Ben niye kötü olmaktan korkuyorum. İpin ucu kaçar da her şey geri dönülemez bir kasırgaya dönüşür diye olabilir mi?.İnsanları rahat bırakın, kendinizle uğraşın. Kimileri vardır ki, gücü olmadığından veya sizden korktuğu için değil; en büyük gücü elinde barındırana olan sadakati ve sevgisi için sessiz, uzak kalır. Karşılık istersiniz de.. aldığınız sizi yerle bir eder.
Size zarar veren insana, zarar vermekten sakınır mısınız?
İnsanın kendini koruma içgüdüsü temel doğasında vardır aslında. Sizin bahsettiğiniz biraz kendini geliştirmekle ilgili bi' durum. Kendini geliştirmiş bir insan karşısındaki ona zarar verdi diye ona zarar vermez ki bu psikolojik bir durumdur da aynı zamanda, insanın yaşadıkları ve o anki ruh hali de etkin oluyor öyle zamanlarda. Kendini tutmak , sağlıklı düşünebilmek gerekiyor. Beceremeyenlerin de terapi alması şart yani milyonlarca insanımızın :D asabi bir toplumuz neticesinde :)
Vermem aslında merhamet duygum çok fazla ağır basıyor bir yerde yapma rüya o sana yaptı diye sen ona yapmak zorunda değilsin diyorum belki nedenleri vardır diye empati kurmaya çalışıyorum. Fakat zarar değil de şahsıma kendine bakmadan utanmadan bana laf saymaya yermeye çalışıp adımı çeken kişilerin de güzelce fişini çekiyorum abartmadan onlarinkinin yanında benim ki bir şey olmaz ama kendilerini sorgulamaya vesile olurum
Sorsak ne iyi olur sorularından biri.. Kimileri bunu mevcut durumu korumak için yapar, aslında bu kendi kendine çelme takmaktan başka bir şey değildir. Zihin tuzaklarla doludur, istemez yürümeyi, gelişmeyi, öğrenmeyi..
Başkalarına kızıp bağırırken, kendini yumrukladığının farkında değildir insan. Bana gelince, kasıt ve istenecek, planlanarak yapılan her eyleme misli ile vereceğim cevap vardır. Yalnız genel mana da
Kendi ateşimle insanların kendi karanlığını aydınlatmasına izin veremem.
Bence karşılığı olmalı. Eğer karşılığı olmazsa daha büyük zararlarla dönebilir size. Ceza kanunu bu yüzden var ki. Yani cezasız kalırsa başkalarina da size de tekrar tekrar aynı şeyleri yapar.
Sözlü veya fiziksel birinin bana veya herhangi birine saldırısında tabii ki de tepkiyi göstereceğim. Ne yapayım yani izin mi vereyim beni dövmesine ya da öldürmesine :))