için Papa emir verdi kilise dısındaki Amerikalıların yaptıgı ne dedim yukarıda İsanın öğretisine aykırı ayrıca din amacı ile değil altın ve baharat amacıyla yapıldı o katliamlar
Soran+1 yılMevlana müslüman değil muhammed in hiçbir sözünde vahdeti vücut yoktur veya aşk dini gibi tabirler sen hiç muhammedin ben Allahtayım Allah bende gibi bir sözünü okudun mu?
- +1 yıl
diyorum ki güzel kardeşim
bizim asabi müslüman savaşçı barbar mevlana buyur ederken, roma da neden yaktınız insanları?
sen şimdi o baharat bu ekmek için derse bende aynısını derim.
Allah zaruri durumlar dışında öldürmeyi yasaklar. sana da bana da. ama elimizdeki güçle toplumu istediğimiz gibi yönlendirebilir istediğimize inandırabiliriz. o da bizim sorunumuz - +1 yıl
hoppaaa şimdide mevlana müslüman değil oldu. peki güzel kardeşim sana ve misyonuna başarılar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi incili kardeşim, herkes yazmış kafasına göre onlarca var
08 Yorumla
Soran+1 yılKuranda nasıl 114 sure varsa İncil de 27 bölüm var bu kadar cahil olmayın ilkokul dört din kültür ü kitabında yazan bilgilerle gelmeyin
Cevap sahibi+1 yılHmm demek cahil olmayalım, sen hiç bir yerde Barnabas Kuranı (haşa) falan duydunmu, ben bolumden bahsetmedim, ne havariler birbirlerini kabulleniyor nede azizler, kafasına göre incil yazıyor lar dikkat et bolum değil incil, hiç konsüllerden haberin yok galiba, cahilliğin tanımını yanlış biliyorsun bence, tıpkı incil hakkındaki bilgilerin gibi ;)
Soran+1 yılHem cahilsin hem cahil oldugunu kabullenmiyosun hem bana cahil diyosun sen simdi İznik konsilinde - bak konsül veya konsol değil konsil, konsiil- sen incilleri toplamışlar masayı ters çevirmişler odayı yakmışlar geriye dört İncil kalmış onları kabul etmişler masalına inanacak kadar cahil sin o konsilde Arius ve onun monofizit anlayışı tartışıldı ve iman amentusu orda yazıldı asıl sen oku ve bana öğretmeye minik aklınla kalk
Cevap sahibi+1 yılT9 a sizin terimlerinizi eklememişler kusura bakma, evet din adamlarınızın arta kalan zamanlarında uydurma dinleri için kendi elleriyle amentü yazdıklarıda ortaya çıktı, yakılma falan yok masa sarsılıp kalan inciller kabul edildi, bunu vatikanmı iyi bilecek yoksa toplantının yapıldığı bu toprakların sahiplerimi Bizans tan kalan kayıtlar bizde kaldı, ayrıca eskiden Hristiyan alimi olan daha sonra Müslüman lıkla şereflenen Abdullah i tercüman hazretleri nin Hristiyanlığa reddiye kitabın da yazanlar var, ayrıca dediğim esas şeyler e cevap vermedin, kaç tane Kuran var kaç tane incik var?
Soran+1 yılKaç tane kuran kaç tane İncil var gibi aptalca bir soruyu soruyorsan seni kazanmak için cırpınacak benden daha imanlı hristiyanlar var... bilerek mi soruyorsunuz 0 -4 yaş arası soruları... arkadas bir İncil var 27 bölüm ilk dört bölümü Isanın hayatı digerleri havarilerin yaşamı mektupları bir de kıyamet le ilgili vahiy kitabı anladın mı şimdi
Cevap sahibi+1 yılYa de git sen kimle kafa buluyorsun, sen Hristiyan falan değilsin arkadaş, git en yakın kilisenin papazına sor sana ne diyecek
Soran+1 yılUlan İncil müjde demek müjde dört İncil dediginiz mattanın incili yani mattanın müjdesi Luka incili yani lukanın isa mesihi müjdesi markos incili yani markosa göre isa mesihin müjdesi yuhanna incili yani yuhannanın müjdesi anladın mı ;) siz muslünanlar o kadar zekisiniz ki Matta incili markos incili Luka incili deyince dort ayrı kitap sanıyorsunuz :) aynı kitabın dört bölümü anladın mı
Soran+1 yılHadi diyelim senin dediğin gibi olsun biz dört kitaba inanıyoruz diyelim ne farkeder değişen ne bir söyler misin :) ayrıca biz dört kitaba değil 66 kitaba inanıyoruz 39 eski Ahid 27 yeni Ahid kitabına hepsine toptan kitabı mukaddes diyoruz şimdi kitapta Allah gibi bir olacak diye bir kural mı var ben anlamadım ki :))
Aile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. you know nothing JonSnow
10 Yorumla
+1 yılhristiyan oldum incili okuyunca
10 Yorumla
+1 yılBana ulaşabilir misiniz özelden.
07 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacaksın burdan yaz ne yazıcaksan
- +1 yıl
:) tahmin ettiğim gibi.
Soran+1 yılEee ne yapayım burada her önüne gelen özelden ulaş dese her biri ile tek tek tartısayım mı
- +1 yıl
Tartışma tabi ki ama en azından savunduğun şeye hürmeten şeffaf ol. Şu soruyu bari gizli kullanıcı olarak sorma. Herşeyiyle şeffaf, kimseden korkmayan, hiçbişeyden çekinmeyen bir peygamberin misyonerliğini yaparken bile gizli kapaklısın. O peygamberin emirlerinden birisi de şeffaf olmaktır. Münafık olmamaktır. burada bu soruyu sorup sonra arkadaşlarının eşini dostuna gidip elhamdülillah diyenlerden değilsindir inşallah. Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
Drhuseyinunal, çok sağlam kapak atmışsın helal olsun :)
Soran+1 yılBen Isanın hiçbir emrinde şeffaf ol diye bir emir okumadım duymadım senin peygamberinde böyle bir emri yok... Ayrıca bilmeden atıp tutma senin dininde zan yoktu hani ;) ben bir kardeşimin kazandığım bir kardeşimin hesabını devrqldım ne yazık ki nicknamesi inanca uygun değil bu soruyu gizli kullanıcı olmadan sorsaydım nick - entry uyumsuzlugu dedikleri şey sözkonusu olurdu ;) merak etme zamanında ben cihada bile katılmış bir insanım fakat islam öyle bölen bölünen bir din ki aramız yollarımız ayrılınca kendimi Isa Mesihin kollarında buldum
- +1 yıl
:) öyle bir emrini okumadın mı? Şeffaflık özün de sözün de bir olsun demektir. Konuştuğun içindekiyle paralel olsun demektir. Senin inandığın İsa bunu söylemiyo olabilir ama benim inandığım kitap Hz. İsa'yı öyle anlatmayo. Hz. İsa da Hz. Muhammed de şeffaf olmayı emreder benim dinime göre. Allah yardımcın olsun.
Haçlı sefeleri gözüne girsin
23 Yorumla
Soran+1 yılHaçlı seferleri müslümanlar yüzden başladı kabeyi hristiyanlar yıksa müslümanlar ne yapardı? Kudus ve Isa mesih kilisesini yıktılar müslümanlar kudus şehrine girmelerine izin vermediler
Soran+1 yılSultan Mehmed üç gün boyunca istanbulu yağmalattı bir de edep sahibiysen onurlu biriysen eğer istanbulun fethini bizanslı tarihçilerden oku !!! Kirletilen tecavüze uğrayan ganimet malı sayılan kadınlar kelleleri giden erkekler kulluk için ayrılan küçük çocuklar... Fatih bu durumu görüp üzülmüş ve sonra meşhur fermanı çıkarmıştır
+1 yılAllah'ın indirdiği her kitap güzeldir.
00 Yorumlaputin seni korusun (:
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılel mesih el deccal yakındır /:
00 YorumlaPeygamberdir...
02 Yorumla
Soran+1 yılIncil okudun mu
+1 yılFaust büyük eser
01 Yorumla
Soran+1 yılEeeee yani bana katılıyor musun yoksa katılmıyor mu
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?