Ölüyü diriltmesi reenkarnasyona örnek midir? Buradaki anlatilmak istenen; -Yeni bir bedende tekrar dünyaya gelmek mi, yoksa ayni bedende tekrar geri dönmek midir? Yoksa eskiden dünya hic bilemediğimiz bir teknolojiye mi sahipti? Kalbi yeni durmuş bir insani kalp masajiyla geri mi getiriyorlardi?
Hz. İsa'nın ölüleri diriltmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Her peygamberin kendi zamanına has mucizeleri vardır. Hazreti İsa’nın zamanında tıp epeyce ilerideydi. İsa (as) ın da öyle bir mucize getirmesi gerekiyordu ki, diğerlerini sıfırda bıraksın. İşte onun elinde Rabbinin yarattığı mucizelerden bir kaçını kur’an bize şöyle haber veriyor:“O gün Allah, şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa! Senin üzerindeki ve annen üzerindeki nimetimi düşün. Hani, seni Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile desteklemiştim. Beşikte iken de, yetişkin iken de insanlara konuşuyordun. Hani, sana kitabı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i de öğretmiştim. Hani iznimle çamurdan kuş şekline benzer bir şey yapıyordun da içine üflüyordun, benim iznimle hemen bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle doğuştan körü ve alacalıyı iyileştiriyordun. Hani benim iznimle ölüleri de (hayata) çıkarıyordun. Hani sen, İsrailoğullarına açık mucizeler getirdiğin zaman, ben seni onlardan kurtarmıştım da onlardan inkâr edenler, ‘Bu, ancak açık bir büyüdür’ demişlerdi.” Maide/100) Ayette birkaç tane mucizeden bahsediliyor. Birisi de ölüyü diriltmesidir. Hangi ölüyü ya da kimi diriltmiştir? Cevap: Hazreti İsa’nın mucizesi olarak Allah dört insanı diriltmiştir.1. Hazreti İsa’nın kendi dostudur. Vefatından üç gün sonra haberi oldu, dua etti, Cenab-ı Hak ihya buyurdu.2. İhtiyar bir kadının oğludur. Sal üzerinde kabre giderken Hazreti İsa’nın duasıyla bi’iznillah hayat buldu.3. Bir kızdır. Vefatından bir gün sonra dirildi. Bunlar ihya olduktan sonra dünyada yaşadılar. Mal ve evlat sahibi oldular.4. sü Hazreti Nuh’un oğlu Sam’dır. Çünkü Yahudiler: “Bu üç kişinin vefatları yakındır, bunlar yeni ölmüşlerdi, ihtimal ki onları kan tutmuştur da ölmemişlerdir.” dediler. Bunun üzerine Hazreti İsa’nın duasıyla Hazreti Nuh’un oğlu Sam dirildi. Vefat edeli dört bin sene olmuştu. Kabrinden kalkıp, Hazreti İsa’nın hak peygamber olduğuna şehadet getirdi ve ona iman etmelerini tavsiye etti. Rivayetlere göre o hemen geri öldü. Ölmeden önce Hazreti İsa’ya: “Ya Nebiyyallah! Allah’a dua et de bana ölüm acısını bir daha tattırmasın” diye yalvarmış, Hazreti İsa da dua etmiş ve Sam uykuya yatar gibi ruhunu teslim etmiştir. (Hulasatü’l-Beyan tefsiri. Kadı Beyzâvî ve Hazin tefsirlerinden naklen, Savî Alâ tefsîr-i Celâleyn Al-i İmran/49, un tefsiriBu mucizeler ölenlerin bu dünyaya tekrar gelecekleri anlamında (tenasuh) değil, Allah’ın ölüleri diriltmeye kadir olduğunun ispatı içindir. Artık isteyen burada inanır, ne gerekiyorsa onu tedarik eder, isteyen de öldükten sonra inanır ama o inanma hiçbir yarar sağlamaz.
