Barınma hariç bütün ihtiyaçlara bütçe ayırmam gerekiyor asla birikmiyor
Not: borcum yok
Aydınlatın beni
Not: borcum yok
Aydınlatın beni
Ormanda yaşamaya başla.
Belgrat ormanında kendi Gırallığını kur.
Geyik avla, tavşan, sincap ve yılan etiyle beslen. Sabah olunca giy elbiselerini git işine. İşten dönünce elbiselerini nehirde yıka ve ateşte kurut. Fazla yakın asma elbiseleri ateşe, yanarlar. Arada şehre in gözüne kestirdiğin güzel bir hatunun tut saçından sürükle ormana gadının yap. Böylelikle g. te de para vermezsin.
Aydınlandın mı?
Hehehe... Farkındayım senin dişi kişisi olduğunun. Komik olsun diye öyle dedim. O kadar rezil bir durumdayız ki artık ağlanacak halimize gülüyoruz.
Her ay, 2 tane çeyrek altın al mesela. ya da 3 4 gram altın. Neden? Çünkü, bu elinde bir nakit olmayacağı için, kolayca harcama eğilimin olmayacak bu altınları, ayrıca TL olarak tutarsan değer kaybeder. Altın olarak tutarsan değerini korur, hatta değerine değer katar. Senin yaşını bilmiyorum ama önümüzdeki 3 4 yıl, her ay 3 gram altın alsan, yılda 36 gram altın eder, 3 yılda 108 gram, 5 yılda 180 gram altın eder. Bugünün fiyatına göre, gram altın şu an 415.57 TL. Her ay ortalama fiyattan 3 gram altın alsan, 415.57*3=1246 TL her ay biriktirmiş olacaksın. Peki 5 yıl sonra bu 180 gram altın ne eder? Bugünkü piyasaya göre 180 gram altın, 180*415.36=74.764 TL eder. Lakin, sen altın aldığın için ve altın bundan 5 sene sonra en az 650 700 TL olacağı için, 180*650=117 bin TL eder. Ayda 3 gram değil 4 5 gram da alabilirsin. Benim yaptığım hesaba göre hesabını yap işte kardeşim. Ama asla elinde parayı TL olarak tutma. Ve altını banka dan al, kuyumcu dan değil.
Aşırı teşekkür ederim depresyonda oldugum için düzgün düşünemiyordum. Aha bu yazdığını kopyalayıp notlarıma ekleyeceğim. Ben bir yıl çalısacagım bir sene sonra ikinci öğretim olarak bir üniversite daha okuyacagım farklı bir bölüm için. Kendi hesabımı 12 ay üzerinden yapıcam birazdan. Hedefimden şaşnayacağım. Eline sağlık
Hedefinin süresi önemli değil. Sadece kazandığın parayı elinde asla TL olarak birikim yapma. Altın al onu da banka dan al. Rica ederim umarım iyi para biriktirir mutlu mutlu harcarsin. Allah kolaylık versin.
Sağol.
Cevap
6Cevap
Harcamalarını baya kıs, ihtiyaçlarına odaklan, birikimini altın olarak yap.
Yığmaya başla tasarrufu yükselt istediğine ulaşırsın
Demeli baZı şeyleri değiştirmen lazım aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleme. bakış açını değiştir suya düşmez. okyanusta yüzmeyi bilmelisin
Başlığı asgari ücret alıp para biriktirebilen var mı acaba diye açmıştım. Belirli bir akademik seviyeye gelip ekmeğini yiyemeyince çok koyuyor. Diyorum bari hayatı daha eglenceli hale getiriyim zaten dersten kafamı kaldırmamısım bari şimdilerde güzel geçsin ama bu seferde birikmiyor hatta cogu zaman yetmiyo
Para değil senin derdin karşılığını alamıyosun ettiklerinin yaptıklarının mesele o
Disardan yemek yemeyin.
Her ay altın al şartla kendini
Karlı değil diye bir şey yok hepsi uzun vadede karlı hem de çok iyi birikim gram bile alsan olur
Biriktiremezsin.
Her ay gram altın al
Biriktirilmwz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?