Lütfen dürüst ve açık sözlü olalım kardeşlerim
Gelin kız evlat, kaynana anne gibi olmalı
Birbirlerini sevmeliler
Bilmem
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Karşılıklı sevgi saygı olmalı. Ne kaynana "oğlumu çaldı benden, hiçbir şey yapamaz beceremez" demeli ne de gelin "oğlunu aldım artık bende oh olsun" demeli. Başkalarına yapmadıklarını söylemediklerini birbirlerine yapmamalılar. Kaynanalar gelin gelsin evimi temizlesin, bulaşığımı yıkasın diye iş biriktirmemeli. Bu kaynana gelin ilişkisi maalesef hem kızı hem oğlu olan kaynanalarda asla olmuyor. Kızı olmamışlarda oluyor sadece. Kızım olmadı diye o artık benim kızım sayılır diyorlar ama bu düşünce diğerlerinde de olmalı kızı gibi görmeli, gelinler de annesi kabul etmeli bence
Öyle diyenler oluyor oğlu ayrı yuva kurdu evden gitti diye oğlumu çaldın benden diyor geline
Öyle kaynanalar çok maalesef ama
Bir laf var, kiz evlat getirir oglan dusman getirir diye. Bu kafayla yasaninca kaynana-gelin catismasi oluyor. Gelini dusman, oglunu calacak, elimden aldi, ya da bana rakip diye dusunurse kaynana tabi nasil anlasma beklenir ki bu basima geldi. Gelinde annesi olarak gormese bile saygi duyacak sevecek artik onlarda kanbagi olmasada en yakin akrabasi , yaslancagi bir dag. Iki tarafada iste sorumluluk dusuyor
yani oyle olmasi gerekir
Kendi kızının yerine koymalı kesinlikle her konuda destek çıkıp arkasında durmalı kendi evlatlarından ayrı tutmamalı mesela anlaşamadıkları bir konuda birisi hep alttan almalı böyle olursa zaten çok güzel gelin kaynana ilişkisi olur yani ne var düşmanlığa zıt gitmeye insan gibi anlaşmak varken.
Benim bir tane annem vardı ikinci bir anneye gerek yok. Manevi olarak görürüm ve saygı duyarım, severimde tabiki ama benden anne dememi veya o sevgiyi beklemesin.
Cevap
1Cevap
Kayınvalide senin eşini gelin olarak görmemeli işte gelin oturmaz hizmet eder onu yapmalı bunu yapmalı artık onlar geride kaldı. Herkes yerini haddini bilmeli. Kayınvalide benim ev işlerime karışmamalı giyim kuşam olsun. Kısacası mesafeli olmak her zaman iyidir
kesssinlikle
kanka gibi olmalılar :D
Ben öyleyim şakalaşıyoruz küfürlü şakalaşmalarımız el hareketlerimiz bile oluyor 😊😊😊
@mervee9833 ahaha iyiymiş umarım küfür fazla abartı değildir :D
birbirlerini görmemeliler mümkünse
kardeş ideal ilişki anne-kız ilişkisi olmalı. gelin kaynanasına kendi annesi gibi saygı duymalı, kaynana da kendi kızı gibi görmeli. Dışardan gelmiş yabancı futbolcu gibi davranmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?