Bununla ilgili ayetller yanılmıyorsam Hz. Musa (a. s.) ya da Hz. İsa (a. s.) kıssalarında geçiyordu. Hz İsa bebekken insanlarla konuşur, alacalı ve kör insanları iyileştir, camurtan kus yapip ona ufler gercek olurdu ve son olarak ölüleri diriltirdi. Beni israil in inanmasi icin bu mucizeler verildi. En son gökten sofra indirmesini talep ettiler fakat yine inkar ettiler. Mucizeler sadece insanlarin imanini artirmak icin gonderildi ama inkarcilarin sadece nefretini artirdi. Benzer olay hz musa kavmine de geldi. Onlar firavundan sonra kurtuluyor. Allah inek kesmelerini soylûyor fakat kasitli olarak inegin tarifini istiyorlar Musa peygamber de detayli acikliyor. Bunun uzerine ikna olunca kesiyorlar kendi aralarindan öldürdukleri birine inegin parcasiyla vurmalari emrediliyor ve o kisi diriliyor. Bu olaylar sadece insanlarin imanini artirmak icin verilen mucizeler fakat inanmiyorlar yine de. Kisaca reenkarnasyonla ilgisi olmayi birak, ölümden sonra dönüsün olmadigini gosterir bu olaylar.
Reankarne olma durumu söz konusu olabilir ne kadar inanmasam da böyle şeylere bu konularda üç aşağı beş yukarı düşüncelerimi biliyorsun ancak belki bizden üstün bir frekans'a sahip olup böyle bir teknolojik güç kendi içinde barındırıyor olabilir bunu da bilemeyiz.
Hz. İsa efendimiz Allah’ın ona vermiş olduğu güçlerden sadece birisiydi ölüleri diriltmesi Bir çok mucizesi vardı
Âl-i İmrân Suresi - 49 . Ayet Tefsiri
Onu İsrâiloğulları’na elçi kılacak ve o şöyle diyecek: "Kuşkuya yer yok, işte size rabbinizden bir mûcize ile geldim; size çamurdan kuş biçiminde bir şey yapar ona üflerim, Allah’ın izni ile derhal kuş oluverir; yine Allah’ın izniyle körü ve cüzzamlıyı iyileştirir, ölüleri diriltirim; ayrıca evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer inanan kimseler iseniz elbette bunda sizin için bir ibret vardır.
Bu durum ne reenkarnasyon nede farklı bir teknolojidir. Bu durum İsa peygamberimizin peygamberliğine toplumun belli bir kesiminin ısrarla inanmaması neticesinde Allah c. c. tarafından gösterilmiş ve kişi bu mucize ardından yine ölü vasfına dönmüştür. Burada amaç. İsa peygamberin yaratıcı tarafından , yarattığı kullar içinde , insanlığı iyiliğe doğruluğa ve güzelliklere ulaştıracak yaşam biçimlerini ogretebilmek için görevlendirilmiş bir peygamber olduğunu ve bununda bir hikaye , sihir vb. Gibi durumlarla değil bizzat Allah tarafından olduğunun ispatıdır. Burada ölüyü dirilten Hz. İsa değildir , ölüyü dirilten Allah c. c. dür. Onun yüce gücüdür. Burada sadece İsa peygamberin işareti ve duası vardır. Bunun neticesinde, ısrarla iman etmeyen kullarının kötü durumlarda yaşamasını istemediği için, bizzat kendi takdiriyle gorevlendirmis olduğu elçisinin , insanlar önünde, insanların iman etmesine vesile olması adına. İsa peygambere sunulmuş bir mucizedir.
Kalp masajı kısmı bir örnek olduğu için geçiyorum. Öyle bir teknoloji varsa bu teknolojiye tek sahip olan İsa peygamber olmayacağı için mucize var. Ölen adam dirildiğinde eski ruhu geliyor yani bir reenkarnasyon olayı yok. Böyle bir şey olsa zaten Hristiyanlıkta reenkarnasyon inancı olur. Reenkarnasyon tanımına bu olay zaten kesinlikle uymuyor. Çünkü reenkarnasyon ölen ruhların farklı bedenlere girmesidir. Ama burada tek kişi olduğu için öyle bir şey söz konusu değil. Zaten reenkarnasyon olsa farklı bir ruh girerdi ve o adam konuştuğunda farklı bir ruh konuşacağı için durum farklı olurdu. Ama böyle olmadı.
