Yanlışım varsa saygı çerçevesinde belirtin ama ben Müslüman ülkeler dışında kadınları aşağılayan bir ülke görmedim neden genelde kadınlar Müslüman ülkelerde aşağılanıyor?
Güncellemeler:
1 ay
Evet bence böyle olmamalı o konuda haklısın çocuk 18 yaşına gelene kadar kimlikte din yazmamali
İslam kadına şiddeti yasaklamaz. Hatta anlatılan kıssalarda bile yer yer karısına şiddet uygulayan erkeklerden bahsedilir ve bu eylemi ayıplamaz. Bunun yanında gayrimüslim ülkelerde de kadına bakış açısı çok da farklı değildir.
Ben tamamen bu durumun kökten kaynaklandığını düşünüyorum. Anneler ve babalar , ülkede o kadar çok ki bu kişiler çocuk yetiştirebilecek olan kişiler değil. Çocuğun yanında neler yapıyorlar neler birinin ağzından duymuştum şok oldum. Zaten anne terbisyesi alan kişiler bu şekilde olacağını sanmıyorum. Yanlış anlamayın ama annesiz büyüyüp adam akıllı olan kişilerde var. Yani demek istediğim şu bir çok anne düzgün anne değil. Evet babada düzgün biri olmayabilir mesela benim babam düzgün bir değildi ama annem beni yetiştirdi ve terbiye verdi. Müslüman ülkedeyiz diye de cinsellikle ilgili hiçbir eğitim vermiyorlar birde , bence herseyden önce eğitim ile burdaki temeller düzeltilmeli. Temeli değilde üstü düzeltmeye kalkışırsan zaten o yapı hic bir zaman sağlam olmaz.
0|1
0|0
kazstronay | Aile & Toplum konusunda 140 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Her ülkede ve dinde var böyle pislikler. Ama ben İslamiyet'in kadına değer vermediğini düşünüyorum. Buna bağlı olarak da çocuk bu şekilde yetiştiriliyor, o çocuklar büyüyor ve dediğin kişi halini alıyorlar.
türkiye müslüman bir ülke değil sen doğar doğmaz kimliğine müslüman yazdırıyorlar sadece asla fikrini sormuyorlar değiştirme izni de yok bence müslümanlar azınlıkta özellikle z kuşağında
uomoitaliano | Aile & Toplum konusunda 1,1b görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Sadece burda olmaz sadece reklam olmuş kadın kapalı olmalı kadın evinde durur gibi haberlerden dolayı ortadoğuda haberi yapılıyor ilgi görüldüğü için Dünya genelinde erkek kadın dahil her cinayet işleniyor
Bastırılıp sindirilen kadınların eğitimsizliğinde katkısıyla özgüvensiz yetişip kendi haklarını savunamaz hale getiren erkek çoğunluğunun saydığın müslüman ülkelerde çoğunlukta olmasından ötürü.
0|1
0|0
Muallime__ | Aile & Toplum konusunda 3,2b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Kadına şiddet erkeğin bulunduğu her ülkede mevcut.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş