Reel, sanal. Daha çok fiziksel ○_• Takip sonrası iletişim, zarar gibi.Ben ne halt edeceğimi bilmiyorum da. Çok yaşadım, bir şekilde atlattım. Gerek daha büyük merciler aracılığı ile, gerek kibar konuşma sonrası fayda etmemesi sebebi ile sert uyarı ile, duymazdan-görmeden gelerek..
Niye yapıyorlar bre !_? Hadi yaptılar bir şekilde, beyin yoksunluğu ve bozuk psikolojinin dışa vurumu neticesinde.. Ne halt yememiz lazım.
Her birey yaşayabilir de.. kadın olmak zor yahu #_# Seslensen bir dert sussan bir dert.
Birisinin sizi takip etmesi durumunda alabileceğiniz bazı önlemler bulunmaktadır.
Kısaca değinirsem;
Çevrenizin sürekli farkında olun. Algınızın kapanması sizi hedef haline getirir. Yolda kulaklıkla yürümek veya sürekli elinizdeki telefon ekranına yoğunlaşmak sizi kolay bir av haline getirecektir. Sokaktayken en ideali dikkatinizi rahat ama uyanık bir şekilde etrafınıza vermektir.
Kalabalık yollardan uzaklaşmayın. Eğer sizi takip eden kişi ısrarlıysa bir kafe veya kitapçı gibi ortama girin. Kişi eğer sizi içeride de takip ediyorsa bu size avantaj sağlayacaktır. Hem siz o kişiyi daha iyi gözlemleme ve ihtiyaç halinde eşgalini verebilme fırsatı bulursunuz hem de girdiğiniz mekandaki güvenlik kameraları takip eden kişiyi kayıt altına alır.
Telefonunuzun hızlı aramalarında mutlaka Polis İmdat gibi numaralar bulunsun, bu önlem ihtiyaç halinde ve stres altında yardım çağırmanızı kolaylaştırır. Stres seviyesi arttıkça beyin karmaşık hareketler yapamaz. Bu sebeple telefonunuzda size yardım edebilecek kurum ve kişilerin telefonlarının hızlı aramada kayıtlı olması avantaj sağlar. Etrafınızda gördüğünüz polis veya güvenlik görevlilerinden de yardım alabilirsiniz.
Bazı durumlarda normal bir insanı tehdit olarak algılıyor olabilirsiniz. Bir kişinin sizi takip ettiğini anlamanın en iyi yolu kalabalık yollardan uzaklaşmadan tam bir daire çizmektir. Örneğin sürekli sağa dönerek yolunuzu uzatın ve bir daire çizerek aynı yere gelin. Eğer bu kişi hala sizi takip ediyorsa ciddi önlemler almanın vakti gelmiş demektir.
Bugün akıllı telefonların takip özellikleri çok gelişmiştir. Bazı uygulamaların sizin her an nerede olduğunuzu yakınlarınıza sürekli bildiren özellikleri vardır. Bu tür bir uygulamayı telefonunuza indirmeniz son derece iyi bir yatırım olacaktır. Bunun dışında düzenli aralıklarla yakınlarınızı arayarak onlara nerede olduğunuzu söyleyin çünkü bu kötü bir durumda onların en son bulunduğunuz yer konusunda bilgi sahibi olmasına sebep olur. Bu da çok önemlidir.
Fiziksel bir saldırı durumunda kendinizi korumanızı sağlayacak yakın savunma teknikleri gibi bilgileri küçümsemeyin. Müsait olduğunuz zamanlarda bu konularda kaliteli eğitmenlerden eğitim alın. Kendinizi savunma konusunda basit bir bilgi seviyesi bile hiç bir şey bilmemekten iyidir çünkü size bir şans verebilir. Biber gazı veya alarm cihazları gibi taşınması yasal koruma araçlarını da çantanızda bulundurmayı düşünebilirsiniz.
Kısacası her şeyde olduğu gibi hazırlık ve bilgi bu konuda da en büyük yardımcınız olacaktır.
Pazara gitmiştim Türkiye de adam pazarın içinde tezgah tezgah beni takip etti Pazar sonunda sokağın başında dayımların dükkanı var.. Pazardan çıkmamı bekliyodu zaten takip eden p*ç de bende dayıma mesaj attım kapıya çıkın adam takip ediyor diye Sapığa da güldüm cilve yaptım baktım gözümü kaçırdım baktım gözümü kaçırdım yokuşun başına kadar çıkardım onu da zaten kapıda bekliyorlardı yakaladılar kemiklerine kadar kırmışlardı bağırmaya bile gücü yoktu.. Polisi aradılar sonra tabiki hiçbirşey olmadı yediği dayak la kaldı oda ona ders olmuştur
Bazı kitaplarda ya da filmlerde gördüğüm kadarıyla böyle bir fantazi var, takip edilme fantazisi. Tabi takip edenin karakterisik özellikleri uygun olması şartıyla.
Sosyal medyada biraz takip edildiğimin farkındayım. Takıntılı insanlar çok olduğu için sürekli bir taciz söz konusu evet ve bazıları can sıkıcı olabiliyor. Gerçek hayatta da üniversitede takip edilmiştim. Kız meselesiydi tabii ki ve sağlam bir dayak yemişliğim var :)
Öğrenciyken yaşlı sarhoş adamın teki gecenin 12 sinde peşime takıldı. Yalan yok ben de içmek için çıkmıştım o saatte. Baktım herif bildiğin beni takip ediyor. Tabi ben de Z kuşağı olmadığım için hüngür hüngür ağlayıp annecciiiiiimmm diye serzenişlerde bulunmadım. O an şöyle demiştim ''Şimdi amuhaa goydum senin seni adi itttt'' ve adamı okuduğum şehrin en meşhur parkına doğru çektim. Park geceleri zifiri karanlık oluyor. Zaten adam on metre mesafeyle ben nereye gitsem oraya gidiyordu. Parkın içine girip özellikle kuytu ve karanlık bir köşeye gittim. Dönemece girince hızla atlayıp çalıların arasına saklandım. Herif beni olduğum yere gelince şaşırdı. Bir sağına baktı bir soluna baktı. Beni arıyordu besbelli. Ben de pinsi pinsi arkasına geçtim. İçimden gülmek geldi tutamadım kendimi. Ben erol taş gibi hohohoho diye gülerken adam altına zıçtı. Bir anda bana dönüp kocaman gözlerle baktı. Geriye doğru bir adım sendeledi. ''Naber lan totoş'' deyip Allah ne verdiyse ağzına yüzüne yumruğu geçirdim. İki abi sesleri duymuş ne oluyor diye gelmişler. Bizi ayırdılar. Bana niye dövüyorsun zavallı ihtiyarı diye sordular. Hızlıca anlattım. Onlar da ''Öyle miiii vay sapık herif vaaayyy'' deyip yumuldular adama. Emin ol benden daha acımasızca dövdüler. Sonra bana ''Sen git yeğenim biz hallederiz'' dediler. Ben de çekip evime döndüm. Adama ne oldu bilmiyorum.
gülerim severim penguenleri yalnız şu sorduğum sorular ile alakalı ben yorum yapacağım ben şov yapmaya gelmedim benimle çok aşırı uğraşılıyor ben belli bir noktaya kadar kibar ve hoşgörü ile muamele edeceğim hadi ben şikayet ettim diyelim ki edeceğim bile bakın artık sabrım tükendi inanın beni nedense şikayet edenler hep bayanlar oldu sabır yarabbi diyorum sabır dedim toyluklarına anlık öfkelerine verdim bir daha yapmazlar diyerek bunu ciddiyede almadım fakat bende artık tahammül bitti ben araştırıyorum bundan gayrı bende belli bir noktaya tahammül bana karaktersiz diyorlar ama benimle uğraşmak çok karaktersiz yaklaşım olmuyor mu peki benimle anlaşamayanlarda işe başlayacağım bak beni sende iyi dinle benimle sen çok dalga geçtin şikayet edenlerden biride sensin yahut başkası değil ben yorumları okuyorum orada benimle ilgili saçma sapan iddialar enrikalar ve bilgi payaşımları yapılıyor ben saf değilim ona göre davranın önce senin hesabın sonra diğer arkadaşlar şikayet edilecek bitti bayan
Selamlar,
Birisinin sizi takip etmesi durumunda alabileceğiniz bazı önlemler bulunmaktadır.
Kısaca değinirsem;
Kısacası her şeyde olduğu gibi hazırlık ve bilgi bu konuda da en büyük yardımcınız olacaktır.
Sevgilerimle.
Çok teşekkürler