Davet için teşekkürler Çok bir şey düşünmüyorum Allah her peygambere bazi mucizeler vermiştir Biz Elhamdülillah muslumaniz O da peygamberlerdendir biz O nada inaniriz Daha başka mucizeleri de vardir Ama çevresindeki insanlar bunları görmezden gelmişlerdir Bunlar aşağıdaki linkte var Hz isa nın mucizeleri
@22XxAysexX22 Rica ederim, ama böyle şeyleri sadece olasılık olarak düşünüyorsan sorun değil de, ciddi ciddi inanıyorsan sorun olabilir, pskiloji önemli bir şey gerçeten :)
Her şey palavra her şey insanları uyutmak için uydurulmuş bir sürü masal... Her şey Yahudi denen deyyusların yarattığı millete sokuşturduğu masallar.. Vatikan denen deyyusların devleti tüm arkeolojik araştırmalara el koyarak insanlığın geçmiş bilgileri öğrenmesine mani oluyor..Çünkü bulunanlar paylaşılsa o din ucubesi deyyuslar aç kalacak.
Aslında güzel bişi secmissin bugün bilim adamının biri ölüleri dirilten asi yapsa ona inanırlar ama buna inamazlqr teknolojimiz özgün değil doğayı taklit ten ibaret ama kopya aslının olmadigina inanıyor ölüleri diriltmek mümkün olabilir nasıl yapmıştır bilmem ama aynı bedene geri döndürülebilir ruh
O sadece Hz İsa'ya Allah tarafından verilmiş bir mucize. Lakin sorduğun soru kendisi ile çekişiyor çünkü semavi dinler rearkarnasyonu reddeder. Bu yüzden Hz İsa'yı örnek göstermen çok saçma olmuş hocam yapmayın böyle şeyler. 😢
Allah her peygambere ayrı ayrı mucizeler vermiş ki, bunlar en basitleri, reenkarnasyon a gelince yani (Ruh göçü) çoğu ülkelerde bu tür inanışlar var, kuranda reenkarnasyona ilgili ayetler var, mesela (sizleri kat kat giydirip, ayrı ayrı âlemlere göndereceğiz.) diye bir hadis var, bunun reenkarnasyonla ne tür bir ilgisi var, bilemiyorum ama yinede herseyin en iyisini Allah bilir🤲
Homeros'un Odyssea'sındaki Elpanor hikayesinin Mark tarafından dönüştürülmesi hadisesinden başka bir şey değil. Tamamen Yunan mitolojisinden aparma bir hikaye.
Arkadaşım Homeros M. Ö. 6. yüzyıl mı ne. Yaklaşık 700 yıl önce yani İncil'den. Ve ayrıca Akdeniz'de neredeyse her evde vardı Homeros. Bugün Türkiye'de Nutuk ne ise, Homeros da o gün oydu.
Hani reenkarnasyona inanan Şamanizm görüşü var, ama bana çok ters geliyor bu tür düşünceler. Metafizik ve ruh konusu çok uzak olduğum ama bilgi sahibi olmak istediğim konular. Felsefeye de ilgim var zaten. Ama ben işe bilimsel olarak yaklaşıyorum. İnsan ölünce bedensel ve bilişsel fonksiyonları sona eriyor. Bundan sonra oluşan şey bir boşluk. Hiçliğin mutlak tanımı böyle bir şey olmalıydı. Biyolojik açıdan da, vücudumuzdaki proteinler denaturize oluyor. Bozulan protein yapısı da tekrar onarılamaz.
Orta çağda öldü diye gömülen ve aslında ölmemiş bir sürü insan tabutun kapaklarını tırmalamış. Bu fark edilince mezarlara zil takmaya başlamışlar. Öldüğü kesinlik kazanmamış birini diriltmek ne kadar mucizedir o da ayrı bir konu.
İnsanlar kanıt odaklı olduğundan daima gözleriyle görmek elleriyle tutmak istemiştir. Yaşanılan olayın da bundan ibaret olduğu düşüncesindeyim. Dinler tarihinde mucizelerin yaşadığını biliyoruz
Âyet-i kerime'sinde buyurur ki: “Seni insanlar için kudretimize bir işaret kılalım diye (yüz sene ölü olarak tuttuk, sonra tekrar dirilttik.)” (Bakara: 259) Yüz yıldan beri ölü olan bir kimsenin dirilmesi hadisesi apaçık bir mucizedir.